Uuteen vuoteen.

Perjantai 3.1.2020 - Reijo


Vuosi vanha vaipui hautaan... Näin uudenvuoden virressä sanotaan. Melkoisella paukkeella taas menikin. Meillä puhutaan ilmastosaasteista, roskaamisesta, kiinalaisista ostoista. Näitä kaikkia pidettiin yllä vuoden vaihtuessa. Jos ei nykyeduskunta saa mitään tolkkua tälle hommalle, niin onhan merkillistä. Eduskunnassa on kansalaisaloite, joka kieltäisi rakettien ampumisen muilta, kuin ammattilaisilta. Mun puolesta voisi kieltää kaikilta. Tai vaihtoehtoisesti kunta osoittaisi jonkun erämaa-alueen missä kaikki voisi paukutella sydämensä kyllyydestä. Todennäköistä on, että eduskunta ei mitään saa aikaiseksi. Useissa puolueissa on niitä joille rakettisodan salliminen on lähes elämää suurempi kysymys. Ainakin Persujen Mika Niikko todisteli haastattelussa lähes itku silmässä, kuinka tärkeää rakettien ampuminen on..

Tärkeimmissä asioissa eduskunta ei ole päässytkään puusta pitemmälle. No miten ehtivätkään, kun joululoma on vielä tammikuun menossa ja sitten pukkaa pääsiäinen päälle ja tuleehan se kesäkin sieltä. Kerkiävät sentään vähän taksilla ajella!

Niin se on kuntapolitiikkakin tammitauolla, mutta vain pari viikkoa. Kaupunginhallitus pääsee hyväksymään merkittävän hallikaupan, jossa paikallinen kylmäkoneyrittäjä ostaa lisää hallitilaa ja mahdollisesti myöskin uutta yritystoimintaa. Parisenkymmentä työpaikkaakin olisi kaupan myötä ainakin tulossa. Toivottavasti Parkanosta löytyy työntekijöitä siitä reilusta parista sadasta työttömästä. Tälläkin hetkellä työpaikkoja on runsaat 30 avoinna Parkanossa, mutta tekijöitä ei löydy. Sinänsä mielenkiintoinen yhtälö. Harmi, että viimeaikojen paras työministeri Jari Lindström joutui hallituksessa kepun ja kokoomuksen vangiksi, eikä päässyt toteuttamaan omia ajatuksiaan. Nykyisiin demariministereihin ei paljon voi työllisyysasioissakaan toivoa laittaa.

Hyvää loppuvuottakin ja Loppiaista.