Toimittajat, kuin huono opettaja.

Perjantai 12.4.2019 klo 11:10 - Reijo


Sitten takatalvi jäinen ehti.... jne. Hiihtokelit tuli takaisin ja muutaman päivän vielä kestää ennenkuin tällä alueella päästään samaan vaiheeseen kevättä, kuin oli Huhtikuun alussa. Mukavahan sitä oli taas hiihdellä hyvillä Käenkosken laduilla. Vaalikiireetkään ei enää kovin isosti hetkauta.

Tänään toki mennään Tampereen keskustorin vaalikopille vähän apuun, kun sielläkin ehdokkaiden tavoittelijoita näyttää riittävän. Jollain tapaa näyttää uskomattomalta eri galluppien antamat ennusteet. Muistan itse, kun käytiin vaaleja jolloin persujen kannatus oli prosentin luokkaa. Silloin sai lähes yksin tarjoilla kahvia eri toreilla, eikä ehdokkaiden jutuille ollut paljon tulijoita. Silloinkin kansanedustajia tuli 5 ehdokasta läpi. Nyt kuitenkin menestys vaaliteltoilla on ollut aivan toista luokkaa. Siniset kiinnostaa. TV:n vaalikeskusteluissa toimittajien käyttäytyminen on, kuin huonolla luokanopettajalla. Monta ehdokasta huutaa yhtäaikaa ja kenenkään puheista ei saa kunnolla selvää. Puheenvuoroja jaetaan, mikäli jaetaan pärstäkertoimen mukaan. Halla-aho istuu, kuin mykkä paskalla, mutta hän saa toimittajien pyytämällä pyytäen, eniten puheaikaa. Onhan hänellä yksi agenda maahanmuutto, joka sopii jokaiseen puheenvuoroon, oli sitten kysymys taloudesta, verotuksesta, tai ilmastomuutoksesta. Sampo Terhoa yritetään mollata vielä aamun uutisjutuissakin vähästä puhumisesta. Toki Sampo sai toimittajista johtuen ilmeisesti vähiten puheaikaa, mutta hyviä asiallisia puheenvuoroja. Sampon olisi varmaan pitänyt ainakin joidenkin toimittajien mukaan yhtyä siihen mölykuoroon, jolla ei ollut minkäänlaista käsitystä sivistyneestä keskustelusta. Hyvä, että on joku sivistynytkin joukossa. Siitä pisteet. 

Yksi nykyisen persujoukon kansanedustajista kertoi olevansa erimieltä keskustelustamme puoluehajaannuksen jälkeen. Meitä oli kaksi kuulijaa ja me muistamme kuitenkin tuon keskustelun niin, kuin kerroin. Toki asiallinen hyvä edustaja ja olisi ollut jopa ministeri ainesta, mutta nyt lienee tuo tie ainakin toistaiseksi tukossa. Persuista halutaan nyt tehdä marttyyreitä, kun kukaan ei huoli hallituskumppaneiksi. Heinäkuussa sekin sitten nähdään, onko hallitus silloin valmis?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini