Eduskuntakeskustelu ala-arvoista...

Perjantai 11.10.2019 - Reijo

En tiedä onko koskaan eduskuntakeskustelu ollut niin hyökkäävää ja yksinkertaisen tyhmää, kuin viime päivinä. Siitä ei voi syyttää ketään, tai mitään porukkaa erikseen. Jokainen ryhmä, ehkä KD:tä lukuunottamatta on heittänyt aikamoista herjaa milloin mistäkin asiasta. Rakentavaa ja yhteiskunnan asioita eteenpäinvievää keskustelua on ollut hyvin niukasti. Budjettikeskustelu on antanut hyvin vähän tietoa miten hallitus aikoo rahoittaa kaikki hyvät lupauksensa ensi vuonna. Toki niistä osaa on jo siirretty suosista 2023 vuodelle. Eli hoitajamitoituksen 0.7 saa taloudellisen vastuun kantaa seuraava hallitus. Eläkeläisille voi tulla muutama kymppi, jos sitäkään. Kansanedustajat Kiljunen ja Gustafson ovat olleet hyvin hiljaa eläkeindeksin muuttamisesta puoliväli-indeksiksi, vaikka ennen vaaleja tätä kovasti lupailivat ja ainakin Kiljunen tällä äänestäjät höynäytti.

Trumppi ja Turkin presidentti pelaavat omaa peliään, joka voi aiheuttaa uuden pakolaistulvan. Trump lupasi viedä amerikkalaiset joukot pois Turkin tieltä ja tehdä tilaa laajamittaiselle hyökkäykselle. Seuraavaksi Trumppi ilmoittaa, että hän pitää Turkin Syyriaan tuloa tuomittavana. On siinä meillä sankareita.

Parkanossa käydään keskustelua valtuuston tiedonsaannista ja julkisuudesta. Varsinkin demarivaltuutettujen on vaikea ymmärtää, että yrityksillä on asioita joita ei tule julkisuudessa riepotella. Paikallislehtikin näyttää osin ottavan saman asenteen. Samalla lehti joutuu vähentämään ilmestymiskertojaan, kun ilmoitustulot vähenevät. Yrittäjätkin voivat reagoida lehtijuttuihin omalla tavallaan vähentämällä ilmoitteluaan!

Kyllä taas on pakko sohaista persupesää. Kun Sebastian Tynkkynen saa ties monennenko tuomion oikeudessa, niin puheenjohtaja Halla-ahoa myöten tuomiota vähätellään. Laki kai sentään koskee vielä persujakin. Lehtihaastattelussa varapuhemies Eerola ilmoittaa vaativansa kansanedustajilta asiallista pukeutumista, joka tarkoittaa mm. miehillä pikkutakkia ja mahdollisesti kravattia. Tynkkystä tämäkään vaatimus ei koske, kun hän esiintyy flanellisessa ruutupaidassaan eduskunnan takapenkissä.

Kommentoi kirjoitusta.

Poliittista teatteria eri puolilla...

Perjantai 4.10.2019 - Reijo

Jos pian tulisi lunta, niin helpottaisi pihahommissa. Lehtiä on osa puissa ja osa maassa. Niitä on varmaan haravoitava, ellei lumi tule avuksi. Kun kuitenkin ilmasto lämpenee hyvää vauhtia, niin voi olla, että lumen tuloa saa odotella. Huomenna kyyditsemme vävyn Pirkkalan lennostoon kertausharjoituksiin. Että ei viittis millään vielä talvirenkaita vaihdella autoon.

Trumppi näytti taas parhaat puolensa, kun Suomen pressa Niinistö kävi vierailulla. Kuinka voi USA:n presidentti olla noin öykkäri ja typerä. Jos tekee lehmäkauppoja siellä tällä oman asemansa pönkittämiseksi, niin voi olla, ettei kaikki olekkaan valmiita tukemaan ja hyväksymään kaikkea. Jos hyvin käy, niin ei Trumpin tarvi seuraavia vaaleja käydä, sinakaan ehdokkaana. Ja hyvä niin. Niinistö kuitenkin osasi ottaa asiat huumorilla sisäänpäin hymyillen.

Jossakin ennustelin, että seuraavassa gallupissa kepun puheenjohtajavaihdoksen jälkeen kepun kannatus saattaa nousta noin 13 prosenttiin ja aika lähelle sitä menikin. Se on kuitenkin väliaikaista, ellei kepu ymmärrä lahteä hallituksesta tarpeeksi ajoissa. Jos kepu nielee kaikki mitä vihervasemmisto hallituksessa esittää, se ei ole saavuttanut vielä pohjanoteerausta. Toivottavasti järki edes siellä voittaa. Oppositiopuolueista ei mitään apua ole tavallisten kansalaisten hyvinvoinnille. Kokoomus pitää huolta nyt jo hyvinvoivista ihmisistä ja persuilla ei ole edelleenkään muuta, kuin maahanmuutto. Jotain uutta ja asiaakin pitäisi löytyä. KD:llä on joitain hyviä ajatuksia, mutta tahtoo mennä vähän piiri pieneksi. LiikeNytin Harkimo kävi melkei välikysymyskeskustelussa sääliksi, kun joku oli kirjoittanut niin epäselvän puheen, ettei Harri meinannut selvitä paperille kirjoitetusta mitenkään. Sama ongelma on vähän valtionvarainministeri Lintilällä.

Paikallispolitiikassa tarkastuslautakunnan puheenjohtaja itkee sitä, ettei saa tarpeeksi tietoa asioiden käsittelystä. Hallitus kai toimii valtuuston "selän" takana. Kuitenkin demareilla on hallituksen pöydän ympärillä puolet valtuustoryhmästään. Kenenkähän syy lienee, ettei tieto kulje. Mikäli Uotila on sitä mieltä, että on tehty laittomia päätöksiä, olisi varmaan syytä esittää mitkä päätökset ovat laittomia? Onko Uotila se joka kaupungissa tulkitsee kuntalakia?

Kommentoi kirjoitusta.

Kansan ostovoima nousee...

Torstai 26.9.2019 klo 20:49

Jatketaampa siitä mihin viimeksi jäätiin, eli marjastuksesta. Nyt alkaa talven marjat olla kerättynä. Puolukoita saatiin noin sata kiloa( ei tosin kaikkia itselle). Mustikkaa noin 50 litraa ja karpaloitakin jo kymmenen litraa. Niitä pitää ehkä vähän vielä haeskella. Aika jännästi nuo marjamaat on sattuneet meille tällä kertaa ihan muutaman kilometrin säteelle. Aika monet ovat valitelleet, ettei mitään marjoja löydy ollenkaan.

Nykyhallitus vain edelleen uskottelee, että kansan ostovoima lisääntyy. Näin toki on, jos ministerit tuijottavat vain omaan palkkapussiinsa. Tulihan niihin reilut korotukset, kun edellisen hallituksen tekemät ministeripalkkojen alennukset palautuivat alkuperäiselle tasolleen. Muutama tonni lisää liksaa per nenä. Rinne tais saada lisää liki kolme tonnia, eli sen verran enemmän, kuin Sipilä. Samanverran, kuin Rinne eli lähes neljätoistatuhatta kk saa Sitran pääjohtajaksi äänestetty Jyrki Katainen. Kaikenlaisten herrojen ja avustajien palkkaukseen rahaa riittää eduskunnallakin suruttomasti. Maanantaina Parkanossa kävi Luken, eli Luonnonvarakeskuksen johtajia kertomassa syitä miksi Parkanon Luken toimintoja lakkautetaan, tai siirretään Otaniemeen ja Jokioisiin. Perussyy on Suomen hallituksen aluepolitiikka. Keskustan Katri Kulmuni, joka hehkutti puheenjohtajakilvan puheissaan aluekehityksen tasapuolisuuden tärkeydestä, oli ensimmäisessä budjetissa valmis leikkaamaan määrärahoja joilla oltaisiin mm. Luken toimintoja voitu pitää niillä alueilla, joissa on tutkimusalueita. Miten lie tutkijat ottavat näytteitä Parkanon suometsistä Otaniemestä käsin?

Maailmalla on menossa erikoisia näytelmiä. Amerikan Trumppia ja Britannian Johnssonia uhkaavat ainakin heidän oman arvionsa mukaan noitavainot. Kyllähän Suomestakin joku samanmielinen liittyy vielä vähän päästä tuohon joukkoon. EU- parlamentissa äänestettiin Venäjäpakotteisiin liittyvässä asiassa, niin Venäjää myötäillen äänestivät Hakkarainen, Huhtasaari ja yksi vasemmistoliiton edustaja. Kun persuja on väitetty Venäjän trolleiksi, niin viittaisiko tämä äänetyskäyttäytyminen siihen.

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus politiikka lämpenee...

Perjantai 20.9.2019

Nyt alkaa puolukat olla jo kypsiä. Viitisenkymmentä litraa on jo kerättynä ja marjaisia paikkoja vielä jäljellä. En tiedä pitääkö ottaa lauantaina mukaan Tammelan torille ja alkaa kaupitteleen? Perattuina torilla pyydetään 4 euroa litralta. Kyllähän sitä tuolla hintaa vois myydäkkin. Katsotaan vieläkö innostuu keräilemään.   Se on siinä ja tässä pitääkö nurmikko vielä kerran ajaa ennen talven tuloa. Pakkasta jo muutamana yönä ja vesipumppu on pitänyt peitellä, ettei jäädy. Pitäis vielä ruohonleikkuri pestä talviteloille.

Politiikassa ja hallitusrintamalla on vielä kovasti lämmintä, eli siellä ei halla uhkaa. Vaikka Rinne kuinka vakuuttaa, että verotus ei nouse ja eläkkeitä nostetaan voi olla, että ei paljon leipä kenelläkään näillä eväillä levene. Paitsi tietysti puolueilla ja niiden myötäjuoksijoilla. Avustajia ainakin riittää jokaisella puolueella ja varsinkin hallituspuolueilla. Eli Rinteen ja Harakan työllistämismalli on siltä osin viimeisen päälle onnistunutta. Hallitus laskee palkkatuetun työllistämisen varaan ja luulee sen olevan joku viisasten kivi. Sillä voidaan saada jonkinlainen määrä työllistettyä pineksi aikaa, mutta pysyviä työpaikkoja ei sillä luoda. Ei yritykset palkkaa työntekijöitä, ellei ole todellista tarvetta. Myöskin investointitukien useampi kertainen poisto-oikeus voi jäädä vaikutuksiltaan hyvin pieneksi. Yleensä, jos investoinnilla ostetaan esim. koneita, niin kone voi korvata ihmisen. Eli vaikutus voi olla päinvastainen.

Vihreä kansanedustaja Iris Suomela antoi tulikivenkatkuista palautetta Persu Halla-aholle eduskunnassa käydyssä "raiskausmääritelmä" keskustelussa. Vanhat kirjoitukset tulevat vastaan Halla-aholle, kun hän aikanaan kirjoitti blogissan " että on vaikea tuntea sympatiaa raiskausrikosten uhreja kohtaan, koska tuntee houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät". Samassa yhteydesä hän osoitti vihervasemmistolaisia naisia ja muita maailmanparantajia kohteiksi, mikäli raiskauksia tapahtuu.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Viikonloppuun surua!

Perjantai 13.9.2019 - Reijo

Huomenna, lauantaina on sellainen päivä, joita jokaiselle tulee joskus vastaan. Olen kantamassa Helenan veljeä haudan lepoon. Pitkällisen sairauden jälkeen poismeno oli odotettu ja viimeisinä päivinä jopa toivottu. Kun sairaus todetaan sellaiseksi, ettei mitään paranemisen toivoa ole ja kivut käyvät niin koviksi, ettei mikään lääkitys tahdo riittää, on hiljainen pois nukkuminen hyvin lohduttava. Kirkkoherran antama ehtoollinen rauhoitti niin sairaan, kuin kanssa eläjätkin.

Tällä viikolla olisi ollut kuntapäivät Helsingissä. Parkanon kaupungilta oli tavan mukaan hallitus ja puheenjohtajisto mukana. Tällä kertaa en halunnut lähteä mukaan vaan totesin, että ei mitään uutta ole tarjolla. Olen aika monet kerrat mukana ollut, joten ne on vähäksi aikaa nähtynä. Tosin en kertaakaan vielä ole ollut mukana kaupungin kustannuksella, vaan hotellit on hoituneet muiden kustantamana. Muutenkin valtuustoryhmämme on hyvin kriittisesti suhtautunut kaupungin kustannuksella reissailuun!

Joutsenlahden Anssikin soitteli ja haasteli Kankaanpään joukkueeseen juoksemaan muutamaan kisaan. Valitettavasti tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta väliaikaisen juoksukiellon takia, mutta ehkä taas ensi kesänä.

Kuntamarkkinoiden puheenjohtaja keskustelu on ollut yleensä se tärkein anti, mutta nytkään sieltä ei mitään uutta esiin noussut. Itsekin olin kerran ex puoluettani edustamassa ko. keskustelussa. Antti Rinne on jo niin moneen kertaan puhunut ristiin omia esityksiään, ettei niistäkään mitään uutta saa irti. Suorastaan hupaisaa oli katsella eduskunnan kyselytuntia, jossa ministeri Kiurua hiillostettiin hoitajamitoituslupauksen toteuttamisesta. Täytyy sanoa, että oli taitava kiemurtelija. Samaan aikaan, kun Kiuru lupaa, että muutama tuhat hoitajaa tulee hetkessä lisää täyttämään hoitajavajetta, Rinne ilmoittaa ettei rahaa olekkaan. Vielä keväällä sitä oli rajattomasti. Kokoomuskin hurskastelee hoitajamitoituksella, vaikka viime hallituksessa mitoituksen nostamista vastusti viimeiseen asti.

Kepu sai Kulmunin, niin kuin vähän veikkailin. Kyllä tyttöparka sai aikamoisen tehtävän olla mukana hallituksessa, johon ei iso osa kepulaisista olisi halunnut ja samaan aikaan pitäisi kannatustakin nostaa. Nouseehan se tuon kokouksen saaman julkisuuden kautta ehkä 13 prosenttiin, mutta jatko riippuu siitä kuinka vietävissä kepu on vihervasemmistohallituksessa.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä meni ja posti vielä kulkee

Perjantai 6.9.2019 - Reijo

Tässä viikolla sain olla mielipuuhassani. Opettajien apuna avustamassa koulun yleisurheilukisoissa. On mukava katsella ja samalla vähän opastaa pikku oppilaita kilpailun tiimellyksessä. Onnistumisen riemu on suuri niin voittajilla, kuin tuloksen tehneillä. Ehkä suurinta riemu onnistumisesta on kehitysvammaisilla koululaisilla.

Kepu käy viikonloppuna puoluekokoukseen ja valitsee itselleen puheenjohtajaa. Kahdella ehdokkaalla ei asioissa ole suuriakaan eroja. Katri on kyllä kauniimpi, kuin Antti. Asiakysymyksissä eron huomasin suhtautumisessa suuriin eläkkeisiin. Kaikkosen mielestä eläkkeisiin voitaisiin laittaa katto ja oli myöskin sitä mieltä, että kukaan ei tarvitse 8-9 tonnin kk eläkkeitä. Sen sijaan Kulmuni aika huolettomasti vastasi, että eläke on ansaittua tuloa. Tämä kysymys voi olla jopa ratkaiseva kepun pj vaalissa. Toisaalta Tv:n  haastattelussa Kulmuni vaikuttaa luotettavammalta. Paljonko painaa Kaikkosella Nuorisotalosäätiön tapahtumat, joista hän tosin on tuomionsa kärsinyt. Veikkaukseni kuitenkin on, että Kulmuni on seuraava pj kepussa.

Postin pääjohtaja sen sijaan saa jo sen verran palkkaa, että kyllä siinä aikanaan kaikki eläkerajat paukkuisivat. Kun aikanaan olin postin hallintoneuvostossa, niin luulen, että siinä porukassa ei olisi tuollaisia palkankorotuksia hyväksytty. Palkoista tosin päättää hallitus, mutta hallintoneuvosto antaa suuntaviivat ja myöskin vastaa osaltaan. Tällä kertaa hallintoneuvostossa lienee pelkästään kansanedustajia, joten ei kannattaisi kovin näyttää eduskunnassakaan pyhimykseltä näissä asioissa.

Hallitukselle tulee arki eteen sitten, kun syksyn budjettiväännöissä huomataan ensin, että tulopuoli sakkaa ja samalla menolupaukset on aivan muuta kuin realistiset. Kepu ja vihreät käyvät vielä omat vääntönsä mm. metsähakkuista ja maahanmuuton kustannuksista. Eiköhän tuoltakin osin kepu ole jo oppirahat maksanut ainakin puheenjohtajaehdokkaiden mielestä. Mielenkiintoinen poliittinen syksy kaikesta huolimatta tulossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Poliisi toimii

Perjantai 30.8.2019

Ei vielä aivan syksy paina päälle. Kesän parhaita hellekelejä vielä ainakin tämä viikko. Ruohonleikkurin päällä tänään 3 tuntia ja vielä ei näytä siltä, että olisi viimeinen kerta tänä kesänä. Seuraavaksi sitten vesipumppu pois joesta, laiturin ja veneen nosto ja sitten saa taas syksy tulla.

Parkanon kaupunginvaltuusto piti perinteisen torikokouksensa maanantaina. Aika köykäset oli eväät kokouksessa ja yleisöltäkään ei paljon apuja herunut. Ei tuo julkisesti valtuutetuilta kyseleminen kovin innokkaalta näyttänyt. Ehkä se on helpompaa tuolla muissa "torikokouksissa".

Poliisi sai kiitosta ja poliitikoilta suuria lupauksia poliisien lisäämisestä sen jälkeen, kun "rosvoretkellä" olleet hurrit saatiin Ikaalisissa kiinni. Toki nuo kiitoksetkin olivat vähän kaksinaamaisia. Ennenkuin poliisi julkisti rosvojen henkilöllisyyttä sen verran, että selvisi, että ovat ihan kotikutoisia, ruotsalaistuneita jeppejä. Somessa jauhoi jo melkoinen huhumylly mahdollisista "mamuista" tekijöinä. Joku viestitteli fasessa, että persut näkivät jo "märkiä päiväunia" tuollaisesta mahdollisuudesta. Myöskin muuan pohjois-satakuntalainen ex persu kansanedustaja tiukkasi, miksi ei poliisi julkista tekijöitä. Tämä kommentti yllättävästi hävisi myöhemmin sivuilta, kun tekijät tuli tietoon ja tilalle tuli kiitokset poliisille. Ei kaikilla Ruotsissakaan ole onnistanut. Jotkut ovat uusilla Volvoillaan tulleet näyttämään menestystä, mutta muutamilla reissu on mennyt juopottelun puolelle ja paluu maitojunalla takaisin. Nämä kiinni jääneet kaverit ovat joutuneet ilmeisesti johonkin rikollisjengiin ja lopputulos on surkea.

Meppi Huhtasaarella ei ollut tärkeänpää tekemistä EU-parlamentissa, niin laittoi instagramiin omasta mielestään fiksun kyselyn. Kysymys kuului "kumpi on Suomelle suurempi turvallisuusuhka ,maahanmuutokriittiset vai vihreät?"  Omasta mielestäni vihreätkin  ovat haitallisia, mutta kansa vastasikin varmaan kyselijänkin yllättäen maahanmuuttokriittiset. Ei sitä johdattelemallakaan saa aina sellaista vastausta mitä haluaa. "Meppi oli varmaan tällä palkkansa ansainnut!

Kommentoi kirjoitusta.

Aika rientää

Lauantai 24.8.2019

Viikon kun viettää Tampereella, niin viikonloppukin on tavallista kiireisempi. Viikko Lapinniemen kylpylässä on sopiva määrä kaupunkilaiselämää. Kun kaupunkia talsii päivittäin edestakaisin useampia kilometrejä ja katselee tori- ja muuta elämää, saa aikalailla tarpeekseen tuosta elämänmuodosta. Kaupin kuntolenkit ja Näsijärven rantamaisemat tuovat toki oman hyvän olon tuohon elämään. Kun lapsenlapsista lähes puolet ovat jo melkein asettuneet tuohon ympyrään täytyy se omaksua tulevaisuuden muutokseksi. Tampereen keskustassa liikkuminen on tehty tosi hankalaksi kaikella muulla, kuin jalkapatikassa, tai nykyisin Siellä suosituilla "sähkömopoilla", tai mitä potkulautoja lienevät. Ainakin nuorista opetetaan laiskoja ja vielä vähemmän liikkuvia, kun pääsee sähköllä huristelemaan ja vielä voi jätellä näitä vehkeitä lähes mihin sattuu. Aika holtitontakin meno välillä näytti olevan.                                  Kotona siten odotti lähes parisadan leivoksen tilaus erään metsästysseuran vuosijuhliin. Leivokset tuli ajoissa valmiiksi ja vielä lauantaille kaupungin edustus naapurikunnan sivistysjohtajan viiskymppisille. Tosi miellyttävä komennus. Tenorissimo duon hieno konsertti juhlisti synttäreitä.

Ministeri Marin on kyllä selkeästi oikeassa. Kyllä lyhyttä työaikaa on paljon helpompi tehdä, kuin pitempää. Jos vaikka 24:stä tunnista (Marinin esitys) saisi saman palkan, kuin nykyisestä n. 38 tunnista, niin olisihan se paljon mukavampaa. Kauanko sitten riittäisi palkan maksajia on jo eri asia. Niinhän nämä demarien esitykset nykyään menevät, ei päätä eikä häntää.

Parkanon valtuusto aloittaa syyskautensa taas ensi maanantaina ns. torivaltuustolla. Asioita ei varsinaiselle kokoukselle juuri ole, mutta valtuutettujen kyselytunti on kokouksen alkuun, että ehkä siinä vähän säpinää syntyy. Yksi esille nouseva aihe on varmaankin Kolmostien terveyden henkilöstöasiat. Mm. toimitusjohtajan vaihdos. Se on kuitenkin asia jonka pääomistaja sanelee aika pitkälle ja siihen ei ole muilla mahdollisuus vaikuttaa.

Persut eivät kai millään tavalla olleet mukana äärioikeiston ampumaharjoitustapahtumassa, jossa mm. ministerien naaman kuviin osoiteltiin. Mukana olo kiistettiin, mutta kuitenkin puolue antoi jollekin mukana olleelle varoituksen. Turhaanko?

Kommentoi kirjoitusta.

Hallitus relaa...

Perjantai 16.8.2019 - Reijo

Perinteinen vuoden pesäpallo-ottelu käydään tänään, perjantaina tällä kertaa Kihniön kunnan luottamushenkilöt/virkamiehet vastaan. Mielenkiintoinen ottelu. Kihniö ei huonolla joukkueella lähde kisailemaan, mutta huono joukkue ei ole meilläkään. Vaikka taas ollaan muka "leikkimielisessä" kisassa niin totinen peli tulee olemaan. Joutsenlahden Anssikin haasteli ensi viikonvaihteessa SM- maantiejuoksujoukkueeseen, mutta siitä jouduin tällä kertaa kieltäytymään. On tuo juoksuharjoittelu jäänyt valitettavan vähiin tänä kesänä.

Maanantaina aloitellaan taas kuntapolitiikkan tekoa kaupunginhallituksen kokouksella. Ilmeisesti aika pian myös aloitetaan talousarvion valmistelua. Kuntien tulot alkavat kutistua verotulojen ja valtionosuuksien alenemisilla. Rinteen hallitus ei tähän tuo mitään helpotusta. Pikemminkin päinvastoin. Joihinkin alempiin tuloluokkiin luvataan pieniä verohelpotuksia, elleivät jää nekin lupauksiksi. Samaan aikaan tupakan ja polttoaineiden verotusta kiristetään tuntuvasti. Nämähän ei tietysti vaikuta pienituloisille. Ei kai pienituloiset nyt autoilla aja, tai jos ajavat, niin varmaankin sähköautoilla! Tupakkavero saa puolestani nousta vaikka vähän reilummin. Sekin tietysti joihinkin koskee. Myöskin pienituloisiin.

On meillä aika heikko hallitusporukka. Erilaisten avustajien määrä on jossain vähän alta sadan. Menot palkkoihin n. 30 miljoonaa vuodessa. Tarviiko siinä ministerin enää itse ymmärtää mitään muuta, kuin jonkinlaisen lukutaidon osata? Ilmankos valtiontalous taas sukeltaa pahasti miinukselle siitä huolimatta, että suunnitelmissa on myydä valtion omaisuutta muutamalla miljardilla. SAK:n vaatimuksesta hallitus on valmis purkamaan myöskin kiky sopimuksen, jolla kuitenkin tutkimusten mukaan viime hallituskaudella työllistettiin 20-40000 työtöntä. Ainakin kuntatyönantajat ovat sopimuksen jatkamisen kannalla.

Kimmo Elomaa sai tuomion törkeästä veropetoksesta ja velallisen epärehellisyydestä. Mitä nyt vähän persu Kiken rahoja oli Chanassa piilossa 150000€. Kike antoi pikkasen kylpytakin taskuun (10000€) ruokarahaa, että poika pärjää. Merkillisintä asiassa on, että Kike ei tiennyt, että hänen rahojaan Chanassa säilyteltiin!

Kommentoi kirjoitusta.

Nostalgiaa

Perjantai 9.8.2019

Muutamia nostalgisia ajatuksia tuossa viikonvaihteen ja alkuviikon aikana tuli mieleen. Seurakuntanuorten Pisara-leirin Jumalanpalvelus oli hieno leirin päätöstapahtuma. Jossakin useiden kymmenien vuosien takana on muiston pisaroita omalta poikaleiriltä samalta Partaharjun leirialueelta. Poikatyön ohjaaja Pentti Kallio oli innokas Partaharjun kävijä ja innostaja seurakunnan poikakerhoon ja sitä kautta leirille.

Toinen muistojen herättäjä oli keihäänheittäjä Jorma Kinnusen muistotilaisuus Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Kinnunen oli innokas metsästäjä ja hirvenhiihdon ja juoksujen osallistuja. Monet kilpailujen jälkeiset saunajutut sai saunanlauteilla Jormalta kuulla. Aikamoinen huuliveikkokin.

Antti Rinne näyttää olevan aika tavalla pihalla monista tielleen tulevista asioista. Haluaa myöskin kommentoida sellaisiakin asioita joita ei ymmärrä, tai ei ole perehtynyt. Viimeisimpänä puoustusvoimien päällikön arvostelu. Se taitaa olla demareilla luontaispiirre. Meidän oma demari kaupunginvaltuutettu esittää yritystoiminnalle kaupattavaksi vanhaa tyhjilleen jäävää, homeiseksi todettua lukiorakennusta. Ko. rakennuksen osalta on kaupunginvaltuuston päätös rakennuksen purkamisesta. Demarivaltuutettukin oli valtuustossa mukana, mutta näin ne pitkän kesän aikana tehdyt päätökset unohtuu. 

Persut (mm. Joutsenlahti) ovat hyvin innokkaasti siteeranneet uutisjuttuja mm. fasebookissa terroristiteoista pitkin maailmaa. Nyt, kun USA:ssa tekijänä useissa murhajutuissa on ollut äärioikeistolainen terroristi ei ole kuulunut minkäänlaista kommenttia. Trumppi saa osansa syytöksistä omien rasististen lausuntojen takia. Ei kuitenkaan ole valmis myöskään aselakeja kiristämään USA:ssa. "Pitäähän sitä nyt jonkinlainen automaattiase olla jokaisella itsensä puolustamiseen".

Persut ovat varanneet oman puheenvuoron äärioikeiston masinoimaan tilaisuuteen, jossa sinänsä oikeutetustikin Turun puukotustapausta muistellaan. " Emmehän me ole äärioikeistoa, mutta esiinnymme heidän tilaisuudessaan puhujana"!!!!

Kommentoi kirjoitusta.

Kotimaan matkailua!

Perjantai 2.8.2019 - Reijo

Kyllä kotimaassakin on vielä paljon nähtävää. Sen totesimme tuossa viikonvaihteen muutaman päivän retkeilyllä Etelä-Karjalan ja Savon ympäristössä. Eihän nuo kaikki aivan outoja paikkoja olleet, mutta useinmiten mennyt ohi ajeluksi. Hirvensalmi oli ensimmäinen etappimme, joka oli kyllä maisemiltaan maineensa veroinen. Sieltä Porvoo, Loviisa, Kotka nähtävyyksiä runsaasti. Erityisesti jäi mieleen Parikkalan patsaspuisto, jossa yhden miehen elämäntyönä normaalin työssäkäýnnin ohella valmistunut 560 kpl betonista tehtyjä patsaita. Kaikki todella taiteellisia ja miehen harrastama jooga näkyi patsaiden malleissa. Vielä Veijo Rönkkönen ehti uimaan lähes päivittäin 5 km ja kuntoilemaan muutenkin. Erikoinen ukko, nyt jo edesmennyt vuonna 2010. Vielä yövyttiin Savonlinnassa mökkivieraina Marjon ja Villen luona Saimaan rannalla. Uimassa piti käydä, vaikka vesi ei 19 asteisena houkutellut. Kävi niin kuin entiselle miehelle, että yksituumaisena vedestä tultiin.

Kuntapolitiikka on vielä kesälomalla, vaikka kuntapoliitikot vähän lämpenevätkin. Kihniöllä kaikki eivät näytä ymmärtävän, ettei raha kasva puissa. Kaikki pitäisi säilyttää niin kuin ennenkin, vaikka ei olisi varaakaan. Parkano ylläpitää myöskin Kihniön sotepalveluita tehdyllä yhteistyösopimuksella. Luetun sopimuksen ymmärtäminen ei näytä olevan kaikille selvää. Kihniöläiset haastoimme pesäpallo-otteluun, ehkäpä siinä ratkaistaan samalla epäselvyydet kuntien välillä.

Keskiviikkoiltana A-studiossa keskusteltiin taas kerran äärioikeistosta ja persujen osallisuudesta tähän joukkoon. Entinen persujen puoluesihteeri Slunga-Poutsalo näytteli autuaan tietämätöntä persujen mukanaolosta äärioikeiston tapahtumissa. Helsingin yliopiston tutkija todisti toisin ja tälläkin kertaa tutkija oli oikeassa. No elokuun lopussa kai persuille tapahtumasta tuomiot jaetaan omassa piirissä. Nytkin on kuitenkin vasta esillä ne jotka ovat median julkituomat. Edelleen piiri pieni pyörii puolueen sisällä.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesäteräinen hallitus

Perjantai 26.7.2019 klo 20:26 - Reijo

Aivan hyvän mustikkasaaliin saimme Helena kanssa kerättyä. 30 litraa on jo pakkasessa ja huomenna vielä 10 lisää, niin eiköhän niillä talvi taas mennä. Osa marjoista on aika pieniä, mutta kappalemäärää tulee sitten sitäkin enemmän. Lämmin mannapuuro ja uusista marjoista keitto, niin olipa hyvää.

Jaakko heitti kylmän kiven, mutta lienee ollut vähän auringossa, kun ei ainakaan vesi jäähtynyt. Mekin talviturkin heitettiin jokeen tuossa omalta laiturilta. No eihän tuo virtaava vesi koskaan kovin lämmintä ole, mutta sitä virkistävämpää. Sillan rakentajat vähän sekoittavat välillä vettä mutaiseksi, mutta ei tuo kovin vaarallista liene.

Maan hallitus on aika tavalla nyt kesäterässä. Samat kepulaiset, jotka olivat edellisessä hallituksessa mukana luomassa järjestelmiä, joilla pitkäaikaistyöttömyys saatiin puolitettua, ovat valmiita romuttamaan kaikki tulokselliset systeemit. Rinne vie kepua, kuin märkää rättiä. Kepulle näyttää riittävän pelkkä maakuntamalli. Kaikki muu mitä viime vaalikaudella saavutettiin, saa mennä. Liikenneministeri Sanna Marin vaihtaa mielipidettään ratayhteyksien kehittämisestä lähes päivittäin. Ennen vaaleja Marin oli ehdoton pääradan, eli Helsinki-Tampere tunnin junayhteyden kehittäjä. Nyt ei kai ole mahdollisuuksia edes tehdä suunnitelmia! Työministeri Harakka on aivan pihalla alansa asioissa. Veikkaan, että saa kaikkien aikojen huonoimman työministerin tittelin.

Trumppi uhittelee vaihteeksi ruotsalaisille ja luulee, että hänen vaikutusvaltansa ulottuu myöskin Ruotsin oikeuslaitokseen. Ruotsissa on pidätettynä joku, mikä lie amerikkalainen "laulaja" pahoinpitelyn takia. Tuomiona voi olla jopa kaksi vuotta vankeutta. Saas näkee uhkaako Ruotsia sodalla.

Äärioikeistoa edustava Tampereen Kiemunki on sitkeä sissi. Hänet on jo kerran erotettu persuista. Nyt hänet erotettiin persujen Tampereen valtuustoryhmästä, varapaikalta. Vielä hän ilmoittaa, ettei mikään ole muuttunut. Ilmeisesti nämä erottamiset on kosmetiikkaa ja äärioikeisto toimii edelleen persujen mukana.

Kommentoi kirjoitusta.

Media kohtelee puolueita myötäkarvaan

Perjantai 19.7.2019 - Reijo

Tällä viikolla käypi niin, että usean vuoden perinne Suomi-Areenasta jää väliin. Ei nuo ilmatkaan ainakaan alkuviikosta suosineet. Lauantai on varattu Alajärvelle Onni pojan synttäreille. Sunnuntaina varattu liput Jalasjärven Ylivalliin Fällyteatterin näytökseen, "Aika tavaran kaupitteloo". Kovin suosittu esitys, kun yritin lippuja varailla niin Sunnuntain ylimääräiseen näytökseen vasta oli tilaa. Pohjalaisittain valokkia, eli parkanolaisittain muuramia, tai lakkoja käytiin keräilemässä muutama litra. Siltä osin kiintiö tuli täyteen. Mustikka ei vielä tällä korkeudella ole kunnolla kypsynyt. Ehkä parin viikon päästä.

Perjantai-iltana täytyy poiketa Parkanon torille parkanolaislähtöisen MM-jääkiekkoilijanToni Rajalan kultajuhlaan. Kovasti on poika kasvanut siitä, kun äitinsä oli meillä töissä ja poikkeili koulumatkallaan kahviossa.

Yritän aina välillä välttää persuista mitään kirjoittamasta, mutta riittävästi kun hölmöilevät, niin pakko on. Persuporukkaa oli äärioikeiston kesäleirillä, jossa mm. Soldiers of Odinin joukkoa oli mukana samoissa pippaloissa Pirkanmaalta oli ainakin jokunen mm. Tampereen persujen hallituksen jäsen, jonka mukana oloa en yhtään ihmettele. Kun leirillä käytetään ampumataulujen maalikuvina ministerien naamoja, niin ei tunnu ihan terveeltä. Menee aika lähelle tämän joukon esikuvaa, erästä saksalaista viiksiherraa. Häntä kutsuivat kannattajat "mestariksi" Samoin näyttivät jotkut persut kutsuvan puheenjohtajaansa viime vaalien alla. Timo Soinille työnnettiin aikanaan mikrofoni kurkkuun heti, kun joku kolme ääntä saanut kunnallisvaaliehdokas möläytteli sopimattomia. Nyt persupuheenjohtajaa silitetään myötäkarvaan, vaikka jopa kansanedustajat puhelevat törkeyksiä, eikä ole mitään kommentoitavaa!

Suomi-areenan keskustelut ovat viime vaalien alla kuultujen liturgioiden toistoa. Lupaukset ovat edelleen aika hulvattomia. Lääkäreitä lisätään, hoitajia lisätään, poliiseja lisätään. Italiasta tuodaan lisää maahanmuuttajia. Ehkä vielä Irakistakin ja Syyriasta. Veronmaksajien piikki näyttää olevan levällään auki. Näitähän Rinne vaalien alla lupailikin, mutta maksajan kohta jäi mainitsematta.

Kommentoi kirjoitusta.

Huijareita on heitä?

Perjantai 12.7.2019 - Reijo

Kesä, vaikka ei nyt kovin kesäinen ilmojen puolesta olekkaan, on kuitenkin aikaa jolloin ihmiset liikkuu reilusti enemmän, kuin muina aikoina. Tämä näkyy myöskin ystävien ja sukulaisten vierailuina. On oikein mukavaa ottaa vastaan sellaisiakin vieraita joita näkee ehkä kerran kesässä, tai harvemminkin. Tälle kesälle on sattunut jo useita sukulaistapaamisia, joita ei yleensä satu, kuin häissä tai hautajaisissa. Mukava näin.  Maanantai ja Tiistai päivä meni Tampereella Marjon, Villen ja poikien kanssa Lapinniemen kylpylän majoituksessa. Keskiviikkona  oli heillä Särkänniemi päivä ja me lähdemme viikonlopuksi taas Saarijärven maisemiin. Vähän asiaakin ja mukavaa yhdessäoloakin noin kymmenen hengen joukolla. Mielenkiintoinen lienee kansanparantajien "pomon" Päiviö Vertasen esitelmä.

Antti Rinne ja SDP huijasivat viimmeisen päälle eläkeläisiä. Alkuperäinen "vappulupaus" oli sata euroa puhtaana kaikille alle 1400 saaville eläkeläisille. Viimeinen lupaus on 50 euroa takuueläkkeisiin ja 31 euroa tonnin eläkkeisiin ja muutama euro ehkä sinne vähän isompiin. Epäselväksi jäi onko nämä puhtaana käteen? Niin tai näin, hyvä huijaus. Ministeri Pekonen kehtasi vielä kehua, että on ainutlaatuinen korotus. Viime hallituskaudella takuueläkkeitä nostettiin kahteen kertaan 25 euroa ja se oli kai mitätön korotus. Näin ne kommarienkin käsitykset muuttuu.

Tv:ssä kerrottiin nettihuijareista joiden alkuperämaa oli pääasiassa Nigeria, tai saman alueen maat. Kovin moni suomalainenkin oli noihin rakkudella höystettyihin lupauksiin sortunut ja antanut rahaa milloin milläkin tekosyyllä. Vaikka ovat säälittäviä yksilöitä näihin sortuneet, niin kyllä normaali järki pitäisi säilyttää, vaikka kuinka tuntuisi houkuttelevalta. Toki tällaisia huijauksia tapahtuu Suomessakin, jopa sukulaisten kesken, mutta niissä on kuitenkin jonkinlainen takaisin saannin mahdollisuus. Joskus lupaukset vain unohtuvat jonnekkin ja sitten ollaan hyvin polleeta niinkuin ei olisi mitään tapahtunutkaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Kaatuko hallitus vielä tänä vuonna?

Perjantai 5.7.2019 - Reijo

Seuraavat pari viikonloppua taas vietämme Saarijärvellä kokousväkeä ja muuten lomailevia passailemassa. Ehkäpä siinä ehtii itsekin vähän mukaan ainakin frisbiin heittelyyn ja karaoke lauleluun. Ulkoilma ei taida nyt kovin suosia. Kylmää tuulta ja mahdollisesti vesisadetta luvassa. No pirtissä tarkenee. Se lienee nyt sitten Elokuu mihin täytyy kesäisten ilmojen toiveet siirtää. Ehkä sitten uskaltautuu jo uimaankin tuohon "omaan" rantaan. Sen verran on virtausta, ettei ainakaan sinilevä pääse kerääntymään.

Taisin joskus tuossa Rinteen hallituksen alkutaipaleella ennustaa, että kepun kannatus valuu pikkuhiljaa lähemmäs kymmentä prosenttia. Näin siinä on käymässä. Ei kepun peruskannattajat hyväksy vihervasemmistolaisen politiikan tukemista. Kaukana on kepu vanhalta Alkiolaiselta linjaltaan. Ei maakuntamalli nyt niin suuri asia ole, että sillä pitäisi koko puolue tuhota. Alamäki alkoi jo kokoomuslaisen politiikan tukemisesta edellisessä hallituksessa. Samaan ähkyyn hukkuivat myöskin Siniset. Kyllä puolueella pitää oma linja olla ja omat tavoitteet. Ei kuitenkaan yhden asian liikkeelläkään kovin pitkälle pötkitä. Sillä voi jonkin aikaa paistatella galluppien kärjessä, mutta yhteistyökykyäkin pitää löytyä.

Joku tuossa veisteli Juhannuksen aikaan, että Rinteen vappusatanen kuihtuu jussinvitoseksi. Näin on käymässä. Ensimmäinen lupaus oli 100 euroa alle 1400 euron eläkkeisiin. Seuraava 50 euroa tonnin eläkkeisiin ja nyt, kun on huomattu ettei sitä rahaa kuitenkaan tolkuttomasti ole, vaikka valtion talous paranikin huomattavasti viime kaudella, ne muutamat liikenevät kympit suunnataan takuueläkkeisiin. Toisaalta oikea suuntaus, mutta osoittaa kuinka helppoheikkimäisillä lupauksilla kansaa jujutetaan. Ilmastovouhotus, johon kaikki hallituspuolueet vihervasemmiston mukana lähtivät saa usealla taholla jo farssimaisia piirteitä. Paljonkohan kilometreja tämänkin kirjoittelun ilmastopäästöillä olisi jo autoillut?

Kommentoi kirjoitusta.

Pääministeri "klemppaa" Pridessä.

