"Kesälomaa"

Torstai 4.7.2024 - Reijo


Äkkiä tämä kesä hupenee. Ens kuun jälkeen jo syyskuu. Marjat kypsyy puskissa ja metsässä. Perunoita saa jo omalta maalta. Se on parasta. Ei tarvi perunoita kuoria ja vain silliä kermaviilin kanssa kyytipojaksi niin siinä on kesän paras ruoka. Suolasilakan lientä "silakan kusta" ja siihen vähän voita lämmittäen se oli ennen herkkua. Nyt ei suolasilakkaa enää saa liemineen kaupasta. Halpoja herkkuja ennen vanhaan. Sitten vähän talkkunaa päälle, niin tuli jälkiruokakin hoidettua.

Eduskunta käy kiivaasti keskustelua ns. rajalaista. Demarit ei oikein tiedä mikä on maalle hyväksi. Vasemmisto ja vihreät sitä ei ole koskaan tiennytkään. Varmaan menee aika tiukalle ko. lain hyväksyminen, mutta ehkä demareissakin järkipuoli voittaa. Osaavat olla aika ärsyttäviä keskusteluissa vihreä Virta, demari Tuppurainen ja Andersson. Eikä auttanut vaikka Lii äänestettiin EU-parlamenttiin, vastaavia "räpätätiä" sieltä löytyy muitakin.

Kesäloma piti alkaa luottamustoimista heinäkuulle. Ainakin yksi kokous on ilmoitettu vielä reilun viikon päähän kaupunginhallitukselle. Joskus asioita tulee yllättäenkin. Varmaankin vielä joistakin rakennus/ympäristölautakunnan asioista väännetään pitkään.

Nyt kuitenkin viikonloppuna Tampereelle nuorimmaisemme  synttäreille  viikonloppuna ja seuraavana viikonloppuna Iisalmeen hääpäiväjuhliin. Että ohjelmaa riittää. Mikäs siinä, kyllä juhlat on aina mukavia. Eipä noita liikaa ole.