Hallituksella pihtisynnytys.

Perjantai 10.5.2019 klo 20:39 - Reijo


Torstaina tehtiin kaupunginhallituksen kanssa mielenkiintoinen kuntavierailu Vaasaan ja Maalahden kuntaan. Vaasassa paikallinen sähköyhtiö tarjosi lounaan ja toimitusjohtaja kertoi kaupungin tuulivoimahankkeista ja muista sähköntuotannon asioista. Meren rannalla olevalla kaupungilla on hyvät mahdollisuudet myöskin tuulivoiman tuottamiseen. Kohtuullinen osa Vaasassa onkin omaa monipuolista tuotantoa. Tuulivoimaa, vesivoimaa, biokaasua, toki vielä osa myöskin fossiilisilla polttoaineilla. Maalahti on panostamassa isosti tuulivoimaan. Kävimme parilla "myllytyömaalla" ja saimme kattavan katsauksen tuulivoiman tuotantosuunnitelmista. Onko Parkanolla mahdollisuuksia tuulivoimatuotantoon sen aika näyttää. Suuri hyötyjä mikäli tuulivoimapuistoja rakennetaan, on Parkanon kaupunki verottajana. Yhden tuulimyllyn kiinteistövero voi olla parinkymmenen tuhannen luokkaa, joten esim. 15 myllyä toisi kiinteistöveroa kolmesataatuhatta. Maalahdessa, joka on Parkanoa pienempi kunta, myllyjä tulisi pari, kolmekymmentä, joten komea lisätulo 5 tuhannen asukkaan kunnalle.

Maahan on syntymässä hallitus varmasti monen yllätykseksi kepun avulla. Varmasti vielä vaatii melkoisia vääntöjä, mutta Rinteen takinhelmat kyllä pyörii aika monta kierrosta ennenkuin hallitus on kasassa. Sillä kohtaa Rinnekin ymmärsi, että kokoomuksen kelkkaan lähtö olisi tiennyt välitöntä alamäkeä. Nyt se alamäki voi alkaa kepulle, jos se joutuu myymään ne ainoat saavutukset mitä syntyi taloudessa ja työllisyyskehityksessä viime hallituskaudella. Toki hallituksen syntyminen voi vielä jäädä mahoksi, mutta sehän tietäisi uusia vaaleja.

Persut ovat ulkona, kuin lumiukot. Eli vaikuttavat saman verran, kuin eduskunnan ulkopuolelle jääneet Siniset. Julkisuutta kyllä tulee kunhan aikansa hölmöilevät. Valittu persujen kansanedustaja kertoo saavansa joukoissaan sulan hattuunsa, kun kehottaa tuhoamaan SPR:n toimitiloja ym. ja saa siitä tuomion. Toinen Oululainen mieskansanedustaja jolla sattuu olemaan hyvin ruskettunut miespuolinen morsio, esiintyy eduskunnassa, kuin olisi heinätöihin menossa. Hänen mielestään ei eduskunnassa ole mitään arvokasta. Ei varmasti olekkaan jos kausi jatkuu näiden sankareiden tahdissa.

Kaikille Äideille Hyvää äitienpäivää!