Suvi tuli ja meni.

Perjantai 24.5.2019 klo 11:39 - Reijo


Lyhyitä nämä Suomen kesät nykyään, mutta sitäkin lämpimämpiä. Saa nähdä koska seuraavan kerran aurinko lämmittää. Olimme lähdössä viikonloppuna Kuusamoon ystävien kanssa mökille, mutta menohalut katosi yllättäen, kun Kuusamoon luvattiin n. 6 asteen lämpötiloja. Ehkä sitten taas, kun "kesä" tulee. Nurmikot ja puut toki tykkää sateesta ja vähän viileämmästäkin kelistä. Kyllä nurmikon sai jo eka kerran leikata ja varmaan heti seuraavalla poudalla uusiksi.

Tänään käymme saattelemassa parkanolaisen "sahapatruunan" viimeiselle matkalleen. Ei ole Parkanossa enää sahoja eikä sahureitakaan kovin montaa. Luoman puu sahailee kyllä Kuivasjärvellä melkoisia määriä pikkutukkeja jalostukseen ja työllistääkin reilut kymmenen henkeä. Ilmeisesti hieman enemmänkin, jos olisi työntekijöitä. Samaa ongelmaa on Parkanossa monella alalla. Metallissa on jatkuvaa hakua. Samoin puujalostetehtailla ja so-te puolella. Viekö erilaiset nettipelihommat suuren osan nuorista tänäpäivänä muihin harrastuksiin ja työnteko jää toissijaiseksi. Toki sentään vielä pieni vähemmistö, mutta suuntaus on väärä. Peliteollisuus, vaikka tällä hetkellä näyttää menestyvältä, ei voi kovin isoa joukkoa elättää. Joku elää jopa sillä, että kirjoittelee ja kuvaa kaiken maailman höpöjä omille sivuilleen ja saa nuoria seuraamaan, sekä valitettavasti usein ottamaan myöskin esimerkkiä. Vaikka minäkin kirjoittelen välillä höpöjä seuraajia on viikottain noin 200-300, mutta ei tästä kukaan maksakkaan.

Antti Rinne on melkoinen taikuri. Hän ilmoittaa hallitusneuvotteluiden puolivälissä, että rahaa on kyllä, ei tarvitse säästellä. Jos loppuu niin tehdään velkaa. Kepun Sipilä kääntelee takkiaan, jossa oli edellisen hallituksen vakaan talouden vuori päälläpäin. Nyt maakunta mallin hyväksyminen sotessa on kääntänyt tämän vuorin piiloon. Voihan sitä myydä vaikka jonkun valtionyhtiön, jos rahat loppuu.

Persunuoret kirjoittelee taas rasistisia juttuja, joita Halla-ahokin joutuu vähän moittimaan. Mutta niinhän se on, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä.