Persut repeilee.

Torstai 25.5.2023 - Reijo


Kesä tuo omat askareet. Pariin kertaan jo nurmikon leikkaillut. On se kuitenkin mukavampaa, kuin lumen lykkiminen, joten antaa auringon paistaa ja vettä sen verran, että nurmikko kasvaa. Perunat jo nousseet pintaan, että uusia pottuja omasta maasta.

Maanantaina Pirkanmaan liiton ihmiset esitteli vaihemaakuntakaavaa ja siihen tulevia muutoksia. Parkanossa ja Ikaalisissa näyttää tärkeimmiksi asioiksi nousseen tuulimyllyjen vastustaminen. Samat 3-4 henkilöä näyttää käyttävän ison määrän energiaa kaiken mahdollisen löytämiseen jolla tuulivoimaa voisi vastustaa. Luonnon monimuotoisuus, lintujen muutto, välkkeet ja suhinat, kaikki on tarkistettu. Toisaalta vaaditaan, että on päästävä eroon kaikesta saastuttavasta energiasta. No, kukin taaplaa tyylillään.

Kokoomus ja Kepu itkee krokotiilin kyyneleitä. Pride henkilöt ovat kääntäneet näille puolueille selkänsä eivätkä päästä puolueita mukaan sateenkaarimarssille. Ei siitä huolimatta, vaikka suuri osa näiden puolueiden kansanedustajista puolusti väkevästi tämän homo ja lesbo yhteisön laillista oikeutta hämärtää mies- ja naissukupuolen olemassa oloa.

Samalla asialla oli Sanna Marin jopa Amerikassa asti. Kävi siellä ihan opastamassa miten pitää elää käyttäen esimerkkinään omaa nuoruuttaan "sateenkaari" perheessä. Aborttiakin pitää voida käyttää ehkäisykeinona, mikäli kaikki muut keinot on unohtuneet, tai muuten hukassa.

Ylöjärvellä Persujen porukka näytti esimerkkiä mihin tulee johtamaan persujen mahdollinen hallitustaival. Ryhmä lähes puolittui. Kysymys oli pitkäaikaisesta kehityksestä, jonka ilmeisesti Erja Pelkosen sooloilu laukaisi. Neljän ryhmä toimii uudella nimellä.

Persut pitää lauantaina puoluevaltuuston kokousta, joten Purran on pakko saada jotain aikaan jolla voi retostella kokouksessa aikaansaannoksellaan. Se voi tosin johtaa siihenkin, että Purralle näytetään hallitusneuvotteluista ovea ennen lauantaita.