Aloitteita valtuustossa:::::::::::

Torstai 14.10.2021 - Reijo


Ennuste lupasi jonnekin päin Suomea lunta jopa 30 cm. Eipä nuo ennusteet aina onnistu, eikä nytkään. Kyllä täytyy lunta hakea vielä putkesta suksien alle. Jos tulis joku kerta Jämille ajeltua. Onhan se vähän lystiä, kun näilläkin leveyksillä pitää lunta haeskella sisätiloista ja sekin on säilöttyä. Vielä tuossa kahdeksankymmentäluvun lopulla pääsi Käenkoskellakin lokakuun lopulla luonnonlumille. Itellekin parhaana talvena yli sata hiihtokilometriä ennen marraskuun alkua. Toki sen jälkeen oli talvia jolloin lunta kerättiin järven jäältä, että sai pururadalle vähän latua. Joskus näissäkin talkoissa olin Valmetillani.

Sanna Marinilla oli kiire saada korona rajoituksia pois, että pääsi itse pitämään kunnon juhlat kavereilleen Kesärannassa. En tiedä käytettiinkö käsidesiä, mutta varmaan muita desinfioivia aineita riittävästi. Sanna tietysti itse juhlansa maksoi. En kai minä nyt sentään mitään muuta epäilisi. Aluevaalityön voi aloittaa näköjään myöskin ehkä valtion varoilla.

Koronapassin vastustaminen ei mene meikäläisen jakeluun. Mutta persuilla se kuuluu linjaan "vastustan". Jokainen rokotettu passin saa ja, kun käy testeissä, tai on koronan sairastanut, niin mitä eriarvoistamista siinä on. Passin vaatiminen tilaisuuksissa kuitenkin suojaa muiden tilaisuuden läsnäolijoiden terveyttä. Tämä ei näytä menevän kaikkien kaaliin. Tämä on sitä "Trumppilaista" kaiken kyseenalaistavaa hurmoshenkistä salaliittoteoriointia. Sitä löytyy erilaisilta nettisivustoilta ja valitettavasti joittekin mielestä se on sitä oikeaa tietoa.

Parkanon kaupunginvaltuustossa jätettiin viime kokouksessa kolme valtuustoaloitetta. Yhdessä kaikki puolueet oli mukana. Siinä vaaditaan kokouksessa läsnäoloa 3/4 osaa kokouksen ajasta saadakseen kokouspalkkion. Tämä juontuu ilmeiseti alkujaan siitä, kun Tampereella persut olivat keksineet hyvän tienestin, jossa kokouksen varsinaiset jäsenet vaihtuivat noin puolivälissä varajäseniin ja näin molemmat saivat kokouspalkkion. Samalla myöskin paikallisosasto ävertyi, kun palkkiosta perittävä prosenttiosuus tuli osastolle. Tampereella nuo palkkiot on vähän merkittävämmät. Kepun aloite koski itetaiteen valaistusta. Sinänsä kannatettava aloite, mutta aiheuttaa kustannuksia. KD/Parkanon puolesta ryhmän aloite esitti kaupungin tilaisuuksissa tarjoilemien  alkoholijuomien kieltämistä. Jokainen ostakoon juomansa itse. Selkeää säästöä ja terveellistä. Mikäli joku vierailu tarjoilua vaatisi KH:n ja valtuuston pj:n yhteisellä luvalla tämä olisi mahdollista.

Parkanon teollisuustalon esittelyssä kuultiin, että talo on iltasella vajaakäytöllä. Lukio keskustelun yhteydessä on valitettu tilojen puutetta esim. käsityö ym. harrastusten tekijöille. Tiloja on, mutta ei osata käyttää. Jotkut haluaisivat ehdottomasti viedä harrastajia hometaloon.