Demarivetoinen säätiö...

Torstai 22.4.2021 - Reijo


Suksittelu on vaihtunut sauvakävelyyn ja pyöräilyyn. Kilometrit päivittäin pysyvät suunnilleen samoissa. Kummasti Helena keksii tuonne pihallekin tekemistä joka päivälle. Samoja puskia on leikottava melkein joka vuosi. Mun mielestä sais kasvaa omaan tahtiinsa.

Kirjastosta sain uuden kirjan taas luettavaksi. Tavallista paksumpi. 800 sivua kohtuullisen pientä tekstiä, mutta mielenkiintoista luettavaa. Barac Obaman Luvattu maa. Harvinaisen mielenkiintoinen ja hyviä ajatuksia sisältävä ainakin alkusivuilla. 200 sivua luettuna. Oman uskonsa Obama tiivistää aika hienosti " Onpa Jumalan suunnitelma mikä hyvänsä, arvelen sen mittakaavan olevan niin suuri, että se ei näy meidän kuolevaisten koettelemuksissa."

Vielä alkutalvesta olin kahden vaiheilla, että lähdenkö vielä kuntavaaleihin mukaan. Kuitenkin kun saatiin kerättyä hyvä joukko sitoutumattomia ehdokkaita Turusen Kaukon KD:n jatkoksi, niin innostuin. Nyt taas lähdetään vaalityöhön entiseen malliin. Tänään käytiin valokuvassa ja mainos suunnittelu käynnissä. Muutamia kuvia on jo ollut esillä. Jotkut näyttää nuortuvan kummasti kuvauksissa. Ei oikein uskottavaa, jos äänestäjä ei tunne ehdokasta samaksi mitä naamagalleriassa on.

Kalevi Sorsa säätiön tekemä tutkimus ,vaikka ehkä on osittain ohjaileva ja tarkoitushakuinen, säätiön poliittisen perinnön huomioiden, tuo esille tosiasian mihin Suomea ajetaan. Suurkaupunkikeskeisyydellä ja kaiken kehityksen ohjaamalla kaupunkeihin ja niiden lähialueisiin luodaan vähintään kahden tai useammankin luokan kuntalaisia. Pirkanmaallakin lasketaan, että on Tampere ja muutama sen imussa kasvava alue ja sitten muut alueet niitä " persujen väittämiä tukiaisilla eläjiä".

Koronan mukanaan tuoma etätyöskentely on jonkin verran tuota ajattelua muuttanut, mutta valtionhallinnon päätöksentekoon sillä ei ole ollut vaikutusta. Tämä hyvin demariajatteluun pohjautuva selvitys, mikä Sorsa säätiöltä on tullut, haluaa lisää keskittämistä suuriin kaupunkeihin ja loput kunnat saisivat hoitaa lähinnä vanhuksiaan ja mahdollisesti näistä keskuskaupungeista kotiutettavia entisiin kotikuntiinsa. Sorsa säätiön mittareilla suurin osa koko Pirkanmaasta niin, kuin koko Suomestakin kuuluisi keskiverto tai sitä huonommin pärjääviin kuntiin. Tietysti pitäisi miettiä sitäkin mikä on se hyvinvoinnin mittari.

Samaisessa Aamulehdessä tuon tutkimuksen kanssa aloitetaan paras kesämökki Pirkanmaalla kisailu. Tällaiset elitistiset kilpailut ja jutut eivät millään tavalla palvele kuntalaisten eikä kenenkään hyvinvoinnin tason mittausta. Olkoon jokaisen mökki kuinka ihana hyvänsä, kunhan se on rehellisesti omalla työllä tienattu. Aika usein niissä on jonkun muun selkänahka punottanut mökkiä rahoittaessa.

Hallitus on aloittanut koronarajoitusten purkamisen. Myöskin erilaisille festareille lupaillaan loppukesästä mahdollisuuksia. Kun tauti ei lähellekään ole vielä ohi, niin on mahdollisuus, että joudutaan palaamaan rajoituksiin vielä uudelleen. Näyttää välillä niin huolettomalta tuo suhtautuminen. Kehysriihessään hallitus aikoo taas tehdä sirkustemppuja työpaikkojen luomisessa. Ottamatta kantaa siihen onko ansisidonnaisten korvausten laskeminen tarpeen , tai ei, ei sillä yhtäkään työpaikkaa synny. Mielikuvitustyöpaikkoja niin, kuin tähänkin astinen 30000 työpaikkaa, jotka hallitus laskee saavuttaneensa alkutaipaleellaan.