Kevättä kohti!

Torstai 4.4.2024 - Reijo


Taitaapa suksittelut olla vähissä tältä keväältä. Toki vielä tiistaina15 kilsaa ja eilenkin vitonen. Lumisade ei kuitenkaan yllä tälle alueelle (onneksi) , joten sukset orsille. On kuitenkin reilusti enemmän hiihtokilometrejä jo nyt, kuin vuosi sitten. Silloin hiihtokausi loppui 8.4, eli Pääsiäisen jälkeen.

Eduskunta keskustelu EU-politiikasta eilen oli vähän ristiriitaista. Hallituspuolueet toisaalta aivan oikein pyrkivät vaikuttamaan EU politiikkaan ja mm. ennallistamisasetuksen esityksen saivat torpattua muiden vastustajamaiden kanssa. Viher-vasemmistolainen joukko haluaisi ennallistaa kaikki entiset suoalueet entiselleen siitä huolimatta, että se tuskin onnistuisi. Saisihan siihen uppoamaan n. 700 miljoonaa euroa Suomen veronmaksajien rahaa suoraan suohon. Eli edellisten hallituspuolueiden sama holtiton raha politiikka jatkuisi oppositionkin kautta. Ristiriitaisuutta on siinä, että persut kuitenkin periaatteessa olisivat edelleen erottamassa Suomea EU:sta. Kyllähän EU jäsenyyden tärkeys kuitenkin on korostunut Venäjän Ukrainassa käyvän sodan takia. Tarvitaan yhtenäinen Eurooppa, jos Venäjä joskus alkaa isommin uhitella!

Vantaa koulusurmasta on niin paljon kirjoitettu, ettei siihen lisättävää. Koulukiusaaminen, joka on paljastunut motiiviksi, oli melkein ennalta arvattava. Todennäköisesti tämä antaa monille "asiatuntijoillekin" aiheen vaatia kouluihin lisää henkilökuntaa. Varmaan meidänkin kunnassa. Jos opettajien ja avustajien aika välitunneilla menee pääasiassa kahvitauoilla niin valvontaa ei riitä mahdollisiin kiusaamistapauksiin, jotka useinmiten tapahtuvat juuri ulkona välituntien aikana. Tietokonepelit, Tiktokit ja muu vastaava netissä tapahtuva myöskin kouluaikana on osaltaan aiheuttamassa erilaista pahoinvointia kouluissa. Paljon on muuttunut 30-40 vuoden aikana koulumaailmassa ja pääosin huonompaan suuntaan. Siitä huolimatta, vaikka kouluilla on nykyään psykologit, koulukuraattorit, terveydenhoitajat ja liuta kouluavustajia.

Toivottavasti ei näillä tapahtumilla ole vaikutusta Parkanon kaupungin sopeuttamisohjelmaan. Päävastuu on nyt virkamiehillä.