Voihan kaikenlaiset "viikarit".

Torstai 8.4.2021 - Reijo


Takatalvi tulikin nyt hyvissä ajoin. Useampi päivä on sadellut lunta välillä hyvin sakeaankin. Pitkäperjantai oli kuitenkin tämän talven viimeinen hiihtopäivä. Nyt sukset orsille odottamaan seuraavaa talvea. Iltalehti otsikoi nykynuorten kuntoa aika osuvasti. Lapset eivät pääse kyykkyyn ja alokkaat armeijassa ei jaksa Cooperin testiä. Ennen oli vitsi, että jokainen jaksaa juosta Cooperin testin, mutta minkä matkan tuossa ajassa on jo eri asia. Nyt ei lähellekään kaikki ees jaksa juosta tuota 12 minuuttia. Aika huolestuttavaa, kun samaan aikaan liikuntaneuvojat esittävät vähintäin tunnin reipasta liikunta-aikaa mm. koululaisille. Parkanossa nuorilta kysytään vapaa-ajan lisätuntien mahdollisuuksia. Toivomus oli nuorilla E-sporttia, eli tietokonepelejä ja musiikkia. Tähän tämä koulu on mennyt. Varmasti mukavia harrastuksina, mutta ei niillä yleiskuntoa ylläpidetä.

Parkanossa määrätyt tahot hakevat jatkuvasti ongelmia terveydenhoidon järjestelyistä. Tässä pari kertaa testattu toki tarpeeseen tuota ajanvarausjärjestelmän toimivuutta. Puhelimeen ei heti vastata, mutta takaisin soitto tuleen alle tunnin sisällä. Lääkäriaikoja saa viikon parin sisällä. Koronarokotuksissa Parkano on kärkipäässä Pirkanmaan kunnista. Meille rokotusaika annettiin automaattisesti pari päivän varotusajalla. Rokotus hoitui Moredna piikillä kivuttomasti ja uusinta kesäkuulle on tiedossa. Vielä kun nuo maskivouhottajat ymmärtäis pysyä edes neljän seinän sisällä, niin taudista vois päästä joskus eroon.

Kaikenlaisia kouhoja kun on. Vaikkapa tämä ex-persu Turtiainen. Mitäpä mahtaa ukon päässä liikkua, kun päästää kaikki ulos mitä sylki suuhun tuo. T. Soini plokissaan kirjoitteli persujen t-probleemista. Turtiainen, Torssonen, Tynkkynen,  siinä sankareita. On siellä vastaavaa porukkaa muillakin kirjaimilla, mutta nämä nyt olleet viime aikoina tapeetilla. Tynkkysen konttailu Suurkirkon portailla vaipoissa oli ilmeisesti niin säälittävää, että on saanut armon oman mestarinsa silmissä.

Säälittävää on tuo eduskunnan tilintarkastajien ja tarkastusvaliokunnan jälkijättöinen puuttuminen Yli-Viikarin tekemisiin. Televisioon ja lehtiin tullaan polleena selittämään, että laitetaan tarkastuksia liikkeelle, mahdollisesti jopa kuukauden sisällä. Eikö näiden herrojen ja rouvien pitäisi olla hereillä jatkuvasti. Jokaisella puolueella on valiokunnassa edustus ja isoimmilla parikin. Persut, kokoomus, kepu ja demarit selittelee, mutta eivät toimi. Naama leveenä tv: ssä antamassa ohjeita ja kuitenkin eduskunnassa on tiedossa mm. Yli-Viikarin vapautus työstä kahdeksi vuodeksi täydellä palkalla. Etteivät vielä bonuksia maksa?

Kuntavaalien siirto oli oikea päätös. Näin myöntää suurin osa äänestäjistä. Nyt näyttää siltä, että jopa korona tartuntojen määrä alkaa taittua. ellei sitten anna joillekin tahoille aihetta liialliseen huolettomuuteen. Kesäkuussa tilanne voi olla jo huomattavasti parempi. Kun ennakkoäänestys alkaa jo toukokuun puolella, niin epäilyt ihmisten lomille lähdöstä on liioiteltuja. Kaikilla on aikaa ja mahdollisuutta äänestää jotka haluavat ja toivottavasti mahdollisimman moni haluaa.