Piispoja ja Piispoja

Perjantai 22.3.2024 klo 16.46 - Reijo


Viikon verran tuolla kohtuullisen lämpimällä Espanjan rannikolla ja sieltä paluu räntäsateiseen Suomeen! Onhan siinä jonkin verran toleranssia. Espanjassa oli satanut koko edellisen viikon, mutta tilauksen mukaan aurinko paisteli koko viikon, kun siellä palloilimme. Espanja on kärsinyt kuivuudesta jo useita kuukausia ja viikon sateet ei siihen paljon helpotusta tuo. Olihan tuo kuitenkin kesä jo aika hyvin alullaan. Vihreää ja kukkia jo runsaasti. Mansikoitakin torimyynnissä isoja lavallisia. Ihan kohtuuhintaankin, 1.50€ kilo. Jopa maistuikin jo mansikalle, vaikka tehokasvatettuja olikin.

No tänään päästiin vielä hiihtämään, mutta näyttää siltä, että ei kovin pitkäaikainen talvi enää täälläkän ole. Vesisadetta ja ensi viikolla lisää lämpimän ilman kanssa. Toki, saahan tuo kevät tulla!

Vähän tuli kantaa otettua myöskin hengellisiin asioihin Fuengirolasta käsin. Puhelimen kautta kuunneltiin Parkanon seurakunnan esittämä Suomalainen messu. Simi pappimme otti rohkeasti kantaa kirkon piispojen esittämään jaettuun luterilaisen kirkon malliin. Piispoista  vain Etelä-Pohjanmaan piispa oli Raamattunsa lukenut ja äänesti tuota mallia vastaan.  Osa hyväksyisi mallin, jossa papit saisivat vihkiä kirkossa vain mies ja nainen parit ja toinen "lahko" muut mahdolliset vihittävät. Lähinnä kai tässä vaiheessa samaa sukupuolta olevat. Simi piti tätä järjestelmää tuhoon tuomittuna ja Raamatun vastaisena. Tästä jotkut liberaalit tahot olivat närkästyneet, jopa kirkon virassa toimivat. Kun tuota Simin kannanottoa kehuin, niin sain siitä vähän lunta tupaan. Olen kyllä useasti ilmoittanut, että ensimmäisen kerran, kun Parkanon kirkossa kysytään papin toimesta" otatko sinä Elmeri tämän Jalmarin" niin eroan kirkosta. Jokainen ihminen on tietysti hyväksyttävä kaikkine ominaisuuksineen, tai omituiksineen, mutta se on aivan eri asia. Tasa-arvo ei saa ylittää perinteisiä kansallisia ja kirkollisiakaan arvoja. Tänä päivänä joku seta käy jo kouluissa opettamassa, että sinä voit kyllä halutettasi olla mikä sukupuoli tahansa ja tämän meidän valtiovalta ja kirkko hyväksyy. Uusi päätös kai on, että tyttöjä saa kuitenkin sanoa tytöiksi ja poikia pojiksi.