Vuosi alkuun vauhdilla.

Perjantai 11.1.2019 - Reijo


Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Viime lauantaina saimme Helenan ja Kh:n puheenjohtajan Lamminmäen ja hänen Aino vaimonsa kanssa käydä viemässä Parkanon kaupungin onnittelutervehdyksen Esko Pajuselle. Kihniön pitkäaikainen kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja täytti 85 vuotta. Muutama vuosi sitten hän ja vaimonsa ovat jo parkanolaistuneet. Kyllä mies voi säilyä hyväkuntoisena ja mieleltään reippaana pitkään. Kuntoilua ja lenkkeilyä joka päivä kuuluu ohjelmaan. Komeasti vielä laulukin kajahti yhdessä Hupilan Pentin ja kitaran kanssa. Aikanaan teimme paljon yhteistyötä, kun Esko oli Kihniön sotaveteraanien ja Eläkeliiton touhuissa mukana. Meillä oli lähes viidentoista vuoden ajan Kihniössä näiden yhdistysten kanssa joulujuhla, jossa me olimme Helenan kanssa kahvituspuolen "kastamisten" tarjoajia ja Matalamäen Mauri ja Sisko kustansivat puurot ja lisukkeet. Samalla esitimme vähän ohjelmapuoltakin vuorotellen. Se oli mukava "perinne". Sotaveteraanien vähentyessä ja osanoton sitä kautta hiipuminen lopetti tuon yhteistyön sillä saralla.

Viime keskiviikkona kaupungin vieraaksi saimme Luken uuden pääjohtajan Johanna Buchertin. Miellyttävä nuorehko rouva. Kovasti intoa täynnä kehittä Luken toimintoja. Toivottavasti se näkyy myöskin Parkanon Luonnonvarakeskuksessa niin, ettei työpaikkoja katoa enempää yliopistoyhteistyön takia esim. Tampereelle. Edelleen ne luonnonvarat ovat kuitenkin enemmän täällä maaseutualueilla, kuin "asfalttiviidakoissa".

Torstaina vielä Kolmostien terveyden hallitus pohti tulevia uusia palvelusuunnitelmia ja loi katsauksen menneeseen. Kehitys on ollut myönteistä, joskin hitaampaa ehkä, kuin oletettiin. Tuleva maakuntasote tulee olemaan haaste toteutuessaan ja vielä suurempi ellei toteudu.

Kaupungin omissa elimissä työtä käynnistellään vasta kuukauden loppupuolelle. Haasteita riittää varmasti tällekin vuodelle.

Toki tässä suksillakin käydään päivittäin, kun kelejä riittää.