Hallituksen ja Ay liikkeen turha taisto

Perjantai 26.10.2018 klo 19:38 - Reijo

Talvi ja liukkaus yllätti taas monta autoilijaa. Näin se aina käy. Kyllä meinasi yllättää kävelylenkkeilijänkin eilen aamulla. Tiensivuista vähän löytyi pitävää maata jalkojen alle. Kai se on talvitossuihin mentävä niin lenkkareissa, kuin autossakin. Toisen auton piti laittaa talviteloille, ettei tarvi molempia suotta rengastaa. Hiihtoputkikin voi olla vaarallinen. Keskiviikon hiihtoreissulla Jämin hiihtoputkessa sammui valot ja tottakai sopivassa alamäessä. Siinä sitten pimeässä Helenan kanssa törmäiltiin. Itse selvisin ilman vaurioita, mutta Helenalla osittainen musta silmä. Siitä huolimatta parikymppiä taas hiihtokilometrejä. Urheilu on terveydelle vaarallista. Niin se on tuo mainio painija Petra Ollikin ollut monet kerrat silmä mustana, mutta selvinnyt muutamalla valitulla manauksella.

Pasi kommentoi edellistä kirjoitteluani kylläkin asiallisesti. Samaa mieltä olen osittain siitä, että hallitus on kyllä antanut hyviä syöttöjä demarien lapaan. Voi kuitenkin kysyä mikä olisi esim. työllisyystilanne ellei näitä syöttöjä olisi tullut. Ei jatkuvasti voida Suomessakaan elää Rinteen ja vasemmiston "lisää velkaa" linjalla. Joku nekin velat aina maksaa! No tänään näyttää jonkinlainen sopu Ay-liikkeen ja hallituksen välillä löytyneen. Ehkä myöskin AY-liike/demarit huomasivat, että lakkojen jatkaminen ei enää tuotakaan sitä tulosta miten se alkuun näytti. En tiedä kuka tässä voitti. Oikeastaan näyttää siltä, että kukaan ei saavuttanut mitään. Turhaa uhoa molemmin puolin.

Mitä sitten tulee noihin järjestöjohtajien palkkoihin niin AY puolella, kuin työnantajajärjestöissäkin, niin kohtuuttomia ovat molemmin puolin. Ei kukaan tee tuottavaa työtä yli kymppitonnin edestä kuukaudessa. Varsinkaan työssä jossa istutaan pääasiassa pöydän takana. Ero Ay johtajien ja työnantaja järjestö johtajien palkoissa on siinä, että työntekijät pääosin maksavat joskus kohtuullisen pienistäkin palkoistaan jäsenmaksuilla Ay johtajien palkat. Yritysjärjestöissä varsinkaan suurissa yrityksissä nämä jäsenmaksut ei niin kovin kirpaise.

Kommentoi kirjoitusta.

Demarien kallis vaaliavaus.

Perjantai 19.10.2018 klo 20:15 - Reijo

Tulipahan tämän syksyn hiihtoavaus tehtyä hyvissä ajoin. Jämijärven hiihtoputkessa Helenan kanssa suksittelimme viikolla parikymmentä kilometriä. Ensi viikolla sitten jatketaan.        Eilen sitten vastaavasti lastenlasten kanssa Ikaalisten kylpylässä uimassa, joten monipuolista liikuntaa näin syksyn alkuun. Haravointi hommaa sitten riittää varmaan lumen tuloon asti. Näyttää siltä, että puut tiputtavat lehtiään tarkoituksella eri aikoina. Saa moneen kertaan haravoida.

Demarien vaalitouhut alkaa tulla veronmaksajille kalliiksi. Poliittiset lakot vievät yhteiskunnalta miljoonia euroja. Siitä huolimatta nämä isomahaiset ylisuurilla palkoilla AY- jäsenistöään pompottavat AY-pomot lietsovat entistä ikävämpiin lakkoihin. Onko työntekijöillä enää mitään omaa päätösvaltaa järjestöissään. Muutama ukko, tai akka pääsee heiluttamaan koko yhteiskuntarauhaa. Ei ole hallituksen puoleltakaan mistään ennenkuulumattomasta esityksestä kysymys, joskin sen vaikutuksesta työllisyyteen voidaan olla montaa mieltä. Useassa Euroopan maassa on erilaisia työntekijän irtisanomiseen laissa sovittuja rajoja. On myöskin monissa maissa poliittiset lakot kielletty. Niin kauan, kuin Suomessa on Ay-liikkeellä niin suuri valta ettei mikään työmarkkinauudistus mene läpi ilman Ay:n hyväksyntää, ei mitään järkeviäkään uudistuksia päästä tekemään. Jotkut yrittäjät ovat reagoineet niin, että maksavat työntekijöidensä liiton maksut ns.Loimaan liittoon. Eli yksityiseen työttömyyskassaan, jolla ei lihoteta AY-pomoja. Nyt myöskin työnantajapuolella ehdotetaan työllistämislakkoa. Työantajat lakkaa työllistämästä uusia työntekijöitä. Tämä on tietysti oikeutettu vastareaktio. Onko tämä molemminpuolinen asioiden kärjistäminen järkevää, siinäkin lienee puolensa ja puolensa. Joku nämä kaikki lakkoilutkin maksaa. Todennäköisesti jokainen veronmaksaja. AY-pomot isosta palkastaan ja pienituloiset siitä pienemmästä tulostaan suhteessa kipeämmin koskevan osan.

1 kommentti .

Ilmastomuutos on mukavan lämmintä.

Perjantai 12.10.2018 klo 11:37 - Reijo

Nyt täytyy miettiä tuliko oltua liian aikaisin liikkeellä. Laitoimme talviteloille veneet ja laiturin viime viikonloppuna. Nyt lämpötilaa lupaillaan  jopa 17 asteeseen. No tuskin uimaan sentään tulisi mentyä, mutta virveliä heittelemään vois mennä. Soutuvene on tosin helppo lykätä vesille, jos kalastusintoa riittää. Onko tämä ilmastonmuutosta vai mikä saa ilmaston näin paljon vaihtelemaan. Toisaalta ei tämä ole mitään ennen kokematonta. Isä kertoi kuinka joskus kylvettiin ruista tammikuussa, että niitä kelejä odotellessa. Toisaalta olen joskus -80 luvun alkupuolella hiihtänyt jo lokakuussa yli sata kilometriä ihan Parkanon luonnonlumiladuilla.

Kyllä Suomen tekemiset ilmastopäästöjen vähentämiseen on niin sanottu hyttysen pissa itämeressä. Trumppi pistää koko asian leikiksi ja Kiina, Intia, Venäjä ja monet muut saastuttajat tuskin tekevät juuri mitään asian hyväksi. Suomipoika maksaa kiltisti mitä EU keksii vaatia. Puun polttoa ollaan kieltämässä, samoin turvetta. Samaan aikaan Helsingin asunnoista yli 50 % lämpiää kivihiilellä, jota rahdataan mm. Kiinasta. Se on vain niin, ettei Suomessakaan kaikilla ole varaa ostaa uutta hybridi tai sähköautoa, vaikka kuinka saisi muutaman tonnin hyvitystä vanhasta autosta. Vaikka ydinvoimassakin on omat ongelmansa, ainakin ydinjätteen loppusijoituksen kannalta, niin se on kuitenkin puhtainta sähköä mitä tuotetaan. Tuli tuolta vanhoja papereita keräykseen haeskellessani lehtileike, jossa uutisoitiin mahdollisesta Parkanoon suunnitellusta ydinjätteen loppusijoituspaikasta. Olin silloin ollut tekemässä kaupunginhallituksessa esitystä, että Parkano ei hyväksy mahdollista sijoituspaikkaa. Niinhän tuo esitys silloin hyväksyttiin ja tutkinta Parkanon osalta loppui.

Irtisanomislain käsittely eduskunnassa jatkuu ja todennäköisesti myöskin lakkoilu asian tiimoilta. Ministeri Terholle laitoin jokin aika sitten viestiä, että pitäisi esittää kompromissina koeajan jatkamista esim. 1 vuoteen. Tämäkin vaihtoehto oli harkinnassa, mutta ilmeisesti kokoomuksen ja osittain myöskin kepun osalta on asia niin lukkoonlyöty, että perääntymistietä ei ollut. No sitä me kaikki maksamme .

Kommentoi kirjoitusta.

Lakkokenraalit liikkeellä.

Perjantai 5.10.2018 - Reijo

AY-liike näyttää olevan valtio valtiossa. Muutaman miljoonan menetykset valtiontaloudelle ei näytä painavan mitään, kun Ay-liike lietsoo lakkokapinoita. Kysymys on pelkästään poliittisista lakoista, joilla tuetaan vasemmiston vaalityötä. Lakossa ovat pääasiassa sellaiset työntekijät joihin ei hallituksen kaavailemat irtisanomismuutokset millään tavalla tule vaikuttamaan. Kunta-ala kokonaisuudessaan on tällainen. Samoin isot yritykset.  Onko tämä hallituksen lähinnä kokoomuksen toimesta tehty irtisanomislain muutos edes millään tavalla järkevä, siitä voidaan olla montaa mieltä. Alle kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä ei ongelma liene kovin iso, eikä ratkaise työllistämiskynnystä. Jos olisi käytetty vaikka koeajan reilua jatkamista vaihtoehtona, olisi ehkä lakoilta vältytty. Ensimmäisen tai seuraavien työntekijöiden palkkaaminen ei ole niinkään kiinni irtisanomissuojasta, vaikka siinäkin on ongelmansa. Ammattiliitoilla on varaa käyttää reilusti rahaa irtisanomisriitojen ratkaisemiseen jopa oikeudessa, olipa riita sitten oikeutettu tai ei.

Työnantajan kannalta olisi tärkeänpää pienentää uudesta työntekijästä aiheutuvia kuluja, kuin irtisanomissuojan heikentämisen vaikutus on. Uuden työntekijän palkkaaminen nostaa aina työnantajan työttömyysvakuutusmaksua, vaikka järkevästi ajatellen pitäisi tilanne olla päinvastoin. Onhan taas yksityötön saanut töitä. Siitä pitäisi palkita.

Huhtasaari jaksaa hölmöillä. Koululaiset eivät tämän opettajan mielestä saa tehdä oman ajatuksensa mukaisia julisteita koulun oppitunnilla. Ei hän myöskään ymmärrä mitä laki sanoo julkisuudesta. Mitä saa julkaista ilman lupaa omissa some jutuissaan. Eihän järkeä voi jakaa, jos sitä ei ole.

1 kommentti .

Hallitus tukkanuottasilla!

Perjantai 28.9.2018 klo 10:58 - Reijo

Tänään aamulenkillä ensimmäinen kunnon pakkanen tälle syksylle. -3 astetta maa kuurassa ja auton lasit jäässä. Auton lasit olisi syytä kyllä raaputella, ettei käy niin kuin oli jollekin autoilijalle käynyt aamulla. Ajanut suoraan liikenteenjakajan yli ja vienyt liikennemerkin mennessään. Autoilijasta ei mitään havaintoa. Kissalanpojat kyllä haeskeli, mutta auto lienee piilotettu.

Hallituksessa ja ennenkaikkea oppositiossa alkaa melkoinen vaalikiima olla päällä. Oppositio tekee politiikkaa ministerin yksityisillä mielipiteillä, tosin siinäkin epäonnistuen. Saihan siitä muutaman keskustelun aikaiseksi. Ei muuta. Halliuspuolueissa jotkut ovat sitä mieltä, että hurreilla pitää olla oman kaiken palvelun sairaala Vaasassa. Ei kai Seinäjoella sairaalassakaan nyt ruottia osata. Tiedustelulait sentään taitavat edetä hallituksen esityksen mukaan. Jopa demarit suostuvat ymmärtämään, että tällä lailla pyritään mm. ennakolta estämään terrorististen henkilöiden suunnitelmia etukäteen. Persuille asti tämäkään ymmärrys ei näytä menevän. Kun puheiden ja tekojen ristiriita näyttää myöskin hallituspuolueiden piirissä olevan silloin tällöin hukassa, kirjoittelin pienen jutun, jonka ainakin paikallislehti aika näkyvästi julkaisi. Laitan tuon kirjoituksen tähän jatkoksi. Samalla siinä vähän siteeraan PAM:n puheenjohtaja Ann Seliniä. Se korutont on kertomaa.

Keskustelua työvoimahallinnosta

Viime aikoina on paljon keskustelua julkisuudessakin aiheuttanut hallituksen päätös lopettaa työvoimahallinnon kokeilu työttömien ja työpaikkojen kohtaamiseen erillisellä projektilla. Kokeilu on aikanaan sovittu hallitusohjelmassa päättyvän vuoden vaihteeseen. Nyt, kun jatkoksi suunniteltu pilottihanke on vielä eduskunnan rattaissa, on joillakin tarve nostaa omaa profiiliaan erillisillä esityksillä. Esim. kokoomuksen Satonen on ilmoittanut omasta lakiesityksestään, vaikka varmasti on tietoinen hallituksen päätöksistä ja on ollut niitä sorvaamassa.

Joissakin keskusteluissa on syytä kokeilun päättymiseen sysätty työministeri Lindströmin kontolle. Pitkään hän olikin ainoa joka julkisuudessa uskalsi puolustaa hallituksen yksimielistä linjausta. Olisiko sitten niin, että syntyneet yli satatuhatta uutta työpaikkaakin olisi työministerin ansiota, jos kaikki kielteinenkin on hänen syytään??

Iltalehden puolueiden puheenjohtajille pitämässä keskustelussa pääministeri Sipilä nousi voimakkaasti puolustamaan hallituksen päätöstä. Selitys oli se, että maakuntahallinnon tullessa työvoimahallinto siirtyy maakunnille ja tätä ennakoiden luodaan pilotit joihin työllistämistoimet siirretään.

Tietysti eduskuntavaalien lähestyessä on monilla tarvetta nostaa profiiliaan, vaikka sitten vähän kyseenalaisin keinoin.

Mielenkiintoinen oli lauantain PAM:n puheenjohtajan haastattelu jossa Ann Selin ilmoitti yhdistyksensä tukevan vasemmistoehdokkaita sadoilla tuhansilla euroilla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ovatko kaikki Ay-liikkeen jäsenmaksuja maksavat jäsenet tämän takana? Tämänkö takia jäsenmaksut ovat suhteellisen korkeita?

Kysymykseen palkkojen tasa-arvosta työntekijöiden kesken Selinillä oli erikoinen, mutta ajatusmaailmaansa kuvaava vastaus. ”Kun töitä tehdään julkisella puolella ei palkkojen tasa-arvovaatimus ole niin suuri kuin silloin, kun ollaan yksityisellä sektorilla”. Eli PAM:n puheenjohtajan mielestä yksityisiä voidaan kurittaa enemmän. Tämä toki näkyy kaikessa ay-liikkeen päätöksenteossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kansanedustajat palkkakuopassa?

Perjantai 21.9.2018 klo 15:21 - Reijo

Syksyn marjasaalis alkaa olla poimittuna. Puolukat on jäämässä vähiin, ellei vielä hyvää paikkaa löydy. 15 litraa karpaloita riittänee talven ajan. Harvinaisen mukava keräillä karpaloita, kun ei palellut sormia. Ei tarvinnut kuseksia sormille, niinkuin entinen muija, kun vei kirkkoherralle karpaloita. Kirkkoherra kehui marjoja kuinka hyviä mummun marjat on. Mummeli vastasi, että kyllä piti monta kertaa sormille kusta, että tarkeni. Nyt siis ilmat suosi sitä hommaa.

Tänään sitten ratkesi se, että Soini nauttii aika reilusti eduskunnan luottamusta. Vihervasemmisto järjesti asiasta lapsellisen näytelmän. Täytyy kunnioittaa KD:n kansanedustajien yhtenäisyyttä asiassa. Ei luottamusta ministerin tehtävään voida mitata henkilökohtaisten mielipiteiden takia ja piste. Onko naisten oikeudet siitä kiinni, voiko aborttia käyttää ehkäisykeinona? Joidenkin mielestä on.

Kansanedustajaraukat ovat palkkakuopassa. Etteivät ihan köyhyysrajalla. Näin voisi päätellä siitä keskustelusta mitä aamulla käytiin Ylen Jälkihiki ohjelmassa. Punertava toimittaja, kokoomuslainen entinen Aamulehden päätoimittaja ja joku "hyvin ruskettunut" vihreä tyttö olivat hyvin yksimielisiä siitä, että kansanedustajien 7 tonnin palkka on liian pieni. Punavihreät oli jopa sitä mieltä, että palkan pienuus aiheuttaa sitä, että täytyy kansanedustajien keplotella saadakseen vähän lisää "liksaa". Jalasmökki Väyrynen on saanut seuraajia Toivolasta, Hakkaraisesta, Vähämäestä ainakin. Taksilla voi ajella Toivola sairaslomansa aikana eduskunnan piikkiin niin paljon kuin ehtii. Packalen myöskin jopa Juhannusyön. Kikekin huomasi, että 6 tonnia on saatavia jälkikäteen kilometrirahoja. Saahan siitä vähän täytettä sinne Kimmon kylpytakin taskuun.

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy saa....

Perjantai 14.9.2018 klo 11:45 - Reijo

Talvea kohti mennään, tai ainakin pimeää syksyä. Tosin ensi viikolle ennusteet lupaa vielä kesäisiä kelejä. Hyvä siinäkin mielessä, että puolukat on vielä osin metsässä. Mustikat on jo pakkasessa. Puolukoita täytyy haeskella aivan eri paikoista, kuin viime syksynä. Sunnuntaille luvattiin mukavaa ulkoiluilmaa, joten silloin ehkä metsään. Sunnuntai iltana sitten Kankaanpään rovasti Anssin 75-vuotispäivän kirkkokonserttiin Kankaanpään kirkkoon. Alajärven kirkossa edellis sunnuntaina Marjon hyväntekeväisyys konsertissa oli hyvä yleisömenestys. Suntion mukaan vastaavat konsertit ovat keränneet korkeintaan noin 50 hengen yleisön. Nyt väkeä oli reilut sata henkeä ja tuottokin yli viisisataa euroa Alajärven vähävaraisille lapsiperheille. Yleisökin oli kovasti mielissään ja vaatimuksia uusista esiintymisistäkin tuli. Oma sanoittamani ja Myllymäen Klasun säveltämä esitys löytynee Youtubesta nimellä Elämän puu Marjo Vistbacka.

Päivä tuli "palloiltua" Helsingissä kuntamarkkinoilla. Muutama mielenkiintoinen esitys mm. kuntien elinkeinopolitiikasta ja maankäytöstä. Ei noissakaan varsinaisesti mitään uutta, mutta hyvää kertausta. Perinteinen puheenjohtajapaneeli, jossa joskus itsekin olin mukana, oli samaa juupas eipäs sanailua, kuin aina ennenkin. Maakunta-sotea puolusteltiin ja vastustettiin niin, kuin tähänkin asti. Kaikki ovat sitä mieltä, että sote uudistus tarvitaan, mutta kuka saa kunnian viedä sen maaliin, siitä väännetään. Merkillisesti erään puolueen agendaan mahtuu jokaisessa keskustelussa usein pelkästään maahanmuutto, vaikka kunnilla siinä on aika pieni rooli.

Vihervasemmistolainen Aamulehti on päätoimittajansa kirjoittamana ulkoministeriä jo laittamassa jäähylle omien yksityisten mielipiteittensä takia. Eduskunta totellee kuitenkin demokraattista päätöksentekoa ja antaa luottamuksen kaikkien aikojen yhdelle parhaimmista ulkoministereistä. Se on ikävää, että Aamulehti on niin selkeästi asemoitunut vihreiden toimittajiensa kautta huuhaa linjalle. Valitettavasti ei kilpailijaa lehdelle alueella ole, jos haluaa painetusta lehdestä lukea Pirkanmaan uutisia. Pitkään on meille tullut myöskin Ilkka, mutta samojen juttujen lukeminen useasta lehdestä maksaa turhan paljon. Puolet lehdestä on usean lehden kiertojuttuja.

Kommentoi kirjoitusta.

Urheilua ja politiikkaa

Perjantai 7.9.2018 - Reijo

Torstaipäivä vietettiin aika ahkerasti koululaisten yu-kisojen toimitsijoina. Samaan aikaan saimme tiedon, että koulunsa aloittanut Onni-poika oli valittu koulujenvälisiin kisoihin juoksemaan 60m. Hienoa! Siellä sitä urheilun riemua on aidoimmillaan. Valitettavasti tutkimukset osoittavat, että se riemu loppuu hyvissä ajoin ennenkuin edes yläaste on ohitettu. Elleivät opettajat vaivaudu vetämään yläaste ikäisiä liikkumaan, ei sitä omaa intoa riitä kovin pitkään. Suhteellisen pieni osa suomalaisista liikkuu riitävästi. Kouluihinkin ollaan tuomassa "ns. E-urheilua". Eli jonkinlaista peliversiota, jolla ei liikunnan kanssa ole mitään tekemistä. Todennäköisesti koulujen liikuntatunteja korvataan tulevaisuudessa tällaisilla harrastuksilla. Saavat opettajatkin olla poissa rasittavasta raittiista ulkoilmasta!!! Urheiluministeri Sampo Terho on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan ureheilutoiminnan kehittämiseen. Toivottavasti tulee tuloksia.

Erään eduskunnan entisen varapuhemiehan kanssa käytiin hieman keskustelua siitä, onko Hakkaraisen ja Vähämäen saunasta saama asumistuki oikein. Oikeudenmukaisena aikaisemmin tuntemani edustaja oli kyllä täysin kääntänyt kelkkansa. Puoluetoveruus näyttää vaikuttavan enemmän, kuin oikeudenmukaisuus. Kun Vähämäki antaa ohjeita kuinka vuokrasopimus tulee kirjoittaa, että se menisi eduskunnassa läpi, se on kai oikein puolustajien mielestä. Siitä huolimatta, että tiedossa on, ettei huoneistoa saanut käyttää asumiseen. Kun puolustusasianajajana on Uoti, jolla lienee kokemusta itselläänkin erinäisistä kupruista, niin musta voi muuttua valkoiseksi. Ei se kuitenkaan muuta tehtyä tekemättömäksi.

Kokoomus vaati eduskuntaryhmänsä kokouksessa, että turpeelle on laitettava lisää veroa. Kepu lähti mukaan ja siihen myöskin Siniset pakotettiin. Aika järjetöntä touhua. Lisäveroa kotimaiselle polttoturpeelle, josta vain hyvin pieni osa on käytössä. Turvetta riittäisi useaksi kymmeneksi vuodeksi, ehkä sadoiksi. Mieluummin halutaan ostaa ja rahdata vaikka kivihiiltä Kiinasta ja verottaa enemmän kotimaista polttoainetta. Tämän päivän turpeen käyttö on kuitenkin niin valvottua, ettei se aiheuta enempää ilmansaastumista, kuin mikään muukaan lämmitysmuoto, ydinvoimaa lukuunottamatta. Vanhoja virheitä on tehty niin Vapossa, kuin muuallakin, mutta ne ovat sen ajan tietämyksen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Kutsunnat!

Torstai 30.8.2018 klo 19:23 - Reijo

Torstaina sain olla kaupungin edustajana kutsuntatilaisuudessa Parkanossa. Oheisena puheeni tuossa tilaisuudessa.

Tämä kutsuntatilaisuus jää varmasti teille kaikille mieleen. Tämä on teille kutsutuille ainutkertainen tapahtuma, joka vaikuttaa tulevaisuuteenne merkittävästi. Itsellenikin tämä kutsuntatilaisuus on ennenkokematon tapahtuma, sillä hakeuduin varusmiespalvelukseen vapaaehtoisuuden kautta 17 vuotiaana. Onhan tuosta jo muutama tovi vierähtänyt, mutta muistot armeija-ajalta ovat pelkästään mukavia ja myönteisiä.

Joitakin saman ajan varusmiespalveluksen suorittaneita tapaan aina silloin tällöin ja kummasti jutut siirtyvät helposti armeija-aikoihin. Uskon, että teilläkin varusmiesaika tulee tarjoamaan monia elämyksiä, joista kerrottavaa riittää niin kotiväelle, kuin seuraaville ikäryhmille.

Uutena merkittävänä muutoksena on sen jälkeen, kun itse tuota palvelusta suoritin, tullut naisten vapaaehtoinen asevelvollisuus. En tiedä ovatko naiset tämän päivän armeijassa varusnaisia, vai miten heitä voi puhutella. Tärkeintä lienee se, että myöskin tytöille on annettu tämä mahdollisuus osallistua maanpuolustukselliseen työhön.

Onko armeija-ajasta hyötyä? Sitä monet miettivät. Uskon, että monia niitä taitoja joita armeijassa opitte, tulette hyödyntämään eri tavoin siviiliin palattuanne. Johtamistaito on yksi tärkeistä opeista. Myöskin sosiaaliseen kanssakäymiseen saa tuossa yhteisössä oivaa harjoitusta. Kukaan ei ole yksin mitään.

Yhtenä tärkeänä pidän myöskin fyysisen kunnon kohottamisen. Tänäpäivänä on paljon puhuttu nuorison fyysisen kunnon heikosta tasosta. Viimeisimmät tutkimukset kuitenkin osoittavat, että tänään kutsunnoissa olevilla fyysinen kunto on parempi, kuin 3-4 vuotta sitten. Silloin kun itse olin palveluksessa olin komppanian paras juoksukunnoltani ja kuitenkaan en silloin ollut erikseen lajia harrastanut. Eli tämä asia toistuu aina silloin tällöin. Se on kuitenkin selvää, että kunto kohenee armeija aikana ja aloittaminen on helpompaa, kun on fyysistä kuntoaan hoitanut.

Hyvät tulevat alokkaat: olkaa positiivisella mielellä ja muistakaa, että on etuoikeus ja velvollisuus palvella Suomen puolustusvoimissa. Veteraanisukupolvi joita on vielä joitakin tuhansia henkilöitä keskuudessamme joutui lähtemään pakosta maata puolustamaan ja saivat säilytettyä maamme itsenäisyyden. He osaavat antaa suuren arvon sille, että maassamme säilyy puolustustahto ja heidän perinteensä velvoittaa teitä oppimaan niitä taitoja mitä isänmaan puolustamisessa tarvitaan.

Elämä ei ole aina pelkästään helppoa. Siihen kuuluu myöskin velvollisuuksia. Yhtä tärkeää velvollisuutta olette menossa täyttämään.

Parkanon kaupungin puolesta toivotan teille hyvää kutsuntapäivää ja mitä parhainta asevelvollisuusaikaa.                                                                                                _-----------

Hallitus sai kohtuullisen hyvän budjettiesityksen. Edelleenkään en ymmärrä autoveron alennuksia, jos ne ei kohdistu auton käyttöön. Alkoholiveron korotus ja virvoitusjuomien verotus on kohdallaan. Persut näytti olevan huolissaan alkoholiveron korotuksesta. Onhan se ikävää, jos kossupullon hinta nousee 17 senttiä. Varmaan koskee mm. Hakkaraiseen.Saako saunassa enää nukuttua? Muuten Siniset sai jopa median mielestä yllättävän hyvin vaatimuksiaan läpi. Hyvät esitykset menevät aina paremmin eteenpäin:

Sunnuntaina Marjo pitää hyväntekeväisyyskonsertin Alajärven kirkossa. Kolehdin tuotto menee lyhentämättömänä Alajärveläisille vähävaraisille lapsiperheille diakonian kautta. Alajärvelle siis sunnuntaina.

Kommentoi kirjoitusta.

Parkanossa tapahtuu.

Perjantai 24.8.2018 klo 12:06 - Reijo

Viikko Tampereella on juuri sopivan mittainen aika kaupunkielämää. Vaikka joskus on tullut Tampereella jopa asuttua, niin ei se enää tunnu mukavalta pitempään. Lapinniemessä viikko vuodessa ja sieltä lenkkeilyä Kaupissa ja pitkin kaupunkia, siinä sitä kaupunkielämää. Onhan Tampereella toki näkemistä, mutta vain viikoksi kerrallaan!

Politiikka tuntuu saavan taas aika erikoisia muotoja ja tulkintoja. Kun puolustusministeri Niinistö ei hyväksy sitä, että armeijassa siirryttäisiin kahtena päivänä viikossa kasvisruokaan, se aiheuttaa kuulussa "vihervasemmistossa" närää. Joku yksinkertainen toimittaja TV:ssä jopa väitti, että "hernekeittokin on kasvisruokaa". Aikalailla oli tämäkin toimittaja pihalla, mutta pääsi kuitenkin kommentoimaan. Aikanaan jokusiakin hernekeittoja valmistaneena myöskin armeijassa keittiöllä ja erilaisilla jotoksilla niin lihalla oli kyllä iso osuus keiton valmistuksessa! Vain viisi prosenttia varusmiehistä haluaa kasvisruokavaihtoehtoa ja tämän porukan mukaanko tulisi marssia. Kyllähän tuolle porukalle voi tehdä sitä Niinistön mainitsemaa "kukkakaalimössöä". Antti Rinne lupailee melkeinpä kuuta taivaalta ja kansa uskoo. Kaikki se lisä velka mitä valtiokin ottaa on jonkun joskus maksettava.   Tammelantorilla joku demari oli sitä mieltä, että velkaa voidaan reilusti ottaa lisää! Tottakai, jos halutaan liittyä Kreikan ja kumppaneitten joukkoon. Voi olla, ettei EU tulekkaan apuun. Kreikan suunnaltakin odotellaan edelleen  niitä tuplakorkoja Suomeen mitä demarit Jutta Urpilaisen johdolla lupailivat.

Hallituksen työllistämistoimet ovat purreet myöskin Parkanossa samoinkuin muuallakin Pirkanmaalla. Jokaisessa kunnassa on työttömyys laskenut parhaisiin lukemiin moniin vuosiin. Hyvä hallitus!

Parkanossa on tullut paljon myönteistä palautetta tapahtumien kesästä. Erämessujen kymmenentuhatta henkeä oli yliveto. Lisäksi runsaasti pienempiä tapahtumia. Liekkiyön parituhatta kävijää. Lisäksi Ihminen luonnossa tapahtuma ja monia muita. Tästä on hyvä jatkaa. Väkeä saadaan lisääkin, kun hiotaan ei tapahtumia ja jaksotetaan oikeille kohdilleen. Erämessut siirtyykin jo ensi kesänä kesäkuun alkuun.

Kommentoi kirjoitusta.

Soini otsikoissa

Keskiviikko 15.8.2018 klo 11:58 - Reijo

Valtakunnassa kaikki hyvin! Ainakin , jos seuraa politiikan toimijoita. SDP on tekemässä välikysymystä Soinin kannanotoista plokissaan. Kertakaikkiaan naurettavaa. Lindtman vakavalla naamalla esittää, että kysymys on ulkopolitiikasta. Onkohan pikkuisen päässyt aurinko porottamaan päähän liiaksi. Kristillisten Päivi Räsäselle täytyy tässä kohtaa nostaa hattua. Mennä puolustamaan Soinia A-Studioon toista demaripöllöä Haataista vastaan. Hyvin pärjäsi ja asiallisesti vastaili. Itse en ehkä olisi niin tiukan ehdoton, kuin Soini tuossa aborttiasiassa, mutta se on hänen vakaumuksensa ja sitä kunnioitan. Kun tilastot osoittavat, että esim. Suomessa 90% aborteista tehdään lähinnä ehkäisykeinona, niin onko järkevää? Melkoisen kallista ehkäisyä. Jos nuoret eivät enää halua lapsia tehdä, niin ostaisivat edes kortsuja. Syntyvyys maassa vähenee ja väestö samalla vanhenee. Mistä muualta saadaan vähän päästä veronmaksajia, kuin työperäisestä maahanmuutosta.

Vihreitten puheenjohtaja heiluu puolipukeissa homobaarissa ja kannatus sen kuin kasvaa. Mitä äänestäjät ajattelevat. Voiko tuollainen sankari olla vakavasti otettava politiikan toimija. No siellähän, vihreissä, noita pellejä riittää.

Demareitten kannatus perustuu poskettomiin vaalilupauksiin, joita ei aiota koskaan edes yrittää täyttää. 100 euroa kuukaudessa eläkkeisiin on tietysti komea lupaus, mutta sitten tulee selitysosa. Ehkä sitten vaalikauden aikana, jos muut hallituspuolueet ovat mukana. Kyllähän tuohonkin halpaan joku menee. Demareilla muutenkin perustuu tuo matematiikka pääasiassa lisävelan ottoon. Sitä on kuitenkin saatu hieman nykyhallituksen aikana himmattua. Tosin liiaksi kokoomuslaiseen politiikkaan ovat niin kepu, kuin sinisetkin alistuneet. Edelleen pitää paikkansa se, että kokoomuksen kanssa hallituksessa olo tietää aina muille tappiota seuraavissa vaaleissa. Niin sieltä tulee demaritkin jälleen, jos kokoomuksen kelkkaan lähtevät!

Kommentoi kirjoitusta.

Politiikka lämpenee syksyä kohti!

Perjantai 10.8.2018 klo 18:03 - Reijo

Viime viikonlopun erämessut oli hieno tapahtuma niin puitteiltaan, kuin yleisömäärältäänkin. Yli 10000 henkeä Parkanossa on varmaan kaikkien aikojen suurin yksittäisessä tapahtumassa vieraillut väkimäärä. Kiitosta tuli niin yleisöltä, kuin myöskin näytteilleasettajilta. Ensi vuonna tapahtuma uusitaan kesäkuun alussa. Suurin osa näytteilleasettajista varasi jo paikan myöskin ensivuodelle.

Perjantai-illan pesäpallo-ottelusta muodostui yleisöön menevä tasainen koitos. Parkanon valtuutettujen voitto 10-8 lukemin oli työn takana. Hyvin olivat -60 luvun sankarit kuntonsa säilyttäneet. Yleisöäkin oli mukavasti katsomo täynnä. Toinen parhaan pelaajan palkinto valtuuston joukkueesta osui ehkä ansaitusti kohdalleni. Ei ainakaan yhtään hutia!

Kuntapolitiikka antaa vielä vähän aikaa odotuttaa. Kuun lopulla Parkanossa "torivaltuusto", jolloin kuntalaiset pääsevät tenttaamaan valtuutettuja toritapahtumassa. Siitä sitten pikkuhiljaa ensi vuoden talousarviota valmistelemaan. Valtakunnassa budjetin valmistelu alkoi valtionvarainministeriön johdolla. Kun valtio edelleen velkaantuu, en täysin ymmärrä muutamia esityksiä. Veroja ollaan näillä näkymin alentamassa tasaisesti kaikissa tuloryhmissä. Jos varaa on alentaa tulisi se kohdistaa vain pienituloisille. No kaikkein pienemmistä tuloista ei valtionveroa mene, joten suurin hyöty tulee suurituloisille. Viisaampaa olisi ollut purkaa indeksijäädytykset. Autoverojen alennusta en ole oikein koskaan ymmärtänyt. Tämä suosii niitä, jotka ostavat uusia autoja. Nämäkö nyt ovat kaikkein suurimmassa avun tarpeessa?

Soten eteenpäin meno ratkennee eduskunnassa syyskuun aikana. Jos esitys ei mene eteenpäin se lisännee ulkoistamiskilpailua. Onko se hyvä? Riippuu siitä keneltä kysyy. Ne jotka nyt toimivat jarrumiehinä, tai tällä kertaa naisina, eivät täysin ymmärrä mihin tämä jarrutus johtaa. Voipi olla, että opposition vastustama ulkoistus ja yksityinen sotetoiminta saavat lisää tilaa! Jotkut ovat ottaneet esimerkkiä Jyväskylästä, jossa Pihlajalinna luopui tarjoamasta sotepalveluja tarjotulla hinnalla. Siitähän ei ole kysymys, että julkinen toiminta olisi halvempaa Jyväskylässäkään. Päinvastoin hinnat oli niin kilpailutettu, että yksityinen ei pysynyt tarjoamaan palveluita tarjotulla hinnalla. Merkillistä kyllä,"kaikki eivät ymmärrä", että yrityksen pitää saada riittävä hinta voidakseen luotettavasti toimia!

1 kommentti .

Voihan Hakkarainen

Torstai 2.8.2018 klo 13:34 - Reijo

Tänä viikonloppuna ei tarvi miettiä mitä tekisimme. Kolme päivää olemme Pirkanmaan Erämessujen talkoissa. Kohtuullisen mukava sääkin taitaa messuja suosia. Hyvä sää tietää sitä, että väkeä on myöskin liikkeellä. Perjantai iltapäivällä käydään myöskin ottelu pesäpalloherruudesta. Kaupunginvaltuusto vastaan Parkanon -60 luvun Suomisarjan pelaajat. Eräs entinen parkanolainen opettaja ja pesäpallon Suomisarjan pelaaja vastasi, kun keskustelimme mahdollisesta pelin voittajasta, että häviämistä hän vihaa. Siinä sitä on motiivia hyvälle peliyritykselle. Varmasti nautittavaa katsottavaa. Ei niinkään pelitaidollisesti, mutta hauskojen tapahtumien takia.

Pikkuhiljaa aletaan kotimaan politiikassakin päästä esiin joko osaamisella tai tyhmyydellä. Tämän viikon nimet Hakkarainen(kuinkas muuten) ja vihreiden lakiasianainen/Touko Aalto. Molemmissa hieman samaa vikaa. Laki ei koske meitä, on molemmilla agendana.  Hakkarainen asustelee kerrostalon kellarin saunatiloissa, jota ei ole asunnoksi hyväksytty ja on nostanut 30000 euroa eduskunnalta korvausta asumisestaan Helsingissä. Tosin saman puolueen Vähämäki, joka on kimpassa saunatilat vuokrannut ei ole Hakkaraista paljon paikalla nähnyt. No, tietysti pääasia, että kulukorvaus juoksee.

Vihreiden Pennanen luuli olevansa joku tärkeä henkilö, joka voi pysäyttää lentokoneen lähdön. Toki se onnistuikin, mutta samalla Pennanen lensi ulos koneesta. Touko Aalto riensi tietysti puolustelemaan työntekijäänsä ja ilmoitti samalla hyväksyvänsä laittoman mielenilmauksen. Rikollisiakaan ei vihreiden mielestä voitaisi karkoittaa Suomesta. Toivottavasti tätä ei lakaista maton alle, vaan kirjoitetaan vihreille asiaan kuuluva korvauslasku lentoliikenteen häirinnästä.

Trumppi taas esitti oikein Trumppimaisen esityksen "Venäjä tutkinta on lopetettava". Tottakai, muuten paljastuu kuka on Venäläisten USA:n vaaleihin sekaantumisen tilannut. Tuskin veikkaan väärin, jos nimi alkaa T:llä.

Sinisten gallupmittausten numeroilla on spekuloitu ja pidetty puolueen selviytymistä olemattomana. Kun aikanaan Persujen kannatus oli 0.6 % pääsi Raimo Vistbacka eduskuntaan ja seuraavissa vaaleissa olikin jo viisi edustajaa. Hyvin ehditään mukaan!

Kommentoi kirjoitusta.

Typerä, lapsellinen ja piittaamaton?

Perjantai 27.7.2018 klo 11:02 - Reijo

Jalasjärven (tai Kurikan) Ylivallin fällyteatteri on erinomainen osoitus siitä mitä kyläläisten yhteishengellä saadaan aikaiseksi. Todella hauska ja elävästä elämästä kertova kesäteatteriesitys taas kerran. Joka vuosi takuuvarmaa hauskaa esitystä. Näytelmän kirjoittaja "oman kylän tyttö" osaa sovittaa yhteen tosielämän ja lisätä vähän fiktiota sekaan, tällä kertaa "rahtarien" arkipäivää. Kuuluisa Koskuen Essokin oli välillisesti mukana. "Mikä tulee Scaniasta, kun sille tulee miljoona ajokilometriä täyteen? Siitä tulee Uusi Volvo."

Ensi viikonloppuna Parkanossa on aikamoista kuhinaa. Jopa kymmenentuhannen kävijän määrä voi ylittyä Pirkanmaan erämessuilla. Kolmeksi päiväksi lupauduimme Helenan kanssa talkoisiin. Talkoolaisia on mukana varmaan lähes sata, että saadaan kaikki hommat hoidettua. Hieno tapahtuma tulossa. Toivottavasti sää suosii. Ei välttämättä yhtä lämmin, kuin tällä hetkellä. Sunnuntaina pitäis lähteä ajelemaan Tuusulaan rippijuhliin. No, onneksi autossa on ilmastointi.

Huhtasaaren ja kumppaneiden ylistämä Trumppi osaa olla aina yhtä pöllö. Pari viikkoa sitten EU oli Amerikan vihollinen. Eilen Jungnerin kanssa poskisuudelmia vaihdettuaan ylin ystävä. Kun amerikkalaislehti kirjoittaa, että Trump on typerä, lapsellinen ja piittaamaton amerikkalaista demokratiaa kohtaan, se on vähintäin oikeassa. Trump uskoo enemmän Putiniin, kuin oman maansa tiedustelupalveluun. Vaihtaa mieleipidettään samasta asiasta lyhyellä viiveellä. Yhteistä Huhtasaaren ja Halla-aholaisten kanssa on se, että pitävät oikeana sitä kun meksikolaislapset jätetään aidattuun karsinaan odottamaan uusia päätöksiä! Kuitenkin on periaatteessa samoista amerikkalaisista kysymys!

Tämän päivän lehdet otsikoivat työllisyyden reilusta paranemisesta ja työttömyyden laskusta. Hallitus täyttää tavoitteensa etuajassa. Hyvin vaikea on esim. viher-vasemmistolaisen Aamulehden tunnustaa hallituksen ja sen työministerin toimien vaikuttaneen myönteisesti tilanteeseen. Tosin muutamat asiantuntijat senkin tunnustavat. Joku on kommentoinut etteivä ylikoulutetut saa töitä pienillä paikkakunnilla. Se on varmaan totta, mutta pitäisikö silloin miettiä onko valinnut oikean alan?

Kommentoi kirjoitusta.

Suomi-Areena

Perjantai 20.7.2018 klo 12:13 - Reijo

"Pakollinen" Suomi-Areena tuli eilen korkattua! Lainausmerkeissä tosin tuo pakollinen, mutta jokavuotiseksi tavaksi tuokin on muodostunut. Helenan kanssa meidän molempien tai jomman kumman tuttuja tuolla tapaa eri puolilta Suomea. Äkkiä päivä vierähtää, kun jututettavia riittää. Muutamia mielenkiintoisia paneeleita. Nuorisopoliitikot olivat omassa paneelissaan iltapäivällä. Täytyy sanoa, että hyvin läksynsä lukeneita nuoria poliitikon alkuja. Sinisten Tiina Ahva pärjäsi tuossa joukossa mainiosti. Selkeästi oli tilanne muuttunut Sinisten teltalla. Vuosi sitten sai olla pääasiassa yksikseen, mutta nyt porukkaa pysähtyi juttusille reilusti. 600 mehumukia yhden päivän aikana oli hyvä saavutus. Elomaan Kikekin poikkesi juttusille. Hän oli selkeästi ärsyyntynyt Iltalehden jutuista, joissa aviomies Kimmoa syytellään aikamoisista rikoksista. Pitäähän sitä nyt miehellä pistooli olla, vaikka laitonkin, varsinkin kun rouva vippaa kymppitonnin kylpytakin taskuun ruokarahoiksi.

Halla-ahoa sanotaan jopa viisaaksi mieheksi! Siitä huolimatta vasemmiston Li Andersson vei Jussia 5-0 keskustelussa. Ei taida ruottalaisten aateveljien apu paljon auttaa Jussin joukkoa. Suomalaiset on kuitenkin poliittisesti valveutuneempia ja realisteja. 

Uimakausikin on tullut Viinikkajoessa avattua. Harvinaisen lämmintä vettä joessa. Valitettavasti se johtuu siitä, että alhaisen vedenpinnan takia veden virtaama on niin pieni, että ehtii hyvin lämmetä. Kalastus joella kiellettiin samoista syistä. Eli ei kohden koskaan. Vielä sitä vettäkin tulee ennenkuin marraskuu koittaa. Joten yritetään kestää helteet. Huomenna ei olisi sateesta väliä, kun olemme viettämässä hääjuhlaa Parkanossa. Tosin häiden aikainen sade tietää rahantuloa! Näin sanoi aikoinaan eräs Helenan tädin mies, kun meidän häiden aikaan vähän vettä ripautti. Eipä silti ole mitenkään kasapäin rahaa kertynyt!

Kommentoi kirjoitusta.

Kulttuuriviikko

Lauantai 14.7.2018 klo 14:13 - Reijo

Tämä viikko on omistettu kulttuurille. Muutama päivä vietettiin Saarijärven kauniissa maisemissa. Grillikatoksessa ja rantamaisemissa kirjoittajakurssilla Katja opettajan johdolla. Kymmenkunta henkeä mukana samanhenkistä huumorintajuista porukkaa. Eläkeläisjoukko sai opetusta joka avartaa ainakin henkistä maailmankuvaa. Ilma suosi, hauskaa yhdessäoloa ja mainio vetäjä. Kukaan ei ole, eikä varmaankaan tule kirjoittajana ammattilaiseksi, mutta hauska harrastus. Tänään on vuodossa tangomarkkinat ja tangokuningatar finaali. Miesten kisassa oli oikeaan osunut valinta. Tosin Tino Algren olisi ansainnut vähintäin toisen sijan. Tänään varmaankin hurraamme Hanna Hirvoselle. Hyvä laulaja ja meidän Marjon artistikurssikaveri. Vielä tulevaan viikkoon sisältyy yksi päivä Porin jazzeilla ja Suomi areenalla. Eiköhän siinä kulttuuria tähän hetkeen. Tosin täytyy ehtiä vielä muutama kesäteatteri katsastamaan lähiviikkoina.

En tiedä mistä johtuu, mutta yleisökyselyssä parhaiten hoidetut ministeripestit olivat ulkoministerin ja puolustusministerin alueet. Sattumalta näillä ministeriöillä on vahvat Siniset ministerit Soini ja Niinistö. Työministeri ilmeisesti kärsii suuren yleisön silmissä hieman yleisestä AY-liikkeen masinoimasta aktiivi/kiky -mallien kielteisyydestä. Siitä huolimatta, että Lindströn on yksi parhaiten toimineita työministereitä, jos peilataan sitä työllisyyden paranemiseen ja työttömyyden laskuun. Pirkko Mattilan päälle kaatuu taas so-ten pysähtyminen eduskuntaan, vaikka syyllinen taitaisi löytyä demarijoukosta. Antti Rinne uhoaa seuraavan hallituksen aloittavan uuden soterakennelman valmistelun ja taas saadaan miljoonia kulumaan. Kaikki ovat lähes yksimielisiä siitä, että uudistusta tarvitaan, mutta ei olla valmiita antamaan kunniaa kenellekään uudistuksen läpiviemisestä.

Trumpille ja Putinille hurrataan, mutta tulossa on myöskin mielenosoituksia, eikä suotta. Molemmat äijät on niin läpikieroja, ettei puheista ole minkäänlaisia takeita. Trumppi on jo Euroopan kiertueellaan esittänyt niin paljon ristiriitaisia lausuntoja, että mahtaako enää muistaa puoliakaan. Hänellä tietysti vanha hyvä taktiikka. Aina  samaa mieltä, kuin talonväkikin!

Kommentoi kirjoitusta.

Harhauttavia otsikoita!

Perjantai 6.7.2018 klo 16:21 - Reijo

Iltalehden otsikko hätkäytti, "Ville Niinistö sai pennun". Otsikon mukaan näytti siltä, että jo toisen kerran mies, mutta koirasta sentään oli vain kysymys. Iltalehden otsikointi on monesti aika raflaavaa ja tarkoituksellisen koukuttavaa. Persu kansanedustaja Mika Niikko itki joku päivä sitä, ettei häntä pyydetty mukaan silloin, kun puolue hajosi. On helppo ymmärtää niitä jotka olivat tuota luotettavien edustajien valintaa alkuvaiheessa keräämässä. Mika Niikko ei tuohon joukkoon kuulunut. Hänhän on tyypillinen entinen alkoholisti, jonka mielentila on hyvin mustavalkoinen ja äkkipikainen. Sitä en tiedä onko jälkeenpäin mukaan pyydetty, mutta kielenkäyttö osoittaa, että hyvä ettei ole mukana. Olihan niitä muitakin, jotka olisivat halunneet tulla alkuvaiheessa, eikä huolittu ja nyt ovat antamassa hyvin katkeria lausuntoja.  Niikko on omalla alueellaan tehnyt hyvääkin työtä, mutta selviytyessään niistä vaikeuksista mitä hänellä on ollut luulisi, että mukana olisi hieman tullut nöyryyttä!

Galluppien merkillisyys ja epäluotettavuus tuli taas esiin, kun Yle julkaisi oman galluppinsa. Ylen mukaan Persujen kannatus 10 % ja Sinisten 1,1 %. Lähes samaan aikaan kyselty Iltalehden ja Uuden suomen gallupin mukaan Persujen kannatus 8% ja Sinisten 3%. Nämä olivat suurimmat heitot mitä noissa kahdessa gallupissa oli. Ehkä on parempi vain antaa äänestäjien sanoa vaaliuurnilla.

Useita miljoonia palaa taivaan tuuliin, kun Putini ja Trumppi tapaavat Helsingissä. Luulisi, että Siperia olisi paljon turvallisempi ja edullisempi paikka tapaamiseen ja mieluummin vielä  sydäntalvella. No Suomipoika maksaa eikä kukaan valita. Ei ole mielenosoittajia Suomi ensin banderolliensa kanssa.

Ei kai se tarkoita omaakin ikääntymistä, kun taas kolme lastenlasta täyttää vuosia ja parille tulee kesän aikana mopokortti-ikä täyteen. Samalla toinen rippi-lapsi tälle kesälle. Joten ei muuta, kuin synttäri ja rippikakkujen tekoon, hep hep.

Kommentoi kirjoitusta.

Hitaasti, mutta varmasti:

Torstai 28.6.2018 klo 22:15 - Reijo

Hitaasti, mutta varmasti. Näin voi sanoa Sinisten puoluekannatuksesta. Viimeisin mittaus, 2.6% ei ole paljon, mutta suunta on ylöspäin. Nyt, kun maakuntavaalitkin siirtyvät pitkälle kevääseen, vielä ehtii paljon tapahtua. Huomenna ja sunnuntaina Sinisten puoluevaltuusto ja hallitus kokoontuu Oulussa valmistelemaan puolueen ohjelmia. Siispä suunta kohti Oulua ja lauantai aamulla torille toripolliisin seuraksi tapaamaan tulevia Sinisten kannattajia. Työministeri Lindströmiä yritettiin taas eduskunnan kyselytunnilla hiillostaa Aktiivimalli kakkosesta. Ministeri pärjää kyllä hyvin kyselijöiden kanssa ja sekös näitä tietysti ärsyttää. AY-liikkeen edustajille ei mitenkään sopisi, että työtä pitäisi aktiivisesti myöskin etsiä, eikä odottaa, että joku tulee kotoa töihin hakemaan.

Parkanon kaupungin valtuusto hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen maanantain kokouksessaan. Laitampa tähän jatkoksi puheenvuoron, jonka käytin Sinisten valtuustoryhmän puolesta kokouksen käsittelyssä:

Tilinpäätös osoittaa, että jotain on tässä kylässä tehty oikein. Tai oikeastaan aika paljonkin. Tilinpäätöksessä vuosikatteen positiivinen kehitys on myönteinen mittari. Niin kauan, kuin verokertymä ja valtionosuudet pysyvät suhteellisesti samalla tasollaan ei isompia ongelmia taloudessa ole.

Vaikka koulukampuksen myötä velkataakka kasvaa, niin tiukalla taloudella selvitään. Koulukampuksessa kuitenkin satsataan tulevaisuuteen.

Työllisyysaste alkaa olla lähellä sitä pistettä, että voidaan puhua pian työvoimapulasta. Jo tällä hetkellä joillakin alueilla on työvoimasta pulaa. Tulevaisuudessa on aika surullista, jos yritysten saanti paikkakunnalle tyrehtyy siihen, ettei meillä ole tarjota riittävästi työvoimaa.

Huoltosuhde ja sen heikkeneminen, josta meillä aina joskus käydään keskustelua, ei sekään ole pelkästään riski. Jos meille muuttaa hyvätuloisia ja hyväkuntoisia eläkeläisiä saamme tuottavia veronmaksajia. Me voisimme jopa kampanjoida, että saisimme myöskin eläkeläisiä paluumuuttajiksi.

Talousarvion yleisistä tavotteista selkeästi jää miinukselle ainoastaan kohta kolme. Positiivisen väestökehityksen edistäminen. Toisin sanoen tälle talousarviovuodelle jää näin yksi, toki sitä tärkeämpi tavoite.

Kaupungin henkilöstökehitys tulee korreloitua enemmän väestökehitykseen, kuin esim. maakuntasoten tuloon.

Kaupungin henkilöstölle kokonaisuudessaan voi antaa kiitoksen hyvin tehdystä työstä. Eikä tämä luottamushenkilöporukkakaan ole pahasti töpeksinyt. Sinisten valtuustoryhmä hyväksyy kiitoksin vuoden 2017 tilinpäätöksen!

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Juhannusta!

Perjantai 22.6.2018 klo 10:52 - Reijo.

Ainakin vielä Juhannussää näyttää hyvin "todennäköiseltä". Vettä tulee niinkuin Esterin ......  Toki, vettähän tässä on kaivattukin ainakin kasvimaille. Nurmikon kanssa on ollut aika rauhallista. Sain rakenneltua jokirantaan uuden laiturin ja muuta pientä remppaa kun ei nurmikkoa tarvinnut ajella. Juhannukselta vietellään sään salliessa viikko pääosin Pyhäniemessä. Jos aurinko suostuu näyttäytymään niin kokeillaan vähän kalaonnea Kankarijärvellä ja kuntolenkkiä Pyhäniemen maastoissa. Vielä toki tilinpäätös kokous Parkanossa maanantaina ja ehkä muitakin käyntejä kotosalla, mutta matka on onneksi sopivan lyhyt.

Monella tavalla voidaan suhtautua työantajiin. Kesätyöpaikat ovat monilla ns. kiven alla. Vasemmistonuoret ovat julistaneet kampanjan, jossa pyritään saamaan kielteistä julkisuutta työnantajille. Siniset nuoret ovat tehneet vastakampanjan, jossa kehotetaan julkiantamaan hyvä työnantaja. Jokainen voi tietysti miettiä kummalla tavalla on positiivisempaa vaikutusta tuleviin kesätyöpaikan järjestäjiin.

Työministeri Jari Lindströn oli taas kerran myönteisesti esillä A-studion haastattelussa, maahanmuuttajien kotouttamisen onniistumisesta. Ministeri myönsi, että osittain on epäonnistuttu. Rehellisyys on Lindströmillä useissa haastatteluissa selkeää. Kuitenkin ministerillä on selkeästi onnistuneita esityksiä ja tekoja moneen muuhun aikaisempaan ministeriin verrattuna. Edellinen työministeri Ihalainen esittelee kyllä jälkikäteen teesejään mitä pitäisi tehdä. Hänen ministeri kaudellaan taisi tulla melkein Suomen ennätys työttömyyden kasvussa.

Kyllä vihervasemmistolle on vaikeaa saada mitään valmiiksi. Selkeää viivyttämistä valiokuntakäsittelyssä. Kova kiire kesälomalle, ettei vain hallitus saisi valmista esitystä Maakunta-sotesta eduskunnan käsittelyyn. Tuo eduskunnan loma, kun on niin kovin lyhyt.

Kerranki Trumppi joutui vähän perääntymään ja päästämään meksikolaislapset pois häkeistään. Melanie taisi vähän Trumppia kovistella ja joutui tuokin jästipää kokemaan voittajansa.

Jokaiselle mukavaa Juhannusta. Pidetään veneen tappi kiinni ja liivit päällä!

Kommentoi kirjoitusta.

Eläkeläisen kesäkiireet!

Perjantai 15.6.2018 klo 17:07 - Reijo

Eilen Sastamala, tänään Tampere, huomenna Sastamala, tiistaina Keuruu/Haapamäki, tällaista eläkeläisen kiireet. Kuun lopussa ainakin vielä Oulu ja mahdollisesti Saarijärvi. Sitten heinäkuu jo onkin rauhallisempaa. Maakuntavaalitkin siirtyvät muutamalla kuukaudella eteenpäin, joten niitä ehditään sitten miettiä lähempänä. Sitten vielä suvun ja ystävien kautta tulevat tärkeät menot. Tyttären pojan rippijuhlaa vietettiin viime sunnuntaina ja toisen tyttären pojan rippipäivää juhlitaan heinäkuun alussa. Ystävän häitä vietellään Parkanossa heinäkuun puolessa välissä. Niin harvoin, kun nykyään enää hääkutsuja tuleekin, niin tottakai samalle päivälle olisi Virroilla Helenan sukulaispojan häät. Molempiin ei voi mennä!!!

On se aika mukavaa tuo suurvaltapolitiikka. Trumppi haukkui Pohjois-Korean Kimiä taskuraketiksi ja muutamilla muillakin lempinimillä. Kimi taas vastaavasti nimitteli Trumppia mm. seniiliksi mielenvikaiseksi ukkeliksi. Yhteisessä tapaamisessa taputeltiin toisiaan selkään, kuin ylimmät ystävät. Trumppi jopa vähätteli Kimin teettämiä murhia ja kansan diktatuurista nälässä pitämistä. "Kaikillehan tällaista sattuu" oli Trumpin kommentti. Tuntuu vahvasti siltä, että molemmilla on sahajauhot aika tavalla märkänä. Taisi joku Suomen presidenttiehdokaskin kuulua tuohon Trumpin ihailijapiiriin??!

Parkanon ainoa olympiaedustaja Leppäsen Heikki soitteli ja aiheena oli pesäpallon ystävyysottelu Parkanon valtuustoa vastaan. Heikki puheli, että kyseessä olisi hieman leikkimielinen ottelu. Ilmoitin, ettei mistään leikistä ole kyse. (No, sehän meni nauruksi, ihan tosiottelu.)  Pelaajia Heikin joukkueeseen tulee pitkin Suomea itäsuomesta pohjoiseen ja pääkaupunkiseudulta. Kaikki entisiä parkanolaisia.

Nykyään hyvin viher-vasemmistolainen Aamulehti kirjoitti hyvän jutun Parkanon terveyskeskuksen toiminnasta ja ulkoistetun sote-palvelun hyvästä onnistumisesta. Palvelua tuottavan Kolmostien terveyden hallituksen jäsenenä ei voi olla kuin tyytyväinen hyvään palautteeseen.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »