Joulua kohti.

Perjantai 13.12.2019 - Reijo


Vähän siirtyi taas tämä kirjoittelu, kun eilen palasimme vasta iltamyöhään Kiuruvedeltä. Kävimme 80-vuotis onnittelemassa erästä eläkeyhdistyksemme pitkäaikaista hallituksen jäsentä. Rouva on edelleen hyvin aikaansa seuraava ja hallituksessa mukana, joten yhdessä edelleen toimitaan jatkossakin. Syntymäpäiväseuroissa oli vanhan Iisalmelaisen ystävämme tyttö papin tehtävässä. Helenan kanssa kävimme tämänkin papin kanssa monesti lenkillä mm. Barbaroksella ja Intiassa jne. Tyttö oli silloin n. kymmenvuotias ja vähän yli. Iisalmessa taas pari yötä ystävien luona yövyimme. Mukavia matkamuistoja monilta yhteisiltä matkoilta.

Tänään vuorossa vesiyhtiön kokous ja jouluruokailut. Huomiselle vävyn syntymäpäivät, joten syömistä riittää. Valitettavasti lenkkeily tahtoo jäädä vähiin. Viikonloppuna täytyy ottaa itseään niskasta kiinni. Muuten alkaa housun vyötärö kiristää.

Marjo sai valmiiksi levyn, jossa hän laulaa sanoittamani ja Myllymäen säveltämän Joulunkynttilä laulun. Jonkun kerran jo kuuluu soineen myöskin Järviradiossa. Kovasti on kehuja tullut myöskin levyn saaneilta. Paikallislehtikin teki ihan näyttävän jutun myös.

Kaupunginvaltuuston kokous maanantaina sujui normaaliin tapaan. Talousarvio hyväksyttiin yksimielisesti. Ainoana lisäyksenä tuli Niemensivun esitys, jota minä kannatin "Määrärahan lisääminen koululaisten aamupala kokeiluun". Tosiasia on, että monet nykykoululaisista tulevat aamulla kouluun tyhjin vatsoin, eri syistä. Kotona ei ole ketään laittamassa aamupalaa, kotona ei ole ruokaa, tai joku muu syy.

Maan hallitus taas räpiköi edelleen. Kaikki kunnia näille nuorille naisille, jotka hallitusta johtavat, mutta kyllä ennen oli paremmin sanoisi "mielensäpahoittaja". Vennamo, Virolainen, Paasio, Alenius, Rihtniemi jne. Erimieltäkin olivat, mutta ei nykyisenkaltaisia säheltäjiä. Rinteen saivat pihalle, aivan oikein, mutta tilanne ei muuttunut. Marin puhuu nyt jo puuta heinää, jos puhuu. Haavisto puhuu muunnettua totuutta. Samoin Halla-aho oppositiossa. Anteeksi joutuu pyytämään edellisten lisäksi myös Kulmuni. Näillä, kun maata johdetaan, niin täytyy sanoa, että nauravat naurismaan aidatkin.