Pääministeri "klemppaa" Pridessä.

Lauantai 29.6.2019 klo 16:14 - Reijo

Olipas harvinaisen kiireinen viikko eläkeläisellä, kun ehti tämän jutun ääreen vasta tänään. Mökillä ihmeteltiin muutamana päivänä tätä ilmastomuutosta, joka ei tunnu ollenkaan kesäiseltä. Tytär porukoineen kärvistelee Italiassa 35 asteen helteessä ja me palellaan täällä 15 asteen lämpötilassa ja kovassa tuulessa. Kuitenkin ollaan samassa maanosassa. Suomen kesät ovat tällä hetkellä parin kolmen päivän mittaisia. Viikolla kävimme Alajärvellä Aaltoa ja aarioita tapahtumaviikon avauskonsertissa Gabrielin kirkossa. Esiintyjät olivat paikallisia taitajia niin, kuin Ilkka lehti uutisoi tapahtumasta. Marjo Vistbacka, Annukka Haapa-aho ja Jarkko Yli-sikkilä olivat koonneet hienon kirkkoon sopivan konsertin. Säestäjänään Maestrot orkesteri. Hiukan omakin rinta nousi, kun Ilkan toimittaja esitti toivomuksen, että Marjon laulama, sanoittamani laulu saataisiin levylle!

Antti Rinne tekee tällä viikolla historiaa, osallistumalla pride kulkueen marssiin. Kyllä pääministerinkin tehtävät ovat aika "kepsuja", jos on aikaa tällaisiin tapahtumiin lähteä mukaan. Tarina ei kerro onko hame, vai housut esiintymisasuna. Varmasti ainakin nasta huuleen ja punainen peruukki. Ehtiihän sitä tietysti, kun avustajajoukko ministeriössä on ennen näkemätön. Yhteensä 75 avustajaa ja ministereitäkin muutama enemmän, kuin edellisessä hallituksessa. Likimain kaikki kepunkin pudonneet kansanedustajat saavat valtiosihteerin, tai vastaavan viran. Palkkahaitari 8-10 tuhatta. Reilun kuukauden ehtivät kansanedustajat olla töissä, kun napsahti yli kahden kuukauden kesäloma. Kelpaa siinä köllötellä.

Jotkut osaavat tuon rahanteon taidon. Aamulehti esitteli yhden nykyeduskunnan rikkaimmista kansanedustajista. Tämä persuedustaja omistaa kerrostalo, ja muita asuntoja useita ym. omaisuutta. Kun ennen eduskuntavaaleja esiteltiin ehdokkaiden tuloja, niin ko. edustajan tulot olivat olemattomat ja verot muutamissa satasissa. Tyhmyyttään sitä varmaan on aikanaan ja edelleenkin veroja maksellut.

Kommentoi kirjoitusta.

Mukavaa Juhannusta!

Torstai 20.6.2019 klo 17:37 - Reijo

Kyllä kesä rientää nopeasti. Heinänniitto on ensimmäinen merkki kesän kääntymisestä loppupuolelleen. Vaikka ei heinäseipäitä juuri enää näekkään pelloilla, niin kaadetun heinän tuoksu on jopa hieman syksyinen. Nautitaan kuitenkin kesästä ja Juhannuksesta vielä täysin palkein. Muistetaan kuitenkin pysyä pinnalla. Sekin on tilastollinen merkillisyys, että keskimäärin kymmenkunta hukkunutta joka Juhannus, kaikesta valistuksesta huolimatta. Nyt näytti jo ensimmäinen surullinen uutinen olevan torstain aikana. Aika monet luulevat olevansa hyviä uimareita ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Joku päivä sitten oli lehdessä hyvän uimarin määritelmä ja en kyllä itse ainakaan pääse sitä lähellekään. 200 metriä uintia ja siitä 50 metriä selällään, ei onnistu läheskään kaikilta.  Meidän perinteisiin on aika useana vuonna kuulunut juhannusaatto Virroilla. Mökki luovutettiin vapaehtoisesti nuorisolle pariksi päiväksi juhannuksen aikaan.

Eilispäivän iltana päästiin taas alkuun pesäpallon kanssa höntsäilystä. Hauskaa ja hyvin liikuttavaa hommaa. Syyspuolella on tarkoitus haastaa naapurikuntien edustajia jonkinlaiseen turnaukseen. Sanotaan, että lahjattomat harjoittelee, mutta kyllä tuokin laji vaatii vähän reenausta, että vähän edes pysyy mukana.

Pirkanmaa on yllättäen saanut hyvin maan hallitukselta hankkeisiin rahoitusta. Jo lähes viisikymmentävuotta suunnitelmissa ollut Hämeenkyrön ohitus kolmostiellä on vihdoinkin saamassa aloitusrahat ja jatkokin sitä kautta etenee. Samoin päärata Helsingistä, Tampereen ja Parkanon kautta pohjoiseen on saamassa suunnittelurahaa. Jos tähän malliin etenee, niin väärin äänestetty, mutta silti hyvä lopputulos! Toki jossain vaiheessa tulee sekin ikävä totuus, että rahat täytyy kansan verovaroilla kerätä. Sanna Marinille ja Jouni Ovaskalle kymmenen pistettä. Pirkanmaan kansanedustajat eivät kovin usein ole saavutuksillaan loistaneet.

Kommentoi kirjoitusta.

Politiikka jää kesälomalle.

Perjantai 14.6.2019 klo 19:37

Parkanon erämessut toteutuivat yleisömäärän osalta hyvin odotusten mukaisesti. Taloudellista tulosta ei vielä ole tiedossa, mutta eiköhän tuo 20000 ihmisen joukko sen verran euroja Parkanoon jättänyt, että kokonaisuutena plussalla. Hyöty ei tullut pelkästään itse messutapahtuman kautta, vaan myöskin kauppaliikkeet saivat varmasti osansa. Nyt yhden vuoden hengähdystauko ja messuvuoro Riihimäelle. Parkanoon on tulossa vielä useita yleisötapahtumia, jotka ovat markkinoimassa kaupunkia myöskin ulkopaikkakuntalaisille. On Ihminen luonnossa tapahtumaa, Liekkiyön tapahtumia, kesäteatteria Käenkoskella jne. Kesäteattereita onkin lähes jokaisessa pitäjässä lähialueilla. Saas näkee montako ehtii kesän aikana kierrellä.

Parkanon kaupunginvaltuusto aloitti kesäkautensa valitsemalla hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston ennakkosuunnitelmien mukaan. Kenelläkään ei ollut tarvetta lähteä kunnallisvaalien tulosta kyseenalaistamaan. Äänimäärät ratkaisevat luottamuspaikat.

Antti Rinteen hallitus on aloittanut toimintansa ja heti kättelyssä välikysymyksellä ja epäluottamusäänestyksellä. Luulen, että näitä äänestyksiä riittää vielä useita ja voi olla, ettei kaikista selviä ihan kuivin jaloin! Työllisyysasteen nousu 75 prosenttiin on melko varmaan utopiaa Rinteen hallituskaudella. Kun ensimmäisenä aletaan purkaa niitä käytäntöjä joilla mm. työministeri Lindströmin johdolla luotiin viime kaudella satatuhatta uutta työpaikkaa, ollaan aika tavalla hakoteillä. Edellisen hallituksen, jossa Rinne oli valtionvaraiministerinä mukana, saavuttama satatuhatta uutta työtöntä voi olla Rinteen pääministerikaudenkin saavutus.

Persujen oppositiopolitiikka näyttää alkaneen lupaavasti. Ei vielä yhtäkään päivää ja iltapäivälehteä, etteikö joku persu olisi otsikoissa. Valitettavasti ei missään hyvässä, vaan hölmöilemässä. Kansanedustaja Mäenpää sai sen verran nuuskamälliä pois suupielestään, että pääsi lukemaan eduskunnan pöntöstä puhetta, josta uhkaa tulla syyte. Kansanedustaja Ano Turtiainen on jo ainakin  pari kertaa ollut tapetilla hölmöilyjensä takia. Joku toimittaja aika osuvasti kirjoitti, "kun Hakkarainen lähti EU-parlamenttiin, niin ei siinä tullut mitään ongelmaa, kyllä noita älykääpiöitä persuissa riittää". Tämä oli toimittajan huomio. Mitäpä tuohon mitään lisäämään.

Kommentoi kirjoitusta.

Erämessut tuovat väkeä Parkanoon.

Torstai 6.6.2019 klo 21:09 - Reijo

Parkano on tulevana viikonvaihteena Pirkanmaan uutisten keskipisteessä. Mikäli odotukset 20000 kävijän määrästä Erämessuilla toteutuvat ollaan aikamoisessa hulinassa. Viime vuonna olimme mukana kolmena päivänä talkoissa. Silloin kävijöitä oli puolet tuosta määrästä. Nyt meille sattuu lauantaipäivälle muita menoja joten se hulina jää näkemättä, mutta sitten sunnuntaina täytyy lähteä mukaan. Täytyy hattua nostaa järjestävän yhdistyksen porukalle joka ilman palkkaa tekevät töitä koko ruljanssin järjestämisessä. Yhtenä päävastuullisena on mukana Sinisten kaupunginvaltuutettu Klaus Myllymäki. Melkoista riskinottoa koko porukalta, mutta aikaansaavaa joukkoa.

Parkanon kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina kevätkauden viimeiseen kokoukseen. Kokous tekee muun muassa kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston valinnat. Vaalikauden alussa tehdyn sopimuksen mukaan allekirjoittanut siirtyy valtuuston varapuheenjohtajaksi ja hallituksen varapuheenjohtajaksi Klaus Myllymäki. Tämä on myöskin valtuustoryhmien yhteinen sopimus, joka todettiin vielä äskettäin käydyssä neuvottelussa.

valtuuston kokouksessa on myöskin viime vuoden tilinpäätös hyväksyttävänä. Parkano on jälleen pärjännyt useita muita kuntia paremmin talouden hoidossaan. Reilu 1,5 miljoonan euron ylijäämä tuo hieman varakangasta tuleviin investointeihin. Niitä on kyllä odottamassa ihan riittämiin, vaikka uusi koulukampus onkin leasing rahoituksella hieman helpommin hoidettavissa. Nekin maksut kyllä lähivuosina lankeavat maksuun. Viinikanjoen sillan rakentaminen vie aikamoisen osan verorahoista, joten tarkkaantalouteen tulee edelleen panostaa.

Yhtään ei helpota Antti Rinteen hallituksen puolivillaiset lupaukset. Niissä kovin monessa kohdassa lukee selvitetään ja tehdään, jos...   Eläkeläisille Rinteen lupaama "Vappusatanen" supistui  viiskymppiseksi ja eläkkeiden yläraja laski 1400;sta eurosta tuhanteen euroon. Toisaalta oikein. Pientä eläkettä saavat kaikkein heikoimmassa asemassa ovat. Paljonko tuo viiskymppiä sitten lohduttaa, kun kaikkia kulutusveroja nostetaan samaan aikaan. Antti Kaikkosta ei voitu nimittää valtionvarainministeriksi vanhan tuomion takia. Olisiko persuista löytynyt yhtään tuomitsematonta ministeriehdokasta.

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteistyöllä tuloksia.

Perjantai 31.5.2019 - Reijo

Omenapuut komeasti kukassa. Vähän hiljaista on kimalaisten lentely, mutta toivottavasti sen verran, että omppusato on kohtuullinen. Eihän niitä toki kovin montaa tarvita yhteen puuhun, kun homma tulee hoidettua. se oli aika suuri määrä mitä yksi kimalainen ehtii minuutin aikana kukissa pörrätä. Ensimmäiset perunatkin on jo pinnassa, joten satoa on odotettavissa.

Muutama ilta ja iltayö meni jääkiekkoa seuratessa. Ei sentään ole vielä ainakaan toreille tarvinnut lähteä. Ehkä sitten, kun juuriltaan parkanolainen Toni Rajala tulee pyttyä esittelemään Parkanon torille. Jääkiekon maailmanmestaruus oli useimmille asiantuntijoillekin melkoinen yllätys. Olihan joukkue tuomittu jo etukäteen lähes heittopussijoukkueeksi kovia ammattilaisia viliseviä joukkueita vastaan. Yhteishenki oli kuitenkin ratkaiseva tekijä tiukoissa otteluissa.

Tuota yhteishenkeä pitäisi olla myöskin Suomen politiikassa, niin eduskunnassa, kuin valittujen EU-meppienkin joukossa. Kun etukäteen on vähintäin kaksi joukkuetta joista osa pelaa Suomen puolesta yrittäen yhteistyöllä saada mahdollisimman paljon oman maan asioita vietyä eteenpäin. Sitten on toinen joukkue, jonka päämääränä on kampittaa EU:ta mahdollisimman paljon ja tehdä yhteistyötä niiden kanssa jotka äärioikeistolaisin ajatuksin tukevat Venäjän intressejä EU:n voiman heikentämiseksi. Suomen äärioikeisto Halla-ahon ja Huhtasaaren voimalla näkee ainoana tehtävänään maahanmuuton vastustamisen. Kun kaikki puolueet, ehkäpä vihervasemmistoa lukuunottamatta ovat suuripiirtein samaa mieltä luulisi näilläkin sankareilla olevan muitakin tärkeitä asioita esillä pidettävänä. Hakkarainenkin oli päässyt a-studioon kertomaan omia tärkeitä kohteita uutena parlamentaarikkona. Siitä ei kyllä ottanut Erkkikään selvää mikä Teuvon agenda oli. Kyllä siihenkin maahanmuutto jotenkin liittyi.

Persuilla on aika tiukaksi mennyt ryhmäkuri. Kun joku puoluesihteeriehdokas meni hieman arvostelemaan puolueen toimintaa, niin ei muuta kuin ulos puolueesta. Taitaa olla aika herkkähipiäistä puolueen johtoportaassa.

Kommentoi kirjoitusta.

Suvi tuli ja meni.

Perjantai 24.5.2019 klo 11:39 - Reijo

Lyhyitä nämä Suomen kesät nykyään, mutta sitäkin lämpimämpiä. Saa nähdä koska seuraavan kerran aurinko lämmittää. Olimme lähdössä viikonloppuna Kuusamoon ystävien kanssa mökille, mutta menohalut katosi yllättäen, kun Kuusamoon luvattiin n. 6 asteen lämpötiloja. Ehkä sitten taas, kun "kesä" tulee. Nurmikot ja puut toki tykkää sateesta ja vähän viileämmästäkin kelistä. Kyllä nurmikon sai jo eka kerran leikata ja varmaan heti seuraavalla poudalla uusiksi.

Tänään käymme saattelemassa parkanolaisen "sahapatruunan" viimeiselle matkalleen. Ei ole Parkanossa enää sahoja eikä sahureitakaan kovin montaa. Luoman puu sahailee kyllä Kuivasjärvellä melkoisia määriä pikkutukkeja jalostukseen ja työllistääkin reilut kymmenen henkeä. Ilmeisesti hieman enemmänkin, jos olisi työntekijöitä. Samaa ongelmaa on Parkanossa monella alalla. Metallissa on jatkuvaa hakua. Samoin puujalostetehtailla ja so-te puolella. Viekö erilaiset nettipelihommat suuren osan nuorista tänäpäivänä muihin harrastuksiin ja työnteko jää toissijaiseksi. Toki sentään vielä pieni vähemmistö, mutta suuntaus on väärä. Peliteollisuus, vaikka tällä hetkellä näyttää menestyvältä, ei voi kovin isoa joukkoa elättää. Joku elää jopa sillä, että kirjoittelee ja kuvaa kaiken maailman höpöjä omille sivuilleen ja saa nuoria seuraamaan, sekä valitettavasti usein ottamaan myöskin esimerkkiä. Vaikka minäkin kirjoittelen välillä höpöjä seuraajia on viikottain noin 200-300, mutta ei tästä kukaan maksakkaan.

Antti Rinne on melkoinen taikuri. Hän ilmoittaa hallitusneuvotteluiden puolivälissä, että rahaa on kyllä, ei tarvitse säästellä. Jos loppuu niin tehdään velkaa. Kepun Sipilä kääntelee takkiaan, jossa oli edellisen hallituksen vakaan talouden vuori päälläpäin. Nyt maakunta mallin hyväksyminen sotessa on kääntänyt tämän vuorin piiloon. Voihan sitä myydä vaikka jonkun valtionyhtiön, jos rahat loppuu.

Persunuoret kirjoittelee taas rasistisia juttuja, joita Halla-ahokin joutuu vähän moittimaan. Mutta niinhän se on, että mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Kommentoi kirjoitusta.

Läskiä lotinaa...

Perjantai 17.5.2019 - Reijo

Nyt meni ruokapuoli läskin syömiseksi, kun punainen liha on Sitran mielestä hirvittävä ympäristörikos. Fasaania kyllä juoksentelee tuossa tontilla melkein jaloissa, että se kai lienee sitten sallittua, ihan vain omiksi tarpeiksi. Entäs se autopuoli. Sekin pitäis vaihtaa polkupyörään. Pyörä kyllä on, mutta persaus ei enää kestä kovin pitkiä matkoja. Tulihan sitä muutamatkin Pirkan pyöräilyn reilut sataset aikanaan pyöräiltyä, mutta vaatisi vähän harjoitusta, että ihan auton siihen vaihtais. Melkoista ilmastovouhotusta on ilmassa. Samalla, kun vouhotus ylittää määrätyn pisteen, sen aikaansaama vaikutus voi käydä jopa miinusmerkkiseksi. Vastavoimana on mm. persujen mukana tuleva " ei meidän tartte teherä mitään" mentaliteetti. Jos tutkimukset yllättäen osoittaa, että suomalaisten aiheuttama "ilmastojalanjälki" henkilöä kohti on moninkertainen esim. Intiaan verrattuna, ollaan aika erikoisessa tilanteessa. Kuitenkin kaikissakin tapauksissa kohtuus kaikessa. Itse olen määritellyt niin, että takassa poltan puita ja dieselillä ajan ainakin niin kauan, kuin ralli- ja vastaavia kisoja ajellaan. Puhumattakaan jostain traktoribullingista, joka näyttää täysin järjettömältä.

Eduskunnassa käytiin jonkinlainen kalabaliikki puolueiden istumajärjestyksestä. Persut sijoitettiin oikeaan laitaan. Huhtasaari lähti eurooppaan tapaamaan muita äärioikeistolaisia puoluehenkilöitä. Muun muassa Ranskan Le Pen oli kaveriporukassa. Hän kai sentään edustaa äärioikeistoa, joten laita lienee oikea. Kun persujen uusi kansanedustaja sai kuuluisuutta tuomiostaan löysistä ehdotuksistaan mm. Punaisen Ristin toimipisteitä vastaan, jotkut väistivät asian niin, että on muissakin puolueissa rikollisia. On toki, mutta vain persuissa saa siitä sulan hattuunsa.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallituksella pihtisynnytys.

Perjantai 10.5.2019 klo 20:39 - Reijo

Torstaina tehtiin kaupunginhallituksen kanssa mielenkiintoinen kuntavierailu Vaasaan ja Maalahden kuntaan. Vaasassa paikallinen sähköyhtiö tarjosi lounaan ja toimitusjohtaja kertoi kaupungin tuulivoimahankkeista ja muista sähköntuotannon asioista. Meren rannalla olevalla kaupungilla on hyvät mahdollisuudet myöskin tuulivoiman tuottamiseen. Kohtuullinen osa Vaasassa onkin omaa monipuolista tuotantoa. Tuulivoimaa, vesivoimaa, biokaasua, toki vielä osa myöskin fossiilisilla polttoaineilla. Maalahti on panostamassa isosti tuulivoimaan. Kävimme parilla "myllytyömaalla" ja saimme kattavan katsauksen tuulivoiman tuotantosuunnitelmista. Onko Parkanolla mahdollisuuksia tuulivoimatuotantoon sen aika näyttää. Suuri hyötyjä mikäli tuulivoimapuistoja rakennetaan, on Parkanon kaupunki verottajana. Yhden tuulimyllyn kiinteistövero voi olla parinkymmenen tuhannen luokkaa, joten esim. 15 myllyä toisi kiinteistöveroa kolmesataatuhatta. Maalahdessa, joka on Parkanoa pienempi kunta, myllyjä tulisi pari, kolmekymmentä, joten komea lisätulo 5 tuhannen asukkaan kunnalle.

Maahan on syntymässä hallitus varmasti monen yllätykseksi kepun avulla. Varmasti vielä vaatii melkoisia vääntöjä, mutta Rinteen takinhelmat kyllä pyörii aika monta kierrosta ennenkuin hallitus on kasassa. Sillä kohtaa Rinnekin ymmärsi, että kokoomuksen kelkkaan lähtö olisi tiennyt välitöntä alamäkeä. Nyt se alamäki voi alkaa kepulle, jos se joutuu myymään ne ainoat saavutukset mitä syntyi taloudessa ja työllisyyskehityksessä viime hallituskaudella. Toki hallituksen syntyminen voi vielä jäädä mahoksi, mutta sehän tietäisi uusia vaaleja.

Persut ovat ulkona, kuin lumiukot. Eli vaikuttavat saman verran, kuin eduskunnan ulkopuolelle jääneet Siniset. Julkisuutta kyllä tulee kunhan aikansa hölmöilevät. Valittu persujen kansanedustaja kertoo saavansa joukoissaan sulan hattuunsa, kun kehottaa tuhoamaan SPR:n toimitiloja ym. ja saa siitä tuomion. Toinen Oululainen mieskansanedustaja jolla sattuu olemaan hyvin ruskettunut miespuolinen morsio, esiintyy eduskunnassa, kuin olisi heinätöihin menossa. Hänen mielestään ei eduskunnassa ole mitään arvokasta. Ei varmasti olekkaan jos kausi jatkuu näiden sankareiden tahdissa.

Kaikille Äideille Hyvää äitienpäivää!

Kommentoi kirjoitusta.

Kumpi tulee ennen kesä, vai hallitus?

Perjantai 3.5.2019 klo 20:20

Ei kai nyt sentään tarvi enää suksia hakea toista kertaa orsilta takaisin. Pahalta kyllä näyttää. Vapun aikaan ajeltiin Kiuruvedellä ja lunta oli pikkuisen ilmassa. Tänään Saarijärvellä oli jo maa valkoisena. Nyt meilläkin on jo sen verran lunta tullut, että maa alkaa valjeta. No, ehkä kesä on sitten sitä parempi, kun tulee ajallaan.

Eduskunta käy lapsellista keskustelua persujen istumapaikoista. Eikö äärioikealla olevan puolueen paikka ole istua oikeassa laidassa. Kun ajatukset ovat hyvinkin oikeistolaisia niin miksi pitäisi leikkiä olevansa jotain muuta. Jälleen kerran persut näyttäytyvät "uhrilampaina" ja kansa uskoo. Toki persujenkaan äänestäjät eivät kaikki näin oikeistolaisesti ajattele, mutta äänestyskäyttäytymisellään ovat äärioikeistolaista ajattelua tukeneet. Jossain vaiheessa varmasti myöskin äänestäjät tämän "erheensä" huomaavat. On aika mielikuvituksellista väittää persujen ajatusmaailmaan kuuluvan yhtymäkohtia ns. "vennamolaisuudesta".


Antti Rinne on hallitusneuvotteluissaan aika lailla hukassa. Jokaisen puolueen kanssa on isoja erimielisyyksiä lähes kaikista tärkeimmistä hallitusohjelmaan sisällytettävistä asioista. Kokoomus ei hyväksy demarien verolinjauksia. Persut ja demarit eivät sovi ilmasto- eikä maahanmuuttoasioissa samaan kategoriaan. Vasemmisto ja kokoomus ei sovi oikein missään asioissa samaan joukkoon. Kepulla ei ole mitään mieltä lähteä kokemaan uutta tappiota demarihallitukseen. Ruottalaiset lähtee vaikka millä ohjelmalla, vaikka mihin hallitukseen. Vihreät ja demarit ovat ehkä lähinnä samanmielisiä, mutta kokoomuksen samaan joukkoon sovittaminen voi olla vaikeanpaa. Kyllähän vanha kokoomus slougani "koti, uskonto, isänmaa" on jo kaukana nykykokoomuksesta, joten hallituskiima voi siloittaa tietä kummasti.

Kommentoi kirjoitusta.

Hauskaa Vappua!

Perjantai 26.4.2019 klo 19:55 - Reijo

Kyllä se ilmastonmuutos on tosiasia. Ainakin muutaman päivän. No Vapuksi ehkä taas viilenee. Oikeestaan ei huono asia, se vähän rauhoittaa juhlintaa. Vapun viettoon taidamme lähteä Itä-Suomen suuntaan. Yksi pitkään toiminut eläkeläisyhdistyksemme viettelee synttäreitään ja tapoihin kuuluu käydä pääjärjestön puolesta tervehtimässä kohtuullisen "europuskan" kanssa. Tämä viikko onkin ollut kohtuullisen hiljainen. Sivistyslautakunta ja Kansallisoopperan hallintoneuvosto. Näiltä on ehtinyt jopa pihahommiin. Huomenna vesipumppua jokeen ja laituri paikalleen, niin siitä se kesä lähtee alkuun.

Kaupunginhallinnossakaan ei suuria tapahdu. Tori on saamassa katoksensa. En tiedä onko sitä vähän pehmenemässä, kun tuohonkin asiaan on suostunut. Yläri julkaisi vanhan uutisen jossa allekirjoittanut monen muun valtuutetun kanssa oli vastustamassa torin kattamista silloin, kun kaupunginjohtaja Karjalainen sitä ensi kerran esitti. On se tietysti ainutlaatuinen. Ei niitä kovin monella torilla näe. Toivottavasti se tuo lisää mm. torikauppiaita Perjantaitorille. Ehkä muutamia ulkoilmatapahtumiakin voidaan järjestää ilman sateen pelkoa.

Suomessa on toimiva hallitus, mutta Antti Rinne yrittää saada aikaan omaa muodostelmaansa. Persut todennäköisesti on jo ulkona ja hakemassa marttyyriviittaa. Nyt olisi ehdottomasti Rinteenkin syytä ollut joustaa mahdollisimman paljon ja saada persut hallitusvastuuseen. Vähän löysemmin kasatulla hallitusohjelmalla ei tuota vastuuta olisi onnistunut väistämään. Oppositiosta huutelemalla ei aikaan saa mitään, mutta lisää vastuuttomia puheita. Sama se on tietysti Rinteelläkin hallituksessa. Annetaan taas velan ja työttömyyden kasvaa, niinkuin edellisenkin demari-kokoomus hallituksen aikana. Sitten taas joku tulee korjaamaan tehdyt virheet. 

Ei muuta kuin fiinisti Clara Wappen!

Kommentoi kirjoitusta.

Siunattua pääsiäisen aikaa.

Torstai 18.4.2019 klo 20:30 - Reijo

Vaalit on käyty ja täytyy sanoa, ettei ole paljon lapsille kerrottavaa. Eihän nuo gallupitkaan paljoa luvanneet, mutta lopputulos oli galluppien mukainen. Kuinka paljon siinä on sitä median ja galluppien luomaa annakkohäviäjän painolastia, sitä ei kukaan selvitä. Eikä varmaan ainakaan media haluakkaan. Se voisi johtaa siihen, että gallupeilla ohjailu kiellettäisiin aina vaalien alla muutamaksi kuukaudeksi. Uskonpuute mahdollisuuksiin saada kansanedustajan paikkoja saadaan luotua halutulla ohjailulla. Sitä on vaikea minkään pienpuolueen yhtäkkiä murtaa. Nämäkin tietysti ovat selityksiä. Olen moneen kertaan sanonut, että lähtö kokoomuksen kelkkaan hallitukseen on selkeä alamäen julistus seuraaviin vaaleihin. Tämän tulee taas demarit näkemään mikäli kokoomuksen kanssa samaan kelkkaan lähtevät. Persut ehkä tämän jo aavistavat, eivätkä tähän lähde. Ainahan niitä tekosyitä löytyy kieltäytyä hallitusyhteistyöstä, vaikka suuria lupauksia on annettukin.

Vaikka Sinisillä menikin huonosti, ei silti yhtään kaduta eroaminen. Kun katseli eri piireissä edustajiksi päässeiden joukkoa, kyllä näytti aika ikävältä. Ehkä ei ole syytä kommentoida enempää, ettei tule syytteitä, mutta aika näyttää.

Kun edellisessä kirjoituksessa mainitsemani tähtiliikkeen ehdokas sanoi, että vennamolaisuus on kuopattu, hän on siinä oikeassa, että se kuopattiin ainakin vähäksi aikaa Sinisten mukana. Aika näyttää noustaanko. Samalla voin oikaista tämän ehdokkaan mainintani SDP:n jäseneksi. Hän ei ole kuulemma jäsen, vaikka eräs hänen toimittajakaverinsa Tampereella niin kertoikin.

Nyt sitten jäädään vaan odottelemaan satasen korotusta eläkkeeseen ja monta muuta mukavaa, mitä meille luvattiin. Kiljunen muuttaa eläkeindeksin puoliväli-indeksiksi jne. Tosin siitä hyötyvät vain kohtuullisen suuria eläkkeitä saavat, mutta väliäkö sillä. Niinhän se on aina mennyt. Jolla paljon on, sille lisää annettakoon!

Kommentoi kirjoitusta.

Toimittajat, kuin huono opettaja.

Perjantai 12.4.2019 klo 11:10 - Reijo

Sitten takatalvi jäinen ehti.... jne. Hiihtokelit tuli takaisin ja muutaman päivän vielä kestää ennenkuin tällä alueella päästään samaan vaiheeseen kevättä, kuin oli Huhtikuun alussa. Mukavahan sitä oli taas hiihdellä hyvillä Käenkosken laduilla. Vaalikiireetkään ei enää kovin isosti hetkauta.

Tänään toki mennään Tampereen keskustorin vaalikopille vähän apuun, kun sielläkin ehdokkaiden tavoittelijoita näyttää riittävän. Jollain tapaa näyttää uskomattomalta eri galluppien antamat ennusteet. Muistan itse, kun käytiin vaaleja jolloin persujen kannatus oli prosentin luokkaa. Silloin sai lähes yksin tarjoilla kahvia eri toreilla, eikä ehdokkaiden jutuille ollut paljon tulijoita. Silloinkin kansanedustajia tuli 5 ehdokasta läpi. Nyt kuitenkin menestys vaaliteltoilla on ollut aivan toista luokkaa. Siniset kiinnostaa. TV:n vaalikeskusteluissa toimittajien käyttäytyminen on, kuin huonolla luokanopettajalla. Monta ehdokasta huutaa yhtäaikaa ja kenenkään puheista ei saa kunnolla selvää. Puheenvuoroja jaetaan, mikäli jaetaan pärstäkertoimen mukaan. Halla-aho istuu, kuin mykkä paskalla, mutta hän saa toimittajien pyytämällä pyytäen, eniten puheaikaa. Onhan hänellä yksi agenda maahanmuutto, joka sopii jokaiseen puheenvuoroon, oli sitten kysymys taloudesta, verotuksesta, tai ilmastomuutoksesta. Sampo Terhoa yritetään mollata vielä aamun uutisjutuissakin vähästä puhumisesta. Toki Sampo sai toimittajista johtuen ilmeisesti vähiten puheaikaa, mutta hyviä asiallisia puheenvuoroja. Sampon olisi varmaan pitänyt ainakin joidenkin toimittajien mukaan yhtyä siihen mölykuoroon, jolla ei ollut minkäänlaista käsitystä sivistyneestä keskustelusta. Hyvä, että on joku sivistynytkin joukossa. Siitä pisteet. 

Yksi nykyisen persujoukon kansanedustajista kertoi olevansa erimieltä keskustelustamme puoluehajaannuksen jälkeen. Meitä oli kaksi kuulijaa ja me muistamme kuitenkin tuon keskustelun niin, kuin kerroin. Toki asiallinen hyvä edustaja ja olisi ollut jopa ministeri ainesta, mutta nyt lienee tuo tie ainakin toistaiseksi tukossa. Persuista halutaan nyt tehdä marttyyreitä, kun kukaan ei huoli hallituskumppaneiksi. Heinäkuussa sekin sitten nähdään, onko hallitus silloin valmis?

Kommentoi kirjoitusta.

Kahvia ja makkaraa tarjolla

Perjantai 5.4.2019 - Reijo

Vaalien alus on hienoa aikaa. Ei tarvi miettiä mitä tänään laittais ruuaksi. Vähän yksipuolista toki, mutta tarjolla on makkaraa ja kahvia ja välillä toki soppaakin. Pikkuhiljaa varmaan hiljenee, mutta ensi viikko vielä ravintoa riittää. Torstaina kepu Sipilän johdolla keräsi Parkanon torille monisatapäisen yleisön ja makkaraa käristelivät useita satoja. Oltakoon puoluejohtajista mitä mieltä tahansa, mutta jos pääministeriehdokkaita haetaan, se löytyy kolmikosta Sipilä, Orpo, ja Rinne. Nimenomaan tuossa järjestyksessä. Rinnekin hyvin pitkin varauksin. En tiedä mitä tekee pääministeriehdokastentissä Halla-aho. Onhan toki Halla-ahokin hieman terästäytynyt, kun haukkuu persuista pahimmat turvansoittajiksi, joille ei paljon anna arvoa.

