Kumpi tulee ennen kesä, vai hallitus?

Perjantai 3.5.2019 klo 20:20

Ei kai nyt sentään tarvi enää suksia hakea toista kertaa orsilta takaisin. Pahalta kyllä näyttää. Vapun aikaan ajeltiin Kiuruvedellä ja lunta oli pikkuisen ilmassa. Tänään Saarijärvellä oli jo maa valkoisena. Nyt meilläkin on jo sen verran lunta tullut, että maa alkaa valjeta. No, ehkä kesä on sitten sitä parempi, kun tulee ajallaan.

Eduskunta käy lapsellista keskustelua persujen istumapaikoista. Eikö äärioikealla olevan puolueen paikka ole istua oikeassa laidassa. Kun ajatukset ovat hyvinkin oikeistolaisia niin miksi pitäisi leikkiä olevansa jotain muuta. Jälleen kerran persut näyttäytyvät "uhrilampaina" ja kansa uskoo. Toki persujenkaan äänestäjät eivät kaikki näin oikeistolaisesti ajattele, mutta äänestyskäyttäytymisellään ovat äärioikeistolaista ajattelua tukeneet. Jossain vaiheessa varmasti myöskin äänestäjät tämän "erheensä" huomaavat. On aika mielikuvituksellista väittää persujen ajatusmaailmaan kuuluvan yhtymäkohtia ns. "vennamolaisuudesta".


Antti Rinne on hallitusneuvotteluissaan aika lailla hukassa. Jokaisen puolueen kanssa on isoja erimielisyyksiä lähes kaikista tärkeimmistä hallitusohjelmaan sisällytettävistä asioista. Kokoomus ei hyväksy demarien verolinjauksia. Persut ja demarit eivät sovi ilmasto- eikä maahanmuuttoasioissa samaan kategoriaan. Vasemmisto ja kokoomus ei sovi oikein missään asioissa samaan joukkoon. Kepulla ei ole mitään mieltä lähteä kokemaan uutta tappiota demarihallitukseen. Ruottalaiset lähtee vaikka millä ohjelmalla, vaikka mihin hallitukseen. Vihreät ja demarit ovat ehkä lähinnä samanmielisiä, mutta kokoomuksen samaan joukkoon sovittaminen voi olla vaikeanpaa. Kyllähän vanha kokoomus slougani "koti, uskonto, isänmaa" on jo kaukana nykykokoomuksesta, joten hallituskiima voi siloittaa tietä kummasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Hauskaa Vappua!

Perjantai 26.4.2019 klo 19:55 - Reijo

Kyllä se ilmastonmuutos on tosiasia. Ainakin muutaman päivän. No Vapuksi ehkä taas viilenee. Oikeestaan ei huono asia, se vähän rauhoittaa juhlintaa. Vapun viettoon taidamme lähteä Itä-Suomen suuntaan. Yksi pitkään toiminut eläkeläisyhdistyksemme viettelee synttäreitään ja tapoihin kuuluu käydä pääjärjestön puolesta tervehtimässä kohtuullisen "europuskan" kanssa. Tämä viikko onkin ollut kohtuullisen hiljainen. Sivistyslautakunta ja Kansallisoopperan hallintoneuvosto. Näiltä on ehtinyt jopa pihahommiin. Huomenna vesipumppua jokeen ja laituri paikalleen, niin siitä se kesä lähtee alkuun.

Kaupunginhallinnossakaan ei suuria tapahdu. Tori on saamassa katoksensa. En tiedä onko sitä vähän pehmenemässä, kun tuohonkin asiaan on suostunut. Yläri julkaisi vanhan uutisen jossa allekirjoittanut monen muun valtuutetun kanssa oli vastustamassa torin kattamista silloin, kun kaupunginjohtaja Karjalainen sitä ensi kerran esitti. On se tietysti ainutlaatuinen. Ei niitä kovin monella torilla näe. Toivottavasti se tuo lisää mm. torikauppiaita Perjantaitorille. Ehkä muutamia ulkoilmatapahtumiakin voidaan järjestää ilman sateen pelkoa.

Suomessa on toimiva hallitus, mutta Antti Rinne yrittää saada aikaan omaa muodostelmaansa. Persut todennäköisesti on jo ulkona ja hakemassa marttyyriviittaa. Nyt olisi ehdottomasti Rinteenkin syytä ollut joustaa mahdollisimman paljon ja saada persut hallitusvastuuseen. Vähän löysemmin kasatulla hallitusohjelmalla ei tuota vastuuta olisi onnistunut väistämään. Oppositiosta huutelemalla ei aikaan saa mitään, mutta lisää vastuuttomia puheita. Sama se on tietysti Rinteelläkin hallituksessa. Annetaan taas velan ja työttömyyden kasvaa, niinkuin edellisenkin demari-kokoomus hallituksen aikana. Sitten taas joku tulee korjaamaan tehdyt virheet. 

Ei muuta kuin fiinisti Clara Wappen!

Kommentoi kirjoitusta.

Siunattua pääsiäisen aikaa.

Torstai 18.4.2019 klo 20:30 - Reijo

Vaalit on käyty ja täytyy sanoa, ettei ole paljon lapsille kerrottavaa. Eihän nuo gallupitkaan paljoa luvanneet, mutta lopputulos oli galluppien mukainen. Kuinka paljon siinä on sitä median ja galluppien luomaa annakkohäviäjän painolastia, sitä ei kukaan selvitä. Eikä varmaan ainakaan media haluakkaan. Se voisi johtaa siihen, että gallupeilla ohjailu kiellettäisiin aina vaalien alla muutamaksi kuukaudeksi. Uskonpuute mahdollisuuksiin saada kansanedustajan paikkoja saadaan luotua halutulla ohjailulla. Sitä on vaikea minkään pienpuolueen yhtäkkiä murtaa. Nämäkin tietysti ovat selityksiä. Olen moneen kertaan sanonut, että lähtö kokoomuksen kelkkaan hallitukseen on selkeä alamäen julistus seuraaviin vaaleihin. Tämän tulee taas demarit näkemään mikäli kokoomuksen kanssa samaan kelkkaan lähtevät. Persut ehkä tämän jo aavistavat, eivätkä tähän lähde. Ainahan niitä tekosyitä löytyy kieltäytyä hallitusyhteistyöstä, vaikka suuria lupauksia on annettukin.

Vaikka Sinisillä menikin huonosti, ei silti yhtään kaduta eroaminen. Kun katseli eri piireissä edustajiksi päässeiden joukkoa, kyllä näytti aika ikävältä. Ehkä ei ole syytä kommentoida enempää, ettei tule syytteitä, mutta aika näyttää.

Kun edellisessä kirjoituksessa mainitsemani tähtiliikkeen ehdokas sanoi, että vennamolaisuus on kuopattu, hän on siinä oikeassa, että se kuopattiin ainakin vähäksi aikaa Sinisten mukana. Aika näyttää noustaanko. Samalla voin oikaista tämän ehdokkaan mainintani SDP:n jäseneksi. Hän ei ole kuulemma jäsen, vaikka eräs hänen toimittajakaverinsa Tampereella niin kertoikin.

Nyt sitten jäädään vaan odottelemaan satasen korotusta eläkkeeseen ja monta muuta mukavaa, mitä meille luvattiin. Kiljunen muuttaa eläkeindeksin puoliväli-indeksiksi jne. Tosin siitä hyötyvät vain kohtuullisen suuria eläkkeitä saavat, mutta väliäkö sillä. Niinhän se on aina mennyt. Jolla paljon on, sille lisää annettakoon!

Kommentoi kirjoitusta.

Toimittajat, kuin huono opettaja.

Perjantai 12.4.2019 klo 11:10 - Reijo

Sitten takatalvi jäinen ehti.... jne. Hiihtokelit tuli takaisin ja muutaman päivän vielä kestää ennenkuin tällä alueella päästään samaan vaiheeseen kevättä, kuin oli Huhtikuun alussa. Mukavahan sitä oli taas hiihdellä hyvillä Käenkosken laduilla. Vaalikiireetkään ei enää kovin isosti hetkauta.

Tänään toki mennään Tampereen keskustorin vaalikopille vähän apuun, kun sielläkin ehdokkaiden tavoittelijoita näyttää riittävän. Jollain tapaa näyttää uskomattomalta eri galluppien antamat ennusteet. Muistan itse, kun käytiin vaaleja jolloin persujen kannatus oli prosentin luokkaa. Silloin sai lähes yksin tarjoilla kahvia eri toreilla, eikä ehdokkaiden jutuille ollut paljon tulijoita. Silloinkin kansanedustajia tuli 5 ehdokasta läpi. Nyt kuitenkin menestys vaaliteltoilla on ollut aivan toista luokkaa. Siniset kiinnostaa. TV:n vaalikeskusteluissa toimittajien käyttäytyminen on, kuin huonolla luokanopettajalla. Monta ehdokasta huutaa yhtäaikaa ja kenenkään puheista ei saa kunnolla selvää. Puheenvuoroja jaetaan, mikäli jaetaan pärstäkertoimen mukaan. Halla-aho istuu, kuin mykkä paskalla, mutta hän saa toimittajien pyytämällä pyytäen, eniten puheaikaa. Onhan hänellä yksi agenda maahanmuutto, joka sopii jokaiseen puheenvuoroon, oli sitten kysymys taloudesta, verotuksesta, tai ilmastomuutoksesta. Sampo Terhoa yritetään mollata vielä aamun uutisjutuissakin vähästä puhumisesta. Toki Sampo sai toimittajista johtuen ilmeisesti vähiten puheaikaa, mutta hyviä asiallisia puheenvuoroja. Sampon olisi varmaan pitänyt ainakin joidenkin toimittajien mukaan yhtyä siihen mölykuoroon, jolla ei ollut minkäänlaista käsitystä sivistyneestä keskustelusta. Hyvä, että on joku sivistynytkin joukossa. Siitä pisteet. 

Yksi nykyisen persujoukon kansanedustajista kertoi olevansa erimieltä keskustelustamme puoluehajaannuksen jälkeen. Meitä oli kaksi kuulijaa ja me muistamme kuitenkin tuon keskustelun niin, kuin kerroin. Toki asiallinen hyvä edustaja ja olisi ollut jopa ministeri ainesta, mutta nyt lienee tuo tie ainakin toistaiseksi tukossa. Persuista halutaan nyt tehdä marttyyreitä, kun kukaan ei huoli hallituskumppaneiksi. Heinäkuussa sekin sitten nähdään, onko hallitus silloin valmis?

Kommentoi kirjoitusta.

Kahvia ja makkaraa tarjolla

Perjantai 5.4.2019 - Reijo

Vaalien alus on hienoa aikaa. Ei tarvi miettiä mitä tänään laittais ruuaksi. Vähän yksipuolista toki, mutta tarjolla on makkaraa ja kahvia ja välillä toki soppaakin. Pikkuhiljaa varmaan hiljenee, mutta ensi viikko vielä ravintoa riittää. Torstaina kepu Sipilän johdolla keräsi Parkanon torille monisatapäisen yleisön ja makkaraa käristelivät useita satoja. Oltakoon puoluejohtajista mitä mieltä tahansa, mutta jos pääministeriehdokkaita haetaan, se löytyy kolmikosta Sipilä, Orpo, ja Rinne. Nimenomaan tuossa järjestyksessä. Rinnekin hyvin pitkin varauksin. En tiedä mitä tekee pääministeriehdokastentissä Halla-aho. Onhan toki Halla-ahokin hieman terästäytynyt, kun haukkuu persuista pahimmat turvansoittajiksi, joille ei paljon anna arvoa.

Mielenkiintoista miten persuissa menestyvät nämä moniloikkaajat, jotka menevät aina sinne missä parhaiten oma asema nousee. Kike Elomaa loikki sinne tänne ja lopuksi laski parhaiten menestyvänsä palaamalla persuihin. Saas näkee. Arja Juvonen harmitteli 2017 Porin Suomi Areenalla tavatessamme, että häntä ei ollut pyydetty mukaan perustettuun uuteen ryhmään, eli tulevaan Sinisten joukkoon. Muutama muukin olisi ollut tulossa, mutta ei joukon yhtenäisyyden takia huolittu. Kokoomukseen kolmiloikan tehnyt Kai Turunen laski aivan oikein, hän ei pärjää Jari Lindströmille, mutta ei kyllä pärjää kokoomuksessakaan. Näinhän teki aikanaan myöskin Kainuun Pentti Kettunen. Hän meni välillä Kepuun, mutta ei pärjännyt ja palasi takaisin persuihin. Pääsi myöskin vielä eduskuntaan, mutta nyt poliittinen ura on ehtoopuolella. Näitä on toki muitakin joka menevät aina tuulen mukana missä parhaiten oma etu tulee turvattua. Eräs aikanaan SMP:n valtuutetunakin ollut väitti edelleen olevansa vennamolainen sen jälkeen, kun oli ollut ehdokkaana kokoomuksessa, demareissa ja nyt tähtiliikkeessa. Tähtiliikkeessä voi olla mukana, vaikka on demarijäsen. Tämä politiikka on tällaista moniosaajien ja tuulten haistajien maailmaa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit ja puoliväli-indeksi.

Perjantai 29.3.2019 klo 16:08 - Reijo

Ilmeisesti eduskuntavaalit ovat lähellä, kun galluppien antamia tuloksia kommentoidaan joka toisessa ohjelmassa. Lisäksi puolueiden puheenjohtaja haastatteluja tulee parilta kanavalta ja vielä yhdeltä valikoituja tenttejä. Kun edelleen noin 40 % äänestäjistä ei tiedä, tai kerro ketä äänestävät, niin gallupit ovat vain suuntaa antavia. Kun persuja ei tunnu oikein kukaan huolivan hallitukseen, niin mitä merkitystä edes lievän vaalitappion jälkeen puolueella on. Demarit, jotka tällä hetkellä kärjessä keikkuvat ilmoittivat Rinteen suulla, ettei hallitusyhteistyöhön persujen kanssa ole edellytyksiä. Esteenä lienee pääosin suhtautuminen muihin kanssaihmisiin. Ilmastokeskustelu näyttää satavan persujen laariin, joilla ei oikein vastuullisuutta saa mihinkään asiaan. Toki tuossa asiassa on paljon turhaa vouhotusta, mutta niin kauan kuin EU:ssa ollaan mukana joutuu hieman senkin pillin mukaan marssimaan.

Eilen kuuntelimme VENK:n kokouksessa entisen demarikansanedustaja Kimmo Kiljusen paatoksellista puhetta taitetun indeksin poistamisesta. Taitettu indeksi tuli voimaan Paavo Lipposen hallituksen aikana ja Kimmo Kiljusen ollessa äänestämässä tämän puolesta. Nyt oli kyllä takki kääntynyt aika vauhdikkaasti. Kun tuossa tilaisuudessa oli myöskin opettaja eläkeläisiä, niin Kiljunen nautti esityksillään suurta suosiota. Jos taitettu indeksi muutettaisiin ns. puoliväli-indeksiksi, niin siitä hyötyisivät lähinnä tälläkin hetkellä kohtuullisen hyvää eläkettä saavat. Tiettävästi mikään puolue ei ainakaan julkisesti ole asian puolesta liputtaneet. Tosin mm. Jukka Gustafsson oli puoliväli indeksin puolesta, mutta sekin taitaa mennä vaalipuheiden piikkiin. Kaikkein viisainta, jos halutaan eläkeläisköyhyyteen vaikuttaa, olisi antaa alle 1400 euron eläkkeille verovapaus. Nämä rahat tulisivat suoraan kulutukseen ja tuottaisivat hyvin äkkiä takaisin veromenetykset.

Ulkoministeri Timo Soini on tulossa Parkanoon ensi lauantaina 6 pv. Timo on kuitenkin innolla mukana Sinisten vaalityössä, vaikka ei ehdokkaksi lähtenytkään. Parkanossa varmaan jokaisen puolueen edustaja saa liikkua vapaasti ilman minkäänlaista äärioikeiston aiheuttamaa uhkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntavaaleihin vajaa kuukausi

Perjantai 22.3.2019 - Reijo

Mukava tunne, kun saavuttaa jotakin, minkä on asettanut kuluvan talven tavoitteeksi. Tuhat hiihtokilometriä tuli tiistaina täyteen tälle talvelle. Se on kaksinkertainen määrä viime talveen. Toki parhaana hiihtotalvena suksiteltiin n. 2300 km, mutta silloin oltiin vielä työelämässä, eikä ollut eläkeläisen kiireitä. Tälläkin viikolla vielä torstain kh:n seminaari Tampereella, Perjantaina Saarijärvellä eläkeyhdistyksemme hallituksen tilikokous. Ensi viikko Sivistyslautakuntaa, vesiyhtiötä, kaupunginvaltuustoa, Kolmostien terveyttä ja yksi päivä Helsingissä eläkeyhdistysten yhteiskokouksessa. Kyllähän nuo hiihtokelitkin jo sopivasti hiipuvat, että ehtii muutakin harrastella.

Vähän pitäisi ehtiä mukaan eduskuntavaalityöhönkin. Muutama paikka on jo tullut kierrettyä ehdokkaiden avustamisessa. Pääasiassa teen tällä kertaa työtä puolustusministerin erityisavustajan Petteri Leinon apuna. Ehdottomasti yksi pätevimpiä Pirkanmaan ehdokkaita kaikki puolueet huomioiden. Tavoitteena on vähintäin yhden paikan varmistaminen Sinisille tässäkin vaalipiirissä. Toivottavasti äänestäjät näkevät äänestämisen perusteena muutakin, kuin pelkästään yhden asian liikkeet. Ei maata tasapuolisesti rakenneta Kokoomuksen kaupunkikeskeisyydellä, ei persujen maahanmuutolla, ei Vihreiden ilmastovouhotuksella, ei demarien kaiken vastustamisella ja AY-likkeen nuoleskelulla jne. Kokoomus on aivan selkeästi siirtymässä sille linjalle jota Helsingin kaupunginjohtaja ja muutamat muut suurten kaupunkien pomot ajaa. Kaikki pitää olla kaupunkivetoista ja muualle maahan jaetaan mahdollisia murusia. Naamakirjan postauksissa persut on hyvin innokkaasti mukana jakamassa kieltämättä iljettäviä Oulun seudun raiskaustapahtumia, mutta yhtään juttua ei ole näkynyt, kun Uudessa-Seelannissa valkoinen mies tappoi raukkamaisesti mustia ihmisiä. Oulun tapauksista tulee mieleen, eikö vanhemmat yhtään seuraa missä heidän lapsensa seikkailevat ja mitä netissä touhutaan. Se ei mitenkään puolusta näitä matujen tekoja, mutta vastuuta vois ottaa vanhemmat lapsistaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Väärin sammutettu

Perjantai 15.3.2019 klo 21:45

Väärin sammutettu oli usean puolueen kommentti hallituksen eroamisesta. Hallitushan ei tosiasiassa kaatunut, vaan pyysi pääministerin johdolla eron. Eilisessä vaalikeskustelussa demarien Antti Rinne ja muutama muukin opposition edustaja oli kovin harmissaan hallituksen erosta. Mitenkään ei tullut mieleen, että samat puolueet on neljän vuoden aikana kymmenkunta kertaa yrittäneet saada hallitusta kumoon. No, politiikka on tämmöstä. Vaalikeskustelu sinänsä oli aika lapsellista lässytystä kaikilta osin. Ei voi sanoa, että mitään uutta viisautta olisi kukaan esittänyt. Parhaimmat arviot saa yleensä ne jotka yrittävät puhua mahdollisimman paljon, vaikka asian vierestä ja toisten päälle. Näin tekee mm. Li Andersson.

Koululaiset olivat saaneet hyvän syyn lintsata tänään koulusta. Ilmastolakko oli työnimenä. Vähän hevosenpään mittaa pitemmät tenavat lienevät suurimpia ilmastoasiantuntijoita. Ei liene kovin vaikeaa haastattelijalle vastata kysymykseen "mitä aikoo itse tehdä ilmastoasian edistämiseksi?" En osta polttomoottoriautoa, en aio lentää lentokoneella, en syö lihaa, enkä juustoa, enkä polta puita lämmittämiseen. Kukahan näillekin laupunkilaisille pullamössölapsille opettaisi miten maaseudulla liikutaan, lämmitetään ja mistä ruoka tulee? Ei kai lehmiä tarvita, kun Valion maitoa saa kaupasta purkissa. Toki ilmastoasia on varmaankin ajankohtainenkin ja maailmanlaajuinen. Kuitenkin mittasuhteet pitää laittaa oikeaan järjestykseen. Kun näitä hyviä suhteita on monen valtion päättäjiin ja päämiehiin, voisi näille vähän vinkata, että jotain tarttis tehrä. Kiinan, Venäjän ja USA:n päämiehistä voisi aloittaa.

Muutama ilta meni lukiessa USA:n entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman kirjaa "Minun tarinani". Kirja oli mielenkiintoinen ja hyvin avartava kertomus USA:n politiikasta. Se oli myöskin kertomus siitä miten hyvin köyhistäkin oloista voi Amerikassakin nousta merkittävään asemaan. Se oli myöskin vastakohta nykyisen presidentti Trumpin poliittiseen asemaan pääsystä. Trump oli miljonääri presidentiksi tullessaan ja se näkyy myöskin hänen suhtautumisessaan vähempiosaisiin kansalaisiin. Toivottavasti edes USA:n kansalaiset tulevat järkiinsä seuraavissa presidentin vaaleissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kaikki kaatuu....

Perjantai 8.3.2019 klo 19:12 - Reijo

Sote kaatui, hallitus kaatui, Mäkäräinen kaatui. Kaikki nämä samana päivänä. Eniten harmitti Mäkäräisen kaatuminen, koska se saattoi vaikuttaa viimeiseen ammuntaan niin, että tuli pari hutia ja todennäköinen maailmanmestaruus. Eduskunnan oppositio demarien johdolla pääsi tavoitteeseensa. Jarruttamalla tarpeeksi pitkään sote valmistelua saatiin aikaan tilanne, ettei maaliin pääsy ollut mahdollinen. En tiedä on koulutus mennyt vähän hukkaan perustuslaki ja sotevaliokunnalta, kun yli tuhannen asiantuntijan kuulemisella ei saada asiaan oikeita nuotteja. Osa syy oli tietysti kokoomuksella, joka piti jääräpäisesti kiinni valinnanvapaus vaatimuksestaan. Ilman sitä olisi sotelaki edennyt eduskuntaan ja tullut todennäköisesti hyväksytyksikin. Hallituksen kaatuminen tässä yhteydessä ei sinänsä ole mikään erikoinen asia. Toimitusministeriö jatkaa samalla miehityksellä ja pääsee tekemään samalla politiikkaa. Niin teki edellinen kokoomus-demarivetoinen hallituskin. Jopa hallituksen jäsenetkin äänestivät omia hallituksen tekemiä esityksiään vastaan. On selvää, että uusikin hallitus, joka vaalien jälkeen muodostetaan alkaa saman sotepainin. Ja taas muutamia miljoonia saadaan palamaan lisää. Tähän mennessä valmistelu on maksanut runsaat 200 miljoonaa. Toivottavasti edes osa tuosta valmistelusta voidaan jatkojalostaa.

Jotenkin on jäänyt vähän sellainen kutina, että gallupit ei aivan kerro kaikkea mitä vaaleissa tulee tapahtumaan. Ilkka-lehti uutisoi tällä viikolla, että Vistbackan lähtö Sinisten ehdokkaaksi varmisti yhden ja mahdollisesti kaksi paikkaa Sinisten vaaliliitolle pohjanmaalla. Vastaavia ylläreitä saattaa muhia muissakin piireissä. Uusimaa on varma parin- kolmen paikan piiri. Muutama muu niin ollaan siinä puolessa tusinassa mikä on hyvä alku uudelle puolueelle. Soinin siirtyminen muihin tehtäviin on menetys, mutta ymmärrettävä pitkän poliittisen uran jälkeen.

Parkanon lukion purkupäätös oli taas kerran esillä. Eli rakennus/ympäristölautakunta esittää purkulupaa rakennuksella. Mikäli aikanaan päätöksestä valitetaan, tulisi valittajille määrätä kustannusvastuu rakennuksen ylläpidosta. Eli noin 100000 euroa vuosi tyhjilleen jäävästä rakennuksesta, jolle ei mitään järkevää käyttöä ole.

Kommentoi kirjoitusta.

Sotea pukkaa...

Perjantai 1.3.2019 klo 21:17 - Reijo

Pian on taas yhdet MM-kisat käyty ja petytty monet kerrat. Mitalit eivät enää suomalaisillekaan ole läpihuutojuttuja. Päinvastoin taitaa näistä kisoista tulla melkoinen mahalasku. Erikoista kisailu on yli kymmenen asteen lämmössä ja vesisateessa hiihdellä kilpaa. Onhan se hyydyttänyt yllättävän äkkiä niin suomalaisia, kuin muidenkin maiden urheilijoita. No sitähän voi jokainen käydä kevätlumilla kokeilemassa.

Sote ehtii, sote kaatuu. Nekin on jonkin tason mm-kisat. Vielä muutama viikko tätä kilpajuoksua ja sitten äänestetään. Tai sitten ei. Minkähän takia eduskunnan pitäisi lopettaa työnsä kesken. Uusi valitaan vasta huhtikuun puolivälissä, joten siihen asti voisivat palkkansa eteen töitä tehdä. Päivänselvää on, että sotekäsittelyä on valiokunnissa viivytetty joko tarkoituksellisesti tai tyhmyyttään. Kun asiasta on kuultu yli tuhatta asiantuntijaa luulisi, että jonkinlaista kuvaa olisi jokaiselle muodostunut asioiden eteenpäin viemiseksi. Viisitoista vuotta on väännetty asiaa jonka periaatteista jokainen puolue on samaa mieltä. Viime hetkillä iskee kaunainen kateus siitä mikä, tai mitkä puolueet saavat sote uudistuksen maaliin asti. Vanhustenhoidossa eri puolilla maata todetut puutteet ovat osoitus siitä, että järjestelmissä on korjaamisen tarvetta. Sitä on julkisessa samoinkuin yksityisessäkin hoivapalvelutoiminnassa. Jos ja kun vastuuta siirretään maakuntatason toiminnaksi, sillä ainakin joitain hyväveli järjestelmiä ehkä saadaan purettua. 

Parkanon Kaupunki ja Pihlajalinna ovat käymässä kauppaa sotekiinteistöistä. Demarit ovat tässäkin asiassa asettuneet periaatteelliseen vastahankaan. Kun on kysymys vanhoista kiinteistöistä joista ei markkinahinnoilla saisi edes kohtuullista hintaa, tulisi myyntiin suhtautua hyvinkin myötämielisesti. Hinta on ostajan ja myyjän välinen neuvottelutulos ja sen jälkeen tehdään päätöksiä hyväksytäänkö kauppa. Ostajia ei taida kauheesti olla tyrkyllä.

Kommentoi kirjoitusta.

Tapahtumarikas viikonloppu.

Perjantai 22.2.2019 klo 20:04 - Reijo

Viimeksi ennustelin kesän tuloa ja tänään aamulla 22 astetta pakkasta. No huomenna taas lämpösen puolella.Eihän tässä muuta ongelmaa, mutta kun ei aina tiedä mitä suksiin laittaisi ja mitkä sukset jalkaan. No on tässä selvitty. 700 kilometriä hiihtoa tälle talvelle täyttyy muutaman päivän päästä.

Tänään taas huomattiin, ettei tämä kotoinen Parkanokaan ole mikään lintukoto. Poliisit kaiveli asemanseudulla ruumista risukasasta, joka oli yritetty polttaa jälkien peittämiseksi. Oli huonot tuohukset ja tuli ei syttynyt. Pahnoille joutui neljä osallista joista osa omalta paikkakunnalta ja ihan kotimaisia kaikki! Huumeet teettää kaikkia hulluja. Jotkut puolueet ovat valmiita joitakin huumeita jopa laillistamaan. Melko vastuutonta touhua!

Tänään sain olla morjestamassa eduskunnan puhemies Paula Risikkoa, joka poikkesi kaupungin vieraana. Ihan lupsakka huumorintajuinen "täti". Sanoin Risikolle, että parkanolaiset käyttää puhemiehen oikeaa titteliä siitä huolimatta, että kokoomuksen Aamulehti on poistanut kaikki miesloppuiset päätteet jutuistaan. Risikko kertoi olevansa samaa mieltä titteleistä. Puhemies on on oikea muoto ja aamulehden toimittajalle hän kertoi sanoneensa, että jättää vaikka sen een pois siitä mies sanasta, jos se on hankala muuten!!!

Sote valmistui pitkän viivytyksen jälkeen perustuslakivaliokunnasta. On merkillistä, että jotkut saavat tarkoituksellisesti viivyttää lain valmistelua niin, että se haittaa eduskuntatyötä. Vieläkin lausuntoja pyydetään osittain olemattomistakin aiheista niin, että pyritään saamaan lakiesityksen valmistuminen yli vaalien. Osa perustuslakivaliokunnasta on sitä mieltä, että sotelait pitäisi käyttää vielä EU:ssakin hyväksyttävänä. Tätä mieltä ovat mm. persut, jotka yleensä väittävät EU:n liiaksi holhoavan ja päättävän Suomenkin asioista.Tiedustelulait, jotka ovat tärkeät mm. maahantulijoiden tietojen tarkistamiseksi, saatiin jonkun kommunistiprofessorin takia lykättyä vielä hidastamaan muuta lainvalmistelua. 

Persunaisten pitkäaikainen puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen lopulta kyllästyi persuporukkaan ja siirtyi sinisiin. Iltapäivälehdissä oli oikein osuvat kommentit nykypersuista ja eron syistä. Näitä lisää!!!

Kommentoi kirjoitusta.

No onkos tullut kesä...

Perjantai 15.2.2019 klo 15:40 - Reijo

Joo Joululauluahan tuo on, mutta jotenkin sopii ajankohtaan. + 6 astetta lämmintä helmikuun puolessa välissä. Pitää vissiin alkaa uskoa noita ilmastovouhottajia. Ei tämä silti mitään ennen kokematonta ole. Joskus muutama kymmenen vuotta sitten on ruista kylvetty tammikuussa ja saatu kohtalainen satokin. Silloin ei kyllä ilmastomuutoksesta puhuttu mitään. Vuodet ei ole veljeksiä. Saadaan ainakin tuolla vouhottamisella nuoria vihervasemmistolaisiksi.

Tuosta Joululaulusta tuli vielä mieleen tuo yksi sankari Brother Cristmas/Ari Koponen joka on muutamasta petoksesta tutkinnassa ja asettunut kaltaistensa joukkoon persujen kansanedustajaehdokkaaksi. Siellä ei taida tällä kertaa olla minkäänlaista karsintaa ehdokkaissa. Suomen kuvalehti on tutkimuksessaan päätynyt ennustamaan persuille jättimäistä vaalitappiota kevään eduskuntavaaleissa. Reilut 200000 ääntä olisi katoamassa. Saajapuolella siitä joukosta olisivat vasemmisto, demarit ja vihreät. Sinisetkin noin 4 %. Persujen suuri esikuva Trump on ikävässä tilanteessa. Valheita valheiden perään ja oikeudelta jo erottamisuhka. Kun tämä maailman vanhin 5 vuotias, niinkuin eräs toimittaja häntä tituleerasi, ei saa muuritahtoaan läpi, hän kiukuttelee kuin pikkukakarat. Ehkä siellä jonkinlainen aita rakennetaan, että saadaan "lapsi" tyytyväiseksi.

Parkanon lukiorakennuksen purkupäätöksessä on jopa Lahtelaisia lähtenyt purkua vastustamaan, ikäänkuin se ulkopaikkakuntalaisille jotain kuuluisi. Saahan sitä vouhottaa, kun ei tarvi kantaa mistään vastuuta. Kun koulu lakkautetaan ilma-ja homeongelmien takia, niin siitäkö tehtäisiin yritystalo!! Tai jotain muuta yhtä hölmöä. Joku toinen yhtä viisas esittää asiasta kansanäänestystä. Eiköhän kuntavaaleissa ole käyty kansanäänestys ja valittu päättäjät. Kyllä selkärangan täytyy kestää hankalatkin päätökset. Eikä tuon lukion purkamisasian pitäisi olla edes hankala. Onhan kysymys kuitenkin ihmisten terveydestä.

Kommentoi kirjoitusta.

Lunta riittämiin

Perjantai 8.2.2019 klo 15:42 - Reijo

Ihan vaan ilmastoasiantuntijoille yksi kysymys "kuinka paljon lunta jo olisikaan, jollei olisi tätä ilmastomuutosta"? Ainakin nyt alkaa olla riittämiin. Taitaa olla pian pari viikkoa aikaa, kun on saanut tehdä lumitöitä joka päivä. Useimpina päivinä vielä moneen kertaan. No alkutalvesta joulukuussa sitä odoteltiin satavaksi, nyt sitä on saatu. Hiihdellään hankia hiljalleen. Joka päivä , niinkuin Karppinen Vitaproota. Tänään 21 km.

AY-liike on hyvin saanut masinoitua väkensä yhtäaikaa joka puolella tekemään vaalityötä oppositiolle. Lähinnä kai vasemmistolle. Persut sai jo oman nosteensa Oulusta. Kunnes vaalikarja huomaakin, etteihän niillä muuta olekkaan. Ei pelkällä maahanmuuton vastaisuudella, vaikka se kuinka olisi ajankohtaista, rakenneta Suomen tulevaisuutta. Ei myöskään vanhus- ja muun laitoshoidon arvostelulla, vaikka sekin on aiheellista ja ajankohtaista. Moniin vuosiin ei mikään muu hallitus Suomessa ole niin paljoa leikannut vanhustenhoidosta, kuin edellinen hallitus, jossa mukana oli niin demarit, vasemmistoliito, kuin vihreätkin. Ja pomona tietysti kokoomus. Vielä vasemmistolla tämä tradeka-esperi yhteistyökin, eli Lipposen sanoin, "voi tätä käsien pesua".

Aika yksioikoisesti muun muassa jotkut tv:n politiikan ns. asiantuntija vetävät johtopäätöksiä puolueiden gallup kannatusluvuista. Kaikki tietävät, että on suuria alueellisia eroja puolueiden kannatuksessa. Kaakkois-Suomessa Jari Lindströmin alueella alueellinen Sinisten kannatus on viiden prosentin luokkaa. Samoin Uudellamaalla, jossa Sinisillä on mahdollisuus 3-4 paikkaan riippuen siitä lähteekö Soini mukaan. Pohjanmaalla Vistbacka tuli valituksi aikana jolloin persujen kannatus valtakunnallisesti oli alle yhden prosentin luokkaa. Saman voi hyvin tehdä Hongisto. Myöskin Pirkanmaalla ja muutamassa muussa piirissä voi paikka tulla gallupeista huolimatta. Kun tänään eräs kepulainenkin sanoi, että 5 paikkaa on mahdollinen, niin se on alakanttiin. Mikä se on voi olla karvas yllätys tuomiopäivän maalaajille.

Kommentoi kirjoitusta.

Voi tuota käsien pesua....

Perjantai 1.2.2019 klo 17:16

Kaikki arvaa tietysti mistä asiasta. Suomalaisesta vanhustenhoidosta. Lähes kaikille kansanedustajille tulee aivan kuin uutene asiana se, että hoitajien määrä ei hivakodeissa riitä. Syytä haetaan siitä, että kaupallisia toimijoita on tullut mukaan hoivapalvelumarkkinoille. Kaikilla aloilla, niin myöskin hoivabisneksessä on toimijoita jotka eivät täytä laatukriteerejä. Asia ei kuitenkaan ole uusi, eikä ulkoistusten mukana tullut ongelma. Taitaa olla noin 8 vuotta aikaa, kun Tamperelainen Laila Koskela, suuresta tuntemattomuudesta, sai komean äänisaaliin ja pääsi kansanedustajaksi. Ainoa asia mistä Laila piti ääntä oli Koukkuniemen vanhainkodin hoitajapula. Koukkuniemi oli ja on edelleen kaupungin ylläpitämä julkinen hoitolaitos. Eli ulkoistus ei näitä ongelmia ole tuonut. Lailakaan ei näille asioille mitään merkittävää edistystä saanut aikaiseksi, sillä silloin demari/ kokoomus/ ja apurit hallituksessa ratkoivat näitä asioita. Valitettavasti Laila ilman omaa syytään, tosin määrätietoisena persoonana riitautui Tampereen Persujen kanssa, kun ei hyväksynyt epäilemiään väärinkäytöksiä omassakaan porukassa.  Laila ei ollut enää mukana nykyisessä eduskunnassa ja näin ollen myöskään nykyiseen hallitusohjelmaan ei kirjauksia ja sanktioita vanhuspalveluiden hoidosta kirjattu. Kaikki nykyiset puolueet ovat olleet mukana enemmän tai vähemmän vaikuttamassa siihen että vanhusten hoidossa on ongelmia. Kuntien vastuu on valvonnassa ja ulkoistuksissa kilpailutusten vaatimustasoissa.

Muutamia kohtia on joita en ymmärrä tuossa hoitajien kiireessä. Voiko olla hoitajalla niin kiire, ettei ehdi nostaa sängyn laitaa ylös, lähtiessään vanhuksen luota. Se vie noin kymmenen sekuntia! Jotkut hoitaja kauhistelevat sitä, että joskus yöllä, kun ei ole muuta tehtävää joutuvat jopa vähän siivoamaan. Onhan se tietysti arvoa alentavaa, mutta....  Hoitajilla on olemassa luottamushenkilöjärjestelmä joka toimii ainakin palkka-asioiden hoidossa. Miksi se ei toimi epäkohtien korjaamiseksi?

Kun demarivetoinen Tradeka on yhdistämässä toimintojaan esperi-caren kanssa ja koko nykyinen demarijohto on mukana, on käsien pesu sillä taholla aika iljettävää. Kumman hiljaa tästä puolesta oltiin eduskunnan kyselytunnilla!

Kommentoi kirjoitusta.

Kotona taas.

Lauantai 26.1.2019 - Reijo

Kaksi lämmintä viikkoa Mexicossa ja paluu Suomen pakkasiin. Lämpötilaero noin 40 astetta tähän hetkeen. Varsin mukavaa, kun autoa piti kaivella hangesta Vantaan Jumbon parkkialueella. No, löytyihän se sieltä ja hienosti dieseli lähti käyntiin heti ensi pyöräytyksellä, vaikka kovaakin pakkasta oli kai ollut parin viikon aikana. Puerto Vallarta, jossa pari viikkoa ystäviemme kanssa majailimme on hyvin rauhallinen lähes Helsingin kokoinen asukasluvultaan oleva kaupunki. Vain tunnin lentomatkan päässä oleva pääkaupunki Mexico City on sitten jo oma lukunsa. Väkimäärää ei varmasti kukaan tarkkaan tiedä, mutta n. 20 miljoonaa lienee hyvä arvaus. Siellä myöskin voi välillä tuntea olonsa turvattomaksi, vaikka poliiseja onkin joka nurkan takana. Poliisi on myöskin tehokas. Poliisi voi yllättää esim. ryöstön yrittäjän itse teossa. Parhaassa tapauksessa tuomiokin, eli nappi ottaan tulee jo ennen kuulustelua! Samaa amerikkalaista touhua, kuin Trumpin amerikassakin. Aseita vaan lisää ja väestön kasvun hillintä on hoidettu. Trumppi ei Puerto Vallartassakaan nauti kovin kovaa suosiota. Vapaasti suomennettuna "paska-Trump" tauluja myytiin matkamuistoiksi. Ihan oikeassa varmaan ovat. Nyt ollaan valmiita rakentamaan aitaa, kun ensin on käyty ryöväämässä Mexicolaisten malmivaroja, niinkuin suomessakin. San Sebastianin kaupunki oli oiva esimerkki mitä tapahtuu, kun malmivarat loppuu. Entisessä 20000 asukkaan kaupungissa oli vielä asukkaita noin 600. Turistit vielä ylläpitävät ylimitoitettuja palveluja kaukana muista taajamista. Mexicon puolella on paljon amerikkalaisia yrityksiä, jotka käyttävät paikallista halpatyövoimaa hyväkseen. Niin kauan naapureista on hyötyä, kun se hyödyttää Trumpin hallintoa. Samaa tuo meidän paikallispersu Sammattikin julisti. Työperäinen maahanmuutto olisi kai suotavaa. Mutta ei taida ihan sopia persujen ohjelmaan, ainakaan jyrkimpien kannanottojen mukaan.

Halla-aho olikin käynyt menny viikolla lupailemassa Parkanossa ja Kihniöllä kuuta taivaalta. Pieneläkeläisetkin saavat odotella reiluja korotuksia, jos joku persut hallitukseen kelpuuttaa. No meneehän ne lupaukset Rinteen kanssa yksiin. Kun demarit eivät ole olleet oikein persuille myötämielisiä, niin yhtälö ei oikein toimi. Merkillistä ettei kumpikaan porukka niitä ole toteuttanut silloin, kun siihen on ollut mahdollisuus. Olisiko se siinä, että pitää löytyä rahatkin lupauksiin.

Kansanedustajaehdokkaitakin alkaa olla lähialueelta ihan riittämiin. En lähde tässä arvioimaan kenenkää mahdollisuuksia varsinkaan, kun itse en useista houkutteluista huolimatta ole mukaan lähdössä. Se juna meni jo viime vaaleissa Mäkipään takinkääntöön. Tuskin kuitenkaan Parkanosta vieläkään nähdään kansanedustajaa, vaikka parikin ehdokasta ainakin on mukana ja Kihniöstä vielä yksi lisää. Onnea vaan yritykseen.

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit tulossa?

Perjantai 18.1.2019 - Reijo

Sampo Terho oli hyvin realistinen eduskunnan aloittaessa kevätkautensa. 5-10 kansanedustajaa Sinisille on hyvä tavoite. Muutaman vaaliliiton avulla voi tapahtua suuriakin yllätyksi. Puolueita on ilmeisesti tavallista enemmän eduskuntaan. Se, että on useampia puolueita vie varmasti ääniä myöskin isoilta puolueilta. Tosin eduskuntapaikkoja ei näille kerry. Ehkä Harkimo voi itse Uudeltamaalta päästä, mutta sekin taru loppuu lyhkäseen. Tuskin häntä kiinnostaa yksin touhuta eduskuntaryhmänä. Myöskin Paavo Väyrynen saattaa edelleen Uudellamaalla saada kohtuullisen kannatuksen. Tämä taas tietää kepulle menetyksiä.

Jossain oli hyvin osuva kommentti nykyisiin galluplukuihin viitaten. " Äänestetään vaan demarit ja kokoomus taas maan johtoon, niin saadaan viimeisetkin työpaikat pois maakunnista". Viimeksi, kun tämä porukka oli päällepäsmäreinä, meni reilut satatuhatta työpaikkaa.

Kirjailija Jari Tervo teki persuista Hesariin oikein hyvän ja osuvan analyysin. Vaikka en Tervoa ole kovin ihaillutkaan, mutta kerran sokea kanakin jyvän löytää. Suuri on ero puolueelle ennen ja jälkeen Soinin. Mitään siitä "jokainen ihminen, jokainen elämä on arvokas" tunnuksesta ei ole jäljellä Halla-ahon persuissa. Kun mallia haetaan Amerikan Trumpilta, joka valehtelee vähintäin kolme kertaa päivässä valtiollisissa asioissa, ei lopputulos voi olla kummoisempi. Trumpilta jolle miljardeja maksava aita on tärkeämpi, kuin maassa elävät sadattuhannet köyhät. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vuosi alkuun vauhdilla.

Perjantai 11.1.2019 - Reijo

Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Viime lauantaina saimme Helenan ja Kh:n puheenjohtajan Lamminmäen ja hänen Aino vaimonsa kanssa käydä viemässä Parkanon kaupungin onnittelutervehdyksen Esko Pajuselle. Kihniön pitkäaikainen kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja täytti 85 vuotta. Muutama vuosi sitten hän ja vaimonsa ovat jo parkanolaistuneet. Kyllä mies voi säilyä hyväkuntoisena ja mieleltään reippaana pitkään. Kuntoilua ja lenkkeilyä joka päivä kuuluu ohjelmaan. Komeasti vielä laulukin kajahti yhdessä Hupilan Pentin ja kitaran kanssa. Aikanaan teimme paljon yhteistyötä, kun Esko oli Kihniön sotaveteraanien ja Eläkeliiton touhuissa mukana. Meillä oli lähes viidentoista vuoden ajan Kihniössä näiden yhdistysten kanssa joulujuhla, jossa me olimme Helenan kanssa kahvituspuolen "kastamisten" tarjoajia ja Matalamäen Mauri ja Sisko kustansivat puurot ja lisukkeet. Samalla esitimme vähän ohjelmapuoltakin vuorotellen. Se oli mukava "perinne". Sotaveteraanien vähentyessä ja osanoton sitä kautta hiipuminen lopetti tuon yhteistyön sillä saralla.

Viime keskiviikkona kaupungin vieraaksi saimme Luken uuden pääjohtajan Johanna Buchertin. Miellyttävä nuorehko rouva. Kovasti intoa täynnä kehittä Luken toimintoja. Toivottavasti se näkyy myöskin Parkanon Luonnonvarakeskuksessa niin, ettei työpaikkoja katoa enempää yliopistoyhteistyön takia esim. Tampereelle. Edelleen ne luonnonvarat ovat kuitenkin enemmän täällä maaseutualueilla, kuin "asfalttiviidakoissa".

Torstaina vielä Kolmostien terveyden hallitus pohti tulevia uusia palvelusuunnitelmia ja loi katsauksen menneeseen. Kehitys on ollut myönteistä, joskin hitaampaa ehkä, kuin oletettiin. Tuleva maakuntasote tulee olemaan haaste toteutuessaan ja vielä suurempi ellei toteudu.

Kaupungin omissa elimissä työtä käynnistellään vasta kuukauden loppupuolelle. Haasteita riittää varmasti tällekin vuodelle.

Toki tässä suksillakin käydään päivittäin, kun kelejä riittää.

Kommentoi kirjoitusta.

Aaton aattoon pyhät loppuu.

Perjantai 4.1.2019 - Reijo

Noin sanoi ennen vanha kansa. Niin se on edelleenkin. Loppiainen on Joulun aaton aattona. Luntakin saatiin heti vuoden alkuun vähintäänkin riittävästi. Myöskin pakkasta sen verran, että täytyy vähän hillitä hiihtohaluja, kun tuota suvun perintöä on sen verran sormissa, ettei tarkene muuta kuin koirannahkakintailla. Ne taas ei sovi suksisauvoihin. Ei kyllä ole niitä kintaitakaan. Lumitöitä sai tehdä senkin edestä, että sekin vastasi yhden päivän kuntoilua.

Presidentti Niinistö piti taas kerran hyvän ja asiallisen uuden vuoden puheen. Siinä olisi useammalle puolueelle ohjelmaan hyviä eväitä. Myöskin kokoomukselle, jolle vanhat arvot tahtovat aika usein myöskin unohtua. Koti, uskonto, isänmaa slouganit ovat menneen ajan asioita, joille ei kokoomuksellakaan ole ollut enää käyttöä. Vähän samaan kategoriaan menee myöskin kepun "Alkiolainen" " älä unohda köyhän asiaa". Kun hallituksessa Siniset varoittivat hallitusta hyökkäämästä AY-liikettä vastaan, ei se saanut paljon vastakaikua. Nyt kaikki loska kaadettiin työministeri Lindströmin päälle, joka ainoana puolusti työväestöä. Lindström on kuitenkin yksi rehellisimpiä ja oikeudenmukaisimpia ministereitä nykyhallituksessa. Ainoana uskaltaa puolustella myöskin niitä huonojakin päätöksiä mihin hallituskumppanit ovat ajaneet. Todennäköisesti yksi varmimpia Sinisten kansanedustajia Niinistön, Terhon ja Elovaaran lisäksi tulevien vaalien jälkeen. Tietysti Soini on oma lukunsa mikäli mukaan lähtee. Siinä saattaa Uudeltamaalta tulla muitakin kavereita, kuin Niinistö. Myöskin Hongisto Pohjanmaalta on kova sana!

Ei ole paljon Halla-aho ja kumppanit kommentoineet erään persunuorten puheenjohtajan kommentteja kaikkien muiden, kuin valkoihoisten maasta karkottamispuheita. Ei myöskään Vähämäen törkeän petoksen syytetutkintaa. Voipi tulla Villelle epärehellisyys kalliiksi. Soinin aikana olisi tungettu karvamikkiä syvälle kitalakeen kommentteja varten.

Mukavaa loppiaista ja talven alkua! Syödään kinkunjämät pois vaikkapa hernekeitossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Uutta vuotta 2019

Perjantai 28.12.2018 klo 15:26 - Reijo

Tämän päivän aamulenkkinä oli 15 km hiihtelyä. Vieläkään ei lunta riitä, kuin Käenkosken tekolumipaanalle, mutta silläkin pärjää. Lyhyt lenkki on siitä hyvä, että saa monta kertaa ohittaa. Tosin aika usein tulee ohitetuksikin. Toivottavasti kelit säilyy hyvinä, että saamme 300 km täyteen ennen vuoden vaihdetta. Viikonloppuna uhkaa räntäsade ja myöhemmin pakkanen. Kun kinkkua tuli ahdettua yli oman tarpeen, niin sulatukseen menee monta kilometriä. Käytiin sentään Marjon ja poikien kanssa Alajärven jäällä luistelemassakin Tapaninpäivänä. Se nyt ei ole vahvin lajini, mutta kyllä silläkin laiskan voittaa.

Maan politiikassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalikiima alkaa painaa jo monia puolueita. Antti Rinteen lupauksia ei kukaan pysty enää petraamaan. Sdp laittaa valeihin rahaa reilulla kädellä. Puoluetukiaisillahan noita voi sitten kuittailla. Antti ottaa noin vain muutaman miljardin velkaa vaalilupaustensa toteuttamiseen. AInoa ongelma on, ettei Antti ole muistanut kertoa mistä rahat otetaan. Velkaa voidaan tietysti aina tehdä. Eli palata siihen tilanteeseen missä oltiin silloin, kun demarit ja kokoomus viimeksi yhdessä hääräsivät hallituksessa. Kun nykyinen hallitus on saavuttanut suurin piirtein talouspoliittiset tavoitteensa niin varsinkin demarit ovat ikävässä raossa. Ehkä kansa kuitenkin vielä vähän pitemmälle muistaa mikä on nyt lähtötilanne uudelle hallituksella verrattuna edelliseen hallitustaipaleen alkuun. Persut voivat luvata ummet ja lammet, kun niitä ei mikään puolue ole luvannut samaan hallitukseen ottaa. Persuille on kyllä annettu viime aikoina kiekko lapaan turhan monta kertaa ja sen ne käyttää varsin härskisti hyväkseen. Rikolliset pitää pistää telkien taakse ja tarvittaessa karkottaa maasta. Ei siihen pitäisi olla kahta sanaa. Eikä ne kotimaiset konnatkaan tarvitse sen kummenpaa kohtelua. Niitäkin näkyy riittävän runsaasti. Sinisten esitykset puolustuksen ja sisäisen turvallisuuden parantamiseen ovat oikeita ja ajankohtaisia. Valitettavasti nykyisen hallituksen aika loppuu kesken saattaa näitä esityksiä loppuun. Maakunta-sote kuitenkin etenee ja valmistuu kevään alkuun. Maakuntavaaleihinkin päästään syksypuolella.

Kaikille Hyvää ja Tulevaisuuten uskovaa Uutta vuotta:

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!

Perjantai 21.12.2018 klo 15:04 - Reijo

Hyvältä näyttää, valkoinen Joulu tulossa. Ei taida vielä näillä lumilla Joulupukki päästä rekipelillä. Ainahan tuo on liikkumaan päässyt, keli kuin keli. Pääasia, että luonto vähän valkenee, kun on melkein kaksi pimeää vastakkain. No, huomenna jo talvipäivän seisaus, että valoisia aikoja kohti. Kaikilla ei kuitenkaan Joulun aikakaan ole kovin valoisaa. Vieläkin liian paljon ihmisiä elää meillä Suomessakin köyhyydessä. Lapsiperheille se on Joulun aikana erityisen ankeaa. Täytyy toivoa, että esim. seurakuntien ja pelastusarmeijan jakamat avut löytävät oikeisiin kohteisiin.

Paikallispolitiikassa saatiin sen verran edistystä, että lukion purkupäätös tehtiin äänestyksen jälkeen selvällä enemmistöllä. Toivottavasti järki voittaa eikä lähdetä mihinkään kustannuksia lisääviin jarrutuksiin.

Maan hallitusta haukutaan jatkuvasti milloin mistäkin eriarvoisuuden ja köyhyyden lisääntymisestä. Kun hallitus kuitenkin on saavuttanut työllisyystavoitteensa 72 % työministeri Lindströmin johdolla, on se yksi osoitus siitä, että hallitus on tehnyt hyviäkin päätöksiä. Kyllä kai tärkeintä on saada työtä niille jotka työtä haluavat tehdä. Demari Rinne jossain otti osaa kunniasta edelliselle hallitukselle. Kun edellisen hallituksen aikana työttömyys kasvoi yli sadallatuhannella työttömällä, niin onko tuossa paljon kunnian ottamista? Valtionvelan kääntyminen edes pieneen laskuun on sekin osoitus oikeista toimista. Velan kasvua ei siirretä tuleville sukupolville. Paljon toki tarvitaan toimia pienituloisten tulotason nostamiseen, mutta se ei onnistu kokoomuksen ollessa hallituksessa. Sen tulevat myöskin demarit huomaamaan, jos kokoomuksen kanssa hallitukseen menevät. Kohtalaisen nopea alamäki on tiedossa.

Persujen puheenjohtaja Halla-aho naulasi ensimmäisen naulan poliittiseen arkkuunsa, kun ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta, mikäli edustajapaikat eivät lisäänny nykyisestä seuraavissa vaaleissa. Kun puolue on luopunut kaikesta SMP:n ja Perussuomalaisten alkuperäisistä ohjelmista ja siirtynyt ääriliikkeeksi, jonka ainoa ohjelma on maahanmuutto ja puheenjohtajansa mukainen ateismi, ei sillä ole tulevaisuutta. Jotkut väittivät (mm entinen varapuhemies Joutsenlahti), että Ville Vähämäki ja Hakkarainen ovat nuhteettomia poikia. Nyt kuitenkin Vähämäki on saamassa syytteen törkeästä petoksesta. Aika näyttää miten poikien käy!

Kaikille lukijoille Siunattua Joulun aikaa.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »