Lakkokenraalit liikkeellä.

Perjantai 5.10.2018 - Reijo


AY-liike näyttää olevan valtio valtiossa. Muutaman miljoonan menetykset valtiontaloudelle ei näytä painavan mitään, kun Ay-liike lietsoo lakkokapinoita. Kysymys on pelkästään poliittisista lakoista, joilla tuetaan vasemmiston vaalityötä. Lakossa ovat pääasiassa sellaiset työntekijät joihin ei hallituksen kaavailemat irtisanomismuutokset millään tavalla tule vaikuttamaan. Kunta-ala kokonaisuudessaan on tällainen. Samoin isot yritykset.  Onko tämä hallituksen lähinnä kokoomuksen toimesta tehty irtisanomislain muutos edes millään tavalla järkevä, siitä voidaan olla montaa mieltä. Alle kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä ei ongelma liene kovin iso, eikä ratkaise työllistämiskynnystä. Jos olisi käytetty vaikka koeajan reilua jatkamista vaihtoehtona, olisi ehkä lakoilta vältytty. Ensimmäisen tai seuraavien työntekijöiden palkkaaminen ei ole niinkään kiinni irtisanomissuojasta, vaikka siinäkin on ongelmansa. Ammattiliitoilla on varaa käyttää reilusti rahaa irtisanomisriitojen ratkaisemiseen jopa oikeudessa, olipa riita sitten oikeutettu tai ei.

Työnantajan kannalta olisi tärkeänpää pienentää uudesta työntekijästä aiheutuvia kuluja, kuin irtisanomissuojan heikentämisen vaikutus on. Uuden työntekijän palkkaaminen nostaa aina työnantajan työttömyysvakuutusmaksua, vaikka järkevästi ajatellen pitäisi tilanne olla päinvastoin. Onhan taas yksityötön saanut töitä. Siitä pitäisi palkita.

Huhtasaari jaksaa hölmöillä. Koululaiset eivät tämän opettajan mielestä saa tehdä oman ajatuksensa mukaisia julisteita koulun oppitunnilla. Ei hän myöskään ymmärrä mitä laki sanoo julkisuudesta. Mitä saa julkaista ilman lupaa omissa some jutuissaan. Eihän järkeä voi jakaa, jos sitä ei ole.