Poliittista teatteria eri puolilla...

Perjantai 4.10.2019 - Reijo


Jos pian tulisi lunta, niin helpottaisi pihahommissa. Lehtiä on osa puissa ja osa maassa. Niitä on varmaan haravoitava, ellei lumi tule avuksi. Kun kuitenkin ilmasto lämpenee hyvää vauhtia, niin voi olla, että lumen tuloa saa odotella. Huomenna kyyditsemme vävyn Pirkkalan lennostoon kertausharjoituksiin. Että ei viittis millään vielä talvirenkaita vaihdella autoon.

Trumppi näytti taas parhaat puolensa, kun Suomen pressa Niinistö kävi vierailulla. Kuinka voi USA:n presidentti olla noin öykkäri ja typerä. Jos tekee lehmäkauppoja siellä tällä oman asemansa pönkittämiseksi, niin voi olla, ettei kaikki olekkaan valmiita tukemaan ja hyväksymään kaikkea. Jos hyvin käy, niin ei Trumpin tarvi seuraavia vaaleja käydä, sinakaan ehdokkaana. Ja hyvä niin. Niinistö kuitenkin osasi ottaa asiat huumorilla sisäänpäin hymyillen.

Jossakin ennustelin, että seuraavassa gallupissa kepun puheenjohtajavaihdoksen jälkeen kepun kannatus saattaa nousta noin 13 prosenttiin ja aika lähelle sitä menikin. Se on kuitenkin väliaikaista, ellei kepu ymmärrä lahteä hallituksesta tarpeeksi ajoissa. Jos kepu nielee kaikki mitä vihervasemmisto hallituksessa esittää, se ei ole saavuttanut vielä pohjanoteerausta. Toivottavasti järki edes siellä voittaa. Oppositiopuolueista ei mitään apua ole tavallisten kansalaisten hyvinvoinnille. Kokoomus pitää huolta nyt jo hyvinvoivista ihmisistä ja persuilla ei ole edelleenkään muuta, kuin maahanmuutto. Jotain uutta ja asiaakin pitäisi löytyä. KD:llä on joitain hyviä ajatuksia, mutta tahtoo mennä vähän piiri pieneksi. LiikeNytin Harkimo kävi melkei välikysymyskeskustelussa sääliksi, kun joku oli kirjoittanut niin epäselvän puheen, ettei Harri meinannut selvitä paperille kirjoitetusta mitenkään. Sama ongelma on vähän valtionvarainministeri Lintilällä.

Paikallispolitiikassa tarkastuslautakunnan puheenjohtaja itkee sitä, ettei saa tarpeeksi tietoa asioiden käsittelystä. Hallitus kai toimii valtuuston "selän" takana. Kuitenkin demareilla on hallituksen pöydän ympärillä puolet valtuustoryhmästään. Kenenkähän syy lienee, ettei tieto kulje. Mikäli Uotila on sitä mieltä, että on tehty laittomia päätöksiä, olisi varmaan syytä esittää mitkä päätökset ovat laittomia? Onko Uotila se joka kaupungissa tulkitsee kuntalakia?