Hyvää Uutta vuotta 2019

Perjantai 28.12.2018 klo 15:26 - Reijo

Tämän päivän aamulenkkinä oli 15 km hiihtelyä. Vieläkään ei lunta riitä, kuin Käenkosken tekolumipaanalle, mutta silläkin pärjää. Lyhyt lenkki on siitä hyvä, että saa monta kertaa ohittaa. Tosin aika usein tulee ohitetuksikin. Toivottavasti kelit säilyy hyvinä, että saamme 300 km täyteen ennen vuoden vaihdetta. Viikonloppuna uhkaa räntäsade ja myöhemmin pakkanen. Kun kinkkua tuli ahdettua yli oman tarpeen, niin sulatukseen menee monta kilometriä. Käytiin sentään Marjon ja poikien kanssa Alajärven jäällä luistelemassakin Tapaninpäivänä. Se nyt ei ole vahvin lajini, mutta kyllä silläkin laiskan voittaa.

Maan politiikassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalikiima alkaa painaa jo monia puolueita. Antti Rinteen lupauksia ei kukaan pysty enää petraamaan. Sdp laittaa valeihin rahaa reilulla kädellä. Puoluetukiaisillahan noita voi sitten kuittailla. Antti ottaa noin vain muutaman miljardin velkaa vaalilupaustensa toteuttamiseen. AInoa ongelma on, ettei Antti ole muistanut kertoa mistä rahat otetaan. Velkaa voidaan tietysti aina tehdä. Eli palata siihen tilanteeseen missä oltiin silloin, kun demarit ja kokoomus viimeksi yhdessä hääräsivät hallituksessa. Kun nykyinen hallitus on saavuttanut suurin piirtein talouspoliittiset tavoitteensa niin varsinkin demarit ovat ikävässä raossa. Ehkä kansa kuitenkin vielä vähän pitemmälle muistaa mikä on nyt lähtötilanne uudelle hallituksella verrattuna edelliseen hallitustaipaleen alkuun. Persut voivat luvata ummet ja lammet, kun niitä ei mikään puolue ole luvannut samaan hallitukseen ottaa. Persuille on kyllä annettu viime aikoina kiekko lapaan turhan monta kertaa ja sen ne käyttää varsin härskisti hyväkseen. Rikolliset pitää pistää telkien taakse ja tarvittaessa karkottaa maasta. Ei siihen pitäisi olla kahta sanaa. Eikä ne kotimaiset konnatkaan tarvitse sen kummenpaa kohtelua. Niitäkin näkyy riittävän runsaasti. Sinisten esitykset puolustuksen ja sisäisen turvallisuuden parantamiseen ovat oikeita ja ajankohtaisia. Valitettavasti nykyisen hallituksen aika loppuu kesken saattaa näitä esityksiä loppuun. Maakunta-sote kuitenkin etenee ja valmistuu kevään alkuun. Maakuntavaaleihinkin päästään syksypuolella.

Kaikille Hyvää ja Tulevaisuuten uskovaa Uutta vuotta:

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!

Perjantai 21.12.2018 klo 15:04 - Reijo

Hyvältä näyttää, valkoinen Joulu tulossa. Ei taida vielä näillä lumilla Joulupukki päästä rekipelillä. Ainahan tuo on liikkumaan päässyt, keli kuin keli. Pääasia, että luonto vähän valkenee, kun on melkein kaksi pimeää vastakkain. No, huomenna jo talvipäivän seisaus, että valoisia aikoja kohti. Kaikilla ei kuitenkaan Joulun aikakaan ole kovin valoisaa. Vieläkin liian paljon ihmisiä elää meillä Suomessakin köyhyydessä. Lapsiperheille se on Joulun aikana erityisen ankeaa. Täytyy toivoa, että esim. seurakuntien ja pelastusarmeijan jakamat avut löytävät oikeisiin kohteisiin.

Paikallispolitiikassa saatiin sen verran edistystä, että lukion purkupäätös tehtiin äänestyksen jälkeen selvällä enemmistöllä. Toivottavasti järki voittaa eikä lähdetä mihinkään kustannuksia lisääviin jarrutuksiin.

Maan hallitusta haukutaan jatkuvasti milloin mistäkin eriarvoisuuden ja köyhyyden lisääntymisestä. Kun hallitus kuitenkin on saavuttanut työllisyystavoitteensa 72 % työministeri Lindströmin johdolla, on se yksi osoitus siitä, että hallitus on tehnyt hyviäkin päätöksiä. Kyllä kai tärkeintä on saada työtä niille jotka työtä haluavat tehdä. Demari Rinne jossain otti osaa kunniasta edelliselle hallitukselle. Kun edellisen hallituksen aikana työttömyys kasvoi yli sadallatuhannella työttömällä, niin onko tuossa paljon kunnian ottamista? Valtionvelan kääntyminen edes pieneen laskuun on sekin osoitus oikeista toimista. Velan kasvua ei siirretä tuleville sukupolville. Paljon toki tarvitaan toimia pienituloisten tulotason nostamiseen, mutta se ei onnistu kokoomuksen ollessa hallituksessa. Sen tulevat myöskin demarit huomaamaan, jos kokoomuksen kanssa hallitukseen menevät. Kohtalaisen nopea alamäki on tiedossa.

Persujen puheenjohtaja Halla-aho naulasi ensimmäisen naulan poliittiseen arkkuunsa, kun ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta, mikäli edustajapaikat eivät lisäänny nykyisestä seuraavissa vaaleissa. Kun puolue on luopunut kaikesta SMP:n ja Perussuomalaisten alkuperäisistä ohjelmista ja siirtynyt ääriliikkeeksi, jonka ainoa ohjelma on maahanmuutto ja puheenjohtajansa mukainen ateismi, ei sillä ole tulevaisuutta. Jotkut väittivät (mm entinen varapuhemies Joutsenlahti), että Ville Vähämäki ja Hakkarainen ovat nuhteettomia poikia. Nyt kuitenkin Vähämäki on saamassa syytteen törkeästä petoksesta. Aika näyttää miten poikien käy!

Kaikille lukijoille Siunattua Joulun aikaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Jouluruualle.

Perjantai 14.12.2018 klo 18:53 - Reijo

Reilu kymppi taas hiihtoa tänäänkin. Täytyy tehdä jouluruuille tilaa. No ei tuolla määrällä saa vielä muuta, kuin kinkun tilan. Muut jouluruuat sitten kertyvät vähäksi aikaa vyötärölle. No onneksi niistäkin on toistaiseksi eroon päästy.

Vihervasemmisto on kyllä laittamassa lihalle ja muullekin ruualle lisäveroja. Ovat keksineet, että ruuan tuottaminen saastuttaa eniten. Teknologia ei ainakaan toistaiseksi ole tuomassa pysyvää apua tähänkään asiaan. Kyllä lihaa vielä syödään hamaan tulevaisuuteen. Itsekin tänään kanniskelin vajaan kahdeksan kilon kinkun kaupasta. Siitä taitaa olla rippeet jäljellä, kun Jouluaatto ja Joulupäivä on pulkassa ja tuo meidän pesue kaikkineen on ruokittu.

Vihervasemmistolle on yksityisautoilun hävittäminenkin tullut agendalle kärkipäähän. Helsingin alueelle luvataan ilmaista julkista liikennettä. Joku senkin maksaa. Polttoaineiden varonkorotukset ovat ensimmäisenä listalla, jos vasemmisto ja vihreät ovat seuraavaa hallitusta muodostamassa. Tosin ministeri Bernerkin toimii tässä hyvänä apuna. Päätöksenteossa näyttää olevan menossa, ellei aivan pukkien , niin ainakin tonttujen aika. Polttonesteellisten autojen hävittäminen on Bernerillä 20-30 vuoden perioodilla. No tuo ei paljon enää meikäläistä hetkauta, mutta vielä nuoremmatkin tarvitsevat järkeviä liikkumisratkaisuja myöskin maaseudulla. Sähköautoilun varaan pyrkiminen ei tule olemaan tulevaisuudessakaan oikea ratkaisu. Jos aiotaan päästöjä oikeasti vähentää, ei pidä hakea väliaikaisratkaisuja, joka sähköä käyttävä auto on.

On tuo Haaviston Pekka aika hauska mies. Eilen hän ilmoitti, että persut ovat ystäviä , ei muuta kuin mukaan hallitukseen! Tänään hänen kantansa oli muuttunut (tai sitä oli muutettu) Ei vaitiskaan minähän puhuinkin höpöjä. Tosin, onhan persuilla ja Haavistolla toki yhteistä. Haavistolla on puoliso, mies jostain "indokiinasta". ja Persujen näkyvällä puhemiehellä Sebastian Tynkkysellä hyvin ruskettunut mies samalta suunnalta avopuolisona. Avopuolisohan saa olla maahanmuuttajakin, ainakin Tynkkysen mielestä.

Ensi maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto talousarviokokouksessaan päättää paljon parranpärinää aiheuttaneen koulurakennuksen purkamisesta. Hyvä on saada tämäkin asia päätökseen. Sen jälkeen voidaan koulun piha-alue rakentaa niin, kuin se on uuden koulukampuksen suunnittelussa määritelty.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Itsenäisyyspäivää.

Torstai 6.12.2018 - Reijo

Ensin hieman paikallista kuntapolitiikkaa. Kun Klasun kanssa kirjoittelimme paikallislehdessä lukion purkuasiasta ja teknisen lautakunnan päättämättömyydestä. Jotkut olivat vetäneet herneen nenäänsä, kun kerroimme "hevosmiesten" tietotoimiston uutisoimia ajatuksia parilta lautakunnan jäseneltä. Tämä joidenkin närkästyminen todistanee sen, että "hevosmiehet" olivat taas oikeassa. Pitäis sitten pitää mölyt mahassa," jos ei perse kestä merivettä".

Sitten varsinaiseen aiheeseen. Itsenäisyyspäivän alla spekuloidaan silläkin , onko päivä oikealla paikallaan. Taitaapa taas joitakin "sankareita" olla osoittamassa mieltäänkin pääkaupunkiseudulla. Meitä mahtuu moneen junaan.  Pääasia kai lienee, että Itsenäisyyspäivänä muistetaan niitä sankareita, jotka ovat meille itsenäisyyden taistelleet. Tänä vuonna saan pitää Parkanon Itsenäisyyspäivän juhlassa tervehdyspuheen. Liitän tuon puheen tämän jatkoksi:

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, lotat, sotaorvot, kotirintamanaiset, arvoisat itsenäisyyspäivän juhlavieraat!Teille kaikille Hyvää Itsenäisyyspäivää.

Veteraanisukupolvelle on joka vuosi, kiihtyvällä tahdilla, tullut väistämätön aika omaan iltahuutoonsa. Vaikka veteraanijoukko luonnollisen poistuman kautta vähenee, siitä huolimatta muistot ja kunnioitus heidän isänmaallisiin saavutuksiinsa säilyvät.

Äskettäin julkaistut tutkimukset väittävät, että maanpuolustustahto olisi Suomessa laskenut. Onko Suomessa tuudittauduttu siihen, että meitä ei mikään uhkaa. Elämmekö lintukodossa? Tosin näitä tutkimuksia ei ehkä pidä ottaa liian vakavasti. Uskokoon ken tahtoo, mutta tällaiset tutkimukset jotka saadaan kysymysten asettelulla näyttämään siltä mitä tutkimuksen teettäjä haluaa, voi jättää omaan arvoonsa.

Kun joissakin tapauksissa kyselyn teettävän median asenne on pasifistinen ja asenteellinen on tutkimuksen lopputulos sen mukainen. Päinvastoin esimerkiksi maanpuolustuskoulutukseen haluavien tyttöjen määrä kasvaa jatkuvasti.

Syksyllä, kun olin kaupungin edustajana mukana kutsunnoissa, niin pääosin varusmiespalvelukseen pyrkivät nuoret olivat hyvinkin maanpuolustushenkisesti asennoituneita tulevaan koulutukseensa.

Arvoisat vieraamme. Koko Suomi elää nousukautta. Niin mekin täällä Parkanossa. Työllisyyden kasvu näkyy myöskin tällä alueella voimakkaana. Minusta on turha kiistellä siitä kenen ansiota, tai kenen syytä tapahtuneet tosiasiat ovat. Tosiasia on, että muutamilla aloilla meilläkin on selkeä työvoimapula. Parkanon noin 6 prosentin työttömyys lähentelee rakenteellisen työttömyyden rajaa. Parkanonkin talous tukeutuu, tottakai, hyvään työllisyyskehitykseen. Sen kehityksen ylläpitämiseen meillä kuntapäätöksenteossa mukana olevilla uskoakseni riittää edelleen yhteisymmärrystä.

Palvelut meillä ovat kuntakokoon nähden erittäin hyvässä kunnossa. Uuden koulukampuksen valmistuminen vie myöskin koulutusmahdollisuuksien tarjonnan uudelle tasolle. Meillä on tarjota monipuolinen korkeatasoisissa tiloissa toimiva opinahjo, niin Parkanolaisille, kuin myöskin ympäristökuntien opiskelijoille.

Tonttivarantoa kaupungilla riittää niin, teollisuuden, kaupan, kuin asuntorakentamisenkin tarpeisiin. Muutamien suunnitteluasteella olevien hankkeiden realisoituminen lähivuosina antaisi meille lisää vetovoimaisuutta saada ne noin 6-8 tuhatta kolmostiellä päivittäin liikkuvaa autoa pysähtymään Parkanon palveluiden asiakkaiksi. Meillä on Parkanossa menossa kasvun aika. Ollaan siitä ylpeitä ja pysytään kasvussa mukana.

Lämpimästi tervetuloa Itsenäisyyspäivän juhlaamme.

Kommentoi kirjoitusta.

Hölmöilyä persuissa.

Perjantai 30.11.2018 klo 9:43 - Reijo

Vaihtelevaista tämä "talven" sää. Eilen vielä hiihdeltiin Helenan kanssa Käenkoskella mukavassa pikkupakkasessa. Tänään vesisadetta. Tykitetty lumi kyllä kestää vähän sadettakin, mutta eihän tuo kovin hauskaa sateessa ole. Pitänee vain keskittyä Lillehammerin hiihtojen seuraamiseen. Toki pitää poiketa Turusen Kaukon vaalisapuskoilla ja Kolmostien terveyden hallituksen kokouksessakin. Eli hyvin on ohjelmoitu tämäkin päivä.Tulihan tuota jo 30 km hiihdeltyä Kukkuullakin. Reilusti yli sata kilometriä jo alkaneelle talvelle. Hyvä me. 

Seurakuntavaalien jälkikaikuna Helena sai kirkkopalveluiden myöntämän kultaisen ansiomerkin 30 vuoden seurakuntatyöstä. Ja ainakin neljä vuotta taas jatkuu. 

Merkillistä tuo kuntapolitiikka. Tekninen lautakunta voi ihan "piruuttaan" pitkittää päätöksentekoa vanhan koulun purkamisasiassa. Päätöksen voisi tehdä, joko kielteisen, tai myönteisen, mutta ei mitään päätöstä, on aika onnetonta. Kun pitkittäminen tapahtuu kiusantekona, se on merkillistä kunnallisdemokratian käyttöä.

Vaikka en millään tavalla "rakastakaan kokoomuslaisia", niin Lempääläisen persuvaltuutetun uhkailut kokoomuslaisten ampumisella ja saman kaverin aikaisemmat toilailut ylittävät kyllä järjenkäytön rajat. Siitä olen mielissäni, etten enää ole Pirkanmaan persuissa pj:na enkä muutenkaan koko lafkassa. Ei tarvi selitellä hölmöilyjä. Samaa miettii varmaan myöskin Timo Soini, jolle aina joka hölmöilyn jälkeen työnnettiin mikki kurkkuun, kun joku persu hölmöili. Eli aika usein. Toki myöskin Halla-aholta kommenttia kyseltiin, mutta meni varmaan niin lähelle hänen omaa ajatusmaailmaa, että aiheutti lähinnä hymistelyä! Samaa sarjaa ovat eduskunnan kyselytuntien Persujen kyselyt asiasta, jonka ovat jo valiokunnissa hyväksyneet. Halla-ahon herätykset ja ohjeet ovat olleet vähän myöhässä. Tokihan siellä Persujen laskukonekin raksuttaa vähän hitaalla, kun tarjotaan ansiosidonnaista päivärahaa eduskunnasta pois jääville. Tämä on parempi tarjous, kuin sopeuttamiskorvaus jota persut vastustaa. Toki persuillakin monta tippuu tuolle rahalle, että olisiko oma lehmä vähän ojassa?

Kommentoi kirjoitusta.

Seurakuntavaaleja synttäreitä

Perjantai 23.11.2018

Seurakuntavaalit eivät Parkanossakaan innostaneet mihinkään äänestäjäennätyksiin. Parisen prosenttia alempi äänestäjämäärä, kuin viime vaaleissa. Toki se on huomattavasti korkeampi, kuin jossain suurissa kaupungeissa. Aika vaikea on ihmisten aivoituksiin mennä, miksi ei äänestäminen kiinnosta. Kuitenkin kirkollisten asioiden lisäksi päätetään mm. kirkollisverojen käytöstä. Joka tapauksessa ne jotka ovat ehdolle asettuneet ja valituksi tulleet päättävät neljä vuotta eteenpäin monista tärkeistä asioista. Muutamien uusien varsinkin nuorten naisvaltuutettujen haastatteluissa ensisijainen asia oli tasa-arvon toteutuminen, joka tarkoitti aivan muuta, kuin perinteistä tasa-arvoa. Vaatimukset homo- ja lesbo parien kirkollisesta vihkimisestä tulevat lisääntymään määrätyillä alueilla. Meillä Parkanossa näytti siltä, että näiden liberaalien vaatimusten esittäjät jäivät rannalle.  Itsenäinen seurakuntamme lista, jonka vaaliasiamiehenä toimin, saavutti "ensikertalaisena" hyvän tuloksen. Neljä valtuutettua ja n. 24 % annetuista äänistä. Demarit sai 40 ääntä pienemmällä äänimäärällä samat neljä paikkaa ja kokoomus 11 ääntä isommalla määrällä 5 paikkaa. keskustan lista sai 5 paikkaa. Lestadiolaisjoukko 1 paikan ja persulista jäi ilman paikkoja.

Maanantaina saimme käydä tervehtimässä 104 vuotiasta Ikaalisten vanhinta asukasta Laura Vainionpäätä, joka on vanhimman tyttömme Sarin miehen mummu. Harvinaisen terävä ja vielä pirteä oikea teräsmummu. Huumori ja elämänviisaudet tallella. Henkilö joka on itse kokenut mm. vapaussodan vaiheita ja tietystä syystä ei käytä koskaan punaisia vaatteita. Isänsä oli joutunut aikanaan piilottelemaan punaisilta kätyreiltä. Se ei kuitenkaan ole sammuttanut Lauran elämäniloa. Lehtihaastattelussa hän kertoo uskon olleen apuna monessa tilanteessa.

Keskiviikkona ajelimme Saarijärvellä katsomassa miten meidän eläkeläisyhdistyksen talon saneeraus on edistynyt. Komeaa jälkeä oli, kun saadaan vielä ulkomaalaus ensikesänä hoidettua, niin mennään taas pitkään. Vuokralaisilla oleva osakin kaipaa varmaan lähiaikoina pieniä saneerauksia, mutta kaikki aikanaan.

Ensi viikko onkin sitten taas jokapäivä jotakin viikko. Maanantaina kaup.valtuusto, tiistai sivistyslautakunta, keskiviikkona Sasky koulutusk.yhtymä Sastamalassa ja torstai liikelaitosten hallitusjäsenten koulutus. Ei tule eläkeläisen aika pitkäksi.

Kommentoi kirjoitusta.

EU:ta ja maahanmuuttoa

Perjantai 16.11.2018 klo 18:04 - Reijo

Joka puolella Eurooppaakin tuntuu olevan kaikennäköistä kissanhännän vetoa, maiden sisälläkin! Iso-Britannian brexit vääntö ei varmaankaan ole vielä näytelty loppuun. Voipi olla, että Teressa rouva joutuu vielä haeskelemaan uutta työpaikkaa. Englantilaiset luulivat äänestäessään EU-erosta, että Eu:n hyödyt säilyvät, mutta maksupostit pienenevät.  Toinen murheenkryyni lienee Italia. Siellä mafiosot rahastavat Italian valtion kuiviin ja taas saadaan uusi rahastaja EU:n pohjattomalle kukkarolle. Tai onhan siellä pohja johon jäsenmaat lapioivat rahaa jatkuvalla syötöllä. Kolmas murheenkryyni on Kreikka jonka piti olla tuottoisa velanottaja. Ainakin Jutta Urpilaisen demarien ja Jyrki Kataisen kokoomuksen mielestä korkoja tule säkkikaupalla. Taidammepa kasvaa aikalailla koiranputkea ennenkuin Suomi saa edes osan rahoistaan takaisin. Jos saa. Ne jotka elävät 2082 vuonna ovat näillä näkymin tuota ihmettä näkemässä. Mikäli ei uusia jatkoaikoja ole taas takaisin maksulle myönnetty!

Kyllä ihmeellisiä ja poskettomia ovat demarien ja vasemmiston esitykset tuleville vuosille. Vasemmistoliiton Liin esitys 4 päiväisestä työviikosta ei tunnu olevan ihan kuivilla sahajauhoilla tehty. Tarkoitus kuitenkin Liilläkin olisi, että sama palkka säilyisi. Kun jo tällä hetkellä on monin paikoin työvoimapulaa niin mistähän työntekijät noilla tuntimäärillä riittäisi. No tuskin Suomen kilpailukyky kestäisikään tuolla menolla. Eli ei olisi työpaikkoja eikä veronmaksajia. Maahanmuutto olisi tietysti se hokkus pokkus jolla työntekijöitä saataisiin. Demarit vasemmistoliiton kanssa olisivat valmiit kasvattamaan valtion velkaa, tai viemään Sitran ja Suomen pankin rahat omien esitystensä toteuttamiseen. Kun ammattiyhdistysliikkeet ovat suuria asuntogryndereitä on vasemmiston mielestä asumistukia nostettava, joka valuisi vuokrina AY-liikkeelle. Taas voisi rahoittaa muutamia poliittisia lakkoja.

Persut ratkaisisivat kaikki asiat maahanmuuton pysäyttämisellä ja kehitysavun pienentämisellä. Keinot tulisivat suhteessa paljon kalliimmaksi, kuin nykyjärjestelmä. Palautuskeskusten, joita persut esittävät, perustaminen maksaisi 650 miljoonaa lisää nykyisiin menoihin verrattuna. Sinisten esittämät Euroopan ulkopuolella sijaitsevat pakolaiskeskukset olisi Suomelle paras ratkaisu. Silloin laitoin maassaoleskelu voitaisiin saada kuriin ja pakolaiset käännyttää jo Euroopan ulkopuolella.

Tuo maahanmuuttokin on mielenkiintoinen asia. Esim. Kihniössä aikanaan vastustettiin kovin keskuksen perustamista. Kun valtio päättikin Kihniöstä keskuksen lopettaa tulikin kova poru ja vastustus lopettamisesta. Todennäköiseti Kankaanpäässä persut ammentaa kannatusta samalla asialla. Kuitenkin kunta tienaa keskuksella, joten vastustus on vain poliittista sielläkin.

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä puretaan?

Perjantai 9.11.2018 klo 14:34 - Reijo

Seurakuntavaalitkin voivat olla mielenkiintoiset. Parkanossa muutamat puolueet mittaavat kannatustaan myöskin näissä vaaleissa. Kun seurakuntaelämässä pitäisi vaikuttaa aivan muut kuin puoluepoliittiset arvot, on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon äänestäjät menevät poliittisten ryhmittymien mukaan. Kiinnostus seurakuntaelämästä ja kristillisten arvojen puolustaminen tulisi olla ratkaiseva tekijä myöskin äänestäjän ehdokasvalinnassa. Näiden arvojen puolustajia varmaan löytyy lähes jokaisesta puolueryhmittymästäkin, mutta vaatiiko se puoluesidonnaisuutta?

Parkanon koulukeskustelu, tai paremminkin koulun purku keskustelu on saanut liikkeelle muutamia fanaatikkoja, joille esim. koululaisten terveys on toissijainen asia. Kun koulu on todettu terveydelle vaaralliseksi työskentelytilaksi, ei paljon vaihtoehtoja pitäisi olla. Musiikkiopiston tarve siirtyä pois keskellä kylää sijaitsevalta vanhalta kaupungintalolta keskuskoulun saneerattuihin tiloihin, on hieman uhkarohkeaa. Taisi tosin tuo rakennus aikanaan olla kauppalantalo ja lienee vanhempi ja komeampi kuin lukiorakennus. Nyt senkin kohdalla väläytellään purkutuomiota. Mielestäni tämä rakennus tulisi säilyttää komeana rakennuksena komealla paikallaan. Tosin se jälkeenpäin laajennuksena tehty tiiliosa voisi joutaa purkuun.

Kimmo Kiken mies Elomaa on saamassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä syytteitä. Kimmohan säilyttelee Kiken rahoja Ghanassa ja vielä Kikeltäkin salaa. Vaikka Kike ei omista rahoistaan "tiedäkkään" niin aika ihme on, jos hän selviää "kuivin jaloin" tuosta selvityksestä.

Huhtasaari luuli olevansa hyvin asiasta perillä eduskunnan kyselytunnilla kysellessään edelleen ns. GCM sopimuspaperin perään ulkoministeri Soinilta. Valitsi väärän vastaajan. Ulkoministeri sentään tietää mistä on kysymys. Niinkuin Soini vastasi hallintovaliokunnan puheenjohtaja Eerola PS oli ollut yksimielisesti valiokunnan käsittelyssä paperin hyväksymässä.Tieto ei oikein ollut persuilla kulkenut.

Kommentoi kirjoitusta.

"Niin totta kuin osaan"

Perjantai 2.11.2018 klo 20:22 - Reijo

Ei jäänyt hiihtämättä tälläkään viikolla. Eli 20 km ja samalla lokakuun hiihtotilastoissa toinen sija. Muistaakseni -82 vuonna tuli lokakuulle vähän yli sata km, mutta se oli kyllä luonnon lumilla Käenkoskella.

Tuo Amerikan Trumppi näyttää olevan kuin Anneli Jäätteenmäki. "Puhun niin totta, kuin osaan" on Trumpin vaalilause. Kun noita puheita on tutkittu todetaan, että Trumpin osaaminen on aika vähäistä. Valheita on tullut noin 30 keskimäärin päivässä. Eli yli tuhat kertaa virkavuoden aikana. Siinä saa jo moni poliitikko panna parastaan, että yltää samaan. Ilmankos muuan Huhtasaari onkin Trumpin vankka ihailija.                                  Persut ovat tahallaan ymmärtäneet väärin(tai tyhmyyttään) kirjainyhdistelmän GCM eli Global Compact for Migration. Kyseessä ei ole mikään sitova sopimus, niinkuin väitetään. YK:n piirissä neuvoteltu asiakirja, jonka tarkoituksena on maahanmuuton hallitseminen kansainvälisellä yhteistyöllä. Suomi voi edelleen päättää omista kansallisista toimenpiteistä. Eikä asiakirjan allekirjoittaminen sido Suomea mihinkään.

Mielekiintoista on miten muut puolueet suhtautuu Sampo Terhon esitykseen mekanismin rakentamisesta siltä varalta, että esim. Italian budjettikriisi aiheuttaa isompaa uhkaa euroalueelle. Sampo vaatii mekanismia, jolla eurosta voidaan tarvittaessa erottaa, tai erota.

Parkanossa käydään kiivasta keskustelua vanhan homeessa olevan lukion purkamisen puolesta ja vastaan. Oman lusikkani heitin soppaan paikallislehdessä allaolevalla kirjoituksella, johon todennäköisesti saan vastaväitteitä. Kun lukion purkaminen on kuitenkin päätetty, niin tuskin enää päätöksiä muutetaan.

Tehtiinkö koulukampuksen miljoonainvestointi turhaan?

Tällaiseenkin päätelmään voisi tulla, kun luki tiistain Yläristä lukiorakennuksen säilyttämisvaatimuksia esittäneiden ajatuksia. Ristamäki, joka on itsekin ollut tekemässä päätöstä uuden koulukampuksen rakentamisesta, tietää varmaan hyvin tarkkaan miksi rakentamiseen ryhdyttiin. Jollei tiedä, niin varmaan on syytä valaista.

Parkanon kouluissa niin yhteiskoululla, kuin lukiollakin on useissa tutkimuksissa todettu homeesta ym. epäpuhtauksista johtuvia ongelmia. Nämä ongelmat ovat aiheuttaneet koululaisille ja myöskin aikuisille tiloissa työskenneille henkilöille joko ohimeneviä, tai pysyviä oireita. Tämä näkyy myöskin koulujen henkilökunnan sairauspoissaolotilastoissa. Koulukampuksen valmistuttua ei lukiolle ole tiedossa mitään järkevää käyttöä.

Missään muodossa sitä ei voi käyttää esim. kerhotiloina kouluajan ulkopuolella, koska mahdolliset homeen aiheuttamat mikrobit kulkeutuvat esim. vaatteiden mukana uusiinkin tiloihin. Se ettei joku sairastu lukiolla lyhyitä aikoja työskenneltyään ei ole mikään todiste tilojen käytettävyydestä. Tosiasia on, että meitä ihmisiä on erilaisia, toiset ovat herkempiä joillekin sairauksille, kuin toiset. Onnittelut niille jotka voivat sanoa, etteivät sairastu!

Ristamäkikin tietää varmasti, että koulukampuksen tontille sijoittamisen yhteydessä on myöskin lukion purkaminen ollut tiedossa.

Olisi aika mahdoton ajatus, että joku yritys toimisi koulukampuksen kanssa samassa pihassa, jopa kuusivuotiaiden eskarilaisten kanssa.

Ajatus, että lukiorakennus jäisi muistomerkiksi pienentämään tärkeää piha-aluetta on aika utopistinen. Ei Parkanollakaan ole varaa pitää niin kallista muistomerkkiä. Vuosittaiset kustannukset kuitenkin useita kymmeniä tuhansia euroja.

Parkanon keskustan koulun osittain epäonnistuneesta korjausrakentamisesta pitäisi kaikkien oppia ettei ongelmat poistuneet, vaikka remonttiin hukattiin miljoonia.

Reijo Ojennus

Kommentoi kirjoitusta.

Hallituksen ja Ay liikkeen turha taisto

Perjantai 26.10.2018 klo 19:38 - Reijo

Talvi ja liukkaus yllätti taas monta autoilijaa. Näin se aina käy. Kyllä meinasi yllättää kävelylenkkeilijänkin eilen aamulla. Tiensivuista vähän löytyi pitävää maata jalkojen alle. Kai se on talvitossuihin mentävä niin lenkkareissa, kuin autossakin. Toisen auton piti laittaa talviteloille, ettei tarvi molempia suotta rengastaa. Hiihtoputkikin voi olla vaarallinen. Keskiviikon hiihtoreissulla Jämin hiihtoputkessa sammui valot ja tottakai sopivassa alamäessä. Siinä sitten pimeässä Helenan kanssa törmäiltiin. Itse selvisin ilman vaurioita, mutta Helenalla osittainen musta silmä. Siitä huolimatta parikymppiä taas hiihtokilometrejä. Urheilu on terveydelle vaarallista. Niin se on tuo mainio painija Petra Ollikin ollut monet kerrat silmä mustana, mutta selvinnyt muutamalla valitulla manauksella.

Pasi kommentoi edellistä kirjoitteluani kylläkin asiallisesti. Samaa mieltä olen osittain siitä, että hallitus on kyllä antanut hyviä syöttöjä demarien lapaan. Voi kuitenkin kysyä mikä olisi esim. työllisyystilanne ellei näitä syöttöjä olisi tullut. Ei jatkuvasti voida Suomessakaan elää Rinteen ja vasemmiston "lisää velkaa" linjalla. Joku nekin velat aina maksaa! No tänään näyttää jonkinlainen sopu Ay-liikkeen ja hallituksen välillä löytyneen. Ehkä myöskin AY-liike/demarit huomasivat, että lakkojen jatkaminen ei enää tuotakaan sitä tulosta miten se alkuun näytti. En tiedä kuka tässä voitti. Oikeastaan näyttää siltä, että kukaan ei saavuttanut mitään. Turhaa uhoa molemmin puolin.

Mitä sitten tulee noihin järjestöjohtajien palkkoihin niin AY puolella, kuin työnantajajärjestöissäkin, niin kohtuuttomia ovat molemmin puolin. Ei kukaan tee tuottavaa työtä yli kymppitonnin edestä kuukaudessa. Varsinkaan työssä jossa istutaan pääasiassa pöydän takana. Ero Ay johtajien ja työnantaja järjestö johtajien palkoissa on siinä, että työntekijät pääosin maksavat joskus kohtuullisen pienistäkin palkoistaan jäsenmaksuilla Ay johtajien palkat. Yritysjärjestöissä varsinkaan suurissa yrityksissä nämä jäsenmaksut ei niin kovin kirpaise.

Kommentoi kirjoitusta.

Demarien kallis vaaliavaus.

Perjantai 19.10.2018 klo 20:15 - Reijo

Tulipahan tämän syksyn hiihtoavaus tehtyä hyvissä ajoin. Jämijärven hiihtoputkessa Helenan kanssa suksittelimme viikolla parikymmentä kilometriä. Ensi viikolla sitten jatketaan.        Eilen sitten vastaavasti lastenlasten kanssa Ikaalisten kylpylässä uimassa, joten monipuolista liikuntaa näin syksyn alkuun. Haravointi hommaa sitten riittää varmaan lumen tuloon asti. Näyttää siltä, että puut tiputtavat lehtiään tarkoituksella eri aikoina. Saa moneen kertaan haravoida.

Demarien vaalitouhut alkaa tulla veronmaksajille kalliiksi. Poliittiset lakot vievät yhteiskunnalta miljoonia euroja. Siitä huolimatta nämä isomahaiset ylisuurilla palkoilla AY- jäsenistöään pompottavat AY-pomot lietsovat entistä ikävämpiin lakkoihin. Onko työntekijöillä enää mitään omaa päätösvaltaa järjestöissään. Muutama ukko, tai akka pääsee heiluttamaan koko yhteiskuntarauhaa. Ei ole hallituksen puoleltakaan mistään ennenkuulumattomasta esityksestä kysymys, joskin sen vaikutuksesta työllisyyteen voidaan olla montaa mieltä. Useassa Euroopan maassa on erilaisia työntekijän irtisanomiseen laissa sovittuja rajoja. On myöskin monissa maissa poliittiset lakot kielletty. Niin kauan, kuin Suomessa on Ay-liikkeellä niin suuri valta ettei mikään työmarkkinauudistus mene läpi ilman Ay:n hyväksyntää, ei mitään järkeviäkään uudistuksia päästä tekemään. Jotkut yrittäjät ovat reagoineet niin, että maksavat työntekijöidensä liiton maksut ns.Loimaan liittoon. Eli yksityiseen työttömyyskassaan, jolla ei lihoteta AY-pomoja. Nyt myöskin työnantajapuolella ehdotetaan työllistämislakkoa. Työantajat lakkaa työllistämästä uusia työntekijöitä. Tämä on tietysti oikeutettu vastareaktio. Onko tämä molemminpuolinen asioiden kärjistäminen järkevää, siinäkin lienee puolensa ja puolensa. Joku nämä kaikki lakkoilutkin maksaa. Todennäköisesti jokainen veronmaksaja. AY-pomot isosta palkastaan ja pienituloiset siitä pienemmästä tulostaan suhteessa kipeämmin koskevan osan.

1 kommentti .

Ilmastomuutos on mukavan lämmintä.

Perjantai 12.10.2018 klo 11:37 - Reijo

Nyt täytyy miettiä tuliko oltua liian aikaisin liikkeellä. Laitoimme talviteloille veneet ja laiturin viime viikonloppuna. Nyt lämpötilaa lupaillaan  jopa 17 asteeseen. No tuskin uimaan sentään tulisi mentyä, mutta virveliä heittelemään vois mennä. Soutuvene on tosin helppo lykätä vesille, jos kalastusintoa riittää. Onko tämä ilmastonmuutosta vai mikä saa ilmaston näin paljon vaihtelemaan. Toisaalta ei tämä ole mitään ennen kokematonta. Isä kertoi kuinka joskus kylvettiin ruista tammikuussa, että niitä kelejä odotellessa. Toisaalta olen joskus -80 luvun alkupuolella hiihtänyt jo lokakuussa yli sata kilometriä ihan Parkanon luonnonlumiladuilla.

Kyllä Suomen tekemiset ilmastopäästöjen vähentämiseen on niin sanottu hyttysen pissa itämeressä. Trumppi pistää koko asian leikiksi ja Kiina, Intia, Venäjä ja monet muut saastuttajat tuskin tekevät juuri mitään asian hyväksi. Suomipoika maksaa kiltisti mitä EU keksii vaatia. Puun polttoa ollaan kieltämässä, samoin turvetta. Samaan aikaan Helsingin asunnoista yli 50 % lämpiää kivihiilellä, jota rahdataan mm. Kiinasta. Se on vain niin, ettei Suomessakaan kaikilla ole varaa ostaa uutta hybridi tai sähköautoa, vaikka kuinka saisi muutaman tonnin hyvitystä vanhasta autosta. Vaikka ydinvoimassakin on omat ongelmansa, ainakin ydinjätteen loppusijoituksen kannalta, niin se on kuitenkin puhtainta sähköä mitä tuotetaan. Tuli tuolta vanhoja papereita keräykseen haeskellessani lehtileike, jossa uutisoitiin mahdollisesta Parkanoon suunnitellusta ydinjätteen loppusijoituspaikasta. Olin silloin ollut tekemässä kaupunginhallituksessa esitystä, että Parkano ei hyväksy mahdollista sijoituspaikkaa. Niinhän tuo esitys silloin hyväksyttiin ja tutkinta Parkanon osalta loppui.

Irtisanomislain käsittely eduskunnassa jatkuu ja todennäköisesti myöskin lakkoilu asian tiimoilta. Ministeri Terholle laitoin jokin aika sitten viestiä, että pitäisi esittää kompromissina koeajan jatkamista esim. 1 vuoteen. Tämäkin vaihtoehto oli harkinnassa, mutta ilmeisesti kokoomuksen ja osittain myöskin kepun osalta on asia niin lukkoonlyöty, että perääntymistietä ei ollut. No sitä me kaikki maksamme .

Kommentoi kirjoitusta.

Lakkokenraalit liikkeellä.

Perjantai 5.10.2018 - Reijo

AY-liike näyttää olevan valtio valtiossa. Muutaman miljoonan menetykset valtiontaloudelle ei näytä painavan mitään, kun Ay-liike lietsoo lakkokapinoita. Kysymys on pelkästään poliittisista lakoista, joilla tuetaan vasemmiston vaalityötä. Lakossa ovat pääasiassa sellaiset työntekijät joihin ei hallituksen kaavailemat irtisanomismuutokset millään tavalla tule vaikuttamaan. Kunta-ala kokonaisuudessaan on tällainen. Samoin isot yritykset.  Onko tämä hallituksen lähinnä kokoomuksen toimesta tehty irtisanomislain muutos edes millään tavalla järkevä, siitä voidaan olla montaa mieltä. Alle kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä ei ongelma liene kovin iso, eikä ratkaise työllistämiskynnystä. Jos olisi käytetty vaikka koeajan reilua jatkamista vaihtoehtona, olisi ehkä lakoilta vältytty. Ensimmäisen tai seuraavien työntekijöiden palkkaaminen ei ole niinkään kiinni irtisanomissuojasta, vaikka siinäkin on ongelmansa. Ammattiliitoilla on varaa käyttää reilusti rahaa irtisanomisriitojen ratkaisemiseen jopa oikeudessa, olipa riita sitten oikeutettu tai ei.

Työnantajan kannalta olisi tärkeänpää pienentää uudesta työntekijästä aiheutuvia kuluja, kuin irtisanomissuojan heikentämisen vaikutus on. Uuden työntekijän palkkaaminen nostaa aina työnantajan työttömyysvakuutusmaksua, vaikka järkevästi ajatellen pitäisi tilanne olla päinvastoin. Onhan taas yksityötön saanut töitä. Siitä pitäisi palkita.

Huhtasaari jaksaa hölmöillä. Koululaiset eivät tämän opettajan mielestä saa tehdä oman ajatuksensa mukaisia julisteita koulun oppitunnilla. Ei hän myöskään ymmärrä mitä laki sanoo julkisuudesta. Mitä saa julkaista ilman lupaa omissa some jutuissaan. Eihän järkeä voi jakaa, jos sitä ei ole.

1 kommentti .

Hallitus tukkanuottasilla!

Perjantai 28.9.2018 klo 10:58 - Reijo

Tänään aamulenkillä ensimmäinen kunnon pakkanen tälle syksylle. -3 astetta maa kuurassa ja auton lasit jäässä. Auton lasit olisi syytä kyllä raaputella, ettei käy niin kuin oli jollekin autoilijalle käynyt aamulla. Ajanut suoraan liikenteenjakajan yli ja vienyt liikennemerkin mennessään. Autoilijasta ei mitään havaintoa. Kissalanpojat kyllä haeskeli, mutta auto lienee piilotettu.

Hallituksessa ja ennenkaikkea oppositiossa alkaa melkoinen vaalikiima olla päällä. Oppositio tekee politiikkaa ministerin yksityisillä mielipiteillä, tosin siinäkin epäonnistuen. Saihan siitä muutaman keskustelun aikaiseksi. Ei muuta. Halliuspuolueissa jotkut ovat sitä mieltä, että hurreilla pitää olla oman kaiken palvelun sairaala Vaasassa. Ei kai Seinäjoella sairaalassakaan nyt ruottia osata. Tiedustelulait sentään taitavat edetä hallituksen esityksen mukaan. Jopa demarit suostuvat ymmärtämään, että tällä lailla pyritään mm. ennakolta estämään terrorististen henkilöiden suunnitelmia etukäteen. Persuille asti tämäkään ymmärrys ei näytä menevän. Kun puheiden ja tekojen ristiriita näyttää myöskin hallituspuolueiden piirissä olevan silloin tällöin hukassa, kirjoittelin pienen jutun, jonka ainakin paikallislehti aika näkyvästi julkaisi. Laitan tuon kirjoituksen tähän jatkoksi. Samalla siinä vähän siteeraan PAM:n puheenjohtaja Ann Seliniä. Se korutont on kertomaa.

Keskustelua työvoimahallinnosta

Viime aikoina on paljon keskustelua julkisuudessakin aiheuttanut hallituksen päätös lopettaa työvoimahallinnon kokeilu työttömien ja työpaikkojen kohtaamiseen erillisellä projektilla. Kokeilu on aikanaan sovittu hallitusohjelmassa päättyvän vuoden vaihteeseen. Nyt, kun jatkoksi suunniteltu pilottihanke on vielä eduskunnan rattaissa, on joillakin tarve nostaa omaa profiiliaan erillisillä esityksillä. Esim. kokoomuksen Satonen on ilmoittanut omasta lakiesityksestään, vaikka varmasti on tietoinen hallituksen päätöksistä ja on ollut niitä sorvaamassa.

Joissakin keskusteluissa on syytä kokeilun päättymiseen sysätty työministeri Lindströmin kontolle. Pitkään hän olikin ainoa joka julkisuudessa uskalsi puolustaa hallituksen yksimielistä linjausta. Olisiko sitten niin, että syntyneet yli satatuhatta uutta työpaikkaakin olisi työministerin ansiota, jos kaikki kielteinenkin on hänen syytään??

Iltalehden puolueiden puheenjohtajille pitämässä keskustelussa pääministeri Sipilä nousi voimakkaasti puolustamaan hallituksen päätöstä. Selitys oli se, että maakuntahallinnon tullessa työvoimahallinto siirtyy maakunnille ja tätä ennakoiden luodaan pilotit joihin työllistämistoimet siirretään.

Tietysti eduskuntavaalien lähestyessä on monilla tarvetta nostaa profiiliaan, vaikka sitten vähän kyseenalaisin keinoin.

Mielenkiintoinen oli lauantain PAM:n puheenjohtajan haastattelu jossa Ann Selin ilmoitti yhdistyksensä tukevan vasemmistoehdokkaita sadoilla tuhansilla euroilla seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ovatko kaikki Ay-liikkeen jäsenmaksuja maksavat jäsenet tämän takana? Tämänkö takia jäsenmaksut ovat suhteellisen korkeita?

Kysymykseen palkkojen tasa-arvosta työntekijöiden kesken Selinillä oli erikoinen, mutta ajatusmaailmaansa kuvaava vastaus. ”Kun töitä tehdään julkisella puolella ei palkkojen tasa-arvovaatimus ole niin suuri kuin silloin, kun ollaan yksityisellä sektorilla”. Eli PAM:n puheenjohtajan mielestä yksityisiä voidaan kurittaa enemmän. Tämä toki näkyy kaikessa ay-liikkeen päätöksenteossa!

Kommentoi kirjoitusta.

Kansanedustajat palkkakuopassa?

Perjantai 21.9.2018 klo 15:21 - Reijo

Syksyn marjasaalis alkaa olla poimittuna. Puolukat on jäämässä vähiin, ellei vielä hyvää paikkaa löydy. 15 litraa karpaloita riittänee talven ajan. Harvinaisen mukava keräillä karpaloita, kun ei palellut sormia. Ei tarvinnut kuseksia sormille, niinkuin entinen muija, kun vei kirkkoherralle karpaloita. Kirkkoherra kehui marjoja kuinka hyviä mummun marjat on. Mummeli vastasi, että kyllä piti monta kertaa sormille kusta, että tarkeni. Nyt siis ilmat suosi sitä hommaa.

Tänään sitten ratkesi se, että Soini nauttii aika reilusti eduskunnan luottamusta. Vihervasemmisto järjesti asiasta lapsellisen näytelmän. Täytyy kunnioittaa KD:n kansanedustajien yhtenäisyyttä asiassa. Ei luottamusta ministerin tehtävään voida mitata henkilökohtaisten mielipiteiden takia ja piste. Onko naisten oikeudet siitä kiinni, voiko aborttia käyttää ehkäisykeinona? Joidenkin mielestä on.

Kansanedustajaraukat ovat palkkakuopassa. Etteivät ihan köyhyysrajalla. Näin voisi päätellä siitä keskustelusta mitä aamulla käytiin Ylen Jälkihiki ohjelmassa. Punertava toimittaja, kokoomuslainen entinen Aamulehden päätoimittaja ja joku "hyvin ruskettunut" vihreä tyttö olivat hyvin yksimielisiä siitä, että kansanedustajien 7 tonnin palkka on liian pieni. Punavihreät oli jopa sitä mieltä, että palkan pienuus aiheuttaa sitä, että täytyy kansanedustajien keplotella saadakseen vähän lisää "liksaa". Jalasmökki Väyrynen on saanut seuraajia Toivolasta, Hakkaraisesta, Vähämäestä ainakin. Taksilla voi ajella Toivola sairaslomansa aikana eduskunnan piikkiin niin paljon kuin ehtii. Packalen myöskin jopa Juhannusyön. Kikekin huomasi, että 6 tonnia on saatavia jälkikäteen kilometrirahoja. Saahan siitä vähän täytettä sinne Kimmon kylpytakin taskuun.

Kommentoi kirjoitusta.

Syksy saa....

Perjantai 14.9.2018 klo 11:45 - Reijo

Talvea kohti mennään, tai ainakin pimeää syksyä. Tosin ensi viikolle ennusteet lupaa vielä kesäisiä kelejä. Hyvä siinäkin mielessä, että puolukat on vielä osin metsässä. Mustikat on jo pakkasessa. Puolukoita täytyy haeskella aivan eri paikoista, kuin viime syksynä. Sunnuntaille luvattiin mukavaa ulkoiluilmaa, joten silloin ehkä metsään. Sunnuntai iltana sitten Kankaanpään rovasti Anssin 75-vuotispäivän kirkkokonserttiin Kankaanpään kirkkoon. Alajärven kirkossa edellis sunnuntaina Marjon hyväntekeväisyys konsertissa oli hyvä yleisömenestys. Suntion mukaan vastaavat konsertit ovat keränneet korkeintaan noin 50 hengen yleisön. Nyt väkeä oli reilut sata henkeä ja tuottokin yli viisisataa euroa Alajärven vähävaraisille lapsiperheille. Yleisökin oli kovasti mielissään ja vaatimuksia uusista esiintymisistäkin tuli. Oma sanoittamani ja Myllymäen Klasun säveltämä esitys löytynee Youtubesta nimellä Elämän puu Marjo Vistbacka.

Päivä tuli "palloiltua" Helsingissä kuntamarkkinoilla. Muutama mielenkiintoinen esitys mm. kuntien elinkeinopolitiikasta ja maankäytöstä. Ei noissakaan varsinaisesti mitään uutta, mutta hyvää kertausta. Perinteinen puheenjohtajapaneeli, jossa joskus itsekin olin mukana, oli samaa juupas eipäs sanailua, kuin aina ennenkin. Maakunta-sotea puolusteltiin ja vastustettiin niin, kuin tähänkin asti. Kaikki ovat sitä mieltä, että sote uudistus tarvitaan, mutta kuka saa kunnian viedä sen maaliin, siitä väännetään. Merkillisesti erään puolueen agendaan mahtuu jokaisessa keskustelussa usein pelkästään maahanmuutto, vaikka kunnilla siinä on aika pieni rooli.

Vihervasemmistolainen Aamulehti on päätoimittajansa kirjoittamana ulkoministeriä jo laittamassa jäähylle omien yksityisten mielipiteittensä takia. Eduskunta totellee kuitenkin demokraattista päätöksentekoa ja antaa luottamuksen kaikkien aikojen yhdelle parhaimmista ulkoministereistä. Se on ikävää, että Aamulehti on niin selkeästi asemoitunut vihreiden toimittajiensa kautta huuhaa linjalle. Valitettavasti ei kilpailijaa lehdelle alueella ole, jos haluaa painetusta lehdestä lukea Pirkanmaan uutisia. Pitkään on meille tullut myöskin Ilkka, mutta samojen juttujen lukeminen useasta lehdestä maksaa turhan paljon. Puolet lehdestä on usean lehden kiertojuttuja.

Kommentoi kirjoitusta.

Urheilua ja politiikkaa

Perjantai 7.9.2018 - Reijo

Torstaipäivä vietettiin aika ahkerasti koululaisten yu-kisojen toimitsijoina. Samaan aikaan saimme tiedon, että koulunsa aloittanut Onni-poika oli valittu koulujenvälisiin kisoihin juoksemaan 60m. Hienoa! Siellä sitä urheilun riemua on aidoimmillaan. Valitettavasti tutkimukset osoittavat, että se riemu loppuu hyvissä ajoin ennenkuin edes yläaste on ohitettu. Elleivät opettajat vaivaudu vetämään yläaste ikäisiä liikkumaan, ei sitä omaa intoa riitä kovin pitkään. Suhteellisen pieni osa suomalaisista liikkuu riitävästi. Kouluihinkin ollaan tuomassa "ns. E-urheilua". Eli jonkinlaista peliversiota, jolla ei liikunnan kanssa ole mitään tekemistä. Todennäköisesti koulujen liikuntatunteja korvataan tulevaisuudessa tällaisilla harrastuksilla. Saavat opettajatkin olla poissa rasittavasta raittiista ulkoilmasta!!! Urheiluministeri Sampo Terho on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan ureheilutoiminnan kehittämiseen. Toivottavasti tulee tuloksia.

Erään eduskunnan entisen varapuhemiehan kanssa käytiin hieman keskustelua siitä, onko Hakkaraisen ja Vähämäen saunasta saama asumistuki oikein. Oikeudenmukaisena aikaisemmin tuntemani edustaja oli kyllä täysin kääntänyt kelkkansa. Puoluetoveruus näyttää vaikuttavan enemmän, kuin oikeudenmukaisuus. Kun Vähämäki antaa ohjeita kuinka vuokrasopimus tulee kirjoittaa, että se menisi eduskunnassa läpi, se on kai oikein puolustajien mielestä. Siitä huolimatta, että tiedossa on, ettei huoneistoa saanut käyttää asumiseen. Kun puolustusasianajajana on Uoti, jolla lienee kokemusta itselläänkin erinäisistä kupruista, niin musta voi muuttua valkoiseksi. Ei se kuitenkaan muuta tehtyä tekemättömäksi.

Kokoomus vaati eduskuntaryhmänsä kokouksessa, että turpeelle on laitettava lisää veroa. Kepu lähti mukaan ja siihen myöskin Siniset pakotettiin. Aika järjetöntä touhua. Lisäveroa kotimaiselle polttoturpeelle, josta vain hyvin pieni osa on käytössä. Turvetta riittäisi useaksi kymmeneksi vuodeksi, ehkä sadoiksi. Mieluummin halutaan ostaa ja rahdata vaikka kivihiiltä Kiinasta ja verottaa enemmän kotimaista polttoainetta. Tämän päivän turpeen käyttö on kuitenkin niin valvottua, ettei se aiheuta enempää ilmansaastumista, kuin mikään muukaan lämmitysmuoto, ydinvoimaa lukuunottamatta. Vanhoja virheitä on tehty niin Vapossa, kuin muuallakin, mutta ne ovat sen ajan tietämyksen mukaan.

Kommentoi kirjoitusta.

Kutsunnat!

Torstai 30.8.2018 klo 19:23 - Reijo

Torstaina sain olla kaupungin edustajana kutsuntatilaisuudessa Parkanossa. Oheisena puheeni tuossa tilaisuudessa.

Tämä kutsuntatilaisuus jää varmasti teille kaikille mieleen. Tämä on teille kutsutuille ainutkertainen tapahtuma, joka vaikuttaa tulevaisuuteenne merkittävästi. Itsellenikin tämä kutsuntatilaisuus on ennenkokematon tapahtuma, sillä hakeuduin varusmiespalvelukseen vapaaehtoisuuden kautta 17 vuotiaana. Onhan tuosta jo muutama tovi vierähtänyt, mutta muistot armeija-ajalta ovat pelkästään mukavia ja myönteisiä.

Joitakin saman ajan varusmiespalveluksen suorittaneita tapaan aina silloin tällöin ja kummasti jutut siirtyvät helposti armeija-aikoihin. Uskon, että teilläkin varusmiesaika tulee tarjoamaan monia elämyksiä, joista kerrottavaa riittää niin kotiväelle, kuin seuraaville ikäryhmille.

Uutena merkittävänä muutoksena on sen jälkeen, kun itse tuota palvelusta suoritin, tullut naisten vapaaehtoinen asevelvollisuus. En tiedä ovatko naiset tämän päivän armeijassa varusnaisia, vai miten heitä voi puhutella. Tärkeintä lienee se, että myöskin tytöille on annettu tämä mahdollisuus osallistua maanpuolustukselliseen työhön.

Onko armeija-ajasta hyötyä? Sitä monet miettivät. Uskon, että monia niitä taitoja joita armeijassa opitte, tulette hyödyntämään eri tavoin siviiliin palattuanne. Johtamistaito on yksi tärkeistä opeista. Myöskin sosiaaliseen kanssakäymiseen saa tuossa yhteisössä oivaa harjoitusta. Kukaan ei ole yksin mitään.

Yhtenä tärkeänä pidän myöskin fyysisen kunnon kohottamisen. Tänäpäivänä on paljon puhuttu nuorison fyysisen kunnon heikosta tasosta. Viimeisimmät tutkimukset kuitenkin osoittavat, että tänään kutsunnoissa olevilla fyysinen kunto on parempi, kuin 3-4 vuotta sitten. Silloin kun itse olin palveluksessa olin komppanian paras juoksukunnoltani ja kuitenkaan en silloin ollut erikseen lajia harrastanut. Eli tämä asia toistuu aina silloin tällöin. Se on kuitenkin selvää, että kunto kohenee armeija aikana ja aloittaminen on helpompaa, kun on fyysistä kuntoaan hoitanut.

Hyvät tulevat alokkaat: olkaa positiivisella mielellä ja muistakaa, että on etuoikeus ja velvollisuus palvella Suomen puolustusvoimissa. Veteraanisukupolvi joita on vielä joitakin tuhansia henkilöitä keskuudessamme joutui lähtemään pakosta maata puolustamaan ja saivat säilytettyä maamme itsenäisyyden. He osaavat antaa suuren arvon sille, että maassamme säilyy puolustustahto ja heidän perinteensä velvoittaa teitä oppimaan niitä taitoja mitä isänmaan puolustamisessa tarvitaan.

Elämä ei ole aina pelkästään helppoa. Siihen kuuluu myöskin velvollisuuksia. Yhtä tärkeää velvollisuutta olette menossa täyttämään.

Parkanon kaupungin puolesta toivotan teille hyvää kutsuntapäivää ja mitä parhainta asevelvollisuusaikaa.                                                                                                _-----------

Hallitus sai kohtuullisen hyvän budjettiesityksen. Edelleenkään en ymmärrä autoveron alennuksia, jos ne ei kohdistu auton käyttöön. Alkoholiveron korotus ja virvoitusjuomien verotus on kohdallaan. Persut näytti olevan huolissaan alkoholiveron korotuksesta. Onhan se ikävää, jos kossupullon hinta nousee 17 senttiä. Varmaan koskee mm. Hakkaraiseen.Saako saunassa enää nukuttua? Muuten Siniset sai jopa median mielestä yllättävän hyvin vaatimuksiaan läpi. Hyvät esitykset menevät aina paremmin eteenpäin:

Sunnuntaina Marjo pitää hyväntekeväisyyskonsertin Alajärven kirkossa. Kolehdin tuotto menee lyhentämättömänä Alajärveläisille vähävaraisille lapsiperheille diakonian kautta. Alajärvelle siis sunnuntaina.

Kommentoi kirjoitusta.

Parkanossa tapahtuu.

Perjantai 24.8.2018 klo 12:06 - Reijo

Viikko Tampereella on juuri sopivan mittainen aika kaupunkielämää. Vaikka joskus on tullut Tampereella jopa asuttua, niin ei se enää tunnu mukavalta pitempään. Lapinniemessä viikko vuodessa ja sieltä lenkkeilyä Kaupissa ja pitkin kaupunkia, siinä sitä kaupunkielämää. Onhan Tampereella toki näkemistä, mutta vain viikoksi kerrallaan!

Politiikka tuntuu saavan taas aika erikoisia muotoja ja tulkintoja. Kun puolustusministeri Niinistö ei hyväksy sitä, että armeijassa siirryttäisiin kahtena päivänä viikossa kasvisruokaan, se aiheuttaa kuulussa "vihervasemmistossa" närää. Joku yksinkertainen toimittaja TV:ssä jopa väitti, että "hernekeittokin on kasvisruokaa". Aikalailla oli tämäkin toimittaja pihalla, mutta pääsi kuitenkin kommentoimaan. Aikanaan jokusiakin hernekeittoja valmistaneena myöskin armeijassa keittiöllä ja erilaisilla jotoksilla niin lihalla oli kyllä iso osuus keiton valmistuksessa! Vain viisi prosenttia varusmiehistä haluaa kasvisruokavaihtoehtoa ja tämän porukan mukaanko tulisi marssia. Kyllähän tuolle porukalle voi tehdä sitä Niinistön mainitsemaa "kukkakaalimössöä". Antti Rinne lupailee melkeinpä kuuta taivaalta ja kansa uskoo. Kaikki se lisä velka mitä valtiokin ottaa on jonkun joskus maksettava.   Tammelantorilla joku demari oli sitä mieltä, että velkaa voidaan reilusti ottaa lisää! Tottakai, jos halutaan liittyä Kreikan ja kumppaneitten joukkoon. Voi olla, ettei EU tulekkaan apuun. Kreikan suunnaltakin odotellaan edelleen  niitä tuplakorkoja Suomeen mitä demarit Jutta Urpilaisen johdolla lupailivat.

Hallituksen työllistämistoimet ovat purreet myöskin Parkanossa samoinkuin muuallakin Pirkanmaalla. Jokaisessa kunnassa on työttömyys laskenut parhaisiin lukemiin moniin vuosiin. Hyvä hallitus!

Parkanossa on tullut paljon myönteistä palautetta tapahtumien kesästä. Erämessujen kymmenentuhatta henkeä oli yliveto. Lisäksi runsaasti pienempiä tapahtumia. Liekkiyön parituhatta kävijää. Lisäksi Ihminen luonnossa tapahtuma ja monia muita. Tästä on hyvä jatkaa. Väkeä saadaan lisääkin, kun hiotaan ei tapahtumia ja jaksotetaan oikeille kohdilleen. Erämessut siirtyykin jo ensi kesänä kesäkuun alkuun.

Kommentoi kirjoitusta.

Soini otsikoissa

Keskiviikko 15.8.2018 klo 11:58 - Reijo

Valtakunnassa kaikki hyvin! Ainakin , jos seuraa politiikan toimijoita. SDP on tekemässä välikysymystä Soinin kannanotoista plokissaan. Kertakaikkiaan naurettavaa. Lindtman vakavalla naamalla esittää, että kysymys on ulkopolitiikasta. Onkohan pikkuisen päässyt aurinko porottamaan päähän liiaksi. Kristillisten Päivi Räsäselle täytyy tässä kohtaa nostaa hattua. Mennä puolustamaan Soinia A-Studioon toista demaripöllöä Haataista vastaan. Hyvin pärjäsi ja asiallisesti vastaili. Itse en ehkä olisi niin tiukan ehdoton, kuin Soini tuossa aborttiasiassa, mutta se on hänen vakaumuksensa ja sitä kunnioitan. Kun tilastot osoittavat, että esim. Suomessa 90% aborteista tehdään lähinnä ehkäisykeinona, niin onko järkevää? Melkoisen kallista ehkäisyä. Jos nuoret eivät enää halua lapsia tehdä, niin ostaisivat edes kortsuja. Syntyvyys maassa vähenee ja väestö samalla vanhenee. Mistä muualta saadaan vähän päästä veronmaksajia, kuin työperäisestä maahanmuutosta.

Vihreitten puheenjohtaja heiluu puolipukeissa homobaarissa ja kannatus sen kuin kasvaa. Mitä äänestäjät ajattelevat. Voiko tuollainen sankari olla vakavasti otettava politiikan toimija. No siellähän, vihreissä, noita pellejä riittää.

Demareitten kannatus perustuu poskettomiin vaalilupauksiin, joita ei aiota koskaan edes yrittää täyttää. 100 euroa kuukaudessa eläkkeisiin on tietysti komea lupaus, mutta sitten tulee selitysosa. Ehkä sitten vaalikauden aikana, jos muut hallituspuolueet ovat mukana. Kyllähän tuohonkin halpaan joku menee. Demareilla muutenkin perustuu tuo matematiikka pääasiassa lisävelan ottoon. Sitä on kuitenkin saatu hieman nykyhallituksen aikana himmattua. Tosin liiaksi kokoomuslaiseen politiikkaan ovat niin kepu, kuin sinisetkin alistuneet. Edelleen pitää paikkansa se, että kokoomuksen kanssa hallituksessa olo tietää aina muille tappiota seuraavissa vaaleissa. Niin sieltä tulee demaritkin jälleen, jos kokoomuksen kelkkaan lähtevät!

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »