Hyvää Joulua

Perjantai 20.12.2019 - Reijo


Taas pääsi talvi yllättämään. Kympin suksittelut Käenkoskella ja ehkä aamulla jatkoa, jollei vesisade yllätä. Erityinen mielenkiinto ilmojen suhteen on, onko jouluna lunta maassa. Tämän alueen on aika hyvin lumisateet väistellyt. Jatkossa mielenkiintoinen kysymys on: kumpi sulaa aikaisemmin lumiukko, vai Pekka Haavisto?

Kuinka voi poliitikot olla niin tietamättömiä ja muistamattomia, että puhuvat jatkuvasti puuta heinää. Tämä koskee kaikkia puolueita. Muisti voi tietysti iän mukana vähän prenkata, mutta nuorilla ihmisillä ei pitäisi. Jotkut asiat ovat tietysti vähän hankalia selittää parhain päin, mutta ehkä kannattaa kuitenkin kokeilla sitä vanhaa neuvoa, jos ei muuten pärjää, niin kannattaa kokeilla totuutta. Meillä on poliitikoilla vähän sellainen amerikan Trumpin mentaliteetti. Ensin valehdellaan niin paljon, kuin sielu sietää ja sitten menee muisti.

Eduskunta on muutaman päivän paininut muutaman I´sis tenavan ja akan palauttamisesta suomeen. Kun ääripäät käyvät keskustelua molemmin puolin realiteetit ja tosiasiat unohtaen, ei mitään järkevää saada aikaiseksi. Hallituspuolueillakin on kaikilla erilainen näkemys mitä pitäisi tehdä. Valitettavasti Kepullakin on niin kova hallituskiima, ettei sekään uskalla pitää omaa kantaansa. Julkisuudessa markkinoidaan ajatusta, että lapsia autetaan, mutta aikuisia ei. Hallitus kuitenkin vihervasemmiston johdolla toteuttaa erilaista politiikkaa. Todennäköiseti ainakin muutama muija sieltä pääsee lasten livulla tulemaan. Ehkä riski näistä naisista on vähän yliampuvaakin. Joku kirjoittelikin jollain yleisöpalstalla, että maa jossa sotaveteraanit ovat taistelleet vapaan isänmaan, pelkää nyt muutamaa "akkaa".

Kuntapolitiikassa suurin mielenkiinto kohdistuu Parkanon ja Kihniön keskinäiseen nokitteluun sotepalveluiden järjestämisen toteutumisesta. Kihniön asenne ihmetyttää koska kunta on säästänyt yhteistyöllä useita satoja tuhansia muutaman vuoden aikana. Samalla Kihniön palvelut ovat paremmat, kuin koskaan aikaisemmin. Se on ainakin varmaa, että Kihniökään ei tällä uhittelulla kovin halvalla selviä! Sovulla voisi ehkä paremmin rakentaa.                  Viime valtuuston kokouksesta oli toimittaja Pettinen saanut raflaavan jutun, kun hieman sanailin kepun ja oman valtuustopuheenvuoroni parista samasta asiasta ja yhdistin ne Kepun valtuutetun istumiseen ryhmämme mukana. On siitä kuitenkin pitkä matka läheisempään yhteistyöhön. Olemme toki Lamminmäen kanssa joskus haikailleet vanhan "maalaisliiton" aikoja jolloin asiat oli paremmin. Maalaisliiton linjaa jatkoi viimeksi SMP, Vennamo ja Soini. Siihen aikaan voisi palata!!!

Kaikille Siunattua Joulua!