Löytykö Parkanolle punakynä?

Torstai 11.4.2024 - Reijo


10 astetta lämmintä ja 10 km hiihto vielä tälle keväälle. Eipä ole noin lämpösellä tullut ennen hiihdeltyä, mutta piti Helenan saada 1400 km täyteen talvelle ja niin sitä suksittiin. Nyt on kyllä Käenkoski lumesta niin ohkasilla, että sukset saa siivota orsille. Yllättävän nopeasti vahvatkin lumikerrokset sulaa ja metsästä tulee vesi monelle kohtaa niin, että uikkareita melkein tarvis ylityksiin.

Viikonloppuna ajellaan taas Saarijärvelle hallituksen kokousta pitämään. Toivottavasti sielläkin on lumet jo niin sulaneet, ettei tarvi lapiohommiin alkaa. Mielenkiintoista pankkien korkopolitiikan kanssa. Päätimme sijoittaa muutaman "kympin" pitkäaikaistilille yhdistyksen rahoja. Nämä omat pankit OP ym. eivät pysty tarjoamaan muuta kuin lämmintä kättä ja sitäkin erikseen tilaamalla. POP -pankki tarjosi aikaan nähden reilun koron ilman kummempia asiakkuusvaatimuksia. Muutenkin ainakin OP:n toiminta on mennyt täysin p:leen. Pankissa ei ole juuri mitään palveluja, eikä tiskipalveluja ole, kuin tilaamalla.

Viikonloppuna Parkanossa heilui omatoiminen metsuri, joka kaatoi pari kadun varteen istutettua lehmusta. Ilmeisesti nautitut juomat siivittivät tapahtumaa. Mielenkiintoista, että paikallislehti kertoi "metsurin" olleen persujen kuntavaaliehdokkaana viime vaaleissa!

Kireelle ottaa sopeutusohjelman eteenpäin vieminen meillä Parkanossa. Kaupunginjohtaja oli kyllä ansiokkaasti tehnyt esityksen, joka tietysti ei juuri kenellekään sovi. Nyt on kuitenkin pohja minkä pohjalta voi lähteä ryhmien yhdessä neuvottelemaan jatkosta. Kuulin, että esim. Ilmajoen kunta vähentää 23 henkilöä henkilöstöstään vastaavien sopeutusneuvotteluiden jälkeen. Meillä ei tällaisia esityksiä juuri ole. Taas siirretään päätöksentekoa kesän alkuun. Ehkä se siitä! Tietysti näyttää ulospäin hankalalta, kun samaan aikaa kaupunki tekee yli 2 miljoonan euron ylijäämän viime vuodelta. Tulevat vuodet ei kyllä näytä yhtä kauniilta jollei punakynää löydetä.