Kansan ostovoima nousee...

Torstai 26.9.2019 klo 20:49


Jatketaampa siitä mihin viimeksi jäätiin, eli marjastuksesta. Nyt alkaa talven marjat olla kerättynä. Puolukoita saatiin noin sata kiloa( ei tosin kaikkia itselle). Mustikkaa noin 50 litraa ja karpaloitakin jo kymmenen litraa. Niitä pitää ehkä vähän vielä haeskella. Aika jännästi nuo marjamaat on sattuneet meille tällä kertaa ihan muutaman kilometrin säteelle. Aika monet ovat valitelleet, ettei mitään marjoja löydy ollenkaan.

Nykyhallitus vain edelleen uskottelee, että kansan ostovoima lisääntyy. Näin toki on, jos ministerit tuijottavat vain omaan palkkapussiinsa. Tulihan niihin reilut korotukset, kun edellisen hallituksen tekemät ministeripalkkojen alennukset palautuivat alkuperäiselle tasolleen. Muutama tonni lisää liksaa per nenä. Rinne tais saada lisää liki kolme tonnia, eli sen verran enemmän, kuin Sipilä. Samanverran, kuin Rinne eli lähes neljätoistatuhatta kk saa Sitran pääjohtajaksi äänestetty Jyrki Katainen. Kaikenlaisten herrojen ja avustajien palkkaukseen rahaa riittää eduskunnallakin suruttomasti. Maanantaina Parkanossa kävi Luken, eli Luonnonvarakeskuksen johtajia kertomassa syitä miksi Parkanon Luken toimintoja lakkautetaan, tai siirretään Otaniemeen ja Jokioisiin. Perussyy on Suomen hallituksen aluepolitiikka. Keskustan Katri Kulmuni, joka hehkutti puheenjohtajakilvan puheissaan aluekehityksen tasapuolisuuden tärkeydestä, oli ensimmäisessä budjetissa valmis leikkaamaan määrärahoja joilla oltaisiin mm. Luken toimintoja voitu pitää niillä alueilla, joissa on tutkimusalueita. Miten lie tutkijat ottavat näytteitä Parkanon suometsistä Otaniemestä käsin?

Maailmalla on menossa erikoisia näytelmiä. Amerikan Trumppia ja Britannian Johnssonia uhkaavat ainakin heidän oman arvionsa mukaan noitavainot. Kyllähän Suomestakin joku samanmielinen liittyy vielä vähän päästä tuohon joukkoon. EU- parlamentissa äänestettiin Venäjäpakotteisiin liittyvässä asiassa, niin Venäjää myötäillen äänestivät Hakkarainen, Huhtasaari ja yksi vasemmistoliiton edustaja. Kun persuja on väitetty Venäjän trolleiksi, niin viittaisiko tämä äänetyskäyttäytyminen siihen.