Mielenkiintoista miten persuissa menestyvät nämä moniloikkaajat, jotka menevät aina sinne missä parhaiten oma asema nousee. Kike Elomaa loikki sinne tänne ja lopuksi laski parhaiten menestyvänsä palaamalla persuihin. Saas näkee. Arja Juvonen harmitteli 2017 Porin Suomi Areenalla tavatessamme, että häntä ei ollut pyydetty mukaan perustettuun uuteen ryhmään, eli tulevaan Sinisten joukkoon. Muutama muukin olisi ollut tulossa, mutta ei joukon yhtenäisyyden takia huolittu. Kokoomukseen kolmiloikan tehnyt Kai Turunen laski aivan oikein, hän ei pärjää Jari Lindströmille, mutta ei kyllä pärjää kokoomuksessakaan. Näinhän teki aikanaan myöskin Kainuun Pentti Kettunen. Hän meni välillä Kepuun, mutta ei pärjännyt ja palasi takaisin persuihin. Pääsi myöskin vielä eduskuntaan, mutta nyt poliittinen ura on ehtoopuolella. Näitä on toki muitakin joka menevät aina tuulen mukana missä parhaiten oma etu tulee turvattua. Eräs aikanaan SMP:n valtuutetunakin ollut väitti edelleen olevansa vennamolainen sen jälkeen, kun oli ollut ehdokkaana kokoomuksessa, demareissa ja nyt tähtiliikkeessa. Tähtiliikkeessä voi olla mukana, vaikka on demarijäsen. Tämä politiikka on tällaista moniosaajien ja tuulten haistajien maailmaa. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit ja puoliväli-indeksi.

Perjantai 29.3.2019 klo 16:08 - Reijo

Ilmeisesti eduskuntavaalit ovat lähellä, kun galluppien antamia tuloksia kommentoidaan joka toisessa ohjelmassa. Lisäksi puolueiden puheenjohtaja haastatteluja tulee parilta kanavalta ja vielä yhdeltä valikoituja tenttejä. Kun edelleen noin 40 % äänestäjistä ei tiedä, tai kerro ketä äänestävät, niin gallupit ovat vain suuntaa antavia. Kun persuja ei tunnu oikein kukaan huolivan hallitukseen, niin mitä merkitystä edes lievän vaalitappion jälkeen puolueella on. Demarit, jotka tällä hetkellä kärjessä keikkuvat ilmoittivat Rinteen suulla, ettei hallitusyhteistyöhön persujen kanssa ole edellytyksiä. Esteenä lienee pääosin suhtautuminen muihin kanssaihmisiin. Ilmastokeskustelu näyttää satavan persujen laariin, joilla ei oikein vastuullisuutta saa mihinkään asiaan. Toki tuossa asiassa on paljon turhaa vouhotusta, mutta niin kauan kuin EU:ssa ollaan mukana joutuu hieman senkin pillin mukaan marssimaan.

Eilen kuuntelimme VENK:n kokouksessa entisen demarikansanedustaja Kimmo Kiljusen paatoksellista puhetta taitetun indeksin poistamisesta. Taitettu indeksi tuli voimaan Paavo Lipposen hallituksen aikana ja Kimmo Kiljusen ollessa äänestämässä tämän puolesta. Nyt oli kyllä takki kääntynyt aika vauhdikkaasti. Kun tuossa tilaisuudessa oli myöskin opettaja eläkeläisiä, niin Kiljunen nautti esityksillään suurta suosiota. Jos taitettu indeksi muutettaisiin ns. puoliväli-indeksiksi, niin siitä hyötyisivät lähinnä tälläkin hetkellä kohtuullisen hyvää eläkettä saavat. Tiettävästi mikään puolue ei ainakaan julkisesti ole asian puolesta liputtaneet. Tosin mm. Jukka Gustafsson oli puoliväli indeksin puolesta, mutta sekin taitaa mennä vaalipuheiden piikkiin. Kaikkein viisainta, jos halutaan eläkeläisköyhyyteen vaikuttaa, olisi antaa alle 1400 euron eläkkeille verovapaus. Nämä rahat tulisivat suoraan kulutukseen ja tuottaisivat hyvin äkkiä takaisin veromenetykset.

Ulkoministeri Timo Soini on tulossa Parkanoon ensi lauantaina 6 pv. Timo on kuitenkin innolla mukana Sinisten vaalityössä, vaikka ei ehdokkaksi lähtenytkään. Parkanossa varmaan jokaisen puolueen edustaja saa liikkua vapaasti ilman minkäänlaista äärioikeiston aiheuttamaa uhkaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Eduskuntavaaleihin vajaa kuukausi

Perjantai 22.3.2019 - Reijo

Mukava tunne, kun saavuttaa jotakin, minkä on asettanut kuluvan talven tavoitteeksi. Tuhat hiihtokilometriä tuli tiistaina täyteen tälle talvelle. Se on kaksinkertainen määrä viime talveen. Toki parhaana hiihtotalvena suksiteltiin n. 2300 km, mutta silloin oltiin vielä työelämässä, eikä ollut eläkeläisen kiireitä. Tälläkin viikolla vielä torstain kh:n seminaari Tampereella, Perjantaina Saarijärvellä eläkeyhdistyksemme hallituksen tilikokous. Ensi viikko Sivistyslautakuntaa, vesiyhtiötä, kaupunginvaltuustoa, Kolmostien terveyttä ja yksi päivä Helsingissä eläkeyhdistysten yhteiskokouksessa. Kyllähän nuo hiihtokelitkin jo sopivasti hiipuvat, että ehtii muutakin harrastella.

Vähän pitäisi ehtiä mukaan eduskuntavaalityöhönkin. Muutama paikka on jo tullut kierrettyä ehdokkaiden avustamisessa. Pääasiassa teen tällä kertaa työtä puolustusministerin erityisavustajan Petteri Leinon apuna. Ehdottomasti yksi pätevimpiä Pirkanmaan ehdokkaita kaikki puolueet huomioiden. Tavoitteena on vähintäin yhden paikan varmistaminen Sinisille tässäkin vaalipiirissä. Toivottavasti äänestäjät näkevät äänestämisen perusteena muutakin, kuin pelkästään yhden asian liikkeet. Ei maata tasapuolisesti rakenneta Kokoomuksen kaupunkikeskeisyydellä, ei persujen maahanmuutolla, ei Vihreiden ilmastovouhotuksella, ei demarien kaiken vastustamisella ja AY-likkeen nuoleskelulla jne. Kokoomus on aivan selkeästi siirtymässä sille linjalle jota Helsingin kaupunginjohtaja ja muutamat muut suurten kaupunkien pomot ajaa. Kaikki pitää olla kaupunkivetoista ja muualle maahan jaetaan mahdollisia murusia. Naamakirjan postauksissa persut on hyvin innokkaasti mukana jakamassa kieltämättä iljettäviä Oulun seudun raiskaustapahtumia, mutta yhtään juttua ei ole näkynyt, kun Uudessa-Seelannissa valkoinen mies tappoi raukkamaisesti mustia ihmisiä. Oulun tapauksista tulee mieleen, eikö vanhemmat yhtään seuraa missä heidän lapsensa seikkailevat ja mitä netissä touhutaan. Se ei mitenkään puolusta näitä matujen tekoja, mutta vastuuta vois ottaa vanhemmat lapsistaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Väärin sammutettu

Perjantai 15.3.2019 klo 21:45

Väärin sammutettu oli usean puolueen kommentti hallituksen eroamisesta. Hallitushan ei tosiasiassa kaatunut, vaan pyysi pääministerin johdolla eron. Eilisessä vaalikeskustelussa demarien Antti Rinne ja muutama muukin opposition edustaja oli kovin harmissaan hallituksen erosta. Mitenkään ei tullut mieleen, että samat puolueet on neljän vuoden aikana kymmenkunta kertaa yrittäneet saada hallitusta kumoon. No, politiikka on tämmöstä. Vaalikeskustelu sinänsä oli aika lapsellista lässytystä kaikilta osin. Ei voi sanoa, että mitään uutta viisautta olisi kukaan esittänyt. Parhaimmat arviot saa yleensä ne jotka yrittävät puhua mahdollisimman paljon, vaikka asian vierestä ja toisten päälle. Näin tekee mm. Li Andersson.

Koululaiset olivat saaneet hyvän syyn lintsata tänään koulusta. Ilmastolakko oli työnimenä. Vähän hevosenpään mittaa pitemmät tenavat lienevät suurimpia ilmastoasiantuntijoita. Ei liene kovin vaikeaa haastattelijalle vastata kysymykseen "mitä aikoo itse tehdä ilmastoasian edistämiseksi?" En osta polttomoottoriautoa, en aio lentää lentokoneella, en syö lihaa, enkä juustoa, enkä polta puita lämmittämiseen. Kukahan näillekin laupunkilaisille pullamössölapsille opettaisi miten maaseudulla liikutaan, lämmitetään ja mistä ruoka tulee? Ei kai lehmiä tarvita, kun Valion maitoa saa kaupasta purkissa. Toki ilmastoasia on varmaankin ajankohtainenkin ja maailmanlaajuinen. Kuitenkin mittasuhteet pitää laittaa oikeaan järjestykseen. Kun näitä hyviä suhteita on monen valtion päättäjiin ja päämiehiin, voisi näille vähän vinkata, että jotain tarttis tehrä. Kiinan, Venäjän ja USA:n päämiehistä voisi aloittaa.

Muutama ilta meni lukiessa USA:n entisen ensimmäisen naisen Michelle Obaman kirjaa "Minun tarinani". Kirja oli mielenkiintoinen ja hyvin avartava kertomus USA:n politiikasta. Se oli myöskin kertomus siitä miten hyvin köyhistäkin oloista voi Amerikassakin nousta merkittävään asemaan. Se oli myöskin vastakohta nykyisen presidentti Trumpin poliittiseen asemaan pääsystä. Trump oli miljonääri presidentiksi tullessaan ja se näkyy myöskin hänen suhtautumisessaan vähempiosaisiin kansalaisiin. Toivottavasti edes USA:n kansalaiset tulevat järkiinsä seuraavissa presidentin vaaleissa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kaikki kaatuu....

Perjantai 8.3.2019 klo 19:12 - Reijo

Sote kaatui, hallitus kaatui, Mäkäräinen kaatui. Kaikki nämä samana päivänä. Eniten harmitti Mäkäräisen kaatuminen, koska se saattoi vaikuttaa viimeiseen ammuntaan niin, että tuli pari hutia ja todennäköinen maailmanmestaruus. Eduskunnan oppositio demarien johdolla pääsi tavoitteeseensa. Jarruttamalla tarpeeksi pitkään sote valmistelua saatiin aikaan tilanne, ettei maaliin pääsy ollut mahdollinen. En tiedä on koulutus mennyt vähän hukkaan perustuslaki ja sotevaliokunnalta, kun yli tuhannen asiantuntijan kuulemisella ei saada asiaan oikeita nuotteja. Osa syy oli tietysti kokoomuksella, joka piti jääräpäisesti kiinni valinnanvapaus vaatimuksestaan. Ilman sitä olisi sotelaki edennyt eduskuntaan ja tullut todennäköisesti hyväksytyksikin. Hallituksen kaatuminen tässä yhteydessä ei sinänsä ole mikään erikoinen asia. Toimitusministeriö jatkaa samalla miehityksellä ja pääsee tekemään samalla politiikkaa. Niin teki edellinen kokoomus-demarivetoinen hallituskin. Jopa hallituksen jäsenetkin äänestivät omia hallituksen tekemiä esityksiään vastaan. On selvää, että uusikin hallitus, joka vaalien jälkeen muodostetaan alkaa saman sotepainin. Ja taas muutamia miljoonia saadaan palamaan lisää. Tähän mennessä valmistelu on maksanut runsaat 200 miljoonaa. Toivottavasti edes osa tuosta valmistelusta voidaan jatkojalostaa.

Jotenkin on jäänyt vähän sellainen kutina, että gallupit ei aivan kerro kaikkea mitä vaaleissa tulee tapahtumaan. Ilkka-lehti uutisoi tällä viikolla, että Vistbackan lähtö Sinisten ehdokkaaksi varmisti yhden ja mahdollisesti kaksi paikkaa Sinisten vaaliliitolle pohjanmaalla. Vastaavia ylläreitä saattaa muhia muissakin piireissä. Uusimaa on varma parin- kolmen paikan piiri. Muutama muu niin ollaan siinä puolessa tusinassa mikä on hyvä alku uudelle puolueelle. Soinin siirtyminen muihin tehtäviin on menetys, mutta ymmärrettävä pitkän poliittisen uran jälkeen.

Parkanon lukion purkupäätös oli taas kerran esillä. Eli rakennus/ympäristölautakunta esittää purkulupaa rakennuksella. Mikäli aikanaan päätöksestä valitetaan, tulisi valittajille määrätä kustannusvastuu rakennuksen ylläpidosta. Eli noin 100000 euroa vuosi tyhjilleen jäävästä rakennuksesta, jolle ei mitään järkevää käyttöä ole.

Kommentoi kirjoitusta.

Sotea pukkaa...

Perjantai 1.3.2019 klo 21:17 - Reijo

Pian on taas yhdet MM-kisat käyty ja petytty monet kerrat. Mitalit eivät enää suomalaisillekaan ole läpihuutojuttuja. Päinvastoin taitaa näistä kisoista tulla melkoinen mahalasku. Erikoista kisailu on yli kymmenen asteen lämmössä ja vesisateessa hiihdellä kilpaa. Onhan se hyydyttänyt yllättävän äkkiä niin suomalaisia, kuin muidenkin maiden urheilijoita. No sitähän voi jokainen käydä kevätlumilla kokeilemassa.

