Väärin sammutettu

Perjantai 15.3.2019 klo 21:45


Väärin sammutettu oli usean puolueen kommentti hallituksen eroamisesta. Hallitushan ei tosiasiassa kaatunut, vaan pyysi pääministerin johdolla eron. Eilisessä vaalikeskustelussa demarien Antti Rinne ja muutama muukin opposition edustaja oli kovin harmissaan hallituksen erosta. Mitenkään ei tullut mieleen, että samat puolueet on neljän vuoden aikana kymmenkunta kertaa yrittäneet saada hallitusta kumoon. No, politiikka on tämmöstä. Vaalikeskustelu sinänsä oli aika lapsellista lässytystä kaikilta osin. Ei voi sanoa, että mitään uutta viisautta olisi kukaan esittänyt. Parhaimmat arviot saa yleensä ne jotka yrittävät puhua mahdollisimman paljon, vaikka asian vierestä ja toisten päälle. Näin tekee mm. Li Andersson.

Koululaiset olivat saaneet hyvän syyn lintsata tänään koulusta. Ilmastolakko oli työnimenä. Vähän hevosenpään mittaa pitemmät tenavat lienevät suurimpia ilmastoasiantuntijoita. Ei liene kovin vaikeaa haastattelijalle vastata kysymykseen "mitä aikoo itse tehdä ilmastoasian edistämiseksi?" En osta polttomoottoriautoa, en aio lentää lentokoneella, en syö lihaa, enkä juustoa, enkä polta puita lämmittämiseen. Kukahan näillekin laupunkilaisille pullamössölapsille opettaisi miten maaseudulla liikutaan, lämmitetään ja mistä ruoka tulee? Ei kai lehmiä tarvita, kun Valion maitoa saa kaupasta purkissa. Toki ilmastoasia on varmaankin ajankohtainenkin ja maailmanlaajuinen. Kuitenkin mittasuhteet pitää laittaa oikeaan järjestykseen. Kun näitä hyviä suhteita on monen valtion päättäjiin ja päämiehiin, voisi näille vähän vinkata, että jotain tarttis tehrä. Kiinan, Venäjän ja USA:n päämiehistä voisi aloittaa.

Muutama ilta meni lukiessa USA:n entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman kirjaa "Minun tarinani". Kirja oli mielenkiintoinen ja hyvin avartava kertomus USA:n politiikasta. Se oli myöskin kertomus siitä miten hyvin köyhistäkin oloista voi Amerikassakin nousta merkittävään asemaan. Se oli myöskin vastakohta nykyisen presidentti Trumpin poliittiseen asemaan pääsystä. Trump oli miljonääri presidentiksi tullessaan ja se näkyy myöskin hänen suhtautumisessaan vähempiosaisiin kansalaisiin. Toivottavasti edes USA:n kansalaiset tulevat järkiinsä seuraavissa presidentin vaaleissa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini