Politiikka jää kesälomalle.

Perjantai 14.6.2019 klo 19:37


Parkanon erämessut toteutuivat yleisömäärän osalta hyvin odotusten mukaisesti. Taloudellista tulosta ei vielä ole tiedossa, mutta eiköhän tuo 20000 ihmisen joukko sen verran euroja Parkanoon jättänyt, että kokonaisuutena plussalla. Hyöty ei tullut pelkästään itse messutapahtuman kautta, vaan myöskin kauppaliikkeet saivat varmasti osansa. Nyt yhden vuoden hengähdystauko ja messuvuoro Riihimäelle. Parkanoon on tulossa vielä useita yleisötapahtumia, jotka ovat markkinoimassa kaupunkia myöskin ulkopaikkakuntalaisille. On Ihminen luonnossa tapahtumaa, Liekkiyön tapahtumia, kesäteatteria Käenkoskella jne. Kesäteattereita onkin lähes jokaisessa pitäjässä lähialueilla. Saas näkee montako ehtii kesän aikana kierrellä.

Parkanon kaupunginvaltuusto aloitti kesäkautensa valitsemalla hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston ennakkosuunnitelmien mukaan. Kenelläkään ei ollut tarvetta lähteä kunnallisvaalien tulosta kyseenalaistamaan. Äänimäärät ratkaisevat luottamuspaikat.

Antti Rinteen hallitus on aloittanut toimintansa ja heti kättelyssä välikysymyksellä ja epäluottamusäänestyksellä. Luulen, että näitä äänestyksiä riittää vielä useita ja voi olla, ettei kaikista selviä ihan kuivin jaloin! Työllisyysasteen nousu 75 prosenttiin on melko varmaan utopiaa Rinteen hallituskaudella. Kun ensimmäisenä aletaan purkaa niitä käytäntöjä joilla mm. työministeri Lindströmin johdolla luotiin viime kaudella satatuhatta uutta työpaikkaa, ollaan aika tavalla hakoteillä. Edellisen hallituksen, jossa Rinne oli valtionvaraiministerinä mukana, saavuttama satatuhatta uutta työtöntä voi olla Rinteen pääministerikaudenkin saavutus.

Persujen oppositiopolitiikka näyttää alkaneen lupaavasti. Ei vielä yhtäkään päivää ja iltapäivälehteä, etteikö joku persu olisi otsikoissa. Valitettavasti ei missään hyvässä, vaan hölmöilemässä. Kansanedustaja Mäenpää sai sen verran nuuskamälliä pois suupielestään, että pääsi lukemaan eduskunnan pöntöstä puhetta, josta uhkaa tulla syyte. Kansanedustaja Ano Turtiainen on jo ainakin  pari kertaa ollut tapetilla hölmöilyjensä takia. Joku toimittaja aika osuvasti kirjoitti, "kun Hakkarainen lähti EU-parlamenttiin, niin ei siinä tullut mitään ongelmaa, kyllä noita älykääpiöitä persuissa riittää". Tämä oli toimittajan huomio. Mitäpä tuohon mitään lisäämään.