Sote ehtii, sote kaatuu. Nekin on jonkin tason mm-kisat. Vielä muutama viikko tätä kilpajuoksua ja sitten äänestetään. Tai sitten ei. Minkähän takia eduskunnan pitäisi lopettaa työnsä kesken. Uusi valitaan vasta huhtikuun puolivälissä, joten siihen asti voisivat palkkansa eteen töitä tehdä. Päivänselvää on, että sotekäsittelyä on valiokunnissa viivytetty joko tarkoituksellisesti tai tyhmyyttään. Kun asiasta on kuultu yli tuhatta asiantuntijaa luulisi, että jonkinlaista kuvaa olisi jokaiselle muodostunut asioiden eteenpäin viemiseksi. Viisitoista vuotta on väännetty asiaa jonka periaatteista jokainen puolue on samaa mieltä. Viime hetkillä iskee kaunainen kateus siitä mikä, tai mitkä puolueet saavat sote uudistuksen maaliin asti. Vanhustenhoidossa eri puolilla maata todetut puutteet ovat osoitus siitä, että järjestelmissä on korjaamisen tarvetta. Sitä on julkisessa samoinkuin yksityisessäkin hoivapalvelutoiminnassa. Jos ja kun vastuuta siirretään maakuntatason toiminnaksi, sillä ainakin joitain hyväveli järjestelmiä ehkä saadaan purettua. 

Parkanon Kaupunki ja Pihlajalinna ovat käymässä kauppaa sotekiinteistöistä. Demarit ovat tässäkin asiassa asettuneet periaatteelliseen vastahankaan. Kun on kysymys vanhoista kiinteistöistä joista ei markkinahinnoilla saisi edes kohtuullista hintaa, tulisi myyntiin suhtautua hyvinkin myötämielisesti. Hinta on ostajan ja myyjän välinen neuvottelutulos ja sen jälkeen tehdään päätöksiä hyväksytäänkö kauppa. Ostajia ei taida kauheesti olla tyrkyllä.

Kommentoi kirjoitusta.

Tapahtumarikas viikonloppu.

Perjantai 22.2.2019 klo 20:04 - Reijo

Viimeksi ennustelin kesän tuloa ja tänään aamulla 22 astetta pakkasta. No huomenna taas lämpösen puolella.Eihän tässä muuta ongelmaa, mutta kun ei aina tiedä mitä suksiin laittaisi ja mitkä sukset jalkaan. No on tässä selvitty. 700 kilometriä hiihtoa tälle talvelle täyttyy muutaman päivän päästä.

Tänään taas huomattiin, ettei tämä kotoinen Parkanokaan ole mikään lintukoto. Poliisit kaiveli asemanseudulla ruumista risukasasta, joka oli yritetty polttaa jälkien peittämiseksi. Oli huonot tuohukset ja tuli ei syttynyt. Pahnoille joutui neljä osallista joista osa omalta paikkakunnalta ja ihan kotimaisia kaikki! Huumeet teettää kaikkia hulluja. Jotkut puolueet ovat valmiita joitakin huumeita jopa laillistamaan. Melko vastuutonta touhua!

Tänään sain olla morjestamassa eduskunnan puhemies Paula Risikkoa, joka poikkesi kaupungin vieraana. Ihan lupsakka huumorintajuinen "täti". Sanoin Risikolle, että parkanolaiset käyttää puhemiehen oikeaa titteliä siitä huolimatta, että kokoomuksen Aamulehti on poistanut kaikki miesloppuiset päätteet jutuistaan. Risikko kertoi olevansa samaa mieltä titteleistä. Puhemies on on oikea muoto ja aamulehden toimittajalle hän kertoi sanoneensa, että jättää vaikka sen een pois siitä mies sanasta, jos se on hankala muuten!!!

Sote valmistui pitkän viivytyksen jälkeen perustuslakivaliokunnasta. On merkillistä, että jotkut saavat tarkoituksellisesti viivyttää lain valmistelua niin, että se haittaa eduskuntatyötä. Vieläkin lausuntoja pyydetään osittain olemattomistakin aiheista niin, että pyritään saamaan lakiesityksen valmistuminen yli vaalien. Osa perustuslakivaliokunnasta on sitä mieltä, että sotelait pitäisi käyttää vielä EU:ssakin hyväksyttävänä. Tätä mieltä ovat mm. persut, jotka yleensä väittävät EU:n liiaksi holhoavan ja päättävän Suomenkin asioista.Tiedustelulait, jotka ovat tärkeät mm. maahantulijoiden tietojen tarkistamiseksi, saatiin jonkun kommunistiprofessorin takia lykättyä vielä hidastamaan muuta lainvalmistelua. 

Persunaisten pitkäaikainen puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen lopulta kyllästyi persuporukkaan ja siirtyi sinisiin. Iltapäivälehdissä oli oikein osuvat kommentit nykypersuista ja eron syistä. Näitä lisää!!!

Kommentoi kirjoitusta.

No onkos tullut kesä...

Perjantai 15.2.2019 klo 15:40 - Reijo

Joo Joululauluahan tuo on, mutta jotenkin sopii ajankohtaan. + 6 astetta lämmintä helmikuun puolessa välissä. Pitää vissiin alkaa uskoa noita ilmastovouhottajia. Ei tämä silti mitään ennen kokematonta ole. Joskus muutama kymmenen vuotta sitten on ruista kylvetty tammikuussa ja saatu kohtalainen satokin. Silloin ei kyllä ilmastomuutoksesta puhuttu mitään. Vuodet ei ole veljeksiä. Saadaan ainakin tuolla vouhottamisella nuoria vihervasemmistolaisiksi.

Tuosta Joululaulusta tuli vielä mieleen tuo yksi sankari Brother Cristmas/Ari Koponen joka on muutamasta petoksesta tutkinnassa ja asettunut kaltaistensa joukkoon persujen kansanedustajaehdokkaaksi. Siellä ei taida tällä kertaa olla minkäänlaista karsintaa ehdokkaissa. Suomen kuvalehti on tutkimuksessaan päätynyt ennustamaan persuille jättimäistä vaalitappiota kevään eduskuntavaaleissa. Reilut 200000 ääntä olisi katoamassa. Saajapuolella siitä joukosta olisivat vasemmisto, demarit ja vihreät. Sinisetkin noin 4 %. Persujen suuri esikuva Trump on ikävässä tilanteessa. Valheita valheiden perään ja oikeudelta jo erottamisuhka. Kun tämä maailman vanhin 5 vuotias, niinkuin eräs toimittaja häntä tituleerasi, ei saa muuritahtoaan läpi, hän kiukuttelee kuin pikkukakarat. Ehkä siellä jonkinlainen aita rakennetaan, että saadaan "lapsi" tyytyväiseksi.

Parkanon lukiorakennuksen purkupäätöksessä on jopa Lahtelaisia lähtenyt purkua vastustamaan, ikäänkuin se ulkopaikkakuntalaisille jotain kuuluisi. Saahan sitä vouhottaa, kun ei tarvi kantaa mistään vastuuta. Kun koulu lakkautetaan ilma-ja homeongelmien takia, niin siitäkö tehtäisiin yritystalo!! Tai jotain muuta yhtä hölmöä. Joku toinen yhtä viisas esittää asiasta kansanäänestystä. Eiköhän kuntavaaleissa ole käyty kansanäänestys ja valittu päättäjät. Kyllä selkärangan täytyy kestää hankalatkin päätökset. Eikä tuon lukion purkamisasian pitäisi olla edes hankala. Onhan kysymys kuitenkin ihmisten terveydestä.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »