Viherpiipertäjät asialla..

Torstai 30.9.2021 - Reijo


Syksyn viimeiset vitamiinipommit kerättynä talteen. Reilu 20 litraa Karpaloita pakkasessa. Siellä ne on mansikoiden, mustikoiden, lakkojen, puolukoiden ja aronioiden kanssa odottamassa talvea ja vitamiinien tarvitsijoita. Loppuviikosta pääsemme hakemaan Mitsua Iisalmesta hirvikolariremontista. Kun Japanista asti joutuivat tarvittavia osia tilailemaan, niin vähän kesti. Onneksi oli tuo vanha palvelija Maxima käytössä, ettei tarvinnut apostolinkyytiä käyttää. Laitetaan talvilepoon taas joksikin aikaa.

Vielä tuossa torstaina Saskyn koulutuskuntayhtymän kokous, jossa tärkeänä asiana hallituksen puheenjohtajan valinta yhtymän hallitukselle. Parkanon esitykseni Lamminmäki jolla on pitkä kokemus ko. yhtymästä ja pystyy toimimaan laaja-alaisesti koko alueen tasapuolisesti huomioiden. Maanantaina sitten taas Parkanon vuokrakotiyhtiön kokous.

Kyllä on maailma mallillaan, kun Helsingissä jotkut viherpiipertäjät saa sulkea Mannerheimintien ja poliisi ei uskalla tehdä tehtäväänsä ja pitää liikennenväylät avoimina. Etteivät vaan patjoja kuskaa ja peittoja näille hörhöille, ettei tule vilu makaillessa asvaltilla. Veikkaan, että nämä porukat tekevät omalle asialleenkin ( mikä se sitten lieneekin) enemmän vahinkoa, kuin hyötyä. Ei ihme, että on Helsingissäkin työvoimapulaa. Eihän noita porukoita ainakaan kukaan työmaalleen päästäisi. Persu Tynkkynenkin palloili siellä joukossa ja pääsi itkemään televisioon, kun häntä oli vähän tönäisty väkijoukossa!! Yks huuhaa on tämä hurrien pikkulikka, josta on tehty joku totuuden torvi, joka voi maiden päämiehiä ja naisia nimitellä miten lystää. Lastenkotiin kasvamaan ja oppimaan käytöstapoja.

Parkanon kaupunginvaltuusto aloitti syyskauden hieman takkuisasti. Asioiden esittely täytyy olla listalla niin selkeä, ettei siihen jää mitään tulkinnan varaa. Näin ei tällä kertaa ollut kaikkien asioiden osalta. Luulen, että kaikki asiaan vaikuttaneet osapuolet taas kerran oppivat jotain. En tiedä onko sitten hyvää luottamushenkilötapaa se, että vaalitappion kärsineiden osaltaa nokitaan heti, kun pienikin mahdollisuus tulee? Ei silläkään yhteistyötä rakenneta. Parkanon lukion purkumahdollisuus siirtyi taas hamaan tulevaisuuteen. Osittain hallinto-oikeuden päätös johtui asian huonosta valmistelusta. Kun talo on homeessa niin siihen on turha mitään suunnitella. Joku persu esitti jopa oikean älynväläyksen, että laitetaan osaa Kaarnan oppilaista vanhaan lukioon. Elinkaarimallin takuusopimukset taitaisi laueta aika nopeasti. Se vaara on jatkuvasti olemassa, jos ei lukion ovia naulata kiinni ja kaikki toiminta suljetaan. 70-80 tuhatta vuodessa menee niinkuin Kankkulan kaivoon lukion ylläpitokuluina.

Parkanossakin korona on taas iskenyt koulun oppilaisiin. 8 uutta tartuntaa on aika iso määrä tällaisessa kylässä. Heti kun hieman tehdään vapautuksia, niin ollaan kuin pellossa. Rokotevastaisuus on käsittämätöntä. Jos joku ei sairauden takia voi rokotetta ottaa, se on ymmärrettävää, mutta jonkun uskomusten perusteella kieltäytyminen on tyhmyyttä. Se on niin kuin joillakin määrätyillä poliitikoilla, "asiasta en tiedä, mutta vastaan pistän". Näin oli joku Aamulehden haastattelemakin, siinä oli EU:t ja kaikki muuta samassa nipussa. Tai niin, kuin joku tyttö sanoi haastattelussa" mitään vierasta en ota sisälleni".