Lauantai 29.6.2019 klo 16:14 - Reijo

Olipas harvinaisen kiireinen viikko eläkeläisellä, kun ehti tämän jutun ääreen vasta tänään. Mökillä ihmeteltiin muutamana päivänä tätä ilmastomuutosta, joka ei tunnu ollenkaan kesäiseltä. Tytär porukoineen kärvistelee Italiassa 35 asteen helteessä ja me palellaan täällä 15 asteen lämpötilassa ja kovassa tuulessa. Kuitenkin ollaan samassa maanosassa. Suomen kesät ovat tällä hetkellä parin kolmen päivän mittaisia. Viikolla kävimme Alajärvellä Aaltoa ja aarioita tapahtumaviikon avauskonsertissa Gabrielin kirkossa. Esiintyjät olivat paikallisia taitajia niin, kuin Ilkka lehti uutisoi tapahtumasta. Marjo Vistbacka, Annukka Haapa-aho ja Jarkko Yli-sikkilä olivat koonneet hienon kirkkoon sopivan konsertin. Säestäjänään Maestrot orkesteri. Hiukan omakin rinta nousi, kun Ilkan toimittaja esitti toivomuksen, että Marjon laulama, sanoittamani laulu saataisiin levylle!

Antti Rinne tekee tällä viikolla historiaa, osallistumalla pride kulkueen marssiin. Kyllä pääministerinkin tehtävät ovat aika "kepsuja", jos on aikaa tällaisiin tapahtumiin lähteä mukaan. Tarina ei kerro onko hame, vai housut esiintymisasuna. Varmasti ainakin nasta huuleen ja punainen peruukki. Ehtiihän sitä tietysti, kun avustajajoukko ministeriössä on ennen näkemätön. Yhteensä 75 avustajaa ja ministereitäkin muutama enemmän, kuin edellisessä hallituksessa. Likimain kaikki kepunkin pudonneet kansanedustajat saavat valtiosihteerin, tai vastaavan viran. Palkkahaitari 8-10 tuhatta. Reilun kuukauden ehtivät kansanedustajat olla töissä, kun napsahti yli kahden kuukauden kesäloma. Kelpaa siinä köllötellä.

Jotkut osaavat tuon rahanteon taidon. Aamulehti esitteli yhden nykyeduskunnan rikkaimmista kansanedustajista. Tämä persuedustaja omistaa kerrostalo, ja muita asuntoja useita ym. omaisuutta. Kun ennen eduskuntavaaleja esiteltiin ehdokkaiden tuloja, niin ko. edustajan tulot olivat olemattomat ja verot muutamissa satasissa. Tyhmyyttään sitä varmaan on aikanaan ja edelleenkin veroja maksellut.

Kommentoi kirjoitusta.

Mukavaa Juhannusta!

Torstai 20.6.2019 klo 17:37 - Reijo

Kyllä kesä rientää nopeasti. Heinänniitto on ensimmäinen merkki kesän kääntymisestä loppupuolelleen. Vaikka ei heinäseipäitä juuri enää näekkään pelloilla, niin kaadetun heinän tuoksu on jopa hieman syksyinen. Nautitaan kuitenkin kesästä ja Juhannuksesta vielä täysin palkein. Muistetaan kuitenkin pysyä pinnalla. Sekin on tilastollinen merkillisyys, että keskimäärin kymmenkunta hukkunutta joka Juhannus, kaikesta valistuksesta huolimatta. Nyt näytti jo ensimmäinen surullinen uutinen olevan torstain aikana. Aika monet luulevat olevansa hyviä uimareita ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Joku päivä sitten oli lehdessä hyvän uimarin määritelmä ja en kyllä itse ainakaan pääse sitä lähellekään. 200 metriä uintia ja siitä 50 metriä selällään, ei onnistu läheskään kaikilta.  Meidän perinteisiin on aika useana vuonna kuulunut juhannusaatto Virroilla. Mökki luovutettiin vapaehtoisesti nuorisolle pariksi päiväksi juhannuksen aikaan.

Eilispäivän iltana päästiin taas alkuun pesäpallon kanssa höntsäilystä. Hauskaa ja hyvin liikuttavaa hommaa. Syyspuolella on tarkoitus haastaa naapurikuntien edustajia jonkinlaiseen turnaukseen. Sanotaan, että lahjattomat harjoittelee, mutta kyllä tuokin laji vaatii vähän reenausta, että vähän edes pysyy mukana.

Pirkanmaa on yllättäen saanut hyvin maan hallitukselta hankkeisiin rahoitusta. Jo lähes viisikymmentävuotta suunnitelmissa ollut Hämeenkyrön ohitus kolmostiellä on vihdoinkin saamassa aloitusrahat ja jatkokin sitä kautta etenee. Samoin päärata Helsingistä, Tampereen ja Parkanon kautta pohjoiseen on saamassa suunnittelurahaa. Jos tähän malliin etenee, niin väärin äänestetty, mutta silti hyvä lopputulos! Toki jossain vaiheessa tulee sekin ikävä totuus, että rahat täytyy kansan verovaroilla kerätä. Sanna Marinille ja Jouni Ovaskalle kymmenen pistettä. Pirkanmaan kansanedustajat eivät kovin usein ole saavutuksillaan loistaneet.

Kommentoi kirjoitusta.

Politiikka jää kesälomalle.

Perjantai 14.6.2019 klo 19:37

Parkanon erämessut toteutuivat yleisömäärän osalta hyvin odotusten mukaisesti. Taloudellista tulosta ei vielä ole tiedossa, mutta eiköhän tuo 20000 ihmisen joukko sen verran euroja Parkanoon jättänyt, että kokonaisuutena plussalla. Hyöty ei tullut pelkästään itse messutapahtuman kautta, vaan myöskin kauppaliikkeet saivat varmasti osansa. Nyt yhden vuoden hengähdystauko ja messuvuoro Riihimäelle. Parkanoon on tulossa vielä useita yleisötapahtumia, jotka ovat markkinoimassa kaupunkia myöskin ulkopaikkakuntalaisille. On Ihminen luonnossa tapahtumaa, Liekkiyön tapahtumia, kesäteatteria Käenkoskella jne. Kesäteattereita onkin lähes jokaisessa pitäjässä lähialueilla. Saas näkee montako ehtii kesän aikana kierrellä.

Parkanon kaupunginvaltuusto aloitti kesäkautensa valitsemalla hallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston ennakkosuunnitelmien mukaan. Kenelläkään ei ollut tarvetta lähteä kunnallisvaalien tulosta kyseenalaistamaan. Äänimäärät ratkaisevat luottamuspaikat.

Antti Rinteen hallitus on aloittanut toimintansa ja heti kättelyssä välikysymyksellä ja epäluottamusäänestyksellä. Luulen, että näitä äänestyksiä riittää vielä useita ja voi olla, ettei kaikista selviä ihan kuivin jaloin! Työllisyysasteen nousu 75 prosenttiin on melko varmaan utopiaa Rinteen hallituskaudella. Kun ensimmäisenä aletaan purkaa niitä käytäntöjä joilla mm. työministeri Lindströmin johdolla luotiin viime kaudella satatuhatta uutta työpaikkaa, ollaan aika tavalla hakoteillä. Edellisen hallituksen, jossa Rinne oli valtionvaraiministerinä mukana, saavuttama satatuhatta uutta työtöntä voi olla Rinteen pääministerikaudenkin saavutus.

Persujen oppositiopolitiikka näyttää alkaneen lupaavasti. Ei vielä yhtäkään päivää ja iltapäivälehteä, etteikö joku persu olisi otsikoissa. Valitettavasti ei missään hyvässä, vaan hölmöilemässä. Kansanedustaja Mäenpää sai sen verran nuuskamälliä pois suupielestään, että pääsi lukemaan eduskunnan pöntöstä puhetta, josta uhkaa tulla syyte. Kansanedustaja Ano Turtiainen on jo ainakin  pari kertaa ollut tapetilla hölmöilyjensä takia. Joku toimittaja aika osuvasti kirjoitti, "kun Hakkarainen lähti EU-parlamenttiin, niin ei siinä tullut mitään ongelmaa, kyllä noita älykääpiöitä persuissa riittää". Tämä oli toimittajan huomio. Mitäpä tuohon mitään lisäämään.

Kommentoi kirjoitusta.

Erämessut tuovat väkeä Parkanoon.

Torstai 6.6.2019 klo 21:09 - Reijo

Parkano on tulevana viikonvaihteena Pirkanmaan uutisten keskipisteessä. Mikäli odotukset 20000 kävijän määrästä Erämessuilla toteutuvat ollaan aikamoisessa hulinassa. Viime vuonna olimme mukana kolmena päivänä talkoissa. Silloin kävijöitä oli puolet tuosta määrästä. Nyt meille sattuu lauantaipäivälle muita menoja joten se hulina jää näkemättä, mutta sitten sunnuntaina täytyy lähteä mukaan. Täytyy hattua nostaa järjestävän yhdistyksen porukalle joka ilman palkkaa tekevät töitä koko ruljanssin järjestämisessä. Yhtenä päävastuullisena on mukana Sinisten kaupunginvaltuutettu Klaus Myllymäki. Melkoista riskinottoa koko porukalta, mutta aikaansaavaa joukkoa.

Parkanon kaupunginvaltuusto kokoontuu ensi maanantaina kevätkauden viimeiseen kokoukseen. Kokous tekee muun muassa kaupunginhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston valinnat. Vaalikauden alussa tehdyn sopimuksen mukaan allekirjoittanut siirtyy valtuuston varapuheenjohtajaksi ja hallituksen varapuheenjohtajaksi Klaus Myllymäki. Tämä on myöskin valtuustoryhmien yhteinen sopimus, joka todettiin vielä äskettäin käydyssä neuvottelussa.

valtuuston kokouksessa on myöskin viime vuoden tilinpäätös hyväksyttävänä. Parkano on jälleen pärjännyt useita muita kuntia paremmin talouden hoidossaan. Reilu 1,5 miljoonan euron ylijäämä tuo hieman varakangasta tuleviin investointeihin. Niitä on kyllä odottamassa ihan riittämiin, vaikka uusi koulukampus onkin leasing rahoituksella hieman helpommin hoidettavissa. Nekin maksut kyllä lähivuosina lankeavat maksuun. Viinikanjoen sillan rakentaminen vie aikamoisen osan verorahoista, joten tarkkaantalouteen tulee edelleen panostaa.

Yhtään ei helpota Antti Rinteen hallituksen puolivillaiset lupaukset. Niissä kovin monessa kohdassa lukee selvitetään ja tehdään, jos...   Eläkeläisille Rinteen lupaama "Vappusatanen" supistui  viiskymppiseksi ja eläkkeiden yläraja laski 1400;sta eurosta tuhanteen euroon. Toisaalta oikein. Pientä eläkettä saavat kaikkein heikoimmassa asemassa ovat. Paljonko tuo viiskymppiä sitten lohduttaa, kun kaikkia kulutusveroja nostetaan samaan aikaan. Antti Kaikkosta ei voitu nimittää valtionvarainministeriksi vanhan tuomion takia. Olisiko persuista löytynyt yhtään tuomitsematonta ministeriehdokasta.

Kommentoi kirjoitusta.

Yhteistyöllä tuloksia.

Perjantai 31.5.2019 - Reijo

Omenapuut komeasti kukassa. Vähän hiljaista on kimalaisten lentely, mutta toivottavasti sen verran, että omppusato on kohtuullinen. Eihän niitä toki kovin montaa tarvita yhteen puuhun, kun homma tulee hoidettua. se oli aika suuri määrä mitä yksi kimalainen ehtii minuutin aikana kukissa pörrätä. Ensimmäiset perunatkin on jo pinnassa, joten satoa on odotettavissa.

Muutama ilta ja iltayö meni jääkiekkoa seuratessa. Ei sentään ole vielä ainakaan toreille tarvinnut lähteä. Ehkä sitten, kun juuriltaan parkanolainen Toni Rajala tulee pyttyä esittelemään Parkanon torille. Jääkiekon maailmanmestaruus oli useimmille asiantuntijoillekin melkoinen yllätys. Olihan joukkue tuomittu jo etukäteen lähes heittopussijoukkueeksi kovia ammattilaisia viliseviä joukkueita vastaan. Yhteishenki oli kuitenkin ratkaiseva tekijä tiukoissa otteluissa.

Tuota yhteishenkeä pitäisi olla myöskin Suomen politiikassa, niin eduskunnassa, kuin valittujen EU-meppienkin joukossa. Kun etukäteen on vähintäin kaksi joukkuetta joista osa pelaa Suomen puolesta yrittäen yhteistyöllä saada mahdollisimman paljon oman maan asioita vietyä eteenpäin. Sitten on toinen joukkue, jonka päämääränä on kampittaa EU:ta mahdollisimman paljon ja tehdä yhteistyötä niiden kanssa jotka äärioikeistolaisin ajatuksin tukevat Venäjän intressejä EU:n voiman heikentämiseksi. Suomen äärioikeisto Halla-ahon ja Huhtasaaren voimalla näkee ainoana tehtävänään maahanmuuton vastustamisen. Kun kaikki puolueet, ehkäpä vihervasemmistoa lukuunottamatta ovat suuripiirtein samaa mieltä luulisi näilläkin sankareilla olevan muitakin tärkeitä asioita esillä pidettävänä. Hakkarainenkin oli päässyt a-studioon kertomaan omia tärkeitä kohteita uutena parlamentaarikkona. Siitä ei kyllä ottanut Erkkikään selvää mikä Teuvon agenda oli. Kyllä siihenkin maahanmuutto jotenkin liittyi.

Persuilla on aika tiukaksi mennyt ryhmäkuri. Kun joku puoluesihteeriehdokas meni hieman arvostelemaan puolueen toimintaa, niin ei muuta kuin ulos puolueesta. Taitaa olla aika herkkähipiäistä puolueen johtoportaassa.

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »