Aaton aattoon pyhät loppuu.

Perjantai 4.1.2019 - Reijo


Noin sanoi ennen vanha kansa. Niin se on edelleenkin. Loppiainen on Joulun aaton aattona. Luntakin saatiin heti vuoden alkuun vähintäänkin riittävästi. Myöskin pakkasta sen verran, että täytyy vähän hillitä hiihtohaluja, kun tuota suvun perintöä on sen verran sormissa, ettei tarkene muuta kuin koirannahkakintailla. Ne taas ei sovi suksisauvoihin. Ei kyllä ole niitä kintaitakaan. Lumitöitä sai tehdä senkin edestä, että sekin vastasi yhden päivän kuntoilua.

Presidentti Niinistö piti taas kerran hyvän ja asiallisen uuden vuoden puheen. Siinä olisi useammalle puolueelle ohjelmaan hyviä eväitä. Myöskin kokoomukselle, jolle vanhat arvot tahtovat aika usein myöskin unohtua. Koti, uskonto, isänmaa slouganit ovat menneen ajan asioita, joille ei kokoomuksellakaan ole ollut enää käyttöä. Vähän samaan kategoriaan menee myöskin kepun "Alkiolainen" " älä unohda köyhän asiaa". Kun hallituksessa Siniset varoittivat hallitusta hyökkäämästä AY-liikettä vastaan, ei se saanut paljon vastakaikua. Nyt kaikki loska kaadettiin työministeri Lindströmin päälle, joka ainoana puolusti työväestöä. Lindström on kuitenkin yksi rehellisimpiä ja oikeudenmukaisimpia ministereitä nykyhallituksessa. Ainoana uskaltaa puolustella myöskin niitä huonojakin päätöksiä mihin hallituskumppanit ovat ajaneet. Todennäköisesti yksi varmimpia Sinisten kansanedustajia Niinistön, Terhon ja Elovaaran lisäksi tulevien vaalien jälkeen. Tietysti Soini on oma lukunsa mikäli mukaan lähtee. Siinä saattaa Uudeltamaalta tulla muitakin kavereita, kuin Niinistö. Myöskin Hongisto Pohjanmaalta on kova sana!

Ei ole paljon Halla-aho ja kumppanit kommentoineet erään persunuorten puheenjohtajan kommentteja kaikkien muiden, kuin valkoihoisten maasta karkottamispuheita. Ei myöskään Vähämäen törkeän petoksen syytetutkintaa. Voipi tulla Villelle epärehellisyys kalliiksi. Soinin aikana olisi tungettu karvamikkiä syvälle kitalakeen kommentteja varten.

Mukavaa loppiaista ja talven alkua! Syödään kinkunjämät pois vaikkapa hernekeitossa.