Lääkkeiden veron nostolla halvempaa olutta!

Torstai 21.9.2023 - Reijo

Muutamia takkapuita eilen palasille sähkösahalla ja kirveellä halki. Ehdittiin sopivasti ennen sadetta. Selkä kyllä huusi hallelujaa aina muutaman pöllin jälkeen, mutta tänään sitten hierojalle. Hierojallakaan ei tosin ole lääkettä selkään, jossa melkein kaikki nikamavälit on kuluneet n. luuta vasten. Varmaan jotain remonttia voisi tehdä, mutta tällä mennään, niin kauan kuin jalat kantaa. Hyvin toki vielä!

Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen esiintyi eilen koulukeskus Kaarnassa. Täysi salillinen kuulijoita sai rautaisannoksen tietoa miten toimitaan silloin, kun yhteistyössä rakennetaan jotain näkyvää ja aikaansaavaa. Vaikka Jalonen onkin jääkiekkovalmentaja, niin hänen oppinsa sopivat monelle alueelle. Kaikkeen urheiluun, yritystoimintaan, kouluun, kunta-ym politiikkaan, jopa seurakuntaan. Varsinkin kuntapolitiikassa aika usein unohtuu tuo yhteiseen "hiileen" puhaltaminen ja kaikkien tasapuolinen huomioiminen. Muutamia kuntapoliitikkoja kyllä paikalla oli, mutta koko valtuustollekin olisi tehnyt hyvää olla kuulolla.

Maan hallitus on käynyt budjettiriihensä ja ainakin huomannut ettei raha kasva puussa, vaikka edellisellä vaalikaudella siltä välillä näyttikin. Niin hulvatonta rahan käyttö oli. Onko Sanna Marin näitä oppeja jakamassa Tony Blairin säätiössä. Ainakin siltä osin, kun oppia jaetaan Saudi-Arabiaan Sannalla on hyvät mahdollisuudet onnistua. Vaikka kokonaisuutena ihmetyttää pääseekö bilettämisellä ja feninismillä kovin pitkälle ainakaan Saudeissakaan?

Kun hallitus julkaisi budjettinsa siihen oli lisätty jo ensimmäinen ylimääräinen 1,5 miljardia lisävelkaa. En tiedä miten se käy yksiin niiden lupausten kanssa, että velkaa tullaan vähentämään. En ymmärrä mihin perustuu sekin järjenjuoksu nykyhallitukselta, että lääkkeiden ALV nousee ja oluen verotusta lasketaan. Mitä merkitystä on sillä miten tuo olut on pantu. Se on kuitenkin alkoholia. Miksi KD:kin on tässä mukana?

Kuntamarkkinat!

Torstai 14.9.2023 - Reijo

Aika monet kuntamarkkinat käyneenä katsoin parhaaksi jättää tämän kerran väliin. Toki meiltäkin porukkaa lähti mukaan. Tosin KD:n valtuustoaloitteen mukaan huomattavasti pienempi joukko. Muutaman tonnin säästö. Ehkäpä ne viestit sieltä perille tulevat, mitä uutta siellä on mieleen jäänyt!

Parkanon kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan yksimielisesti Takakangas-Pihlajaharju tuulivoima-alueen kaavaehdotuksen ja antaa nyt mahdollisuuden lähteä hanketta viemään eteenpäin. Parkanon Tuuli OY toimii vielä hankkeen eteenpäin viejänä. Kaupunki ei varsinaisesti ole jatkossa varsinaisesti mukana. Kaupungin kannalta hanke on merkittävä verotuottaja ja kaupungin talouden kohentaja. Todennäköistä on, että hanke kokee vielä useitakin valituksia, mutta hyvin valmisteltuna homma pitäisi edetä. Kaupunginvaltuusto käynee vielä maanantaina asiasta pitkät keskustelut. Tuskin kuitenkaan muutoksia tulee, vaikka äänestyksiäkin ehkä tarvitaan.

Valitus on aina mahdollisuus hvyvienkin hankkeiden torppaamiseen. Tämä on nähty myöskin Parkanon keräystuotteen lupahakemusten kohdalla. Jos joku näkee vaivaa hakea valitusmahdollisuuksia, niin aika pitkälle niitä löytyy. Onhan tuota joskus tullut itsekin kokeiltua. Sikäli hyvällä menestyksellä, ettei ole tarvinnut hylättyä valitusta kohtaavaa maksupostia vastaanottaa.

Sanna Marin vapautettiin eduskunnasta. On se tietysti vaikea istua rivikansanedustajien ryhmässä ja viitisen tonnia pienemmällä palkalla. Onko tuolla sitten paljon väliä "kenen" asialla tulevaisuudessa toimii. Pääasia, että saa pönkittää omaa julkisuuskuvaansa.

Kansanedustajille palkankorotus!

Torstai 7.9.2023 - Reijo

Aurinko armas kuivas satehen... näin se menee. Pitkään aikaan komea aurinkopäivä. Nurmikosta pääosan sai ajettua, mutta jokirantaan ei ole ajokoneen kanssa mitään asiaa. Ainakin viikko pitäisi olla kuivaa. Joessa vesi on lähes yhtä korkealla, kuin kevät-tulvien aikaan. Laiturikin oli nostettava jo kuiville, ettei tarvi haeskella järveltä.

Erään Kihniöläisen kommarin kanssa on käyty pientä kirjoitus depattia paikallislehden sivuilla. Hänen mielestään Venäjä on ihannevaltio ja Suomi täynnä sodan ihannoijia, kun tukee Ukrainaa Venäjän hyökkäystä vastaan. Kun tietysti olen eri mieltä tuossa asiassa, niin pakko osallistua kirjoitteluun. Runsaasti olen saanut myönteistä palautetta kirjoituksistani naapurikunnistakin. Mutta kommari on kommari, vaikka voissa paistais.

Vaikka en täysin ole vakuuttunut myöskään nykyhallituksen ja sen persujäsenten vilpittömyydestä rasismin vastaisuudesta, niin siitä huolimatta eiköhän nyt kannattaisi antaa hallituksen lähteä töihin ja katsoa miten tuo yhteinen tiedonantojulistus toimii käytännössä. Kyllä siinä voi olla Tynkkysessä, Peltoniemessä ja Mäenpäässä ja ehkä muutamassa muussakin pitelemistä. Se oli hyvä, että kansanedustajat saavat hyvät palkankorotukset ja veronalennukset, niin on mahdollista, että Tynkkynenkin saa esim. pikkutakin irti, ettei tarvi samassa punamustassa ruutupaidassa aina palloilla.

Ei tuo Sanna Marininkaan eduskunta-asu kovin vakuuttavalta vaikuttanut, mutta hänhän halusikin olla julkisuuden ulkopuolella.

Vaikeaa näyttää olevan persuille, jopa Supolle kelpaavan valtiosihteerin saaminen ministereilleen. Vaikka Purra sanoo, ettei työhaastattelussa voi kaikkia kysyä. Ehkä hän ei ymmärä, ettei kysymyksessä  ole mikään "normaali tehdastyöntekijän" palkkaaminen.

Ollako, vaiko ei olla?

Torstai 31.8.2023 - Reijo

Potut on pois maasta ja omenatkin pian puusta. Musta-aronia saa vielä vähän aikaa kypsyä. Puolukoitakin alkaa pikapuoliin olla kypsiä. Niitäkin näyttää tulevan runsaasti. Sitten jää vielä Karpalot syksymmälle.

"Ollako vaiko eikö olla, kas siinäpä pulma", näin miettii RKP:n Henrikson. Onhan tuo aika merkillistä. Hallitus ja sen ministerit on nauttinut kohtalaisen hyvää palkkaa jo muutaman kuukauden. Jonkinlaista työn alkamisen suunnittelua ilmeisesti Syyskuun alusta. Sen verran kuitenkin saaneet aikaan, että velkaa aiotaan ottaa entiseen malliin. 10 miljardia noin aluksi ja sitten samaa vauhtia tulevat vuodet. Toki oluen hinta laskee ja hyvätuloisten verotus. Edelleen vahvistuu käsitys, ettei tuo hallitus kovin montaa talousarviota tee. Mikäli yleensä saavat "hurrit" ruotuun.

Demarit Perjantaina ilmoittaa jäsenäänestyksensä tuloksen puheenjohtajasta ja näin vahvistavat Antti Lindmanin valinnan. Onhan tuo nyt kuitenkin parempi, kuin vastaehdokkaana oleva Kiuru. Kiuru kyllä puhuu puoli tuntia, eikä sano mitään. Sanna Marin on siitä hauska toveri, että haukkuu mediaa siitä, ettei saa olla rauhassa. Sitten taas seuraavissa lööpeissä esiintyy välillä enemmän ja vähemmän vaatetettuna ja ihan omasta tahdostaan. Toivottavasti nyt jättävät rauhaan, kun ei pääministerin tittelillä enää saa julkisuutta.

KD:n puoluekokous viime viikonvaihteessa teki odotettuja päätöksiä. Presidenttiehdokkuus Essayjahilla oli oikea päätös. Ehkä turhaa rahan haaskausta kampanjaan. Kuitenkin oma ehdokas tuo näkyvyyttä puolueelle varsinkin, kun on osaava ja sanavalmis ehdokas. Ja presidenttiainestakin. Minusta Raamattu sanan olisi voinut puolueohjelmasta poistaa. Se ei muuta puolueen arvoja mihinkään suuntaan. Tuo kohta palasi valmisteluun. Katsotaan voittaako järki, vai tunteet.

Taas plussia Pihlajalinnalle!

Torstai 24.8.2023 - Reijo

Sataa ja nurmikko kasvaa. Normaali syksyähän tämä. Kuitenkin vielä muutaman kerran pitäisi nurmikkoa päästä ajelemaan tänäkin kesänä. Niin, ja kalastuksetkin jääneet hyvin vähiin. Joki ja veneitä rannassa, sekä vähän matkaa järvelle? Onkohan tämä saamattomuutta, vai peräti laiskuutta. Ehkä ne lämpöiset vielä tulee. Saarijärvellä viime viikolla ja taas ensi viikolla pariksi päiväksi vastaanottamaan majoittujia. Onhan noita askareita. Tiistaina Porissa autoa huoltamassa. Pori on muuten aika vähän tarvittu kaupunki. Sinne pitää olla asiaa.

Maanantaina kaupunginhallitus eka keran kesän jälkeen. Pitkä, melkein neljän tunnin kokous. Olisi ehkä järkevämpää pitää vähän useammin, ettei venyisi noin pitkiksi. Ehkä sitä puheripuliakin on pitkän tauon jälkeen kertynyt. Lähinnä asiat kuitenkin simppeleitä rutiiniasioita, jotka on hoidettava. Tulevaisuuden kannalta mielenkiintoinen on työllisyys/työvoimatoimisto asiat joita oltiin ajamassa Tampereen hoitoon. Nyt kuitenkin Parkano monien naapurikuntien lisäksi pyrkii muodostamaan oman kunta-alueen Sastamalan yhteyteen. Ehkä asiat hoituvat ilman Tampereen ohjausta ja rajoitusta paremmin pienemmällä kunta-alueella.

Parempia uutisia tulee Pirhalta, kun on tarkasteltu ja tehty uusia suunnitelmia terveyskeskusten ja vuodeosasto paikkojen osalta. Parkano olisi säilyttämässä sekä terveyskeskuksen, että vuodeosaston. Yhtenä vaikuttavana tekijänä on Kolmostien terveyden mukana olo Parkanossa. Tätä ei kaikki myönnä, mutta tosiasia. Se on määrätyille poliitikoille vaikea myöntää, että kuinka tärkeä Parkanolle on Pihlajalinnan mukaan tulo Parkanon palveluille ollut ja on edelleen. Itsekin sain viikonloppuna taas kokeilla palveluiden toimivuutta. Onnistuin kuntorappusissa kompuroimaan niin, että käsi vaati vähän puhdistusta ja paikkausta. Lauantai iltapäivä ja iloinen hoitaja ystävällisesti oli valmiina tekemään tarvittavat toimenpiteet. Edelleen olen sitä mieltä, "että metsä vastaa niin kuin sille huudetaan".

Tiukemmin kunnan puolesta

Torstai 17.8.2023 - Reijo

Kesä jatkuu kohtalaisen lämpöisillä keleillä. Eihän tämä nyt mitään erikoista ole. Aikanaan, kun koulu aloitettiin syyskuun alussa, oli hyvinkin lämpimiä ilmoja. Pesäpalloa pelattiin koulun liikunta- ja välitunneilla T-paidoissa ja muutenkin kesäisissä oloissa. Kyllä se syksykin tulee kunhan ehtii. No, ensi kuun jälkeen voidaan päästä jo hiihteleen. Ainakin sahanpurun alla säilytetyn lumen ladulla.

Huomenna ajellaan taas Saarijärvelle eläkeyhdistyksen hallituksen syyskokoukseen. Sielläkin tärkeitä päätöksiä.

Presidenttiehdokkaita alkaa tippua muutaman ehdokkaan viikkovauhtia. Olisikohan jo toistakymmentä, mikäli saavat nimet kerättyä.Vielä muutama puolue-ehdokaskin on tulossa. Oliskohan semmonen viitisen kappaletta vakavasti otettavia. Ensimmäinen yhteistenttikin oli Ilta-Sanomien järjestämänä eilen. Jos noista neljästä pitäisi mielipiteiden perusteella valita, ei voi erotella. Samaa liturgiaa kaikilla kukin omalla vahvuusalueellaan. Noista tentissä olleista en ehkä äänestäisi, kuin kahta, jos sellainen tilanne tulisi.

Parkanossa ensi viikolla päästään taas kunnallisasioiden kanssa puuhasteleen. Kesälomat on pidetty. Kaupungin täytyy aktiivisemmin ottaa kantaa asioihin joilla vaikutetaan maakunnalliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon. Meillä on omasta mielestään vaikuttajia, jotka omaavat vaikutusvaltaa jopa eduskuntaan ja siellä päättäjiin. Mäkipää sai aikanaan kansanedustajana useita tiehankkeita käyntiin, mutta nämä viime aikoina kohdistuivat pääosin omille kylille. Kolmostie ja mm. ns. Alaskylän mutkat on ollut vuosia päättäjien tiedossa. Paikallispoliitikkojen on aika ottaa tiukemmin kantaa kansanedustajiin ja painostaa jotakin tapahtumaan. Sama myöskin aluehallintoon terveyskeskusten ja vuodeosastojen osalta. Parkanon terveyskeskus on kolmeksi vuodeksi vuokrattu hyvinvointialueelle. Mikäli tarve loppuu, meillä on taas yksi purettava rakennus lisää. Mahdollisuus olisi ollut myöskin terkkarin myyminen aikanaan, mutta tämä torjuttiin tiukasti mm. demarien ja kepun toimesta. Toivottavsti ei näin synkkä lopputulosta kuitenkaan, mutta aktiivisuutta kuntapuolella.

Persut Tampereeella.

Keskiviikko 9.8.2023 klo 20:39

Muutama päivä on täytynyt urheilutarjonnan suurkuluttajana televisiosta katsella naisten jalkapallon mm- kisailua. Oikeastaan ihan mielenkiintoisiakin otteluita. Yllättävän fyysistä peliä naistenkin pelit tuolla tasolla. Veikkaan, että Japani vie maailmanmestaruuden.  Ensi viikolla sitten päästään oikean urheilun pariin, kun yleisurheilun MM kisat alkavat Budapestissä. Ensimmäisiä yleisurheilun MM kisoja käytiin Helenan kanssa katsomassa Helsingissä.

Paikallislehdessä ja Aamulehdessä Kihniön ainoa kommunisti otti aika erikoisesti kantaa presidenttiehdokkaisiin. Kaikki tähänastiset ehdokkaat ovat kai sotahulluja hänen mielestään. Sen takia, etteivät ole Venäjän puolella, kun Venäjä säälimättä tappaa Ukrainalaisia naisia, lapsia ja muita siviilejä. Kommarien mielestä ilmeisesti Ukraina on syyllinen ja kaikki maata tukevat ovat Venäjän vihollisia. Mielenkiintoista nähdä onko Li Andersson samaa mieltä, jos lähtee vasemmiston presidentti ehdokkaaksi. Yllättävä tieto ehdokkaista oli, että Haavisto ja Halla-aho ovat sivareita ja Aaltola armeijasta vapautettu. Kahta ensimmäistä en toki äänestäisi ja Aaltolallekin pitkä miinus.

Persut pitää puoluekokoustaan taas Tampereella. Edellisen kerran, kun siellä kokoustettiin olimme vielä mukana siinä aivan erilaisessa puolueessa. Tulin valituksi ylivoimaisella äänienemmistöllä puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Kahden vuoden jälkeen luovuin tuosta tehtävästä vapaaehtoisesti. Tuon kahden vuodenkin aikana puolueeseen tuli sellaisia henkilöitä, joita ei koskaan olisi pitänyt hyväksyä. Halla-aho, Putkonen ja muutama Hommafoorumilainen.  Toivottavasti joku tolkun ihminenkin tällä kertaa tulisi persujenkin joukkoon!

Tiitisen listakin esiin!

Torstai 3.8.2023 - Reijo

Viime viikonloppuna kävimme Helenan kanssa Lapinniemen kylpylässä juhlistamassa 56 vuotis hääpäivää. Sunnuntaina Pispalan kirkossa samaan kellonaikaan, kuin 56 vuotta sitten Kihniön kirkossa Rovasti Numminen meidät vihki. Näin ne vuodet vierii. Enemmän takana, kuin edessä. Näin se menee, vaikka mikäs tässä olis ollessa ja eleässä, kun terveyttä ja rakkautta riittää.       Muutama reissu Saarijärvelle vielä lähiviikkoina hallituksen kokoukseen ja majoitusta järjestelemään. Lasten lasten syntymäpäiviä Alajärvellä ja Parkanossa. Jennin maisteriksi valmistujaiset vielä kuun lopulla. Ohjelmaa riittää, vaikka kaupungin kokoukset vielä vähän aikaa tauolla.

Vähän minä ihmettelen tuota hurrilan touhua. Poliisit ei voi puuttua mielenosoituksiin, joissa koraania yritetään polttaa. Päinvastoi poliisi auttoi saamaan kirjan takaisin, kun joku ulkopuolinen oli asiaan puuttunut. Taisi saada vielä sakotkin tämä kirjan puolustaja. Olkoon islamin uskonto ja heidän pyhä kirjansa meidän mielestä kuinka väärää tahansa, se on heidän uskonsa. Ei kai Thaimaan budhan uskokaan ole kummempaa, mutta ei sitäkään pidä pilkata. Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi. Ihan oikein, ettei Ruotsia hyväksytä Naton jäseneksi, jos ei tuollaista asiaa saada hoidetuksi.

Aluevaltuustot päättävät lähiaikoina terveyskeskusten vuodeosastojen sijainnit. Aamulehden ennakkotiedon mukaan Parkanon vuodeosasto on aika lailla liipasimella, kun paikkoja karsitaan. Kokoomuksen ja kepun aluevaltuutetut ratkaisevat Parkanon vuodeosaston kohtalon. Vasemmisto ja persut taitaa vetää niin Tampereen seudun suuntaan, ettei sieltä taida paljon apuja tulla.

Kun nyt näyttää siltä, että vanhoja kaivellaan mikä on aivan oikein, niin ehkä kohtuullista olisi se Tiitisen listakin julkistaa!!

Pomojen määrä ylittää työntekijämäärän?

Torstai 27.7.2023 - Reijo

Ensi talven mustikat alkaa olla pakkasessa. Reilut 30 litraa kerättiin. Saman verran meillä Helenan kanssa sangossa marjoja, täydet sangot. Tosin mulla oli 5 litran ja Helenalla 10 litran sanko. Marjoja oli hyvin ja hyvän kokoisia. Selkäni ei kauheasti tuosta hommasta tykkää, mutta kerään ainakin sen verran mitä syön. Juuri katoin, että myynnissä oli marja haravia. Taidampa ostaa semmosen puolukkametsään. Thaimarjastajien kanssa samaan tyyliin. Selkä kiittää.

Keskiviikon Yläri oli tehnyt juttua Parkanon kaupungin teknisen puolen johtaja tarpeista. Voin kyllä yhtyä niihin parin valtuutetun näkemyksiin, että teknisen osaston esimiestarpeisiin voisi kyllä paneutua vähän tarkemminkin. Meillä ei kovin hyvin ole vielä sisäistetty sitä ajatusta, että taloudellinen tilanne tulee tulevaisuudessa, tai oikeastaan jo tällä hetkellä asettamaan rajoituksia henkilökunnan määrälle. Kun työntekijämäärä vähenee työmäärän pienentyessä, niin ei pomojen määrä voi kasvaa. Sama tilanne pitäisi näkyä myöskin koulupuolella. Toivottavasti uusi sivistysjohtaja saa senkin puolen järjestykseen. Samankokoisissa kouluissa pärjätään yhdellä, tai korkeintaan kahdella rehtorilla.

Mielenkiintoista milloin maan hallitus pääsee edes jonkinlaiseen alkuun siinä tehtävässään mihin on valittu ja mistä suuret lupaukset vaalien alla antanut. Persuilla on puoluekokous Elokuun puolenvälin tienoilla ja siihen asti ainakin osa porukkaa on suuressa uhossa varmistaakseen erilaisia palkallisia luottamustoimiaan puolueen sisällä. Sen jälkeen voi hieman rauhoittua jopa oikeaan työhön. Ainakin osa joukosta. Pieni pelko, ettei kaikilta onnistu. En kyllä allekirjoita ruottalaastenkaan uhoa. Ovat tasan tarkkaan tienneet minkä porukan kanssa lähtevät kimppaan. Se voi olla, ettei kaikki olekkaan "kimppakivaa".

Kaatuuko hallitus jo syksyllä?

Torstai 20.7.2023 - Reijo

Se on kesää taas, vaikka on naisten viikko, eikä sadetta tullutkaan. Sadetta nyt ei kauheesti kaipaakkaan. Tosin mustikat on hieman kitukasvuisia ja "valokit", mutta niille ei enää tämän hetken sateet mitään auta. Mansikat ja perunat omalla maalla on kyllä hyvin kasvaneet. Saarijärven Rauhalassa saatiin tiistaina rantaruoppaus valmiiksi ja hiekkaa "biitsirannaksi". Ehkä ensi kesänä uimarantakin on hyvässä kuosissa. Laiturikin täytyy vielä uusia.

Parkano päivät viikonvaihteessa. Ehkä ainakin markkinatorit täytyy katsastaa. Täytyy sanoa samoin, kuin jonkun lehden aiheesta haastattelemat    "Ehkä metrilakua ainakin pitää ostaa". Olishan tuonne voinut mennä vaikka puolueteltan kanssa, mutta ei ollut oikein innokkaita tulijoita. Eipä nyt vielä ole ajankohtaista toritelttailuun. Kunnallisvaalitkin on vielä sen verran kaukana. Ainakin Pirkanmaan vanhin kunnanvaltuutettu Mänttä-Vilppulasta kertoo vielä miettivänsä ehdokkaaksi lähtöä seuraavissa kuntavaaleissa. Ikää on vasta 90 ja kunnallisvaltuutetun vuosia 50. Itelläni on vasta 42 vuotta valtuustovuosia, joten ehkä vielä?

Ei ehkä olisi enää aihetta kommentoida persujen hallitustaivalta, mutta koska haluavat tuota vielä repostella, niin liitytään joukkoon. Tiina Elovaara kommentoi persujen entistä ja nykyistä tilaa hyvin osuvasti Aamulehdessä ja Hesarissa. Riikka Purra on hyvin omasta mielestään katuvainen ja anteeksipyytelevä, toki vanhoja kirjoituksiaan. Mutta kun hän samantien ilmoittaa, ettei mikään muutu, jatkamme samalla linjalla. Kuinka uskottavaa tuo on. Puoluetoverit säestävät taustalla hyvin värikkäästi. Mitään muuta ei herra Hakkaraisestakaan kuulu, mutta kovasti on tuossa uhriutumisriitissä mukana. Mihin on hukkunut aina niin kärkäs Huhtasaari? Jäikö kaivelemaan ministeripestin ohi meno. Sisko Saara sentään yrittää presidentin vaaleihin ehdolle, mutta aivan eri porukoista. 

Kaatuuko hallitus jo seuraavaan luottamus äänestykseen? Toivottavasti ei kuitenkaan. Siellä on kuitenkin ministereinä ihan asiallistakin joukkoa ja vihervasemmiston jälkiä on pakko korjata.

"Sitä saa, mitä tilaa"!

Torstai 13.7.2023 - Reijo

Ei se kesä mihinkään loppunut. Hellettä riittää ainakin muutamaksi päiväksi. Tosin itse olemme lähdössä Oulua kohti ja siellä näytti ennusteet paljon ikävämmän näköisiltä lähipäiville.Toisaalta mukavampi autoilla.

Kyllä maan hallitus nyt on sellaisessa suurennuslasissa, että joutuuko hallituksen pystyssä pysymisen ennustetta hieman tarkistamaan. Eikö näillä hallituksen kokoajilla ollut minkäänlaista aavistusta minkälaisen joukon kanssa hallitusta muodostavat. Vaikka Purran ajatukset on viidentoista vuoden takaa, niin kyllä tuon ajatusmallin seuraukset ovat näkyneet viimeistään vuoden 2017 puoluekokouksen jälkeen. Vieläkin tuo "Purran tyyli" on vahvasti edustettuna persujen joukoissa. Jopa niin, että vaaditaan Purran eroa anteeksipyynnön takia! Kun solvaa kanssaihmisiään ja uhkailee jopa aseen käytöllä, jos sellainen käteen sattuisi, niin ei kuullosta täysipäiseltä! Eikä voi laittaa nuoruuden piikkiin. Luulen, että tuo suurennuslasin luuppi osuu vielä monta kertaa ja useampaan persuedustajaan. "Sitä saa mitä tilaa"!

Demarivaltuutettu kirjoittelee lämpimikseen kaupungin asioista juttuja joiden toteutumiseen hän itse tai ainakin puoluetoverinsa hallituksessa olisi voinut vaikuttaa. Joillekin näyttää olevan vaikeata ymmärtää, ettei kaikkia keskeneräisiä asioita ole tarkoitettu julkisuuteen. Kun jostain syystä Kihniötä ei ole laskutettu soteasioissa tarpeeksi nopeasti siinä ei sinänsä ole vielä mitään hävitty. Kihniöhän vie kaikki laskut oikeuteen ja maksaa sitten korkojen kanssa. Edes hovioikeuden päätös ei Kihniön hallitukselle riittänyt, vaan lisää laskua halutaan korkeimmasta, jos saa siihen valitusluvan? Joillakin näyttää edelleen olevan vanha virsi vuosikymmenien takaa. Parkano vei muutaman sängyn kansanterveystyön kuntainliiton purkautuessa joskus -70 luvulla!!

"Voiko tytöllä olla pippeli?!"

Torstai 6.7.2023 - Reijo

Ei paljon hikitä. Vettä sataa joka päivä ja lämpötila 15 asteen tienoilla. Nurmikon ajo jäi puolitiehen, kun koneesta katkesi ohjausvaijeri. Onneksi Ville ja Marjo sattui käväseen ja sain koneeseen Veikon koneelta uuden vaijerin ja Villen töihin. No sitten onkin taas satanut, että nurmikko vaan kasvaa. Ensimmäiset oman maan uudet perunat saatiin keittoon ja hyviä tottakai.

Kuntapolitiikka edelleen lomailee, joten sillä sadalla ei tapahdu mitään. Erään Kihniöläis poliitikon kanssa keskustelimme Kihniön ja Parkanon välisistä laskuriidoista. En ole itse laskuja nähnyt, mutta hän kertoi, ettei laskut ole siltä osin selviä, että erittelyt on kovin heikot. Varmaan noihinkin asioihin palataan jonkun ajan kuluttua. Neuvotteluhaluja kai Kihniöläisillä olisi. Sitä pitäisi löytyä meiltäkin.

Maan poliittinen johto hallituksineen kiemurtelee mitä ihmeellisimmissä asioissa. Onko persut tarkoituksella laittaneet ministereiksi kaikkein pahimmat änkyrät? Tietämättömyydestä ei ainakaan ole kysymys. Samoja asioita mistä nyt keskustellaan ovat kautta aikojen esittäneet Purrasta Halla-ahoon kaikki persujen kärkipään tekijät. Olisihan siellä ollut toki vähän fiksumpiakin poliitikkoja. Ei kelvannut Arja Juvonen, Ville Vähämäki ja muutama muu ministereiksi. Sakari Puisto sentään taitaa ministeripestin saada etuajassa. Ihmettelen ellei näin käy.

Vaikka nyt en kauheesti persu Juha Mäenpäätä dikkaa, mutta en voi olla ihmettelemättä hänen kohteluaan provinssi tapahtumassa. Kun lehtitiedon mukaan hän yleisönosasto kirjoituksessaan arvosteli opetushallituksen suunnitelmia kouluopetukseen sukupuolivalistusta, jossa kerrottaisiin, että tytöilläkin voi olla pippeli! Onhan tuo melkoista valistusta ja aivopesua. Nyt luulisi maan hallituksen puuttuvan opetushallituksen toimiin. Toki siellä tuota Pride joukkoakin on mukana, että taitaa olla turha toive.

Puhtaiden koulutilojen saaminen lapsille näyttää olevan ongelma muuallakin, kuin meillä Parkanossa. Ikaalisissa käydään vääntöä uusien ja korjattavien tilojen välillä. Jos ja kun, kiinteistö on todettu kelpaamattomaksi epäpuhtauksien takia koulukäyttöön, mikä sen yht`äkkiä puhdistaisi. Joillakin "vippaskonsteilla" voidaan vähäksi aikaa elvyttää, mutta pysyvää ei saada aikaan. Meillä se on nähty mm. Kallion päiväkodin ja keskuskoulunkin kohdalla. Kallion päiväkotikin oli kallis kokeilu, jota rakennusalan "asiantuntijat" puolusti viimeiseen asti. Kalliita asiantuntijoita.

Hallituksessa jo luottamusäänestys..

Torstai 29.6.2023 - Reijo

Tämän kesän ensimmäinen kunnon ukonilmakin koettiin eilen. Vettäkin tuli ihan riittävästi. Toki se virtailee jokeen aika liukkaasti, joten ei se pitkäksi aikaa kastele.  Aika tavalla ennusteiden mukaan mennään. Pitkät helteet, niin ukkosia tietää.

Pyhäniemessä lomaillaan vielä tämän viikon ajan. Välillä lapset mukana. Viikko mökkilomaa on ihan riittävästi yhdelle kesälle.

Kuntapolitiikka on toistaiseksi kesälomalla heinäkuun ajan. Siitä huolimatta paikallislehdessä joillakin ei kesälomaa ole. Asioita halutaan ymmärtää väärin ja olla kokonaan ymmärtämättä. Kaikkein viisaampia ovat ne joilla ei ole mitään vastuuta eikä päätösvaltaa mistään. Yksinkertaistamalla asioita ne saadaan näyttämään hyvinkin erikoisilta. Mutta koirat haukkuu, karavaani kulkee!

Aika erikoinen on maan hallituksen alkutaival. Ei vielä ole päässyt edes alkuun, kun äänestetään jo ministerin luottamuksesta. Persu Junnilan luottamus ei ollut kovin korkealla, kun äänestys jäi alle kymmenen äänen varaan. Ei varmaankaan ollut viimeinen episori tämän joukon osalta. Vahvistuu edelleen ajatus ettei kahta vuotta enempää pysy pystyssä tämä hallitus.

Timo Soiniakin täytyy hieman kommentoida. On menossa kepuun?  Tähän asti kepu ei kovin korkealla ole Timo ajatuksissa ollut. Timo hakee itselleen sopivaa oksaa, joka mahdollisesti pitää?!  Ehkä voi olla siinä joukossa mahdollisuuksiakin, kun persut oikein töpeksii. KD olisi ehkä ollut kuitenkin oikeampi puolue. Varsinkin puolueen arvojen ja Timon vakaumuksen perusteella. Mielenkiintoinen tätäkin poliittista siirtoa seurata.

Kesäistä Juhannusta!

Torstai 22.6.2023 - Reijo

Ei auttanut, vaikka hellettä ja kuivaa on, nurmikko oli pakko vielä leikata. Ehkä sopiva aika, kun sateita lupailee jo Jussin aikaan. Viikonloppu tuli kiipeiltyä Ellivuoren maisemissa. Yllättävän komeita ja erikoisia paikkoja löytyy sieltäkin. Ensi viikolla sitten Kihniön Pyhäniemessä pääosin. Varmaan täytyy kukka- ja kasvikasteluilla  käydä muutaman kerran viikon aikana.

Maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto osoitti kuinka asioita voidaan hankalastikin hoitaa, jos näin julkisuuden tavoittelun takia halutaan. Demari valtuutettu teki hallituksessa esityksen valtuustokokoukselle käsiteltäessä tarkastuslautakunnan arviointikertomusta siitä, että virkamiesten toimien vastuukysymystä varten perustettaisiin erillinen toimikunta, tai mahdollisesti tuo palvelu ostettaisiin joltakin ulkopuoliselta taholta. Vaikka tuota esitystä ei olisi voitu lainkaan hyväksyä ko. kohtaan, niin siitä huolimatta se hyväksyttiin. Toisenlaisiakin keskusteluja käytiin. Valtuustossa Demarit tätä esitystä arvostelivat, mutta kiusantekona kuitenkin halusivat äänestyttää. Tästä nimenomaan kiusantekona kuului käytäväkeskusteluja. Asiaa koskevat äänestykset myöskin tilinpäätöksen yhteydessä äänestettiin nurin muutaman valtuutetun pysyessä päädemarien mukana. Muutama kymppitonni olisi haluttu taas hukata olemattomiin tutkimuksiin. Paikallislehdessä taas eräs kaikkien alojen asiantuntija, joka ei kuitenkaan viisaudestaan huolimatta ole tullut valituksi valtuustoon, näki tarpeelliseksi tulkita omana näkemyksenään valtuuston kokousta. Kun demarit, joihin tämäkin sankari kuuluu haluavat kokousta käydä kiusanteon ja koston periaatteella ajojahtina, en näe sitä kovin järkevänä toimintana.

Maa on saanut uuden hallituksen. Huonompi se ei voi olla, kuin edellinen. Sen neljän vuoden kestävyyttä voi kyllä jo epäillä.  Kun osa persuministereistä lipeää jo ensimmäisessä puheenvuorossaan hallitusohjelmasta niin ei vakuuttavalta näytä. Yksi persuministeri omasi läheisiä yhteyksiä äärinatseihin ja kävi jopa puhumassa heidän tilaisuudessaan. Ei kovin vakuuttavaa. Puhemiesvaalissa Halla-aho ei saanut edes kaikkia oman ryhmän edustajien ääniä. Osa äänesti ilmeisesti Eerolaa. On siinä Purralla vielä väänämistä, että saa tuon ryhmän kuriin!

Siitä huolimatta "Pysytään kaikki Jussina pinnalla!"

Hallitus ja viinit!

Torstai 15.6.2023 - Reijo

Nuorimmat lapsenlapsemme saivat muutaman päivän lomailla mummulassa. Ohjelmaa oli kyllä joka päivälle. Hyvät lenkit aamuisin ja muutenkin runsaasti ulkoilua. Pienoisgolfissa pikku kisailu, jonka tulosta en nyt "kohteliaisuussyistä" julkaise. 

Tänään vielä Saskyn yhtymäkokoukseen Sastamalaan ja ensi maanantaina kaupunginvaltuuston kokous. Paikallislehti ennakoi valtuustonkokoukselle hieman keskustelua aiheuttavia asioita. Jokaisesta asiastahan voi tehdä niin vaikean kuin halutaan. Jos jotain asiaa ei ole ajoissa hoidettu asiallisesti ja kaikkien sääntöjen mukaan, niin sillä, että sitä vatvotaan julkisuushakuisesti , ei sillä mitään voiteta. Jokainen joka virheitä on tehnyt, tai jättänyt jotain tekemättä ottakoon oman osansa, niin viranhaltijat, kuin luottamushenkilötkin. Tottakai velallinen ( Kihniö) haluaa, että Parkano näyttää toteen laskutuksensa perusteet ja lisäksi, että lasku yleensä saadaan liikkeelle!

Onko maassa hallitus, kun tämä tulee ulos on vielä epävarmaa. Oikeastaan oli hienoa, että KD:kin löysi kynnysasioita hallitukseen menolle loppumetreillä. Viinien saaminen kauppojen hyllyille ei välttämättä ole meillä kovin iso asia. Lopputuloksena saattaa olla yllättävänkin iso ja arvaamaton asia. Kuinka monta Alkon myymälää sulkee ovensa sen seurauksena, että iso osa myynnistä siirtyy kilpailevalle toimijalle. Miksi THL vastustaa tuota muutosta. Se tunnistaa myöskin terveydellisten haittojen lisääntymismahdollisuudet viinien helpomman saatavuuuden myötä. Tuosta päätöksestä ei olekaan sitten pitkä matka koko alkoholikaupan vapautumiseen. Eiköhän kauppa nykyiselläänkin saa omat katteensa helposti kerättyä omilla hintakartelleillaan!

Tarvitaanko vihreää eliittiä?

Torstai 8.6.2023 - Reijo

Nyt alkaa näyttää kesältä. Olihan tuo vähän tilauksessa, kun lapsenlapsi pääsee Sunnuntaina ripille. Mukavampi juhlia Sofian "aikuistumista"! Isosisko sai Lukiossa stipendin joten siinäkin on juhlan aihetta. Siitä on hyvä jatkaa viimeiselle luokalle. Vanhin lapsenlapsemme Jenni valmistui Kasvatustieteen maisteriksi, joten on tässä mummilla ja papalla aihetta juhlaan.

Hienoa, kun alkaa televisioss näkyä kesän tullen oikiiaa urheiluakin. Kesän yleisurhelulähetykset alkavat ja jääkiekko onneksi jää taka-alalle.

Kokousrumbassa alkaa olla viimeiset kokoukset ennen lomia vuorossa. Eilen liikehuoneiston yhtiökokous. Ensi viikolla kaupunginhallitus ja Saskyn yhtiökokous. Pojat Alajärveltä ovat tulossa muutamaksi päiväksi mummolaan ja siihen on keksittävä tekemistä. Ehkä vähän kalastelua, pienoisgolfia ja muuta kisailua.

Orpolla ei taida enää ensi viikolla olla orpo olo. Näyttää siltä, että hallitus on syntymässä. Kyllä siellä moni takki on ollut aikamoisessa pöllytyksessä, kun sitä on käännelty. Miten kaikki uhoojat sulattavat erilaiset lehmänkaupat ja kuinka hyvät takuut niissä on, se jää nähtäväksi.

Jonkun vihreän kansanedustajan ulostulo eduskunnasta pudottuaan osoitti kuinka kaukana he ovat muusta maailmasta ja tavallisten ihmisten toimeentulosta. Sopeutumisraha joka on siellä 2-4 tonnin välillä kertoi, että kenellä on varaa tuolla rahalla jäädä kotiin. Haloo vihreät, paljon pienemmilläkin rahoilla joutuu monet pärjäämään. Tietysti se sopeutuminen voi olla vaikeaa, kun tottuu runsaisiin "lihapatoihin". Samaan sarjaan menee Osmo Soininvaara joka on sitä mieltä, että maaseudulla asuvia joutuu kehäkolmosella asuvat elättämään. Mistähän se Osmonkin leipä tulisi, jos ei maaseudulta. Maaseudullakin asuvat maksavat veroja, joilla maksetaan mm. Helsinkiläisten asumis ym. tukiaisia.

Sanna Marinin piti vielä päästä käymään veronmaksajien rahoilla Amerikassa ja salaseuran kokouksessa. 24000 € oli tämän tätin matkan hinta. Pitihän päästä vähän bilettämään!

"Tuttua masinointia"

Torstai 1.6.2023 - Reijo

Kesäntulo on ottanut hieman takapakkia, mutta siiä huolimatta jo kolmannen kerran nurmikonajo. Se jaksaa kasvaa, vaikka muuten on vähän viluista, mutta niinhän se kai menee, että "vilu viljan kasvattaa". Ainakin vanha kansa näin sanoo. Tuossa aamun lenkeillä on monessa kohtaa hyvin kasvaneita pajupeltoja ja puistoja. Katselen niitä vähän sillä silmällä, että olis hyviä koripajuja, mutta eipä taida enää kukaan pajuja ostaa. Lapsuudessa niitä kuorittiin varmaan tuhansia kappaleita. 100 kappaleen nipuista n. metrin pituisia pajuja sai 80 penniä. Ensimmäiset oikeat "tennarit" sain ostettua 6 nipulla. Eli 4.80 mk 600 kpl kuorittua pajua. Siinä sitä oli kesätöitä monena kesänä kaikkien muiden askareiden (mm. sokerijuurikkaiden harvennuksen lisäksi).

Tämä viikko alkoi maakuntavaltuuston kokouksella, jossa jälleen kerran vaihekaavan esittelyn yhteydessä palattiin mm. tuulivoimapuistoihin. Näitäkin ehditään pyöritellä vielä moneen kertaan, kun kaava päätetään vasta ensi vuona maakuntavaltuustossa.Kaupunginhallituksen viiden tunnin kokoustelulla jatkettiin iltasella. Hallintosäännön ajankohtaistaminen on työn alla. Sitä puidaan useampikin iltapäivä. Tiistaina IPP:n eli puhelinyhtiön yhtiökokousedustajana olin esittämässä Parkanon kaupungin kantoja käsiteltäviin asioihin. Sitten Persujen Jyväskylän puoluekokouksen en ole ollut niin valmiiksi masinoidussa kokouksessa mukana. Jotkut määrätyt tahot olivat keränneet kaikki saatavilla olevat valtakirjat kokoukseen. Joukossa oli entisiä työntekijöitä, osa pois potkittuja, osa eläkkeelle jääneitä jne. Muutama persukin oli ollut joukkoa masinoimassa. Valtakirjoja oli erään haastattelemani henkilön toimesta kerätty sillä perusteella, että pelastetaan yhtiö. Suuri osa valtakirjan antaneista ei tiennyt mihin paperiin nimensä laittoivat. Näillä kuitenkin onnistuttiin yhtiön hallitus kokonaisuudessa vaihtamaan ja toimitusjohtaja hyllyttämään. Sitä en tiedä mihin tällä pyritään muuta, kuin osinkojen jaon kasvattamiseen. Ainakin Parkanon ja monen muun kunnan osalta tämä tietää kuituverkko ym. kehityksen hidastumista. Ikaalisten kaupungin edustajat olivat kovin pahoillaan siitä, että muutamat Ikaalislaiset olivat torppaamassa kuntayhteistyötä.

Persut repeilee.

Torstai 25.5.2023 - Reijo

Kesä tuo omat askareet. Pariin kertaan jo nurmikon leikkaillut. On se kuitenkin mukavampaa, kuin lumen lykkiminen, joten antaa auringon paistaa ja vettä sen verran, että nurmikko kasvaa. Perunat jo nousseet pintaan, että uusia pottuja omasta maasta.

Maanantaina Pirkanmaan liiton ihmiset esitteli vaihemaakuntakaavaa ja siihen tulevia muutoksia. Parkanossa ja Ikaalisissa näyttää tärkeimmiksi asioiksi nousseen tuulimyllyjen vastustaminen. Samat 3-4 henkilöä näyttää käyttävän ison määrän energiaa kaiken mahdollisen löytämiseen jolla tuulivoimaa voisi vastustaa. Luonnon monimuotoisuus, lintujen muutto, välkkeet ja suhinat, kaikki on tarkistettu. Toisaalta vaaditaan, että on päästävä eroon kaikesta saastuttavasta energiasta. No, kukin taaplaa tyylillään.

Kokoomus ja Kepu itkee krokotiilin kyyneleitä. Pride henkilöt ovat kääntäneet näille puolueille selkänsä eivätkä päästä puolueita mukaan sateenkaarimarssille. Ei siitä huolimatta, vaikka suuri osa näiden puolueiden kansanedustajista puolusti väkevästi tämän homo ja lesbo yhteisön laillista oikeutta hämärtää mies- ja naissukupuolen olemassa oloa.

Samalla asialla oli Sanna Marin jopa Amerikassa asti. Kävi siellä ihan opastamassa miten pitää elää käyttäen esimerkkinään omaa nuoruuttaan "sateenkaari" perheessä. Aborttiakin pitää voida käyttää ehkäisykeinona, mikäli kaikki muut keinot on unohtuneet, tai muuten hukassa.

Ylöjärvellä Persujen porukka näytti esimerkkiä mihin tulee johtamaan persujen mahdollinen hallitustaival. Ryhmä lähes puolittui. Kysymys oli pitkäaikaisesta kehityksestä, jonka ilmeisesti Erja Pelkosen sooloilu laukaisi. Neljän ryhmä toimii uudella nimellä.

Persut pitää lauantaina puoluevaltuuston kokousta, joten Purran on pakko saada jotain aikaan jolla voi retostella kokouksessa aikaansaannoksellaan. Se voi tosin johtaa siihenkin, että Purralle näytetään hallitusneuvotteluista ovea ennen lauantaita.

Hallitusvääntöä.

Torstai 18.5.2023 - Reijo

Tässä nyt miettinyt, koska eläkeläisen kesäloma alkaa ja saako lomarahat etukäteen, vai loman jälkeen? Lomaltapaluurahoja ei ainakaan. No vitsailut sikseen. Tuossa käytiin keskustelua valtuuston kokouksen jälkeen eri työntekijäryhmien lomista ja niiden pituudesta. Kuntien ja valtion työntekijöillä on joka tapauksessa reilusti pitemmät lomat, kuin muulla työväestöllä. Onko se oikein? Ehkä "raskaat työt" vaatii vähän pitemmän palautuksen. Auttaiskohan se työvoimapulaan, että kaikilla olisi sama 4 viikon kesäloma ja viikko talvella. ainakin kustannuksia pienentäisi! Kansanedustajathan ovat työn raskaan raatajia, joten heille muutama kuukausi kesällä ja talvella on "paikallaan"

Tässä kesän korvalla Saarijärven lomakeskuksessa teemme rannan ruoppausta. Mielenkiintoista näin, kun ruoppausilmoitusta tehtiin niin selvisi, että meillä on vesijättömaata joka täytyy säilyttää koskemattomana. No onneksi ei ole isosta kysymys ja työ voidaan tehdä.

Parkanossa saatiin sivistysjohtaja valittua maanantain kokouksessa. Tasainen äänestys kahden ehdokkaan välillä. Uskon, että hyvä valinta. Mukava mies, mutta ei toivottavasti liian mukava. Auktoriteettia tarvitaan myöskin opettajien keskuudessa. Rehtorin paikka koululla on vielä haussa. En tiedä minkä takia. Kaksi rehtoria pitäisi kai riittää tuon kokoisella koululla? Ja kaksi on edelleen töissä. Ympäristösihteeri on vielä hakusassa. Eiköhän sitten ala kiintiö olla täynnä. Jostain päästä pitäis alkaa karsinta. Näin ainakin on lupailtu, kun hyvinvointialueelle siirryttiin.

Kesäkuussa vielä muutamia kokouksia ja sitten vähäksi aikaa hiljenee. Maakuntavaltuuston ryhmäpuheenjohtajien kokous vielä maanantaina. Pyhäniemen yhtiökokous olisi lauantaina, mutta ne on niin valmiiksi pureskeltuja, ettei mitään sanomista. Isot jyrää.

Maan hallituksen pureksijat joutuvat vielä käymään muutaman painin, että saadaan äänestäjille näytettyä, että kyllä me ainakin yritettiin. Ei tule olemaan helppoa millään porukalla. ensimmäinen ja ehkä toinen kin talousarvio valmistuu vielä kohtalaisessa sovussa. Seuraavat aihuttavat jo aika tavalla vääntöä ja epäilen, etteivät kaikkien housun perät kestä merivettä. Hallituksen hajoaminen ja ehkä jopa erään puolueenkin hajoaminen on lähellä parin kolmen vuoden sisällä.

Äitienpäivää

Torstai 11.5.2023 - Reijo

Se on kesää nyt: Näin voi sanoa muutaman lämpimän päivän jälkeen. Tulvat Viinikanjoella laskeneet ja laiturikin pian asennettavissa paikalleen. Uimaan en silti vielä mene ennenkuin vesi vähän lämpenee. Pihapuuhia riittää. Aina sama oksien karsiminen puista ja puskista. Nurmikon ajo sentään odottanee vielä viikon pari. 

Tänään illalla kaupunginvaltuusto iltakoulussaan haastattelee sivistysjohtaja ehdokkaat ja maanantaina tehdään valintapäätöksiä. Sitten alkaakin olla virkahenkilökunta johtoportaasta suurin piirtein uusittuna. Viime kunnallisvaalien aikaisia päälliköitä ei enää ole virassa. Tuskin tällä valtuustolla on siihen isompaa syytä, mutta osittain sattumatkin, eläköitymiset ym. muut syyt ovat aiheuttaneet uusiutumista.

Säätytalolla käydään edelleen hallitusohjelma neuvotteluja. Persut käyvät tosin välillä taas vaalejakin. Jotkut eivät oikein tahdo oivaltaa asioiden kulkua. Vaalit oli ja meni, Tynkkynen ja Peltokangas ja muutama muu. Turha someen on kirjoitella polttoaineiden hintojen alennuksista tai muista vaalilupauksistaan. Se on nyt vaan persujenkin nieltävä vaalilupauksiaan kakistelematta. Vastuussa olevilta odotetaan sen mukaista käytöstä.

Jääkiekon MM kisat alkavat Tampereella Perjantaina. Vaikka en nyt mikään kauhea fani olekkaan, niin täytyyhän noita katella, kun ei tuolta televisiosta paljon muutakaan katsottavaa tule. En silti ymmärrä, että kaikessa köyhyyttään valittava kansa maksaa 100-160€ lipusta, että pääsevät katsomoon katsomaan laillistettuja tappeluita!

Toinen pöllöporukka on se joka jonkun kääryläisen takia sekoaa kutomaan ja neulomaan vihreitä rääsyjä, joita puetaan itselle ja koirille ja varmaa lehmillekin. Toivottavasti ja uskoakseni ei ainakaan voita tuota skapaa!!!

Kaikille Äideille, Oikein hyvää Äitienpäivää!

Vanhemmat kirjoitukset »