Vaalit ja puoliväli-indeksi.

Perjantai 29.3.2019 klo 16:08 - Reijo


Ilmeisesti eduskuntavaalit ovat lähellä, kun galluppien antamia tuloksia kommentoidaan joka toisessa ohjelmassa. Lisäksi puolueiden puheenjohtaja haastatteluja tulee parilta kanavalta ja vielä yhdeltä valikoituja tenttejä. Kun edelleen noin 40 % äänestäjistä ei tiedä, tai kerro ketä äänestävät, niin gallupit ovat vain suuntaa antavia. Kun persuja ei tunnu oikein kukaan huolivan hallitukseen, niin mitä merkitystä edes lievän vaalitappion jälkeen puolueella on. Demarit, jotka tällä hetkellä kärjessä keikkuvat ilmoittivat Rinteen suulla, ettei hallitusyhteistyöhön persujen kanssa ole edellytyksiä. Esteenä lienee pääosin suhtautuminen muihin kanssaihmisiin. Ilmastokeskustelu näyttää satavan persujen laariin, joilla ei oikein vastuullisuutta saa mihinkään asiaan. Toki tuossa asiassa on paljon turhaa vouhotusta, mutta niin kauan kuin EU:ssa ollaan mukana joutuu hieman senkin pillin mukaan marssimaan.

Eilen kuuntelimme VENK:n kokouksessa entisen demarikansanedustaja Kimmo Kiljusen paatoksellista puhetta taitetun indeksin poistamisesta. Taitettu indeksi tuli voimaan Paavo Lipposen hallituksen aikana ja Kimmo Kiljusen ollessa äänestämässä tämän puolesta. Nyt oli kyllä takki kääntynyt aika vauhdikkaasti. Kun tuossa tilaisuudessa oli myöskin opettaja eläkeläisiä, niin Kiljunen nautti esityksillään suurta suosiota. Jos taitettu indeksi muutettaisiin ns. puoliväli-indeksiksi, niin siitä hyötyisivät lähinnä tälläkin hetkellä kohtuullisen hyvää eläkettä saavat. Tiettävästi mikään puolue ei ainakaan julkisesti ole asian puolesta liputtaneet. Tosin mm. Jukka Gustafsson oli puoliväli indeksin puolesta, mutta sekin taitaa mennä vaalipuheiden piikkiin. Kaikkein viisainta, jos halutaan eläkeläisköyhyyteen vaikuttaa, olisi antaa alle 1400 euron eläkkeille verovapaus. Nämä rahat tulisivat suoraan kulutukseen ja tuottaisivat hyvin äkkiä takaisin veromenetykset.

Ulkoministeri Timo Soini on tulossa Parkanoon ensi lauantaina 6 pv. Timo on kuitenkin innolla mukana Sinisten vaalityössä, vaikka ei ehdokkaksi lähtenytkään. Parkanossa varmaan jokaisen puolueen edustaja saa liikkua vapaasti ilman minkäänlaista äärioikeiston aiheuttamaa uhkaa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini