Hallitusvääntöä.

Torstai 18.5.2023 - Reijo


Tässä nyt miettinyt, koska eläkeläisen kesäloma alkaa ja saako lomarahat etukäteen, vai loman jälkeen? Lomaltapaluurahoja ei ainakaan. No vitsailut sikseen. Tuossa käytiin keskustelua valtuuston kokouksen jälkeen eri työntekijäryhmien lomista ja niiden pituudesta. Kuntien ja valtion työntekijöillä on joka tapauksessa reilusti pitemmät lomat, kuin muulla työväestöllä. Onko se oikein? Ehkä "raskaat työt" vaatii vähän pitemmän palautuksen. Auttaiskohan se työvoimapulaan, että kaikilla olisi sama 4 viikon kesäloma ja viikko talvella. ainakin kustannuksia pienentäisi! Kansanedustajathan ovat työn raskaan raatajia, joten heille muutama kuukausi kesällä ja talvella on "paikallaan"

Tässä kesän korvalla Saarijärven lomakeskuksessa teemme rannan ruoppausta. Mielenkiintoista näin, kun ruoppausilmoitusta tehtiin niin selvisi, että meillä on vesijättömaata joka täytyy säilyttää koskemattomana. No onneksi ei ole isosta kysymys ja työ voidaan tehdä.

Parkanossa saatiin sivistysjohtaja valittua maanantain kokouksessa. Tasainen äänestys kahden ehdokkaan välillä. Uskon, että hyvä valinta. Mukava mies, mutta ei toivottavasti liian mukava. Auktoriteettia tarvitaan myöskin opettajien keskuudessa. Rehtorin paikka koululla on vielä haussa. En tiedä minkä takia. Kaksi rehtoria pitäisi kai riittää tuon kokoisella koululla? Ja kaksi on edelleen töissä. Ympäristösihteeri on vielä hakusassa. Eiköhän sitten ala kiintiö olla täynnä. Jostain päästä pitäis alkaa karsinta. Näin ainakin on lupailtu, kun hyvinvointialueelle siirryttiin.

Kesäkuussa vielä muutamia kokouksia ja sitten vähäksi aikaa hiljenee. Maakuntavaltuuston ryhmäpuheenjohtajien kokous vielä maanantaina. Pyhäniemen yhtiökokous olisi lauantaina, mutta ne on niin valmiiksi pureskeltuja, ettei mitään sanomista. Isot jyrää.

Maan hallituksen pureksijat joutuvat vielä käymään muutaman painin, että saadaan äänestäjille näytettyä, että kyllä me ainakin yritettiin. Ei tule olemaan helppoa millään porukalla. ensimmäinen ja ehkä toinen kin talousarvio valmistuu vielä kohtalaisessa sovussa. Seuraavat aihuttavat jo aika tavalla vääntöä ja epäilen, etteivät kaikkien housun perät kestä merivettä. Hallituksen hajoaminen ja ehkä jopa erään puolueenkin hajoaminen on lähellä parin kolmen vuoden sisällä.