Hiljaisella viikolla...

Torstai 1.4.2021 - Reijo


Heti alkuun on pakko kehuskella hiihtokilometreillä. Maanantain pienessä vesisateessa tuli suksiteltua vielä 15 km ja sillä tulli meille Helenan kanssa kummallekin tonni täyteen. Aika viime tippaan meni, ettei tarvinnut ihan nurmikolla hiihdellä. Tuleeko takatalvi, aika näyttää. Yleensä jos näin aikaisin tekee kesää, niin jossain vaiheessa takatalvi tulee. Ellei ennen niin sitten äitienpäivänä niin, kuin joskus -90 luvulla.

Hiljainen viikko ei ole ainakaan tuolla Arkadian mäellä hiljainen. Konna toisensa perään joutuu edesvastuuseen tekemisistään. Miten joku Yli-Viikari joka nauttii yli 11000 kuukausipalkkaa on niin pienissä rahoissa, että kauneudenhoito pitää maksattaa valtiolla. Eikä tuon parempaa saatu. Vielä lakimieskin samaan nippuun. Voi aikoja voi tapoja. Mitä tekee nämä eduskunnan valvojat, kun tiedossa oli kuitenkin, että rouva nautti kaksi kuukautta palkkaa, mutta töitä ei tarvinnut tehdä. Muutamat kansanedustajat yrittävät jälkikäteen olla asialla, mutta ei silloin, kun olisi pitänyt asioihin puuttua. Onko ne maskit estänyt näkemästä mitä omalla työmaalla tapahtuu?

Yle:llä menee ilmeisen hyvin, kun johtajalle napsahtaa 45000 € Bonukset viime vuodelta. Veronmaksajat senkin lystin maksaa. Taas kerran voi ihmetellä , kuinka hyviä jotkut ihmiset voi olla? Ainakin silloin, kun ei maksajankaan omilla rahoilla tarvi pelata! Ei tuo ohjelmatarjonta Yle:lläkään niin kovin kaksista ole. Uusintoja uusintojen perään.

Liikkumisrajoitusten aikaansaaminen pahemmille pandemia alueille on ongelmaista. Kaikki eivät vieläkään ole ymmärtäneet miten pandemiaa voitaisiin hillitä. Persut ja myöskin osin kokoomus näkevät asiat niin, että pääasia on vastustaa kaikkea millä tilannetta voitasiin hallita. Perustuslakivaliokunta on kaiken tietävä elin, jota mikään mahti ei voi ohittaa. Sielläkin pääosin on vain kansanedustajia, joilla ei lakiopillista koulutusta ole tavuakaan. Mutta "vastustan". Persuilla ja kokoomuksella on niin kova kisa näiden alueiden äänestäjistä, että muutamat sulkutoimet ja erilaisten pippaloiden hillintä menee yli kaiken järkevän ajattelun.

Kuntien tilinpäätökset näyttävät eri puolilla "yllättäneen" jopa kuntien virkamiehet ja kuntapoliitikot. Useita sellaisiakin kuntia joiden etukäteisennusteet tilinpäätöksestä oli pakkasella, on päässyt reilusti plussalle. Jopa sellaisiakin kuntia joilla uhkana oli valtion selvityshenkilöiden vierailu. Ainakin pohjanmaalla Teuva, Kauhajoki ja muutama muu saa kiittää valtion höveliä koronatukijakajaa pelastuksestaan. Kyllähän myöskin Parkano sai tukea odotettua enemmän. Veikkaan, että aika monta kuntaa saa laittaa talouden nyörit tulevaisuudessa aika tiukalle. Ehkä valtionhoitoon jossain vaiheessa tulee sellaisiakin päättäjiä, jotka ymmärtävät, ettei raha kasva puussa. Nykyisissä päättäjissä ei tuota ymmärrystä kovin paljon ole. Eikä apua tule oppositiosta. Päinvastoin.

Hyvää Siunattua Pääsiäistä!