"Mahalaskuja"

Torstai 29.4.2021 - Reijo


Kaupungin mediatiedote korona infosta ilmoittaa, että kokoontumiset rajoitetaan 10 henkeen Vapusta alkaen. Kokoontumiset mieluimmin ulkotiloissa. Että villapaidat vaan käyttöön ja tietysti villahousut. Kyllä se kesäkin tulee sitten ajallaan.

Pitkästä aikaa vähän valoa liiketilamme vuokrauksesta. Lyhyt aikainen vuokralainen on tulossa tiloihimme myymään vaatetavaraa. Muutaman päivän on saanut siivoilla aikaisempien vuokralaisten jälkiä. Kummasti sitä siivottavaa kertyy, vaikka vuokralaiset siivookin lähteissään. Ehkäpä sitä kesän myötä tuo korona pelko hellittää ja yrittäjien into avata uusia liiketiloja kasvaa.

Niin, mahalaskuja politiikassa. En missään vaiheessa uskonut, että kepu lähtisi hallituksesta. Kyllä ne hillotolpat kelpaa. Periaatteessa kepu väänsi oikeista asioista, mutta tulos oli lähinnä luu kädessä. Kehysraameja levennetään niin, että muutama vuosi eletään ainakin vielä velkarahalla. Velkaa otetaan lisää ja joitakin veroja nostetaan. Vasemmistolle velkaeläminen kelpaa. Eihän Arhinmäen mukaan valtionvelkaa tarvi maksaa.  Mikä lie se kepun palkinto mitä kannatti pyydystää ja leikkiä teatteria. Kyllä näillä ansioilla ainakin joitain Emma-pystejä pitäis tulla. Toisaalta täytyy kepun kunniaksi sanoa, että asettumalla hieman naurunalaiseksi, se kuitenkin pitää maan hallintoa joten kuten pystyssä. Eihän kokoomuksesta ja vielä vähemmän persuista olisi hallitukseen lähtijöiksi. Uudet eduskuntavaalit tässä kohtaa ei olisi kovin järkevät. Todennäköistä on, että uusia näytelmiä nähdään viimeistään syksyllä. Turpeen tukeminen voi tulla vielä kepulle kalliiksi. Mutta silloin on jo kuntavaalit käyty ja kepu pelastanut sen mitä on pelastettavissa. Tai niin ainakin uskoo.

Yhtä vahvana ehdokkaana parhaille pääosan esittäjille jaettavien palkintojen saajiksi löytyy Kokoomuksesta. Kokoomus ilmoittaa, ettei hyväksy EU:n tukipakettia, ja kuitenkin ilmoittamlla äänestävänsä tyhjää varmistaa tukipaketin läpimenon. Luuleeko Kokoomus tosiaan ihmisiä niin yksinkertaisiksi, että näin läpinäkyvä toiminta menee läpi. Mielenkiintoista nähdä kuinka kova ryhmäkuri Kokoomuksessa on, kun jo ainakin pari kansanedustajaa ilmoitti äänestävänsä EU:n tukipakettia vastaan.

Paljonko kuntavaaleihin vaikutetaan noilla eduskunnassa ja hallituksessa käytävillä näytelmillä, sen aika näyttää. Uskon kuitenkin, että äänestäjät osaavat erottaa kuntapolitiikan ja valtakunnan politiikan. Molempia ei voi käydä valtakunnallisilla asioilla. Persuistakin osa on jo tämän älynneet ja sivuuttanut hieman maahanmuuttopolitiikkaa, josta tosiaan ei kunnissa päätetä. Ei varsinkaan Parkanossa, kun meillä ei varsinaisesti maahanmuuttajia ole. Muutama Virolainen ja Venäläinen töissä ja parissa pitseriassa ihan mukavia irakin kavereita. Muutama Thaimaalainen pitää myöskin kaupungin istutukset siistissä kunnossa.

Pikkuhiljaa kohti kuntavaaleja, kun ehdokasasettelu päättyy nsi viikolla.

Oikein mukavaa Vapun aikaa. Pidetään vielä maskit naamalla!