Kumpi tulee ennen kesä, vai hallitus?

Perjantai 3.5.2019 klo 20:20


Ei kai nyt sentään tarvi enää suksia hakea toista kertaa orsilta takaisin. Pahalta kyllä näyttää. Vapun aikaan ajeltiin Kiuruvedellä ja lunta oli pikkuisen ilmassa. Tänään Saarijärvellä oli jo maa valkoisena. Nyt meilläkin on jo sen verran lunta tullut, että maa alkaa valjeta. No, ehkä kesä on sitten sitä parempi, kun tulee ajallaan.

Eduskunta käy lapsellista keskustelua persujen istumapaikoista. Eikö äärioikealla olevan puolueen paikka ole istua oikeassa laidassa. Kun ajatukset ovat hyvinkin oikeistolaisia niin miksi pitäisi leikkiä olevansa jotain muuta. Jälleen kerran persut näyttäytyvät "uhrilampaina" ja kansa uskoo. Toki persujenkaan äänestäjät eivät kaikki näin oikeistolaisesti ajattele, mutta äänestyskäyttäytymisellään ovat äärioikeistolaista ajattelua tukeneet. Jossain vaiheessa varmasti myöskin äänestäjät tämän "erheensä" huomaavat. On aika mielikuvituksellista väittää persujen ajatusmaailmaan kuuluvan yhtymäkohtia ns. "vennamolaisuudesta".


Antti Rinne on hallitusneuvotteluissaan aika lailla hukassa. Jokaisen puolueen kanssa on isoja erimielisyyksiä lähes kaikista tärkeimmistä hallitusohjelmaan sisällytettävistä asioista. Kokoomus ei hyväksy demarien verolinjauksia. Persut ja demarit eivät sovi ilmasto- eikä maahanmuuttoasioissa samaan kategoriaan. Vasemmisto ja kokoomus ei sovi oikein missään asioissa samaan joukkoon. Kepulla ei ole mitään mieltä lähteä kokemaan uutta tappiota demarihallitukseen. Ruottalaiset lähtee vaikka millä ohjelmalla, vaikka mihin hallitukseen. Vihreät ja demarit ovat ehkä lähinnä samanmielisiä, mutta kokoomuksen samaan joukkoon sovittaminen voi olla vaikeanpaa. Kyllähän vanha kokoomus slougani "koti, uskonto, isänmaa" on jo kaukana nykykokoomuksesta, joten hallituskiima voi siloittaa tietä kummasti.