Se on kesää....

Torstai 23.5.2024 - Reijo

Nurmikon leikkuu ei ihan heti onnistunutkaan. Akku vaatii päivitystä, vaikka on talven ollutkin lämpimässä. No, onneksi aurinkoisia päiviä iittää ainakin jonkin aikaa. Lauantaina ajellaan taas Saarijärvelle yhdistyksemme OE:n vuosikokoukseen. Katkolla on taas puheenjohtajuuden kaksivuotiskausi. Välillä kaikki luottamustoimet kypsyttää, mutta ei ehdi pitkästyä tekemisen puutteeseen. Maanantaina olen kaupungin edustajana IPP:n yhtiökokouksessa. Voi olla, että kokous ei ole yhtä muutoshaluinen, kuin edellinen yhtiökokous, jossa hallitus ja isännät vaihdettiin.

Pitkästä aikaa saa taas katsella telkkarista oikeaa urheilua (keskiviikko) , kun ensimmäiset yleisurheilun GP kisat käydään Jyväskylässä. Onhan tuota jääkiekoilijoiden tarpomista tullut vähän seurattua. Ei tarvi tänä vuonna laulaa "poika saunoo". Todennäköisesti Ruotsi tiputtaa Suomen jatkosta.

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa ensi keskiviikkona ja pääsemme taas vaalitoimikuntana hommiin. Laitokset käydään läpi kolmen päivän aikana ja mahdolliset muutamat kotiäänestykset. Kovin suurta ei vaalien innokkuus näissä vaaleissa ole. Vaikka tärkeästä vaalista onkin kysymys, niin ei siellä Suomen mepit kovin paljon ole menestyksekkäillä esityksillään loistaneet. Vihdeät ja vasemmisto näyttävät kovasti hehkuttavan ennallistamis asetuksilla ja ilmastosäännösten tiukentamisilla. Se mallioppilaisuus vain tulee kovin kalliiksi Suomelle; mutta kysymyksessähän onkin "rahaa on" puolueet esittämässä.

Parkanon sopeutuskin eteni jo sen verran, että päätöksiä saataneen aikaan seuraavassa valtuustossa. Näin, kun vaalivuosi taas lähenee on valtuustossa varmaankin jonkinlainen huutokauppa käynnissä. Todellisten sopeutusten ja talouden tervehdyttämisen aikeet voidaan taas joidenkin mielestä unohtaa!! Jotkut kiipeilevät "lillukanvarsissa". Jopa niin, että henkilökohtaiset antipatiat saavat sijaa.

Leppäkoski puhuttaa!

Torstai 16.5.2024 - Reijo

Äitienpäiväviikonlopun vietimme Helenan kanssa Laukaan Peurunka kylpylässä. Täytyy suositella, on kyllä hyvä paikka. Majoitus hyvä, ruoka hyvää ja lenkkimaastot loistavat. Peurunkajäven maisemat kesäisen komeat.  Kolmen päivän jälkeen tuli ajatus, että tänne voisi tulla uudelleen.

Nyt sitten onkin saanut mennä taas senkin edestä, että saa kotoympäristöä vähän edes kesäkuntoon. Vesipumppu jokirantaan ja ensimmäisiä kesäistutuksia maahan.  Perunaakin malliksi. Laiturikin menossa hyvän matkaa jokeen.

Ylioppilasjuhlaakin tiedossa, kun  Maaritin Pinja tyttö kirjoitti hyvillä arvosanoilla lakin arvoisesti. Ensimmäinen etappi valmis. Vielä kun keksii miksikä aikoo isona, niin hyvä tulee.

Eduskunta vääntää parhaillaan alkoholilain helpotuksia, eli halutaan opettaa ihmisiä juomaan lisää. Toisaalla tehdään työtä kulutuksen vähentämiseksi ja nyt maan hallitus pyrkii toiseen suuntaan. Kun kaupat tekevät jatkuvasti yhä suurempaa tulosta, niin luulisi, ettei alkoholin myynnillä tarvitsisi lisää haalia. Toisaalla kulutuksen lisääminen kuitenkin tietää myöskin haittojen lisääntymistä.

Leppäkosken sähkön kokouksessa esille tuodut asiat edelleen aiheuttavat uusia otsikoita. Mm, Aamulehti ottaa asian edelleen isoilla otsikoilla. Tietysti se vähän ihmetystä herättää, kun useat kuntaomistajat ja muita suuria omistajaryhmiä on vaatimassa erityistilintarkastusta yhtiölle. Parkanolaisia on laajasti ihmetyttänyt kaupunginhallituksen puheenjohtajan lausunto Aamulehden haastattelussa;" jossa hän kertoo luottavansa täysin yhtiön johtoon". Kuitenkin Kaupunginhallitus juuri on tehnyt yksimielisen päätöksen erityistilintarkastuksen vaatimisesta. Samoin KH antoi yhtiökokousedustaja Turuselle vapaat kädet päätökseen, kun keskusteltiin mahdollisesta tilinpäätöksen hyväksymisen epäämisestä. Tämän äänestyksen sen esittäjät kuitenkin hävisivät. Myöskin yhtiön hallitukseen esitettiin muutoksia!

Äideille hyvää Äitienpäivää!

Torstai 9.5.2024 - Reijo

Helatorstai, todennäköisesti pitkään aikaan vilkkain kauppapäivä! Se on tätä päivää. Joskus miettii, että miten ihmiset päjäsi silloin, kun kaupat oli lauantaina klo 13 auki ja siitä piti pärjätä maanantaihin. Läheskään joka paikassa ei ollut edes jääkaappeja, pakastimista puhumattakaan. Pyhistä on tehty arkipäiviä. Paitsi tietysti, että pyhäpäivän palkka on työehtosopimuksista riippuen jonkin verran korkeampi. Ruuankin hinnoissa näistäkin ylimääräisistä palkka- ym. kuluista maksetaan.

Olisin melkein ollut valmis lyömään vetoa, ettei Suomen tämänvuotinen viisutekele yllä Euroviisujen finaaliin. Onneksi en lyönyt. Eihän tuolla tapahtumalla ole enää ainakaan Suomen osalta mitään tekemistä "laulukilpailun" kanssa. Toivottavasti joku osaa kilvassa esiintyä musiikin ja laulun osaamisellaan ja myöskin pärjää sillä. Näin uskon ja Suomen edustus menee pellekaartiin!

Keskustanuoret ovat hyvin valveutuneita. Seksibisneksellä maaseutu kukoistamaan. Parkanokin voisi vuokrata homeisen lukionsa keskustalle ko. tarkoitukseen. Ehkä tuon alan työskentely ei vaatisi niin pitkäaikaista oleskelua ko. tiloissa, ettei homeallergiaa tulisi! Aika epätoivoista on kepun julkisuushaku.

Pistooli-vornasen kannattaa perustaa oma eduskuntaryhmä. Palkkaa tulee normaali liki 8 tonnia ja ryhmärahaa lisäksi liki pari tonnia. Ehkä avustaja ja sille palkka. Sitten varmaan pääseekin pian eläkkeelle. Entinen persu Turtiainen on hyvä esikuva.

Vihreä entinen ministeri Gronberg kävi viemässä terveisiä Putinille ja aiheutti pienen hämmingin. Kuitenkaan ei vihreät missään vaiheessa ole erottamassa häntä puolueesta. Ei toki, vihreät on vapaa kaikesta ohjailusta. Persutkin oli Huhtasaaren ja Ruohonen-Lernerin aikana Venäjämielisessä EU-parlamentti ryhmässä. Siitä Jessikka Aro kirjassaan kirjoittikin, mutta ei se aiheuttanut mitään puhdistuksia. Tiettävästi jotkut persuista halajavat edelleen tuohon ryhmään, mikäli EU:hun pääsevät.

Hyvää ansaittua Äitienpäivää, kaikki Äidit!

Arhinmäen vallankumous!

Torstai 2.5.2024 - Reijo

Niin ne on taas punaliput liehuneet tämänkin Vapun osalta. Parkanossa ei sentään enää onneksi saada minkäänlaista marssia demaritkaan aikaseksi. Hyvä niin. Aika muuttuu ja ihmiset viisastuu, tai ainakin pääosin. Kommari Arhinmäki elää edelleen menneisyydessä ja heiluttelee punalippua videossaan ja haastaa ihmisiä vallankumoukseen. Tuntuu, ettei Paavollakaan kaikki kamarit enää lämpiä tasaisesti. Ehkä olis parempi laittaa Paavo johonkin suljettuun huoneeseen, jossa voisi rauhassa piirrellä graffitteja.  Esimerkillistä toimintaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajalta. Ei taida työt rasittaa. Eräs itseriittoisimmista ja tärkeimmistä herroista mitä Itellan ja Kansallisoopperan hallintoneuvostoissa yhtä aikaa kanssani oli.

Parkanon Vappu meni ohjelmallisesti aika kevyellä kattauksella. Tietysti on hyvä, että paikalliset esiintyjät saa olla mukana omissa tapahtumissa. Olisi voinut hieman tiivistää, vaikka ilma kyllä suosi tapahtumaa. Vuoden Parkanolaisen valinta osui nappiin. Voi tietysti ihmetellä miksi vasta nyt monitoimimies Harri Hiitti sai kyseisen kunnian. Hyvä valinta!

EU-parlamentti ehdokkaiden valinnat saivat sinettinsä tiistaina. Odotetusti Teuvo Hakkarainen vaihtoi leiriä ja siirtyi Vapaan Suomen liiton ehdokkaaksi. Eihän tuosta joukosta parlamenttiin mennä, mutta vähän persuille kiusaa. Persuilla voi muutenkin olla vähän ankeaa. Valtuutettuja on eripuolilla ilmoittanut ryhmäeroistaan. Pistoolimies Vornanen ei ainakaan millään tapaa vahvista luottamusta puolueeseen. Tuosta herrasta on kaikki jo kerrottu moneen kertaan ja edelleen otsikoita syntyy. Siksi ei niitä tarvi toistaa. Sen sijaan ihmetellä täytyy sitä, minkä takia eduskunnassa pitää säilyttää kansanedustajien aseita. Tuleeko tuolle eräkerholle niin hätäisiä metsälle lähtöjä, ettei asunnolta ehdi asetta hakea!!! "Mitä pistoolilla metsästetään? Nuoria tyttöjäkö, mitä Vornanen vikitteli?!!!!

Mukavaa Vappua!

Torstai 25.4.2024 - Reijo

Sitten takatalvi jäinen ehti.... tai useampikin. Nyt jopa Pouta Pekkakin lupaili ainakin muutaman päivän lämpimämpiä kelejä. Kyllä sieltä kesä tulee. Aina se on tullut!! Harmi, kun vesi Viinikanjoessa alkaa laskea vauhdilla. Ei pääse enää soutelemaan nurmikolla.

Kovin on nykyiset oppositiopuolueet lyhyt muistisia. Kaikki oli hyvin silloin, kun Antti Rinne pääministerinä mainosti, että Rahaa ON. Kovin nopeasti ne rahat kuitenkin hukkui, kun Marinin hallitus pääsi törsäämään. Minkään hallituksen aikana ei Suomi velkaantunut niin paljon, kuin edellisen Rinteen-Marinin hallituksen aikana. Jopa niin, että Sipilän hallituksen aikana velanotto katkaistiin. Mitä erinomaista esim. media näkee edelleen Marinissa, kun jokainen liikahdus halutaan julistaa isoilla otsikoilla. Jopa vähän huvittavasti. Viimeisin otsikko Marinin kone ei päässyt lähtemään. En tiedä mihin oli menossa, mutta käsittääkseni kyseessä oli kuitenkin Finnairin kone.   En toki kaikkia nykyhallituksenkaan toilailuja ymmärrä, mutta on niillä jotain säästöajatuksia oikeitakin. Kun edelleen suurin osa myöskin kansanedustajista on sitä mieltä, että monen vuoden aikana rakennettu So-te on kallis ja toimimaton, niin miksi sen annettiin mennä läpi. Uskoiko kaikki demarien lupauksiin, että hinnat laskee ja palvelut paranee ja kepun lupaamat terveyskeskukset säilyvät joka kylässä.

Parkanon kaupunkin sopeutusryhmässä on hieman edistytty. Ryhmillä alkaa suurinpiirtein olla käsitys missä mennään. Ainakin melkein kaikilla. Käsityskykyä koeteltiin myöskin Rambolin vanhan lukion rakennuksesta tekemän kuntoarvion kertomisen jälkeen. Talohan on lähes mätä. Uuden todennäköisesti rakentaisi samalla rahalla mitä korjaaminen maksaisi. Ja korjattu ei olisi mikään tae rakennuksen käyttömahdollisuuksille. Jokunen vielä etsi mahdollisuuksia lähinnä lapsellisilla osakorjaus esityksillä. Vaikea on tietysti antaa periksi, että onkin ollut väärässä ko.rakennuksen säilyttämistä puolustellessaan. Vahinko vaan, että aikanaan jotkut "asiantuntijat" saivat päättäjät uskomaan, että kaavamuutos niin, että lukio suojellaan auttaisi jollain tapaa alueen rakentamista. Toivottavasti nämä asiantuntijat ovat nyt valmistelemassa ratkaisua millä suojelupäätös saadaan purettua. Muuten tuosta rötisköstä tulee kallis riippa Parkanolle!

Iloista Vappua!

Tohtoreitako tarvitaan??

Torstai 18.4.2024 klo 12.39 - Reijo

Takatalvi uhkaa, näin ainakin säätiedotteiden mukaan. Oikeastaan hyvään aikaan, ettei sitten enää Toukokuulla! Tulvavesi vain jatkaa nousuaan. Onneksi pirtti on sen verran korkealla, ettei kastumista tarvi pelätä. Joskus ihmetyttää tuo talojen rakentaminen niin lähelle vesirajaa, että vähänkin isomman tulvan aikana pitää rakennella erilaisia esteitä, ettei pirttiään kastelisi. Nuo tulvatkaan ei ole ainutkertaisia. Niitä on ollut kautta vuosikymmenien.

Maan hallitus pääsi taas "mielipuuhaansa", nyhtämään veronmaksajin vähiäkin rahoja. Välillä ainakin nämä saksien ym. heiluttelut näyttää siltä, että tätä on oikein odotettu. Niinkuin Soini sanoi jossain jälkiviisaissa, että kokoomus ei vielä ole omiltaan leikannut, eikä tehnyt sitä nytkään. Ihan sopiva raja tuon eläkkeiden verokorotusten osalta oli tuo n. kaks tonnia, mutta miksi se pysähtyi 4 tonniin. Kun 700000 vuodessa eläkettä saava vuorineuvos itkee veronkorotustaan, se osoittaa, ettei koskaan ole tarpeeksi. Luulisi tuonkin ukon jo vuosien aikana keränneen vähän sukanvarteen, mutta ahneus on rajaton. Punavihreä oppositio verottaisi mielellään ansiotuloja reilummin ja vihreäthän ehdotti indeksikorotuksen leikkaamista kaikilta eläkeläisiltä. Siinä niiden viisaudet! Alvin nostaminen ehkä kuitenkin ainoa oikea, kun jotain pitää tehdä lisätulojen saamiseksi. Kun se ei koske ruokaa, niin se on kuitenkin tasapuolista. kyllähän jotkut itkee jopa karkin hinnan nousua muutamalla sentillä! Viinaksiin ja tupakkaan ei uskallettu puuttua. Oluen kohdalla jopa hieman alennetaan. Melko typerää. Liikunnan edistämisen kohdalla karsitaan. Sauli Niinistö joskus ehdotti, että kiipeilkää puissa, niin ennekin tehtiin. Varmasti hyvä neuvo sekin!!!!!! Tytti Tuppurainen kantaa huolta tohtori koulutettavista. Siinä oikein työväen edustaja. Mihin tarvitaan tohtoreita, joita on jonossa työttöminä? Työntekijöitä tarvittaisiin useille aloille, mutta ammatti-koulutuksesta säästetään.

Parkanon kaupungin sopeutushankkeet on edelleen työn alla. Vain henkilöstörakenteeseen puuttumalla on todelliset pitkän aikavälin säästöt saatavissa. Toivottavasti tähän löytyy ryhtiä kaupungin luottamushenkilöiltä.

Löytykö Parkanolle punakynä?

Torstai 11.4.2024 - Reijo

10 astetta lämmintä ja 10 km hiihto vielä tälle keväälle. Eipä ole noin lämpösellä tullut ennen hiihdeltyä, mutta piti Helenan saada 1400 km täyteen talvelle ja niin sitä suksittiin. Nyt on kyllä Käenkoski lumesta niin ohkasilla, että sukset saa siivota orsille. Yllättävän nopeasti vahvatkin lumikerrokset sulaa ja metsästä tulee vesi monelle kohtaa niin, että uikkareita melkein tarvis ylityksiin.

Viikonloppuna ajellaan taas Saarijärvelle hallituksen kokousta pitämään. Toivottavasti sielläkin on lumet jo niin sulaneet, ettei tarvi lapiohommiin alkaa. Mielenkiintoista pankkien korkopolitiikan kanssa. Päätimme sijoittaa muutaman "kympin" pitkäaikaistilille yhdistyksen rahoja. Nämä omat pankit OP ym. eivät pysty tarjoamaan muuta kuin lämmintä kättä ja sitäkin erikseen tilaamalla. POP -pankki tarjosi aikaan nähden reilun koron ilman kummempia asiakkuusvaatimuksia. Muutenkin ainakin OP:n toiminta on mennyt täysin p:leen. Pankissa ei ole juuri mitään palveluja, eikä tiskipalveluja ole, kuin tilaamalla.

Viikonloppuna Parkanossa heilui omatoiminen metsuri, joka kaatoi pari kadun varteen istutettua lehmusta. Ilmeisesti nautitut juomat siivittivät tapahtumaa. Mielenkiintoista, että paikallislehti kertoi "metsurin" olleen persujen kuntavaaliehdokkaana viime vaaleissa!

Kireelle ottaa sopeutusohjelman eteenpäin vieminen meillä Parkanossa. Kaupunginjohtaja oli kyllä ansiokkaasti tehnyt esityksen, joka tietysti ei juuri kenellekään sovi. Nyt on kuitenkin pohja minkä pohjalta voi lähteä ryhmien yhdessä neuvottelemaan jatkosta. Kuulin, että esim. Ilmajoen kunta vähentää 23 henkilöä henkilöstöstään vastaavien sopeutusneuvotteluiden jälkeen. Meillä ei tällaisia esityksiä juuri ole. Taas siirretään päätöksentekoa kesän alkuun. Ehkä se siitä! Tietysti näyttää ulospäin hankalalta, kun samaan aikaa kaupunki tekee yli 2 miljoonan euron ylijäämän viime vuodelta. Tulevat vuodet ei kyllä näytä yhtä kauniilta jollei punakynää löydetä.

Kevättä kohti!

Torstai 4.4.2024 - Reijo

Taitaapa suksittelut olla vähissä tältä keväältä. Toki vielä tiistaina15 kilsaa ja eilenkin vitonen. Lumisade ei kuitenkaan yllä tälle alueelle (onneksi) , joten sukset orsille. On kuitenkin reilusti enemmän hiihtokilometrejä jo nyt, kuin vuosi sitten. Silloin hiihtokausi loppui 8.4, eli Pääsiäisen jälkeen.

Eduskunta keskustelu EU-politiikasta eilen oli vähän ristiriitaista. Hallituspuolueet toisaalta aivan oikein pyrkivät vaikuttamaan EU politiikkaan ja mm. ennallistamisasetuksen esityksen saivat torpattua muiden vastustajamaiden kanssa. Viher-vasemmistolainen joukko haluaisi ennallistaa kaikki entiset suoalueet entiselleen siitä huolimatta, että se tuskin onnistuisi. Saisihan siihen uppoamaan n. 700 miljoonaa euroa Suomen veronmaksajien rahaa suoraan suohon. Eli edellisten hallituspuolueiden sama holtiton raha politiikka jatkuisi oppositionkin kautta. Ristiriitaisuutta on siinä, että persut kuitenkin periaatteessa olisivat edelleen erottamassa Suomea EU:sta. Kyllähän EU jäsenyyden tärkeys kuitenkin on korostunut Venäjän Ukrainassa käyvän sodan takia. Tarvitaan yhtenäinen Eurooppa, jos Venäjä joskus alkaa isommin uhitella!

Vantaa koulusurmasta on niin paljon kirjoitettu, ettei siihen lisättävää. Koulukiusaaminen, joka on paljastunut motiiviksi, oli melkein ennalta arvattava. Todennäköisesti tämä antaa monille "asiatuntijoillekin" aiheen vaatia kouluihin lisää henkilökuntaa. Varmaan meidänkin kunnassa. Jos opettajien ja avustajien aika välitunneilla menee pääasiassa kahvitauoilla niin valvontaa ei riitä mahdollisiin kiusaamistapauksiin, jotka useinmiten tapahtuvat juuri ulkona välituntien aikana. Tietokonepelit, Tiktokit ja muu vastaava netissä tapahtuva myöskin kouluaikana on osaltaan aiheuttamassa erilaista pahoinvointia kouluissa. Paljon on muuttunut 30-40 vuoden aikana koulumaailmassa ja pääosin huonompaan suuntaan. Siitä huolimatta, vaikka kouluilla on nykyään psykologit, koulukuraattorit, terveydenhoitajat ja liuta kouluavustajia.

Toivottavasti ei näillä tapahtumilla ole vaikutusta Parkanon kaupungin sopeuttamisohjelmaan. Päävastuu on nyt virkamiehillä. 

Hyvää Pääsiäistä!

Torstai 28.3.2024 - Reijo

Ilmoistako aloittaisin. Mielenkiintoista, että Ylellä ja Maikkarilla säätiedot ovat aika tavalla erilaisia. Pekka Pouta puhelee välillä höpöjä ja kertoo 20 sentin lumentulosta Pääsiäisen aikaan. Samaan aikaan ylellä sataa vettä ja lämpötila lähentelee kymmentä astetta. No, mielenkiintoista mihin kohtaan osuu. Vielä kuitenkin muutama päivä on suksiteltu 15 km lenkkejä. Ehkä se viikonlopun jälkeen jää vähiin. Vielä kuitenkin Käellä on lunta vaikka myydä.

Demarivaltuutetulla on jäänyt omasta mielestään jotain viisasta sanomatta Parkanon sopeutustoimista. Lehtijutusta ei mitään uutta ollut, mutta ehkä se vielä irtoaa. Ei myöskään valtuustoseminaarissa. Ei sillä mitään saavutetta, jos koko ajan katsoo peruutuspeiliin. Kaupunginjohtajamme oli viime hallituksen kokoukseen ryhdistäytynyt ja esitti muutamia viran, tai toimen täyttöehdotuksia hylättäviksi. Tämähän on oikea linja. Kyllä Parkanolla on edelleen kohtuuttoman suureksi kasvanut henkilöstö väkilukuun nähden. Siitähän ei ole kysymys etteikö jokaiselle henkilölle tekemistä löydetä, vaikka väkeä olisi kuinka paljon. Joku pääsee sitten vähän helpommalla ja vetämään lonkkaa. Kaupunginjohtaja näytti suuntaa miten sopeutustyö pitää edetä. Virkamiehiltä selkeitä esityksiä ja päättäjät tekee oman osansa. Vaikka Parkanon talous on tänä vuonna yllättävän hyvässä kunnossa, se ei sitä ole tulevina vuosina jollei mitään tehdä.

Siunattua Pääsiäisen aikaa kaikille!!

Piispoja ja Piispoja

Perjantai 22.3.2024 klo 16.46 - Reijo

Viikon verran tuolla kohtuullisen lämpimällä Espanjan rannikolla ja sieltä paluu räntäsateiseen Suomeen! Onhan siinä jonkin verran toleranssia. Espanjassa oli satanut koko edellisen viikon, mutta tilauksen mukaan aurinko paisteli koko viikon, kun siellä palloilimme. Espanja on kärsinyt kuivuudesta jo useita kuukausia ja viikon sateet ei siihen paljon helpotusta tuo. Olihan tuo kuitenkin kesä jo aika hyvin alullaan. Vihreää ja kukkia jo runsaasti. Mansikoitakin torimyynnissä isoja lavallisia. Ihan kohtuuhintaankin, 1.50€ kilo. Jopa maistuikin jo mansikalle, vaikka tehokasvatettuja olikin.

No tänään päästiin vielä hiihtämään, mutta näyttää siltä, että ei kovin pitkäaikainen talvi enää täälläkän ole. Vesisadetta ja ensi viikolla lisää lämpimän ilman kanssa. Toki, saahan tuo kevät tulla!

Vähän tuli kantaa otettua myöskin hengellisiin asioihin Fuengirolasta käsin. Puhelimen kautta kuunneltiin Parkanon seurakunnan esittämä Suomalainen messu. Simi pappimme otti rohkeasti kantaa kirkon piispojen esittämään jaettuun luterilaisen kirkon malliin. Piispoista  vain Etelä-Pohjanmaan piispa oli Raamattunsa lukenut ja äänesti tuota mallia vastaan.  Osa hyväksyisi mallin, jossa papit saisivat vihkiä kirkossa vain mies ja nainen parit ja toinen "lahko" muut mahdolliset vihittävät. Lähinnä kai tässä vaiheessa samaa sukupuolta olevat. Simi piti tätä järjestelmää tuhoon tuomittuna ja Raamatun vastaisena. Tästä jotkut liberaalit tahot olivat närkästyneet, jopa kirkon virassa toimivat. Kun tuota Simin kannanottoa kehuin, niin sain siitä vähän lunta tupaan. Olen kyllä useasti ilmoittanut, että ensimmäisen kerran, kun Parkanon kirkossa kysytään papin toimesta" otatko sinä Elmeri tämän Jalmarin" niin eroan kirkosta. Jokainen ihminen on tietysti hyväksyttävä kaikkine ominaisuuksineen, tai omituiksineen, mutta se on aivan eri asia. Tasa-arvo ei saa ylittää perinteisiä kansallisia ja kirkollisiakaan arvoja. Tänä päivänä joku seta käy jo kouluissa opettamassa, että sinä voit kyllä halutettasi olla mikä sukupuoli tahansa ja tämän meidän valtiovalta ja kirkko hyväksyy. Uusi päätös kai on, että tyttöjä saa kuitenkin sanoa tytöiksi ja poikia pojiksi.

Hyödyt ja haitat tuulivoimasta..

Torstai 14.3.2024 - Reijo

Loppuviikosta lämpöasteita ja vesisadetta. Niinkö se talvi olisi tässä? Kyllä Pääsiäisen aikaankin vielä suksitellaan. Näin se talvi yleensä kesään kääntyy. Hissukseen.

Aika merkillistä tuo hallituksen ja työtekijäjärjestöjen (AY-liike) vääntäminen työsäännöksistä. Hallitus on päättänyt joitakin asioita muuttaa ja se on aivan oikein. Onko kaikki kohdat välttämättömiä ja tarpeen, sitä voi kysyä. Se mikä näyttää tällä kertaa eniten ahdistavan, eli poliittisten lakkojen rajaaminen, on ehkä oikeutetuin. Jos ja kun AY-liike voi aloittaa miljoonia maksavan lakon pariksi viikoksi ilman, että siihen on työntekoon, tai palkkaukseen liittyvää syytä. Eli poliittinen lakko. Hallitus on oikeassa päättäessään näitä rajoittaa. Kun lakosta aiheutuvista syistä ei kaikkia tuotantolaitoksia voida pitää käynnissä, niin aivan oikein on, että palkanmaksu loppuu. Pitäisikö työväen siivoilla vaikka nurkkia siihen asti, kun taas tavara kulkee ja varsinaista työtä voi jatkaa? Lapsellista. Se vain ihmetyttää, että maan hallitus toimii niin hitaasti. Lait pitäisi olla jo pöydässä. Persujen leikkuulaudat ja saksi-shout ovat lapsellisia ja varmasti saavat tuntea nahoissaan.

Parkanon kh teki päätöksen jolla muutettiin sopeutustyöryhmän kokoonpano tasa-arvo-tätin mieleiseksi. Nopeutuuko asian valmistelu ja päätöksenteko jää nähtäväksi. Kun tarkoitus on kuitenkin säästöjä saada jo tälle tilikaudelle, niin kiirettä pukkaa.

Meillä on muutamia todellisia politiikan asiantuntijoita maan hallituksen osalta. Muutamat tuulivoiman vastustajat "tietävät", että tulevaisuudessa kuntien tuulivoimaloista saadut tuotot jaettaisiin tasan kuntien kesken. Eiköhän oikein ole, että hyödyt sinne missä haitatkin! Tätähän voisi laajentaa vähän enemmänkin. Jos joku kunta, tai kuntalainen keksii rakentaa tuottavan kohteen omalle paikkakunnalleen, niin voitot tasan naapureiden kanssa. Esimerkkinä vaikkapa Tuurin kyläkauppias Keskinen.

Voihan demarit:::::

Torstai 7.3.2024 - Reijo

Muutama flunssapäivä ja ulkoilut jääneet aika vähiin. Ehkä tänään jo suksille. Melkeimpä sängyn pohjalta televisiota katellen päivät menneet. Keskiviikkona uusintana ( niinkuin nykyään melkein kaikki ohjelmat) dokumentti huutolaisista. Tiedän kyllä aika paljon köyhyydestä ja siitä on lapsillekin joskus kerrottu. Tuo huutolaisaika on kuitenkin ihan oma lukunsa suomen historiassa. Tämän päivän kaiken marisijoille tekisi hyvää näyttää juuri näitä ohjelmia. 

Tänäpäivänä koululaiset ei syö koulussa, vaan haetaan jotain pikaruokia ja energiajuomia kaupasta. Onko kotona totuttu liian hyvään. Toisaalta koulussakin voisi harkita kannattaako sellaista ruokaa joka oikeesti ei ole hyvää edes valmistaa. Perunamuussi, Makaronilaatikko sekä Lihapullat suosikkeja ja varmaan yhtä terveellisiä ainakin, kuin energiajuomat.

Valtuutettu Uotila oli taas päässyt mieliaiheeseensa rutisemaan parkanolaisesta päätöksenteosta. Ja niinkuin aina muistaa vähän väärin. Pitänee Yläriin vähän oikaista. Vaikka toinen demarivaltuutettu hallituksessa esittikin ilman kannatusta, että sopeutustyöryhmän valmistelua jatketaan, tämä esitys oli myöskin allekirjoittaneen kannatetussa esityksessä. Se ilmeisesti Uotilaa jäi kaivelemaan, kun häneltä jäi valmisteltu puhe valtuustossa pitämättä. Nämä puheet kyllä kuultiin valtuustoseminaarissa. Niissä ei mitään valaisevaa ollut!

SDP:n toiminta on muutenkin mielenkiintoista. Eräs tunnettu demarien valtuustoehdokas soitti ja haukkui allekirjoittanutta ilmeisesti osasyyllisenä siihen, ettei hän ollut päässyt terkkariin hoitoon. Hän oli kuullut hallituksen jäseneltä, että olin kehunut Parkanon hyvin toimivaa palvelua. Tottahan tuo onkin, mutta yleensä hallituksessa käydyt keskustelut jäävät sinne. 

Sopeutetaan edelleen...

Torstai 29.2.2024 - Reijo

Vaikka päivällä Helmikuuta jatkettiin, niin aivan en ehdi saada 1000 kilometriä hiihtoa täyteen ennen Maaliskuuta. Pari päivää, niin sitten. Helenalta onnistui, mutta mulla vei vaalijutut ja tietysti pakkasetkin muutamia kymmeniä kilometrejä. Mutta talvea riittää!

Parkanon kaupungin säästöjä hakeva sopeutustyöryhmä teki muutaman viikon töitä ja todettiin, ettei ole paljon villoja kertynyt. Kaupunginvaltuusto päätti yksimielisesti esityksestäni palauttaa asian valmisteluun. Lisäksi oli tapahtumassa muotovirhe mikäli asiassa olisi jotain konkretiaa päätetty. Yt- neuvottelut olivat edelleen auki, kun yt-neuvotteluiden aloittamisesta päättänyt kaupunginhallitus ei ollut niitä päättänyt. Valtuustollakaan ei näin ollen ollut valtaa tehdä päätöksiä mahdollisista toimenpiteistä. Tosin ei ollut kuin nippeliasioita vasta esilläkään. Mahdolliset henkilöstön lomautukset, jotka tullevat uudelleen esille, on hyvin tarkkaan tutkittava. Onko todellisia säästöjä saatavissa. Kuinka paljon tarvitaan "paikkaajia" mikäli lomautetaan? Kuinka paljon asioita puidaan eri oikeusistuimissa. Jos työntekijöitä voidaan lomauttaa muutamaksi viikoksi, onko silloin väkeä liikaa?Sopeutustyöryhmäkin mennee ainakin osittain uusiksi, kun tuo tasa-arvo tätikin pääsi väliin.

Aluevaltuutetut sanailevat paikallislehdessä siitä mikä elin pitäisi olla päättämässä alueiden terveyspalveluverkosta. Keskustalla tilanne on varmasti tosi hankala, kun tuli luvattua, että "terveystalot" säilyy jokaisessa kunnassa, jokaisella paikkakunnalla. Nyt, kun tilanne onkin toinen tarvitaan selityksiä. Vaikka päättäjänä alueilla olisi hallitus, tai valtuusto, rahamäärä olisi sama. Näin se vain menee. Koko hyvinvointialue systeemi on susi jo syntyessään. Hyvinvointialueiden määrä on alkujaan liian suuri. Kyllähän siinä "herrojen" paikkoja tuli ja kepu sai niistä osansa, mutta rahat menee kankkulan kaivoon. Tuottamattomien herrojen ja rouvien huippupalkkoihin ja jopa puolueiden rahoitukseen.

Ilmoja pitelee....

Torstai 22.2.2024 - Reijo

Ilmoja pitelee, tavattiin sanoa ennen, kun muutoksia "normaaliin" sään tapahtumiin tapahtui. Nyt voi sanoa, että on sellainen tilanne. Viikon kovien pakkasten jälkeen lähes vesisateeseen. Ei se kevät taida kuitenkaan vielä alkaa! Perjantaina ajellaan Ouluun, toivottavasti kohtuullisessa kelissä!

Maanantaina kaupunginvaltuusto pääsee käsittelemään sopeutustyöryhmän työstämää ja kaupunginhallituksen osin hyväksymää esitystä. Kun kyseessä on vain osittainen ryhmän aikaansaannos, niin tuskin tuolla kovin paljon taloudellisia ongelmia ratkotaan. Pienillä lillukanvarsilla ei kuntataloutta oikaista. Kaupungin työntekijöiden lomautus oli yhtenä esityksenä säästötoimenpiteeksi. Kaupunginhallituksessa nähtiin ongelmaksi se, että lomautus estäisi esim. koulupuolen rekrytointitarpeet. Syksyllä töihin tulevien opettajien rekrytointi on kuitenkin ajankohtainen asia, mikäli "hyviä" opettajia aiotaan Kaarnaan saada. Tällä perusteella tein oman esitykseni, ettei lomautuksiin ryhdytä. Jälkeenpäin on kyllä tullut epäilyjä, ettei asia ole ihan niin mustavalkoinen. Tämäkin varmaan selviää, onko luottamushenkilöitä johdettu harhaan? Toisaalta, jos meillä on uusia toimia auki, tai ollaan avaamassa, niin onko perusteita lomautuksille. Lomautuksissa on myöskin aina riski niiden laillisuudella.

Taloudelliset sopeutukset on ajankohtaisia monissa Pirkanmaan kunnissa. Esim Kangasala kipuilee samojen asioiden kanssa. Naapuri Kihniössä ollaan samoissa ongelmissa. Siellä entinen kuntapoliitikko Rytilä avasi vauhdikkaasti ko. asiaa. Tosiasioiden tunnistaminen ei ole kuntapoliitikoille aina helppoa. Ylärin jutun mukaan se ei ole helppoa Kihniöläisille, eikä se ole sitä meilläkään. Meilläkään ei ymmärretä, että rakenteellisia korjauksia tulee tehdä ajoissa. Pitkän aikaa kaikki mahdolliset paikat mitä hallintokunnat ovat keksineet pyytää, ne on täytetty. Kuitenkin kunnassa väki vähenee ja se pitäisi näkyä kaupungin henkilöstön supistumisena.

Stubin valtakuntaan

Torstai 15.2.2024 - Reijo

Täytyy myöntää, ei nuo ennustajanlahjat kovin hyvät olleet ainakaan pressavaalien prosenteissa. En uskonut, että niin monet otti nokkiinsa, kun ei "omaa" ehdokasta ollut mukana. Kyllähän sitä oli aistittavissa, että näin käy, mutta noin isolle joukolle. "Asiantuntijat" oli näkevinään jopa kaikkien aikojen vaaleihin verrattuna "huipputasaista" lopputulosta. Kuitenkin esim. Halosen ja Esko Ahon välinen kisa oli lähes samoissa lukemissa. Kymmenyksen ero. Samoin Halosen ja Niinistön kisa. No valittu presidentti on niin kauan ainakin hyvä, kun eka kerran mokailee. Uusi aika vaatii uuden ajan presidentin ja siinä varmaan Suomi onnistui. Hyvä näin!

Kun valtakunnassa haetaan säästökohteita, niin ensimmäinen poispotkittava sais olla tasa-arvovaltuutettu. Jos tällä tätillä ei ole tärkeämpää tekemistä, kuin puuttua Parkanon kaupungin sopeutustyöryhmän kokoonpanoon. Vaikka asiasta kaupungin luiottamushenkilön toimesta haluttiinkin saada tällä julkisuutta, niin luulisi tärkeämpiäkin asioita olevan valtakunnallisella virkamiehellä,    ( tai naisella). Onko naissukupuolisuus tärkeämpi työryhmään valinnassa, kuin se, että asia edes vähän kiinnostaa? Tietysti voi miettiä millä pitää julkisuutta kaupungin luottamushenkilöiden hakea, kun kuitenkin piiloutuu samalla julkisuuden taakse.

Joka tapauksessa tuo sopeutusryhmä on toivottavasti saanut jotain aikaiseksi. Niitä aletaan nyt luottamuselimissä tutkailla. Samaan aikaan joillakin on näkemystä, ettei mitään tarvetta olekaan säästöihin, kun kaupunki kuitenkin tehnee ylijäämäisen tilinpäätöksen. Tulevaisuus ei kuitenkaan näytä yhtä ruusuiselta. Valtionosuudet laskee ja väki vähenee. Kun kaikki tuo so-te rumba on saatu päätökseen niin luulen, että aika moni kunta on saman tulevaisuuden edessä. Kepun ja demarien lupaama "palvelut paranee ja rahaa säästyy" voipi haihtua pilvilinnoihin.

59-41

Torstai 8.2.2024 - Reijo

Taitaa taas pakkanen tulla rajoittamaan suksittelua. Keskiviikon 15 astetta ei vielä pysäyttänyt, mutta ei se enää nautintoa ole näillä keleillä. Tänään lukion Abit viettävät penkkareitaan. Kylmää kyytiä rekan lavalla. Meidän tyttären tyttö Pinja muiden mukana. Se on kai pukeutumiskysymys tuo tarkeneminen. Näinhän se on. Onko ikääntyessä vain alkanut sääliä itseään?

Lauantaina menemme Keuruulle saattamaan haudan lepoon entistä Parkanolaista opettajaa ja kaupungin ja seurakunnan luottamushenkilöä Sakari Moisiota. Taidan olla nykyisistä  valtuutetuista ainoa, joka on silloin jo ollut valtuustossa, kun Moisio toimi kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Helena toimi kirkkovaltuustossa samaan aikaan, kun Sakari oli siellä talouspuolella luottamushenkilönä. Olemme muutaman kerran tavanneet Parkanossa viime vuosina. mm. Sakari Moisio oli juhlapuhujana Parkanon kaupunginvaltuuston 100 vuotisjuhlassa.

Presidentin vaalien äänestykset laitoksissa ja kotiäänestyksissä on omalta osaltani hoidettu. Oma äänestämisemme tapahtuu perinteen mukaan varsinaisena vaalipäivänä. Aika mielenkiintoista muutamissa paikoissa oli kieltäytyminen äänestämästä, kun ei ollut enää omaa ehdokasta. Eihän niitä kaikille riitä, kun yhdeksästä vain kaksi jää jäljelle. Niistä toinen valitaan, vaikka muutama jättää äänestämättä. Voi olla, että se jota ei haluaisi tuleekin valituksi. Demarit teki eduskunnan puhemies äänestyksessä karhunpalveluksen Haavistolle äänestämällä tyhjää. Eli tavallaan Halla-ahoa vastaan. Persut kyllä käyttävät tuon tilanteen hyväkseen ja Stubbi saa ääniä. Todennäköisesti muutenkin näin olisi käynyt. Villi veikkaus tuloksesta 59-41 Stubbille!

Tuttuja otsikoita kunnissa ja yrityksissä. Sopeutusta ja yhteistoimintaneuvotteluja. Samaan aikaan maan hallitus uhkailee veronkorotuksilla ja erilaisilla leikkauksilla. Mihin kaikki ne rahat ovat kadonneet, mitä vielä jokunen vuosi oli huru mykke. Valtionhallinnossa puhuttiin jakovarasta. Jaettiinko sitä vääriin kohteisiin?

Kaikesta huolimatta Liukasta Laskiaista!!

Äänestämään taas!

Torstai 1.2.2024 - Reijo

Taas saadaan äänestää. Olihan tuo ilmeisesti melko selvää, että kerralla tämä pressakierros ei tule valmiiksi. Laitosäänestykset kiertelemme uudelleen ja ison joukon kotiäänestyksiä. Hyvä näin! Näyttää siltä, että äänestäjät haluavat varmistaa, ettei joku määrätty ehdokas tule valituksi. Ei ole pelkästään valinnasta kysymys, vaan myöskin siitä, että joku ei tule valituksi. Näyttää ennusteissa siltä, että valinta alkaa olla taputeltu. Olemme tuossa kevään korvalla lähdössä Espanjan reissulle ja olen ilmoittanut monille, että jos valituksi tulee sellainen jolla ei ole lisääntymiskykyistä puolisoa, niin jäämme Espanjaan. 

Kun olemme kiertäneet laitoksia ja kotiäänestyksiä, niin moneen kertaan varmistettu vaalisalaisuus on erittäin tiukkaa. Monta allekirjoitusta, leimaukset, pariin kirjekuoreen äänestäjän toimesta ja muita kirjauksia henkilöllisyydestä ym. Samaan aikaa on menossa kirkolliskokousedustajien maallikkojäsenten vaali. Siinä voit kirjoittaa äänestyslippuun ehdokkaasi numeron ja laittaa kirjekuoreen ja nimesi päälle sekä käydä pudottamassa seurakunnan postilaatikkoon. Vaalisalaisuuskäytäntöjä on monenlaisia. Varmasti sielläkin edustajat tulee valituksi.

Seuraavassa kaupunginhallituksen kokouksessa pitäisi pikku hiljaa saada vähän lihaa luitten päälle taloudellisessa sopeuttamisessa. Sivistyspuoli, vaikka on tällä hetkellä suurin rahankäyttäjä, näkyy linnoittautuvan hyvin poteroihin. Ei meiltä ainakaan! Investoinneissa voi tietysti aina säästää, mutta sekin on lyhytnäköistä, jos on kiireellisiä ja taloudelliseen toimeliaisuuteen perustuvia investointeja.

Enskuun jälkeen on jo huhtikuu, joten kesää kohti!

Pressavaaliennuste; Mies valitaan, tai ainakin oletettu!

Torstai 25.1.2024 - Reijo

Huononakin alkutalvena sen verran kuitenkin hiihtokelejä, että nyt ollaan puolessa välissä tuhatta kilometriä. Onhan toki kelejä ollut, mutta itsesuojeluvaisto ei päästä parinkymmenen asteen pakkasella suksille. Nyt taas sopivia kelejä ja ensi viikolla ehkä lämpöasteita! Myöskin muutama päivä pressavaalien äänestysten kanssa on aikaa vienyt.

Siinäpä sopiva aasinsilta ajankohtaiseen asiaan. Monin paikoin puolet jo äänestänyt ennakkoon ja useita vaalitenttejäkin vielä tulematta. Tänään vielä Ylen tentti ja samassa yhteydessä kerrotaan viimeinen galluppi. Joku tuhannen hengen kysely ei paljoa vielä suunnasta kerro. Varsinkin, kun virhemarginaali on 3 prosentin luokkaa. Kun Halla-aho ja Haavisto ovat kärjessä epäsuosituimpien ehdokkaiden joukossa, niin tulevaa pressaa on ehkä helppo veikkailla. Jollei Olli Rehn yllätä? Olisiko KD:n ja RKP:n kannattanut mennä suoraan Rehnin taakse. Toki häiritse se ylimääräisten sukupuolien löytyminen, niin Rehnin, kuin Stubinkin kannanotoissa. Halla-aho ja Essayah osaavat tuon asian sanoa selkeästi ja ymmärrettävästi. Mies ja nainen, se ei tarvitse selittelyä!

Pitkästä aikaa päästiin kaupunginhallituksessakin kokoustamaan ja vaihteeksi myös äänestelemään. Tiukka talous aiheuttaa monissa kunnissa hakemaan taloudellisia sopeutuskohteita. Niin Parkanossakin. Kun ei talouden tunnusmerkkejä ole ajoissa tunnistettu, niin painetaan paniikkinappulaa. Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan koko henkilökunnan kanssa. Aivan eri asia on johtaako ne mihinkään. Ainakin syntyy keskustelua ja työntekijät alkavat kytätä toisiaan sillä silmällä, että tuosta voisi päästä eroon. Joku näpyttelijä kirjoittikin, että YT:t alkavat samaan aikaan, kun uusia paikkoja täytetään ja laitetaan avoimiksi. Näin oli nytkin hallituksen listalla, mutta se saatiin sentään torpattua. Leppäkosken sähkön osakkeita oli tarjolla runsaan 160000 euron hintaan. Tämäkin sentään saatiin hylkyyn. Vastaesitys oli myöskin osaosto, joka sekin äänestettiin nurin. Tosin se oli turha äänestys ja esitys, koska myyntiehdot kielsivät osaoston.

Näillä asioilla painitaan pitkin kevättä. Yleisöltäkin säästökohteita kyseltiin, mutta aika pienet oli eväät siltäkin suunnalta.!

Asiantuntijoita maa väärällään!

Torstai 18.1.2024 - Reijo

Hiihtotavoitteet "kusee" aika pahasti. Pakkasraja on ollut n. 15 astetta. Ja pari viikkoa on mennyt pahasti yli. Ehkä se tasottuu, kun talvi etenee!

Gallupit ei äänestä. Näin sanovat poliitikot aina vaalien alla. Nyt, kun galluppeja ei pressan vaaleista ole julkistettu pitkään aikaan, se näyttää olevan monelle ongelma. Kyllä paras galluppi on äänestyksen tulos. Jopa nuorisovaalien tulosta jotkut pitävät jonkinlaisena ennusteena. Jos äänestyksen mittarina on esim. onko hyvän näköinen ja muuta vastaavaa, niin ehkä vaatii nuorilta vielä vähän kypsyttelyä. Vaalitentit on aika tavalla olemattomia. Jonkun kanssa jankataan muutaman vuoden takaisista sanomisista, tai esim. tämänhetkisistä sodista, joissa Suomen presidentillä ei ole minkäänlaista jakoa eikä sananvaltaa. Minkäänlaista tasapuolisuutta ei puheenvuoroissa ole ollut. Kyllä kaikki ehdokkaat on tässä vaiheessa samalla viivalla gallupkannatuksista huolimatta. Luulisi toimittajienkin tietävän mitä kuuluu presidentin tehtävänkuvaan. Sitten on vielä "asiantuntijoita" joilla on myöskin omat mielipiteensä ehdokkaaseen ilman asiallisia perusteita.

Yleensäkin meillä on harvinaisen paljon eri alojen asiantuntijoita. Näiden asiantuntijoiden opeilla luulisi, että kaikki sodat olisi jo aikoja sitten loppuneet. Kuinka paljon Suomessa maksetaan kaikkien alojen asiantuntijoille ihan huuhaa tiedoista. Näitä asiantuntija neuvoja jaetaan mm. somen eri alueilla. Onko joku tik tok "totuuden torvi". Valitettavasti esim. monet nuoret majailevat siellä ja rahoittavat joitain tyhjäntoimittajia. Ihmeen paljon on näitä, jotka eivät ole koskaan edes oikeaa työtä tehneetkään. Kasvaako kansantalous tällä? Tulee näitä viisaita joiden mielestä ruuan varastaminen kaupasta ei ole väärin, niin kuin joku näyttelijäsuvun lapsukainen ilmoitti. Joku toinen ilmoittaa, että elelee erinäköisillä avustuksilla. Joku sai 7000 € kk palkkaa ja silti sai asumiseen avustusta! Vaikka en kaikkia nykyhallituksen toimia hyväksykään, niin kohtuus kerjätessäkin.

Jyvät ja akanat...

Torstai 11.1.2024 - Reijo

Presidenttiehdokas kisassa alkavat jyvät erottua akanoista. Kaksi mielenkiintoista ohjelmaa ulkopuolella varsinaisten tv-tenttien. Vaaleihin Tommolan kanssa ja Luokan edessä tuovat ehdokkaista paljon enemmän esille, kuin pönöttävät tv-tentit. Toki isot erot esiintymisissä on yksittäistenteissäkin. Tähän asti ehdoton ykkönen on ollut Aaltola. Haavistokin onnistui kokemuksellaan aika hyvin. Luokan edessä Haavisto osasi olla aika leppoisa ja osasi asennoitua yleisöönsä. Onhan siellä aikamoisia mokailijoitakin. Kommari Li ei tiedä Brasilian pääkaupunkia, Essayahin maitolitra maksaa 0.29 €. Tosin siinä lienee maatalousministerille "pikku lipsahdus". Maitolitrasta tuottaja saanee suurinpiirtein tuon verran. Essayahin tentti oli huippua, ehkä jopa kärkeen. Merkillistä, että on niin yksinkertaisia toimittajia, että samaa asiaa pitää toistaa moneen kertaan, ennenkuin menee jakeluun. Sitten jää monta tärkeää kysymystä kysymättä. niinkuin tentin arvioijat totesivat.

Haaviston "morsian" Antonio haluaisi lapsen. Mitä siinä muuta; kuin alkaa "jyystään" Haaviston kanssa. Kyllä se siitä!  Harkimon uusin "nuorikko" haluasi, että pressan puolisollekin maksettaisiin palkkaa. Samaa jossain muodossa haluaisi myös Rehnin muija. Kyllähän tuo pressan palkkio on aika kevyt, ettei siitä muijalle paljon heru. Onneksi kaikki nuo edellä luetellut saavat jäädä murehtimaan huoliaan ainakin seuraavaan vaaliin asti. Andersson hyväksyy, että Nato voi puolustaa Suomea tarvittaessa, mutta ei saa tulla Suomen maaperälle. Että etänä vaan! Halla-ahon kuivakasta esiintymisestä ei paljon irtoa. Yleisradiolta rahaa pois. Siltä osin kyllä, että persut saa kyllä aivan liikaa elintilaa sielläkin. Vielä vähän. Stub, Rehn ja Urpilainen ovat vihervasemmiston kanssa löytäneet kolmannen sukupuolen. Varmaan esittelevät jossain vaiheessa.

Ensi viikolla alkaa ennakkoäänestys ja itsekin alan kiertää laitoksia ja kotiäänestyksiä parin muun toimitsijan kanssa. Myöskin kotiäänestyksiin täytyy muutama päivä varata. Todennäköistä on, että sama rumba myös toiseen kierrokseen.

Ulkoministeriössä olisi varmaa karsimisen varaa. Lähes 3 tuhatta työntekijää joista muutamat ehtivät kirjelmöidä ulkoministerille kritiikkiä. Ei muuta kuin potkuja!

Paikallispolitiikassa onkin sopivasti taukoa. Asioita varmaan olisi, mutta herrat ovat katsoneet, ettei kiireellisiä. Sitten taas istutaan monta tuntia ja syntyy hutiloituja päätöksiä. ei se kuntatalouskaan viivyttelyllä korjaannu. Eikä lapsille päivähoitopaikat.

Vanhemmat kirjoitukset »