Hurrit vuorossa....

Torstai 23.9.2021 - Reijo


Niin se vaan on, että syksy tulee pienillä pakkasilla. Onneksi ehdin edelle. Ruohonleikkuri on pestynä, veneet on pestynä ja kuivilla, vesipumppu lämpimässä tilassa. Helena sai viimeiset kukkasipulit istutettua. Kukahan tulis vielä haravoimaan lehdet nurmikolta. Täytyy toivoa, että lumi ehtii ensin. Pari päivää kylpylässä ei nuhaa sinne jättänyt, mutta nyt pikkuhiljaa alkaa toipua. Sitkeää se on, vaikka ei koronaa ollutkaan. Viikonlopuksi toivuimme sen verran, että piispa Matti Revon piispantarkastukseen liittyvän messutoimituksen olimme jo mukana. Satuimme samaan ruokapöytään piispan ja Pirkkalan kirkkoherran kanssa. Muun keskustelun ohessa sivuttiin tietysti Mansen joukkueen pesäpallomenestystä. Yhtä huonoja ennustajia kaikki olimme. "Varmana tietona" oli, että Manse vie Suomen mestaruuden Sunnuntaina. Siirtyi kuitenkin ensi viikonlopulle.

Hurrien mukana olo hallituksessa poikii aina omia vaatimuksia RKP:ltä. Pakollinen Ruotsi uudelleen ylioppilaskirjoituksiin on hurrien vaatimus. Mihin pääsee esim. töihin Ruotsin kielellä? Ehkä Närpiö, Kristiinankaupunki, Jepua ja muutama muu rannikkokunta, joissa ei aina periaatteesta Suomea puhuta, vaikka osaisivatkin. Toivottavasti edes tässä asiassa muulla hallituksella on sen verran "munaa", että torppaavat hurrien vaatimukset. Saisihan tuo kaatua koko hallitus, kun jokaiselta ryhmältä tulee mitä hölmöimpiä esityksiä. Vihreitten kannabis, vasemmiston "velkaa ei tarvitse maksaa" jne. Kepun Saarikko esittää, että palkkaverotusta tulisi alentaa. Saarikkokaan ei ole yhtään huolissaan niistä joilla ei palkkaveroa ole. Eläkeläisten suhteellinen toimeentulokehitys verrattuna palkollisiin on koko ajan jäljessä. Kun mediaanitulo palkkatöissä on muistaaksen reilusti yli kolmen tonnin, niin eläkeläisllä taitaa olla siellä puolentoistatonnin tienoilla. Kummassakin porukassa on tietysti niitä joille ei mikään riitä, mutta veroalennuksilla niitä ei tule palkita. 

Onko eduskunta oikea paikka kaikenmaailman Tynkkysille ja Turtiaisille ym. Jos ei ymmärrä miten eduskunnassa tai muuten julkisuudessa tulee käyttäytyä, niin on väärällä paikalla. Tietysti ihmiset on nämäkin sankarit eduskuntaan äänestäneet. Onhan edusmiehet samanlaisia, kuin äänestäjänsä. Aikuisilta miehiltä odottaisi vähän enemmän. Mitä nämäkin edustajat ovat eduskunnassa saaneet aikaan. Eivät yhtään mitään. Torstain kyselytunnilla persut loisti yksinkertaisuudellaan. Koronapassi on persujen mielestä epätasa-arvoinen. Se sorsii niitä jotka eivät ota rokotusta. Sehän on useinmiten oma valinta. On tietysti jokusia joille ei rokote sovi, mutta siihen on sitten muita ratkaisuja. Maahanmuuttajat on suurin ryhmä joilla rokotuksia ei ole. Persuista on tullut maahanmuuttajien suuria ystäviä, että tasa-arvo säilyisi. Pysy noiden aivoitusten mukana!

Jyrki boy jaksaa vieläkin puida paikallismediassa luottamushenkilövalintoja. Onhan se tietyssä mielessä ymmärrettävää. SDP kärsi Parkanossa suuren tappion. Kun tämä aiheutti sen, että luottamuspaikkoja väheni reilusti, niin se katkeroittaa mielen. Ei se kuitenkaan muistiin pitäisi vaikuttaa. Kun meidät aikanaan jätettiin ilman mitään lautakuntapaikkoja, niin Jyrkillä ei ollut silloin muuta sanottavaa, kuin myötäillä. Jos demarileirissä ei tieto kulje siitä mitä asioista keskustellaan epävirallisesti, niin se ei ole muiden vika. Ei kaikista asioista tehdä pöytäkirjaa ja kiikuteta Jyrkille.

Keskiviikko iltana valtuustolle koulutus tapahtumassa esiintyivä tohtori Aro ja tohtori Laesterä. Aikamoisia madonlukuja tuleville vuosille. Kuntapolitiikka edelleen tulee olla ainaista säästämistä. Onhan jonkun pidettävä huoli ns. kasvukeskusten vaurastumisesta. Aika paljon sulateltavaa. Ehkä seuraavassa lisää. Mauri Pekkarinen vielä kertoili illan lopuksi EU:n tapahtumia. Vauhdikasta mielenkiintoista kerrottavaa. Pekkarinen oli Postin hallintoneuvoston puheenjohtajana silloin, kun minä olin mukana hallintoneuvostossa. Hauska ja osaava mies.