Kaikki kaatuu....

Perjantai 8.3.2019 klo 19:12 - Reijo


Sote kaatui, hallitus kaatui, Mäkäräinen kaatui. Kaikki nämä samana päivänä. Eniten harmitti Mäkäräisen kaatuminen, koska se saattoi vaikuttaa viimeiseen ammuntaan niin, että tuli pari hutia ja todennäköinen maailmanmestaruus. Eduskunnan oppositio demarien johdolla pääsi tavoitteeseensa. Jarruttamalla tarpeeksi pitkään sote valmistelua saatiin aikaan tilanne, ettei maaliin pääsy ollut mahdollinen. En tiedä on koulutus mennyt vähän hukkaan perustuslaki ja sotevaliokunnalta, kun yli tuhannen asiantuntijan kuulemisella ei saada asiaan oikeita nuotteja. Osa syy oli tietysti kokoomuksella, joka piti jääräpäisesti kiinni valinnanvapaus vaatimuksestaan. Ilman sitä olisi sotelaki edennyt eduskuntaan ja tullut todennäköisesti hyväksytyksikin. Hallituksen kaatuminen tässä yhteydessä ei sinänsä ole mikään erikoinen asia. Toimitusministeriö jatkaa samalla miehityksellä ja pääsee tekemään samalla politiikkaa. Niin teki edellinen kokoomus-demarivetoinen hallituskin. Jopa hallituksen jäsenetkin äänestivät omia hallituksen tekemiä esityksiään vastaan. On selvää, että uusikin hallitus, joka vaalien jälkeen muodostetaan alkaa saman sotepainin. Ja taas muutamia miljoonia saadaan palamaan lisää. Tähän mennessä valmistelu on maksanut runsaat 200 miljoonaa. Toivottavasti edes osa tuosta valmistelusta voidaan jatkojalostaa.

Jotenkin on jäänyt vähän sellainen kutina, että gallupit ei aivan kerro kaikkea mitä vaaleissa tulee tapahtumaan. Ilkka-lehti uutisoi tällä viikolla, että Vistbackan lähtö Sinisten ehdokkaaksi varmisti yhden ja mahdollisesti kaksi paikkaa Sinisten vaaliliitolle pohjanmaalla. Vastaavia ylläreitä saattaa muhia muissakin piireissä. Uusimaa on varma parin- kolmen paikan piiri. Muutama muu niin ollaan siinä puolessa tusinassa mikä on hyvä alku uudelle puolueelle. Soinin siirtyminen muihin tehtäviin on menetys, mutta ymmärrettävä pitkän poliittisen uran jälkeen.

Parkanon lukion purkupäätös oli taas kerran esillä. Eli rakennus/ympäristölautakunta esittää purkulupaa rakennuksella. Mikäli aikanaan päätöksestä valitetaan, tulisi valittajille määrätä kustannusvastuu rakennuksen ylläpidosta. Eli noin 100000 euroa vuosi tyhjilleen jäävästä rakennuksesta, jolle ei mitään järkevää käyttöä ole.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini