Hyödyt ja haitat tuulivoimasta..

Torstai 14.3.2024 - Reijo


Loppuviikosta lämpöasteita ja vesisadetta. Niinkö se talvi olisi tässä? Kyllä Pääsiäisen aikaankin vielä suksitellaan. Näin se talvi yleensä kesään kääntyy. Hissukseen.

Aika merkillistä tuo hallituksen ja työtekijäjärjestöjen (AY-liike) vääntäminen työsäännöksistä. Hallitus on päättänyt joitakin asioita muuttaa ja se on aivan oikein. Onko kaikki kohdat välttämättömiä ja tarpeen, sitä voi kysyä. Se mikä näyttää tällä kertaa eniten ahdistavan, eli poliittisten lakkojen rajaaminen, on ehkä oikeutetuin. Jos ja kun AY-liike voi aloittaa miljoonia maksavan lakon pariksi viikoksi ilman, että siihen on työntekoon, tai palkkaukseen liittyvää syytä. Eli poliittinen lakko. Hallitus on oikeassa päättäessään näitä rajoittaa. Kun lakosta aiheutuvista syistä ei kaikkia tuotantolaitoksia voida pitää käynnissä, niin aivan oikein on, että palkanmaksu loppuu. Pitäisikö työväen siivoilla vaikka nurkkia siihen asti, kun taas tavara kulkee ja varsinaista työtä voi jatkaa? Lapsellista. Se vain ihmetyttää, että maan hallitus toimii niin hitaasti. Lait pitäisi olla jo pöydässä. Persujen leikkuulaudat ja saksi-shout ovat lapsellisia ja varmasti saavat tuntea nahoissaan.

Parkanon kh teki päätöksen jolla muutettiin sopeutustyöryhmän kokoonpano tasa-arvo-tätin mieleiseksi. Nopeutuuko asian valmistelu ja päätöksenteko jää nähtäväksi. Kun tarkoitus on kuitenkin säästöjä saada jo tälle tilikaudelle, niin kiirettä pukkaa.

Meillä on muutamia todellisia politiikan asiantuntijoita maan hallituksen osalta. Muutamat tuulivoiman vastustajat "tietävät", että tulevaisuudessa kuntien tuulivoimaloista saadut tuotot jaettaisiin tasan kuntien kesken. Eiköhän oikein ole, että hyödyt sinne missä haitatkin! Tätähän voisi laajentaa vähän enemmänkin. Jos joku kunta, tai kuntalainen keksii rakentaa tuottavan kohteen omalle paikkakunnalleen, niin voitot tasan naapureiden kanssa. Esimerkkinä vaikkapa Tuurin kyläkauppias Keskinen.