Mukavaa Juhannusta!

Torstai 20.6.2019 klo 17:37 - Reijo


Kyllä kesä rientää nopeasti. Heinänniitto on ensimmäinen merkki kesän kääntymisestä loppupuolelleen. Vaikka ei heinäseipäitä juuri enää näekkään pelloilla, niin kaadetun heinän tuoksu on jopa hieman syksyinen. Nautitaan kuitenkin kesästä ja Juhannuksesta vielä täysin palkein. Muistetaan kuitenkin pysyä pinnalla. Sekin on tilastollinen merkillisyys, että keskimäärin kymmenkunta hukkunutta joka Juhannus, kaikesta valistuksesta huolimatta. Nyt näytti jo ensimmäinen surullinen uutinen olevan torstain aikana. Aika monet luulevat olevansa hyviä uimareita ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Joku päivä sitten oli lehdessä hyvän uimarin määritelmä ja en kyllä itse ainakaan pääse sitä lähellekään. 200 metriä uintia ja siitä 50 metriä selällään, ei onnistu läheskään kaikilta.  Meidän perinteisiin on aika useana vuonna kuulunut juhannusaatto Virroilla. Mökki luovutettiin vapaehtoisesti nuorisolle pariksi päiväksi juhannuksen aikaan.

Eilispäivän iltana päästiin taas alkuun pesäpallon kanssa höntsäilystä. Hauskaa ja hyvin liikuttavaa hommaa. Syyspuolella on tarkoitus haastaa naapurikuntien edustajia jonkinlaiseen turnaukseen. Sanotaan, että lahjattomat harjoittelee, mutta kyllä tuokin laji vaatii vähän reenausta, että vähän edes pysyy mukana.

Pirkanmaa on yllättäen saanut hyvin maan hallitukselta hankkeisiin rahoitusta. Jo lähes viisikymmentävuotta suunnitelmissa ollut Hämeenkyrön ohitus kolmostiellä on vihdoinkin saamassa aloitusrahat ja jatkokin sitä kautta etenee. Samoin päärata Helsingistä, Tampereen ja Parkanon kautta pohjoiseen on saamassa suunnittelurahaa. Jos tähän malliin etenee, niin väärin äänestetty, mutta silti hyvä lopputulos! Toki jossain vaiheessa tulee sekin ikävä totuus, että rahat täytyy kansan verovaroilla kerätä. Sanna Marinille ja Jouni Ovaskalle kymmenen pistettä. Pirkanmaan kansanedustajat eivät kovin usein ole saavutuksillaan loistaneet.