Ilmastomuutos on mukavan lämmintä.

Perjantai 12.10.2018 klo 11.37 - Reijo


Nyt täytyy miettiä tuliko oltua liian aikaisin liikkeellä. Laitoimme talviteloille veneet ja laiturin viime viikonloppuna. Nyt lämpötilaa lupaillaan  jopa 17 asteeseen. No tuskin uimaan sentään tulisi mentyä, mutta virveliä heittelemään vois mennä. Soutuvene on tosin helppo lykätä vesille, jos kalastusintoa riittää. Onko tämä ilmastonmuutosta vai mikä saa ilmaston näin paljon vaihtelemaan. Toisaalta ei tämä ole mitään ennen kokematonta. Isä kertoi kuinka joskus kylvettiin ruista tammikuussa, että niitä kelejä odotellessa. Toisaalta olen joskus -80 luvun alkupuolella hiihtänyt jo lokakuussa yli sata kilometriä ihan Parkanon luonnonlumiladuilla.

Kyllä Suomen tekemiset ilmastopäästöjen vähentämiseen on niin sanottu hyttysen pissa itämeressä. Trumppi pistää koko asian leikiksi ja Kiina, Intia, Venäjä ja monet muut saastuttajat tuskin tekevät juuri mitään asian hyväksi. Suomipoika maksaa kiltisti mitä EU keksii vaatia. Puun polttoa ollaan kieltämässä, samoin turvetta. Samaan aikaan Helsingin asunnoista yli 50 % lämpiää kivihiilellä, jota rahdataan mm. Kiinasta. Se on vain niin, ettei Suomessakaan kaikilla ole varaa ostaa uutta hybridi tai sähköautoa, vaikka kuinka saisi muutaman tonnin hyvitystä vanhasta autosta. Vaikka ydinvoimassakin on omat ongelmansa, ainakin ydinjätteen loppusijoituksen kannalta, niin se on kuitenkin puhtainta sähköä mitä tuotetaan. Tuli tuolta vanhoja papereita keräykseen haeskellessani lehtileike, jossa uutisoitiin mahdollisesta Parkanoon suunnitellusta ydinjätteen loppusijoituspaikasta. Olin silloin ollut tekemässä kaupunginhallituksessa esitystä, että Parkano ei hyväksy mahdollista sijoituspaikkaa. Niinhän tuo esitys silloin hyväksyttiin ja tutkinta Parkanon osalta loppui.

Irtisanomislain käsittely eduskunnassa jatkuu ja todennäköisesti myöskin lakkoilu asian tiimoilta. Ministeri Terholle laitoin jokin aika sitten viestiä, että pitäisi esittää kompromissina koeajan jatkamista esim. 1 vuoteen. Tämäkin vaihtoehto oli harkinnassa, mutta ilmeisesti kokoomuksen ja osittain myöskin kepun osalta on asia niin lukkoonlyöty, että perääntymistietä ei ollut. No sitä me kaikki maksamme .