Kiljunen on taas herännyt vaaleihin...

Torstai 21.10.2021 - Reijo


Talvi tulee, niin kuin joka vuosi, oli ilmastomuutosta tai ei. Tiistaina pakkasta 6 astetta ja luihin menevä tuuli. Vaikka välillä lämpenee, niin autoilijan taas yllättää aamuliukkaudet. Parin viikon päästä on talvirenkaat joka tapauksessa vaihdettava. No, hiihtokausikin tuli avattua, tosin vain putkessa, mutta 20 kilometriä Helenan kanssa sivakoitiin. (Eikä tullut hikikään). Tuli kyllä, mutta ei tuo kunto ole kesän aikanakaan kovin repsahtanut.

Kyllä taas kelpaa, kun demarit esittää työeläkkeiden korotuksia. Kiljunen on taas kerran vaalien alla korjaamassa demarien aikanaan tekemää päätöstä indeksin muuttamisesta ns. puoliväli-indeksiksi, tai ainakin siihen suuntaan. Kuinkahan kauan tämä Kiljusen ja kumppanien osalta toimii ennenkuin ihmiset huomaa, että tämä onkin vanha juttu jolla yritetään höynäyttää. Kyllähän eläkkeiden taso ainakin alapäässä on selkeästi jäänyt jälkeen hinta- ja palkkakehityksestäkin. Prosenttikorotuksilla ei tuota jälkeenjääneisyyttä koskaan korjata, mutta kasvatetaan isojen ja pienten eläkkeiden kuilua.                                                                 Nuorilta kysyttiin jossain haastattelussa, "mikä olisi heidän palkkataso toiveensa, kun töihin pääsevät". Aika suuret on suunnitelmat, kun palkkatoive liikkui 3500 eurosta ylöspäin ja tytöillä 4-5 tonnin välillä. Kun tällä hetkellä sairaanhoitajien, opettajien ym. alkupalkat liikkuvat 2 -2,5 tonnin välillä, niin realismi taitaa olla hukassa.   Ei ole ihme, että työttömiä on paljon ja samaan aikaan työpaikkoja paljon auki. 

Olen ollut entisen persukansanedustajan Tossavaisen kanssa monesta asiasta eri mieltä, mutta nyt hänen kirjoittaessaan rokotevastaisten tahojen vastuuttomuudesta voin yhtyä hänen kommentteihinsa täysin. Rokottamattomat vievät sairaalapaikkoja lääkärien mukaan niin, että aiheuttavat ennenaikaisia kuolemia, kun ei hoitopaikkoja ole hoitojonoissa oleville. Joo, Joo sairaus se on koronakin, mutta kun se voidaan estää rokotuksilla ja sitä ei haluta ideologisista syistä ottaa, niin syyllistän. Jos sairauden takia ei voi rokotetta ottaa se on eri asia, mutta näitä on hyvin pieni määrä. Se on sitä Trumppilaista vastaan pistän, kun en asiasta tiedä politiikkaa.

Aika pitkälle samoista lähteistä lähtee tuulivoiman vastustaminen. Ei sentään Putkosen lepakoista enää puhuta, mutta samaa sarjaa on vastustus. Fossilisia polttoaineita pitää vähentää, mutta tilalle ei ole esittää mitään, mikä tätä asiaa jouduttaisi. Kun tällä hetkellä suunnitellut tuulimyllyt Suomessa saataisiin pyörimään, se vastaisi elinkeinoministerin mukaan Olkiluodon ydinvoimalaa. Sähköä kuitenkin tarvitaan yhä lisääntyvässä määrin. Kaikki härpäkkeet laitetaan liikkumaan sähköllä polkupyöristä potkulautoihin ja mitä vielä keksitäänkään. Ehkä joku propelli persauksiin ja pyörät kenkiin, että saadaan se loppukin omin voimin liikkuminen minimiin.