Sotea pukkaa...

Perjantai 1.3.2019 klo 21:17 - Reijo

Pian on taas yhdet MM-kisat käyty ja petytty monet kerrat. Mitalit eivät enää suomalaisillekaan ole läpihuutojuttuja. Päinvastoin taitaa näistä kisoista tulla melkoinen mahalasku. Erikoista kisailu on yli kymmenen asteen lämmössä ja vesisateessa hiihdellä kilpaa. Onhan se hyydyttänyt yllättävän äkkiä niin suomalaisia, kuin muidenkin maiden urheilijoita. No sitähän voi jokainen käydä kevätlumilla kokeilemassa.

Sote ehtii, sote kaatuu. Nekin on jonkin tason mm-kisat. Vielä muutama viikko tätä kilpajuoksua ja sitten äänestetään. Tai sitten ei. Minkähän takia eduskunnan pitäisi lopettaa työnsä kesken. Uusi valitaan vasta huhtikuun puolivälissä, joten siihen asti voisivat palkkansa eteen töitä tehdä. Päivänselvää on, että sotekäsittelyä on valiokunnissa viivytetty joko tarkoituksellisesti tai tyhmyyttään. Kun asiasta on kuultu yli tuhatta asiantuntijaa luulisi, että jonkinlaista kuvaa olisi jokaiselle muodostunut asioiden eteenpäin viemiseksi. Viisitoista vuotta on väännetty asiaa jonka periaatteista jokainen puolue on samaa mieltä. Viime hetkillä iskee kaunainen kateus siitä mikä, tai mitkä puolueet saavat sote uudistuksen maaliin asti. Vanhustenhoidossa eri puolilla maata todetut puutteet ovat osoitus siitä, että järjestelmissä on korjaamisen tarvetta. Sitä on julkisessa samoinkuin yksityisessäkin hoivapalvelutoiminnassa. Jos ja kun vastuuta siirretään maakuntatason toiminnaksi, sillä ainakin joitain hyväveli järjestelmiä ehkä saadaan purettua. 

Parkanon Kaupunki ja Pihlajalinna ovat käymässä kauppaa sotekiinteistöistä. Demarit ovat tässäkin asiassa asettuneet periaatteelliseen vastahankaan. Kun on kysymys vanhoista kiinteistöistä joista ei markkinahinnoilla saisi edes kohtuullista hintaa, tulisi myyntiin suhtautua hyvinkin myötämielisesti. Hinta on ostajan ja myyjän välinen neuvottelutulos ja sen jälkeen tehdään päätöksiä hyväksytäänkö kauppa. Ostajia ei taida kauheesti olla tyrkyllä.

Kommentoi kirjoitusta.

Tapahtumarikas viikonloppu.

Perjantai 22.2.2019 klo 20:04 - Reijo

Viimeksi ennustelin kesän tuloa ja tänään aamulla 22 astetta pakkasta. No huomenna taas lämpösen puolella.Eihän tässä muuta ongelmaa, mutta kun ei aina tiedä mitä suksiin laittaisi ja mitkä sukset jalkaan. No on tässä selvitty. 700 kilometriä hiihtoa tälle talvelle täyttyy muutaman päivän päästä.

Tänään taas huomattiin, ettei tämä kotoinen Parkanokaan ole mikään lintukoto. Poliisit kaiveli asemanseudulla ruumista risukasasta, joka oli yritetty polttaa jälkien peittämiseksi. Oli huonot tuohukset ja tuli ei syttynyt. Pahnoille joutui neljä osallista joista osa omalta paikkakunnalta ja ihan kotimaisia kaikki! Huumeet teettää kaikkia hulluja. Jotkut puolueet ovat valmiita joitakin huumeita jopa laillistamaan. Melko vastuutonta touhua!

Tänään sain olla morjestamassa eduskunnan puhemies Paula Risikkoa, joka poikkesi kaupungin vieraana. Ihan lupsakka huumorintajuinen "täti". Sanoin Risikolle, että parkanolaiset käyttää puhemiehen oikeaa titteliä siitä huolimatta, että kokoomuksen Aamulehti on poistanut kaikki miesloppuiset päätteet jutuistaan. Risikko kertoi olevansa samaa mieltä titteleistä. Puhemies on on oikea muoto ja aamulehden toimittajalle hän kertoi sanoneensa, että jättää vaikka sen een pois siitä mies sanasta, jos se on hankala muuten!!!

Sote valmistui pitkän viivytyksen jälkeen perustuslakivaliokunnasta. On merkillistä, että jotkut saavat tarkoituksellisesti viivyttää lain valmistelua niin, että se haittaa eduskuntatyötä. Vieläkin lausuntoja pyydetään osittain olemattomistakin aiheista niin, että pyritään saamaan lakiesityksen valmistuminen yli vaalien. Osa perustuslakivaliokunnasta on sitä mieltä, että sotelait pitäisi käyttää vielä EU:ssakin hyväksyttävänä. Tätä mieltä ovat mm. persut, jotka yleensä väittävät EU:n liiaksi holhoavan ja päättävän Suomenkin asioista.Tiedustelulait, jotka ovat tärkeät mm. maahantulijoiden tietojen tarkistamiseksi, saatiin jonkun kommunistiprofessorin takia lykättyä vielä hidastamaan muuta lainvalmistelua. 

Persunaisten pitkäaikainen puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen lopulta kyllästyi persuporukkaan ja siirtyi sinisiin. Iltapäivälehdissä oli oikein osuvat kommentit nykypersuista ja eron syistä. Näitä lisää!!!

Kommentoi kirjoitusta.

No onkos tullut kesä...

Perjantai 15.2.2019 klo 15:40 - Reijo

Joo Joululauluahan tuo on, mutta jotenkin sopii ajankohtaan. + 6 astetta lämmintä helmikuun puolessa välissä. Pitää vissiin alkaa uskoa noita ilmastovouhottajia. Ei tämä silti mitään ennen kokematonta ole. Joskus muutama kymmenen vuotta sitten on ruista kylvetty tammikuussa ja saatu kohtalainen satokin. Silloin ei kyllä ilmastomuutoksesta puhuttu mitään. Vuodet ei ole veljeksiä. Saadaan ainakin tuolla vouhottamisella nuoria vihervasemmistolaisiksi.

Tuosta Joululaulusta tuli vielä mieleen tuo yksi sankari Brother Cristmas/Ari Koponen joka on muutamasta petoksesta tutkinnassa ja asettunut kaltaistensa joukkoon persujen kansanedustajaehdokkaaksi. Siellä ei taida tällä kertaa olla minkäänlaista karsintaa ehdokkaissa. Suomen kuvalehti on tutkimuksessaan päätynyt ennustamaan persuille jättimäistä vaalitappiota kevään eduskuntavaaleissa. Reilut 200000 ääntä olisi katoamassa. Saajapuolella siitä joukosta olisivat vasemmisto, demarit ja vihreät. Sinisetkin noin 4 %. Persujen suuri esikuva Trump on ikävässä tilanteessa. Valheita valheiden perään ja oikeudelta jo erottamisuhka. Kun tämä maailman vanhin 5 vuotias, niinkuin eräs toimittaja häntä tituleerasi, ei saa muuritahtoaan läpi, hän kiukuttelee kuin pikkukakarat. Ehkä siellä jonkinlainen aita rakennetaan, että saadaan "lapsi" tyytyväiseksi.

Parkanon lukiorakennuksen purkupäätöksessä on jopa Lahtelaisia lähtenyt purkua vastustamaan, ikäänkuin se ulkopaikkakuntalaisille jotain kuuluisi. Saahan sitä vouhottaa, kun ei tarvi kantaa mistään vastuuta. Kun koulu lakkautetaan ilma-ja homeongelmien takia, niin siitäkö tehtäisiin yritystalo!! Tai jotain muuta yhtä hölmöä. Joku toinen yhtä viisas esittää asiasta kansanäänestystä. Eiköhän kuntavaaleissa ole käyty kansanäänestys ja valittu päättäjät. Kyllä selkärangan täytyy kestää hankalatkin päätökset. Eikä tuon lukion purkamisasian pitäisi olla edes hankala. Onhan kysymys kuitenkin ihmisten terveydestä.

Kommentoi kirjoitusta.

Lunta riittämiin

Perjantai 8.2.2019 klo 15:42 - Reijo

Ihan vaan ilmastoasiantuntijoille yksi kysymys "kuinka paljon lunta jo olisikaan, jollei olisi tätä ilmastomuutosta"? Ainakin nyt alkaa olla riittämiin. Taitaa olla pian pari viikkoa aikaa, kun on saanut tehdä lumitöitä joka päivä. Useimpina päivinä vielä moneen kertaan. No alkutalvesta joulukuussa sitä odoteltiin satavaksi, nyt sitä on saatu. Hiihdellään hankia hiljalleen. Joka päivä , niinkuin Karppinen Vitaproota. Tänään 21 km.

AY-liike on hyvin saanut masinoitua väkensä yhtäaikaa joka puolella tekemään vaalityötä oppositiolle. Lähinnä kai vasemmistolle. Persut sai jo oman nosteensa Oulusta. Kunnes vaalikarja huomaakin, etteihän niillä muuta olekkaan. Ei pelkällä maahanmuuton vastaisuudella, vaikka se kuinka olisi ajankohtaista, rakenneta Suomen tulevaisuutta. Ei myöskään vanhus- ja muun laitoshoidon arvostelulla, vaikka sekin on aiheellista ja ajankohtaista. Moniin vuosiin ei mikään muu hallitus Suomessa ole niin paljoa leikannut vanhustenhoidosta, kuin edellinen hallitus, jossa mukana oli niin demarit, vasemmistoliito, kuin vihreätkin. Ja pomona tietysti kokoomus. Vielä vasemmistolla tämä tradeka-esperi yhteistyökin, eli Lipposen sanoin, "voi tätä käsien pesua".

Aika yksioikoisesti muun muassa jotkut tv:n politiikan ns. asiantuntija vetävät johtopäätöksiä puolueiden gallup kannatusluvuista. Kaikki tietävät, että on suuria alueellisia eroja puolueiden kannatuksessa. Kaakkois-Suomessa Jari Lindströmin alueella alueellinen Sinisten kannatus on viiden prosentin luokkaa. Samoin Uudellamaalla, jossa Sinisillä on mahdollisuus 3-4 paikkaan riippuen siitä lähteekö Soini mukaan. Pohjanmaalla Vistbacka tuli valituksi aikana jolloin persujen kannatus valtakunnallisesti oli alle yhden prosentin luokkaa. Saman voi hyvin tehdä Hongisto. Myöskin Pirkanmaalla ja muutamassa muussa piirissä voi paikka tulla gallupeista huolimatta. Kun tänään eräs kepulainenkin sanoi, että 5 paikkaa on mahdollinen, niin se on alakanttiin. Mikä se on voi olla karvas yllätys tuomiopäivän maalaajille.

Kommentoi kirjoitusta.

Voi tuota käsien pesua....

Perjantai 1.2.2019 klo 17:16

Kaikki arvaa tietysti mistä asiasta. Suomalaisesta vanhustenhoidosta. Lähes kaikille kansanedustajille tulee aivan kuin uutene asiana se, että hoitajien määrä ei hivakodeissa riitä. Syytä haetaan siitä, että kaupallisia toimijoita on tullut mukaan hoivapalvelumarkkinoille. Kaikilla aloilla, niin myöskin hoivabisneksessä on toimijoita jotka eivät täytä laatukriteerejä. Asia ei kuitenkaan ole uusi, eikä ulkoistusten mukana tullut ongelma. Taitaa olla noin 8 vuotta aikaa, kun Tamperelainen Laila Koskela, suuresta tuntemattomuudesta, sai komean äänisaaliin ja pääsi kansanedustajaksi. Ainoa asia mistä Laila piti ääntä oli Koukkuniemen vanhainkodin hoitajapula. Koukkuniemi oli ja on edelleen kaupungin ylläpitämä julkinen hoitolaitos. Eli ulkoistus ei näitä ongelmia ole tuonut. Lailakaan ei näille asioille mitään merkittävää edistystä saanut aikaiseksi, sillä silloin demari/ kokoomus/ ja apurit hallituksessa ratkoivat näitä asioita. Valitettavasti Laila ilman omaa syytään, tosin määrätietoisena persoonana riitautui Tampereen Persujen kanssa, kun ei hyväksynyt epäilemiään väärinkäytöksiä omassakaan porukassa.  Laila ei ollut enää mukana nykyisessä eduskunnassa ja näin ollen myöskään nykyiseen hallitusohjelmaan ei kirjauksia ja sanktioita vanhuspalveluiden hoidosta kirjattu. Kaikki nykyiset puolueet ovat olleet mukana enemmän tai vähemmän vaikuttamassa siihen että vanhusten hoidossa on ongelmia. Kuntien vastuu on valvonnassa ja ulkoistuksissa kilpailutusten vaatimustasoissa.

Muutamia kohtia on joita en ymmärrä tuossa hoitajien kiireessä. Voiko olla hoitajalla niin kiire, ettei ehdi nostaa sängyn laitaa ylös, lähtiessään vanhuksen luota. Se vie noin kymmenen sekuntia! Jotkut hoitaja kauhistelevat sitä, että joskus yöllä, kun ei ole muuta tehtävää joutuvat jopa vähän siivoamaan. Onhan se tietysti arvoa alentavaa, mutta....  Hoitajilla on olemassa luottamushenkilöjärjestelmä joka toimii ainakin palkka-asioiden hoidossa. Miksi se ei toimi epäkohtien korjaamiseksi?

Kun demarivetoinen Tradeka on yhdistämässä toimintojaan esperi-caren kanssa ja koko nykyinen demarijohto on mukana, on käsien pesu sillä taholla aika iljettävää. Kumman hiljaa tästä puolesta oltiin eduskunnan kyselytunnilla!

Kommentoi kirjoitusta.

Kotona taas.

Lauantai 26.1.2019 - Reijo

Kaksi lämmintä viikkoa Mexicossa ja paluu Suomen pakkasiin. Lämpötilaero noin 40 astetta tähän hetkeen. Varsin mukavaa, kun autoa piti kaivella hangesta Vantaan Jumbon parkkialueella. No, löytyihän se sieltä ja hienosti dieseli lähti käyntiin heti ensi pyöräytyksellä, vaikka kovaakin pakkasta oli kai ollut parin viikon aikana. Puerto Vallarta, jossa pari viikkoa ystäviemme kanssa majailimme on hyvin rauhallinen lähes Helsingin kokoinen asukasluvultaan oleva kaupunki. Vain tunnin lentomatkan päässä oleva pääkaupunki Mexico City on sitten jo oma lukunsa. Väkimäärää ei varmasti kukaan tarkkaan tiedä, mutta n. 20 miljoonaa lienee hyvä arvaus. Siellä myöskin voi välillä tuntea olonsa turvattomaksi, vaikka poliiseja onkin joka nurkan takana. Poliisi on myöskin tehokas. Poliisi voi yllättää esim. ryöstön yrittäjän itse teossa. Parhaassa tapauksessa tuomiokin, eli nappi ottaan tulee jo ennen kuulustelua! Samaa amerikkalaista touhua, kuin Trumpin amerikassakin. Aseita vaan lisää ja väestön kasvun hillintä on hoidettu. Trumppi ei Puerto Vallartassakaan nauti kovin kovaa suosiota. Vapaasti suomennettuna "paska-Trump" tauluja myytiin matkamuistoiksi. Ihan oikeassa varmaan ovat. Nyt ollaan valmiita rakentamaan aitaa, kun ensin on käyty ryöväämässä Mexicolaisten malmivaroja, niinkuin suomessakin. San Sebastianin kaupunki oli oiva esimerkki mitä tapahtuu, kun malmivarat loppuu. Entisessä 20000 asukkaan kaupungissa oli vielä asukkaita noin 600. Turistit vielä ylläpitävät ylimitoitettuja palveluja kaukana muista taajamista. Mexicon puolella on paljon amerikkalaisia yrityksiä, jotka käyttävät paikallista halpatyövoimaa hyväkseen. Niin kauan naapureista on hyötyä, kun se hyödyttää Trumpin hallintoa. Samaa tuo meidän paikallispersu Sammattikin julisti. Työperäinen maahanmuutto olisi kai suotavaa. Mutta ei taida ihan sopia persujen ohjelmaan, ainakaan jyrkimpien kannanottojen mukaan.

Halla-aho olikin käynyt menny viikolla lupailemassa Parkanossa ja Kihniöllä kuuta taivaalta. Pieneläkeläisetkin saavat odotella reiluja korotuksia, jos joku persut hallitukseen kelpuuttaa. No meneehän ne lupaukset Rinteen kanssa yksiin. Kun demarit eivät ole olleet oikein persuille myötämielisiä, niin yhtälö ei oikein toimi. Merkillistä ettei kumpikaan porukka niitä ole toteuttanut silloin, kun siihen on ollut mahdollisuus. Olisiko se siinä, että pitää löytyä rahatkin lupauksiin.

Kansanedustajaehdokkaitakin alkaa olla lähialueelta ihan riittämiin. En lähde tässä arvioimaan kenenkää mahdollisuuksia varsinkaan, kun itse en useista houkutteluista huolimatta ole mukaan lähdössä. Se juna meni jo viime vaaleissa Mäkipään takinkääntöön. Tuskin kuitenkaan Parkanosta vieläkään nähdään kansanedustajaa, vaikka parikin ehdokasta ainakin on mukana ja Kihniöstä vielä yksi lisää. Onnea vaan yritykseen.

Kommentoi kirjoitusta.

Vaalit tulossa?

Perjantai 18.1.2019 - Reijo

Sampo Terho oli hyvin realistinen eduskunnan aloittaessa kevätkautensa. 5-10 kansanedustajaa Sinisille on hyvä tavoite. Muutaman vaaliliiton avulla voi tapahtua suuriakin yllätyksi. Puolueita on ilmeisesti tavallista enemmän eduskuntaan. Se, että on useampia puolueita vie varmasti ääniä myöskin isoilta puolueilta. Tosin eduskuntapaikkoja ei näille kerry. Ehkä Harkimo voi itse Uudeltamaalta päästä, mutta sekin taru loppuu lyhkäseen. Tuskin häntä kiinnostaa yksin touhuta eduskuntaryhmänä. Myöskin Paavo Väyrynen saattaa edelleen Uudellamaalla saada kohtuullisen kannatuksen. Tämä taas tietää kepulle menetyksiä.

Jossain oli hyvin osuva kommentti nykyisiin galluplukuihin viitaten. " Äänestetään vaan demarit ja kokoomus taas maan johtoon, niin saadaan viimeisetkin työpaikat pois maakunnista". Viimeksi, kun tämä porukka oli päällepäsmäreinä, meni reilut satatuhatta työpaikkaa.

Kirjailija Jari Tervo teki persuista Hesariin oikein hyvän ja osuvan analyysin. Vaikka en Tervoa ole kovin ihaillutkaan, mutta kerran sokea kanakin jyvän löytää. Suuri on ero puolueelle ennen ja jälkeen Soinin. Mitään siitä "jokainen ihminen, jokainen elämä on arvokas" tunnuksesta ei ole jäljellä Halla-ahon persuissa. Kun mallia haetaan Amerikan Trumpilta, joka valehtelee vähintäin kolme kertaa päivässä valtiollisissa asioissa, ei lopputulos voi olla kummoisempi. Trumpilta jolle miljardeja maksava aita on tärkeämpi, kuin maassa elävät sadattuhannet köyhät. 

Kommentoi kirjoitusta.

Vuosi alkuun vauhdilla.

Perjantai 11.1.2019 - Reijo

Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. Viime lauantaina saimme Helenan ja Kh:n puheenjohtajan Lamminmäen ja hänen Aino vaimonsa kanssa käydä viemässä Parkanon kaupungin onnittelutervehdyksen Esko Pajuselle. Kihniön pitkäaikainen kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja täytti 85 vuotta. Muutama vuosi sitten hän ja vaimonsa ovat jo parkanolaistuneet. Kyllä mies voi säilyä hyväkuntoisena ja mieleltään reippaana pitkään. Kuntoilua ja lenkkeilyä joka päivä kuuluu ohjelmaan. Komeasti vielä laulukin kajahti yhdessä Hupilan Pentin ja kitaran kanssa. Aikanaan teimme paljon yhteistyötä, kun Esko oli Kihniön sotaveteraanien ja Eläkeliiton touhuissa mukana. Meillä oli lähes viidentoista vuoden ajan Kihniössä näiden yhdistysten kanssa joulujuhla, jossa me olimme Helenan kanssa kahvituspuolen "kastamisten" tarjoajia ja Matalamäen Mauri ja Sisko kustansivat puurot ja lisukkeet. Samalla esitimme vähän ohjelmapuoltakin vuorotellen. Se oli mukava "perinne". Sotaveteraanien vähentyessä ja osanoton sitä kautta hiipuminen lopetti tuon yhteistyön sillä saralla.

Viime keskiviikkona kaupungin vieraaksi saimme Luken uuden pääjohtajan Johanna Buchertin. Miellyttävä nuorehko rouva. Kovasti intoa täynnä kehittä Luken toimintoja. Toivottavasti se näkyy myöskin Parkanon Luonnonvarakeskuksessa niin, ettei työpaikkoja katoa enempää yliopistoyhteistyön takia esim. Tampereelle. Edelleen ne luonnonvarat ovat kuitenkin enemmän täällä maaseutualueilla, kuin "asfalttiviidakoissa".

Torstaina vielä Kolmostien terveyden hallitus pohti tulevia uusia palvelusuunnitelmia ja loi katsauksen menneeseen. Kehitys on ollut myönteistä, joskin hitaampaa ehkä, kuin oletettiin. Tuleva maakuntasote tulee olemaan haaste toteutuessaan ja vielä suurempi ellei toteudu.

Kaupungin omissa elimissä työtä käynnistellään vasta kuukauden loppupuolelle. Haasteita riittää varmasti tällekin vuodelle.

Toki tässä suksillakin käydään päivittäin, kun kelejä riittää.

Kommentoi kirjoitusta.

Aaton aattoon pyhät loppuu.

Perjantai 4.1.2019 - Reijo

Noin sanoi ennen vanha kansa. Niin se on edelleenkin. Loppiainen on Joulun aaton aattona. Luntakin saatiin heti vuoden alkuun vähintäänkin riittävästi. Myöskin pakkasta sen verran, että täytyy vähän hillitä hiihtohaluja, kun tuota suvun perintöä on sen verran sormissa, ettei tarkene muuta kuin koirannahkakintailla. Ne taas ei sovi suksisauvoihin. Ei kyllä ole niitä kintaitakaan. Lumitöitä sai tehdä senkin edestä, että sekin vastasi yhden päivän kuntoilua.

Presidentti Niinistö piti taas kerran hyvän ja asiallisen uuden vuoden puheen. Siinä olisi useammalle puolueelle ohjelmaan hyviä eväitä. Myöskin kokoomukselle, jolle vanhat arvot tahtovat aika usein myöskin unohtua. Koti, uskonto, isänmaa slouganit ovat menneen ajan asioita, joille ei kokoomuksellakaan ole ollut enää käyttöä. Vähän samaan kategoriaan menee myöskin kepun "Alkiolainen" " älä unohda köyhän asiaa". Kun hallituksessa Siniset varoittivat hallitusta hyökkäämästä AY-liikettä vastaan, ei se saanut paljon vastakaikua. Nyt kaikki loska kaadettiin työministeri Lindströmin päälle, joka ainoana puolusti työväestöä. Lindström on kuitenkin yksi rehellisimpiä ja oikeudenmukaisimpia ministereitä nykyhallituksessa. Ainoana uskaltaa puolustella myöskin niitä huonojakin päätöksiä mihin hallituskumppanit ovat ajaneet. Todennäköisesti yksi varmimpia Sinisten kansanedustajia Niinistön, Terhon ja Elovaaran lisäksi tulevien vaalien jälkeen. Tietysti Soini on oma lukunsa mikäli mukaan lähtee. Siinä saattaa Uudeltamaalta tulla muitakin kavereita, kuin Niinistö. Myöskin Hongisto Pohjanmaalta on kova sana!

Ei ole paljon Halla-aho ja kumppanit kommentoineet erään persunuorten puheenjohtajan kommentteja kaikkien muiden, kuin valkoihoisten maasta karkottamispuheita. Ei myöskään Vähämäen törkeän petoksen syytetutkintaa. Voipi tulla Villelle epärehellisyys kalliiksi. Soinin aikana olisi tungettu karvamikkiä syvälle kitalakeen kommentteja varten.

Mukavaa loppiaista ja talven alkua! Syödään kinkunjämät pois vaikkapa hernekeitossa.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Uutta vuotta 2019

Perjantai 28.12.2018 klo 15:26 - Reijo

Tämän päivän aamulenkkinä oli 15 km hiihtelyä. Vieläkään ei lunta riitä, kuin Käenkosken tekolumipaanalle, mutta silläkin pärjää. Lyhyt lenkki on siitä hyvä, että saa monta kertaa ohittaa. Tosin aika usein tulee ohitetuksikin. Toivottavasti kelit säilyy hyvinä, että saamme 300 km täyteen ennen vuoden vaihdetta. Viikonloppuna uhkaa räntäsade ja myöhemmin pakkanen. Kun kinkkua tuli ahdettua yli oman tarpeen, niin sulatukseen menee monta kilometriä. Käytiin sentään Marjon ja poikien kanssa Alajärven jäällä luistelemassakin Tapaninpäivänä. Se nyt ei ole vahvin lajini, mutta kyllä silläkin laiskan voittaa.

Maan politiikassa eletään mielenkiintoisia aikoja. Vaalikiima alkaa painaa jo monia puolueita. Antti Rinteen lupauksia ei kukaan pysty enää petraamaan. Sdp laittaa valeihin rahaa reilulla kädellä. Puoluetukiaisillahan noita voi sitten kuittailla. Antti ottaa noin vain muutaman miljardin velkaa vaalilupaustensa toteuttamiseen. AInoa ongelma on, ettei Antti ole muistanut kertoa mistä rahat otetaan. Velkaa voidaan tietysti aina tehdä. Eli palata siihen tilanteeseen missä oltiin silloin, kun demarit ja kokoomus viimeksi yhdessä hääräsivät hallituksessa. Kun nykyinen hallitus on saavuttanut suurin piirtein talouspoliittiset tavoitteensa niin varsinkin demarit ovat ikävässä raossa. Ehkä kansa kuitenkin vielä vähän pitemmälle muistaa mikä on nyt lähtötilanne uudelle hallituksella verrattuna edelliseen hallitustaipaleen alkuun. Persut voivat luvata ummet ja lammet, kun niitä ei mikään puolue ole luvannut samaan hallitukseen ottaa. Persuille on kyllä annettu viime aikoina kiekko lapaan turhan monta kertaa ja sen ne käyttää varsin härskisti hyväkseen. Rikolliset pitää pistää telkien taakse ja tarvittaessa karkottaa maasta. Ei siihen pitäisi olla kahta sanaa. Eikä ne kotimaiset konnatkaan tarvitse sen kummenpaa kohtelua. Niitäkin näkyy riittävän runsaasti. Sinisten esitykset puolustuksen ja sisäisen turvallisuuden parantamiseen ovat oikeita ja ajankohtaisia. Valitettavasti nykyisen hallituksen aika loppuu kesken saattaa näitä esityksiä loppuun. Maakunta-sote kuitenkin etenee ja valmistuu kevään alkuun. Maakuntavaaleihinkin päästään syksypuolella.

Kaikille Hyvää ja Tulevaisuuten uskovaa Uutta vuotta:

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Joulua!

Perjantai 21.12.2018 klo 15:04 - Reijo

Hyvältä näyttää, valkoinen Joulu tulossa. Ei taida vielä näillä lumilla Joulupukki päästä rekipelillä. Ainahan tuo on liikkumaan päässyt, keli kuin keli. Pääasia, että luonto vähän valkenee, kun on melkein kaksi pimeää vastakkain. No, huomenna jo talvipäivän seisaus, että valoisia aikoja kohti. Kaikilla ei kuitenkaan Joulun aikakaan ole kovin valoisaa. Vieläkin liian paljon ihmisiä elää meillä Suomessakin köyhyydessä. Lapsiperheille se on Joulun aikana erityisen ankeaa. Täytyy toivoa, että esim. seurakuntien ja pelastusarmeijan jakamat avut löytävät oikeisiin kohteisiin.

Paikallispolitiikassa saatiin sen verran edistystä, että lukion purkupäätös tehtiin äänestyksen jälkeen selvällä enemmistöllä. Toivottavasti järki voittaa eikä lähdetä mihinkään kustannuksia lisääviin jarrutuksiin.

Maan hallitusta haukutaan jatkuvasti milloin mistäkin eriarvoisuuden ja köyhyyden lisääntymisestä. Kun hallitus kuitenkin on saavuttanut työllisyystavoitteensa 72 % työministeri Lindströmin johdolla, on se yksi osoitus siitä, että hallitus on tehnyt hyviäkin päätöksiä. Kyllä kai tärkeintä on saada työtä niille jotka työtä haluavat tehdä. Demari Rinne jossain otti osaa kunniasta edelliselle hallitukselle. Kun edellisen hallituksen aikana työttömyys kasvoi yli sadallatuhannella työttömällä, niin onko tuossa paljon kunnian ottamista? Valtionvelan kääntyminen edes pieneen laskuun on sekin osoitus oikeista toimista. Velan kasvua ei siirretä tuleville sukupolville. Paljon toki tarvitaan toimia pienituloisten tulotason nostamiseen, mutta se ei onnistu kokoomuksen ollessa hallituksessa. Sen tulevat myöskin demarit huomaamaan, jos kokoomuksen kanssa hallitukseen menevät. Kohtalaisen nopea alamäki on tiedossa.

Persujen puheenjohtaja Halla-aho naulasi ensimmäisen naulan poliittiseen arkkuunsa, kun ilmoitti luopuvansa puheenjohtajuudesta, mikäli edustajapaikat eivät lisäänny nykyisestä seuraavissa vaaleissa. Kun puolue on luopunut kaikesta SMP:n ja Perussuomalaisten alkuperäisistä ohjelmista ja siirtynyt ääriliikkeeksi, jonka ainoa ohjelma on maahanmuutto ja puheenjohtajansa mukainen ateismi, ei sillä ole tulevaisuutta. Jotkut väittivät (mm entinen varapuhemies Joutsenlahti), että Ville Vähämäki ja Hakkarainen ovat nuhteettomia poikia. Nyt kuitenkin Vähämäki on saamassa syytteen törkeästä petoksesta. Aika näyttää miten poikien käy!

Kaikille lukijoille Siunattua Joulun aikaa.

Kommentoi kirjoitusta.

Jouluruualle.

Perjantai 14.12.2018 klo 18:53 - Reijo

Reilu kymppi taas hiihtoa tänäänkin. Täytyy tehdä jouluruuille tilaa. No ei tuolla määrällä saa vielä muuta, kuin kinkun tilan. Muut jouluruuat sitten kertyvät vähäksi aikaa vyötärölle. No onneksi niistäkin on toistaiseksi eroon päästy.

Vihervasemmisto on kyllä laittamassa lihalle ja muullekin ruualle lisäveroja. Ovat keksineet, että ruuan tuottaminen saastuttaa eniten. Teknologia ei ainakaan toistaiseksi ole tuomassa pysyvää apua tähänkään asiaan. Kyllä lihaa vielä syödään hamaan tulevaisuuteen. Itsekin tänään kanniskelin vajaan kahdeksan kilon kinkun kaupasta. Siitä taitaa olla rippeet jäljellä, kun Jouluaatto ja Joulupäivä on pulkassa ja tuo meidän pesue kaikkineen on ruokittu.

Vihervasemmistolle on yksityisautoilun hävittäminenkin tullut agendalle kärkipäähän. Helsingin alueelle luvataan ilmaista julkista liikennettä. Joku senkin maksaa. Polttoaineiden varonkorotukset ovat ensimmäisenä listalla, jos vasemmisto ja vihreät ovat seuraavaa hallitusta muodostamassa. Tosin ministeri Bernerkin toimii tässä hyvänä apuna. Päätöksenteossa näyttää olevan menossa, ellei aivan pukkien , niin ainakin tonttujen aika. Polttonesteellisten autojen hävittäminen on Bernerillä 20-30 vuoden perioodilla. No tuo ei paljon enää meikäläistä hetkauta, mutta vielä nuoremmatkin tarvitsevat järkeviä liikkumisratkaisuja myöskin maaseudulla. Sähköautoilun varaan pyrkiminen ei tule olemaan tulevaisuudessakaan oikea ratkaisu. Jos aiotaan päästöjä oikeasti vähentää, ei pidä hakea väliaikaisratkaisuja, joka sähköä käyttävä auto on.

On tuo Haaviston Pekka aika hauska mies. Eilen hän ilmoitti, että persut ovat ystäviä , ei muuta kuin mukaan hallitukseen! Tänään hänen kantansa oli muuttunut (tai sitä oli muutettu) Ei vaitiskaan minähän puhuinkin höpöjä. Tosin, onhan persuilla ja Haavistolla toki yhteistä. Haavistolla on puoliso, mies jostain "indokiinasta". ja Persujen näkyvällä puhemiehellä Sebastian Tynkkysellä hyvin ruskettunut mies samalta suunnalta avopuolisona. Avopuolisohan saa olla maahanmuuttajakin, ainakin Tynkkysen mielestä.

Ensi maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto talousarviokokouksessaan päättää paljon parranpärinää aiheuttaneen koulurakennuksen purkamisesta. Hyvä on saada tämäkin asia päätökseen. Sen jälkeen voidaan koulun piha-alue rakentaa niin, kuin se on uuden koulukampuksen suunnittelussa määritelty.

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää Itsenäisyyspäivää.

Torstai 6.12.2018 - Reijo

Ensin hieman paikallista kuntapolitiikkaa. Kun Klasun kanssa kirjoittelimme paikallislehdessä lukion purkuasiasta ja teknisen lautakunnan päättämättömyydestä. Jotkut olivat vetäneet herneen nenäänsä, kun kerroimme "hevosmiesten" tietotoimiston uutisoimia ajatuksia parilta lautakunnan jäseneltä. Tämä joidenkin närkästyminen todistanee sen, että "hevosmiehet" olivat taas oikeassa. Pitäis sitten pitää mölyt mahassa," jos ei perse kestä merivettä".

Sitten varsinaiseen aiheeseen. Itsenäisyyspäivän alla spekuloidaan silläkin , onko päivä oikealla paikallaan. Taitaapa taas joitakin "sankareita" olla osoittamassa mieltäänkin pääkaupunkiseudulla. Meitä mahtuu moneen junaan.  Pääasia kai lienee, että Itsenäisyyspäivänä muistetaan niitä sankareita, jotka ovat meille itsenäisyyden taistelleet. Tänä vuonna saan pitää Parkanon Itsenäisyyspäivän juhlassa tervehdyspuheen. Liitän tuon puheen tämän jatkoksi:

Kunnioitetut sotiemme veteraanit, lotat, sotaorvot, kotirintamanaiset, arvoisat itsenäisyyspäivän juhlavieraat!Teille kaikille Hyvää Itsenäisyyspäivää.

Veteraanisukupolvelle on joka vuosi, kiihtyvällä tahdilla, tullut väistämätön aika omaan iltahuutoonsa. Vaikka veteraanijoukko luonnollisen poistuman kautta vähenee, siitä huolimatta muistot ja kunnioitus heidän isänmaallisiin saavutuksiinsa säilyvät.

Äskettäin julkaistut tutkimukset väittävät, että maanpuolustustahto olisi Suomessa laskenut. Onko Suomessa tuudittauduttu siihen, että meitä ei mikään uhkaa. Elämmekö lintukodossa? Tosin näitä tutkimuksia ei ehkä pidä ottaa liian vakavasti. Uskokoon ken tahtoo, mutta tällaiset tutkimukset jotka saadaan kysymysten asettelulla näyttämään siltä mitä tutkimuksen teettäjä haluaa, voi jättää omaan arvoonsa.

Kun joissakin tapauksissa kyselyn teettävän median asenne on pasifistinen ja asenteellinen on tutkimuksen lopputulos sen mukainen. Päinvastoin esimerkiksi maanpuolustuskoulutukseen haluavien tyttöjen määrä kasvaa jatkuvasti.

Syksyllä, kun olin kaupungin edustajana mukana kutsunnoissa, niin pääosin varusmiespalvelukseen pyrkivät nuoret olivat hyvinkin maanpuolustushenkisesti asennoituneita tulevaan koulutukseensa.

Arvoisat vieraamme. Koko Suomi elää nousukautta. Niin mekin täällä Parkanossa. Työllisyyden kasvu näkyy myöskin tällä alueella voimakkaana. Minusta on turha kiistellä siitä kenen ansiota, tai kenen syytä tapahtuneet tosiasiat ovat. Tosiasia on, että muutamilla aloilla meilläkin on selkeä työvoimapula. Parkanon noin 6 prosentin työttömyys lähentelee rakenteellisen työttömyyden rajaa. Parkanonkin talous tukeutuu, tottakai, hyvään työllisyyskehitykseen. Sen kehityksen ylläpitämiseen meillä kuntapäätöksenteossa mukana olevilla uskoakseni riittää edelleen yhteisymmärrystä.

Palvelut meillä ovat kuntakokoon nähden erittäin hyvässä kunnossa. Uuden koulukampuksen valmistuminen vie myöskin koulutusmahdollisuuksien tarjonnan uudelle tasolle. Meillä on tarjota monipuolinen korkeatasoisissa tiloissa toimiva opinahjo, niin Parkanolaisille, kuin myöskin ympäristökuntien opiskelijoille.

Tonttivarantoa kaupungilla riittää niin, teollisuuden, kaupan, kuin asuntorakentamisenkin tarpeisiin. Muutamien suunnitteluasteella olevien hankkeiden realisoituminen lähivuosina antaisi meille lisää vetovoimaisuutta saada ne noin 6-8 tuhatta kolmostiellä päivittäin liikkuvaa autoa pysähtymään Parkanon palveluiden asiakkaiksi. Meillä on Parkanossa menossa kasvun aika. Ollaan siitä ylpeitä ja pysytään kasvussa mukana.

Lämpimästi tervetuloa Itsenäisyyspäivän juhlaamme.

Kommentoi kirjoitusta.

Hölmöilyä persuissa.

Perjantai 30.11.2018 klo 9:43 - Reijo

Vaihtelevaista tämä "talven" sää. Eilen vielä hiihdeltiin Helenan kanssa Käenkoskella mukavassa pikkupakkasessa. Tänään vesisadetta. Tykitetty lumi kyllä kestää vähän sadettakin, mutta eihän tuo kovin hauskaa sateessa ole. Pitänee vain keskittyä Lillehammerin hiihtojen seuraamiseen. Toki pitää poiketa Turusen Kaukon vaalisapuskoilla ja Kolmostien terveyden hallituksen kokouksessakin. Eli hyvin on ohjelmoitu tämäkin päivä.Tulihan tuota jo 30 km hiihdeltyä Kukkuullakin. Reilusti yli sata kilometriä jo alkaneelle talvelle. Hyvä me. 

Seurakuntavaalien jälkikaikuna Helena sai kirkkopalveluiden myöntämän kultaisen ansiomerkin 30 vuoden seurakuntatyöstä. Ja ainakin neljä vuotta taas jatkuu. 

Merkillistä tuo kuntapolitiikka. Tekninen lautakunta voi ihan "piruuttaan" pitkittää päätöksentekoa vanhan koulun purkamisasiassa. Päätöksen voisi tehdä, joko kielteisen, tai myönteisen, mutta ei mitään päätöstä, on aika onnetonta. Kun pitkittäminen tapahtuu kiusantekona, se on merkillistä kunnallisdemokratian käyttöä.

Vaikka en millään tavalla "rakastakaan kokoomuslaisia", niin Lempääläisen persuvaltuutetun uhkailut kokoomuslaisten ampumisella ja saman kaverin aikaisemmat toilailut ylittävät kyllä järjenkäytön rajat. Siitä olen mielissäni, etten enää ole Pirkanmaan persuissa pj:na enkä muutenkaan koko lafkassa. Ei tarvi selitellä hölmöilyjä. Samaa miettii varmaan myöskin Timo Soini, jolle aina joka hölmöilyn jälkeen työnnettiin mikki kurkkuun, kun joku persu hölmöili. Eli aika usein. Toki myöskin Halla-aholta kommenttia kyseltiin, mutta meni varmaan niin lähelle hänen omaa ajatusmaailmaa, että aiheutti lähinnä hymistelyä! Samaa sarjaa ovat eduskunnan kyselytuntien Persujen kyselyt asiasta, jonka ovat jo valiokunnissa hyväksyneet. Halla-ahon herätykset ja ohjeet ovat olleet vähän myöhässä. Tokihan siellä Persujen laskukonekin raksuttaa vähän hitaalla, kun tarjotaan ansiosidonnaista päivärahaa eduskunnasta pois jääville. Tämä on parempi tarjous, kuin sopeuttamiskorvaus jota persut vastustaa. Toki persuillakin monta tippuu tuolle rahalle, että olisiko oma lehmä vähän ojassa?

Kommentoi kirjoitusta.

Seurakuntavaaleja synttäreitä

Perjantai 23.11.2018

Seurakuntavaalit eivät Parkanossakaan innostaneet mihinkään äänestäjäennätyksiin. Parisen prosenttia alempi äänestäjämäärä, kuin viime vaaleissa. Toki se on huomattavasti korkeampi, kuin jossain suurissa kaupungeissa. Aika vaikea on ihmisten aivoituksiin mennä, miksi ei äänestäminen kiinnosta. Kuitenkin kirkollisten asioiden lisäksi päätetään mm. kirkollisverojen käytöstä. Joka tapauksessa ne jotka ovat ehdolle asettuneet ja valituksi tulleet päättävät neljä vuotta eteenpäin monista tärkeistä asioista. Muutamien uusien varsinkin nuorten naisvaltuutettujen haastatteluissa ensisijainen asia oli tasa-arvon toteutuminen, joka tarkoitti aivan muuta, kuin perinteistä tasa-arvoa. Vaatimukset homo- ja lesbo parien kirkollisesta vihkimisestä tulevat lisääntymään määrätyillä alueilla. Meillä Parkanossa näytti siltä, että näiden liberaalien vaatimusten esittäjät jäivät rannalle.  Itsenäinen seurakuntamme lista, jonka vaaliasiamiehenä toimin, saavutti "ensikertalaisena" hyvän tuloksen. Neljä valtuutettua ja n. 24 % annetuista äänistä. Demarit sai 40 ääntä pienemmällä äänimäärällä samat neljä paikkaa ja kokoomus 11 ääntä isommalla määrällä 5 paikkaa. keskustan lista sai 5 paikkaa. Lestadiolaisjoukko 1 paikan ja persulista jäi ilman paikkoja.

Maanantaina saimme käydä tervehtimässä 104 vuotiasta Ikaalisten vanhinta asukasta Laura Vainionpäätä, joka on vanhimman tyttömme Sarin miehen mummu. Harvinaisen terävä ja vielä pirteä oikea teräsmummu. Huumori ja elämänviisaudet tallella. Henkilö joka on itse kokenut mm. vapaussodan vaiheita ja tietystä syystä ei käytä koskaan punaisia vaatteita. Isänsä oli joutunut aikanaan piilottelemaan punaisilta kätyreiltä. Se ei kuitenkaan ole sammuttanut Lauran elämäniloa. Lehtihaastattelussa hän kertoo uskon olleen apuna monessa tilanteessa.

Keskiviikkona ajelimme Saarijärvellä katsomassa miten meidän eläkeläisyhdistyksen talon saneeraus on edistynyt. Komeaa jälkeä oli, kun saadaan vielä ulkomaalaus ensikesänä hoidettua, niin mennään taas pitkään. Vuokralaisilla oleva osakin kaipaa varmaan lähiaikoina pieniä saneerauksia, mutta kaikki aikanaan.

Ensi viikko onkin sitten taas jokapäivä jotakin viikko. Maanantaina kaup.valtuusto, tiistai sivistyslautakunta, keskiviikkona Sasky koulutusk.yhtymä Sastamalassa ja torstai liikelaitosten hallitusjäsenten koulutus. Ei tule eläkeläisen aika pitkäksi.

Kommentoi kirjoitusta.

EU:ta ja maahanmuuttoa

Perjantai 16.11.2018 klo 18:04 - Reijo

Joka puolella Eurooppaakin tuntuu olevan kaikennäköistä kissanhännän vetoa, maiden sisälläkin! Iso-Britannian brexit vääntö ei varmaankaan ole vielä näytelty loppuun. Voipi olla, että Teressa rouva joutuu vielä haeskelemaan uutta työpaikkaa. Englantilaiset luulivat äänestäessään EU-erosta, että Eu:n hyödyt säilyvät, mutta maksupostit pienenevät.  Toinen murheenkryyni lienee Italia. Siellä mafiosot rahastavat Italian valtion kuiviin ja taas saadaan uusi rahastaja EU:n pohjattomalle kukkarolle. Tai onhan siellä pohja johon jäsenmaat lapioivat rahaa jatkuvalla syötöllä. Kolmas murheenkryyni on Kreikka jonka piti olla tuottoisa velanottaja. Ainakin Jutta Urpilaisen demarien ja Jyrki Kataisen kokoomuksen mielestä korkoja tule säkkikaupalla. Taidammepa kasvaa aikalailla koiranputkea ennenkuin Suomi saa edes osan rahoistaan takaisin. Jos saa. Ne jotka elävät 2082 vuonna ovat näillä näkymin tuota ihmettä näkemässä. Mikäli ei uusia jatkoaikoja ole taas takaisin maksulle myönnetty!

Kyllä ihmeellisiä ja poskettomia ovat demarien ja vasemmiston esitykset tuleville vuosille. Vasemmistoliiton Liin esitys 4 päiväisestä työviikosta ei tunnu olevan ihan kuivilla sahajauhoilla tehty. Tarkoitus kuitenkin Liilläkin olisi, että sama palkka säilyisi. Kun jo tällä hetkellä on monin paikoin työvoimapulaa niin mistähän työntekijät noilla tuntimäärillä riittäisi. No tuskin Suomen kilpailukyky kestäisikään tuolla menolla. Eli ei olisi työpaikkoja eikä veronmaksajia. Maahanmuutto olisi tietysti se hokkus pokkus jolla työntekijöitä saataisiin. Demarit vasemmistoliiton kanssa olisivat valmiit kasvattamaan valtion velkaa, tai viemään Sitran ja Suomen pankin rahat omien esitystensä toteuttamiseen. Kun ammattiyhdistysliikkeet ovat suuria asuntogryndereitä on vasemmiston mielestä asumistukia nostettava, joka valuisi vuokrina AY-liikkeelle. Taas voisi rahoittaa muutamia poliittisia lakkoja.

Persut ratkaisisivat kaikki asiat maahanmuuton pysäyttämisellä ja kehitysavun pienentämisellä. Keinot tulisivat suhteessa paljon kalliimmaksi, kuin nykyjärjestelmä. Palautuskeskusten, joita persut esittävät, perustaminen maksaisi 650 miljoonaa lisää nykyisiin menoihin verrattuna. Sinisten esittämät Euroopan ulkopuolella sijaitsevat pakolaiskeskukset olisi Suomelle paras ratkaisu. Silloin laitoin maassaoleskelu voitaisiin saada kuriin ja pakolaiset käännyttää jo Euroopan ulkopuolella.

Tuo maahanmuuttokin on mielenkiintoinen asia. Esim. Kihniössä aikanaan vastustettiin kovin keskuksen perustamista. Kun valtio päättikin Kihniöstä keskuksen lopettaa tulikin kova poru ja vastustus lopettamisesta. Todennäköiseti Kankaanpäässä persut ammentaa kannatusta samalla asialla. Kuitenkin kunta tienaa keskuksella, joten vastustus on vain poliittista sielläkin.

Kommentoi kirjoitusta.

Mitä puretaan?

Perjantai 9.11.2018 klo 14:34 - Reijo

Seurakuntavaalitkin voivat olla mielenkiintoiset. Parkanossa muutamat puolueet mittaavat kannatustaan myöskin näissä vaaleissa. Kun seurakuntaelämässä pitäisi vaikuttaa aivan muut kuin puoluepoliittiset arvot, on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon äänestäjät menevät poliittisten ryhmittymien mukaan. Kiinnostus seurakuntaelämästä ja kristillisten arvojen puolustaminen tulisi olla ratkaiseva tekijä myöskin äänestäjän ehdokasvalinnassa. Näiden arvojen puolustajia varmaan löytyy lähes jokaisesta puolueryhmittymästäkin, mutta vaatiiko se puoluesidonnaisuutta?

Parkanon koulukeskustelu, tai paremminkin koulun purku keskustelu on saanut liikkeelle muutamia fanaatikkoja, joille esim. koululaisten terveys on toissijainen asia. Kun koulu on todettu terveydelle vaaralliseksi työskentelytilaksi, ei paljon vaihtoehtoja pitäisi olla. Musiikkiopiston tarve siirtyä pois keskellä kylää sijaitsevalta vanhalta kaupungintalolta keskuskoulun saneerattuihin tiloihin, on hieman uhkarohkeaa. Taisi tosin tuo rakennus aikanaan olla kauppalantalo ja lienee vanhempi ja komeampi kuin lukiorakennus. Nyt senkin kohdalla väläytellään purkutuomiota. Mielestäni tämä rakennus tulisi säilyttää komeana rakennuksena komealla paikallaan. Tosin se jälkeenpäin laajennuksena tehty tiiliosa voisi joutaa purkuun.

Kimmo Kiken mies Elomaa on saamassa törkeästä velallisen epärehellisyydestä syytteitä. Kimmohan säilyttelee Kiken rahoja Ghanassa ja vielä Kikeltäkin salaa. Vaikka Kike ei omista rahoistaan "tiedäkkään" niin aika ihme on, jos hän selviää "kuivin jaloin" tuosta selvityksestä.

Huhtasaari luuli olevansa hyvin asiasta perillä eduskunnan kyselytunnilla kysellessään edelleen ns. GCM sopimuspaperin perään ulkoministeri Soinilta. Valitsi väärän vastaajan. Ulkoministeri sentään tietää mistä on kysymys. Niinkuin Soini vastasi hallintovaliokunnan puheenjohtaja Eerola PS oli ollut yksimielisesti valiokunnan käsittelyssä paperin hyväksymässä.Tieto ei oikein ollut persuilla kulkenut.

Kommentoi kirjoitusta.

"Niin totta kuin osaan"

Perjantai 2.11.2018 klo 20:22 - Reijo

Ei jäänyt hiihtämättä tälläkään viikolla. Eli 20 km ja samalla lokakuun hiihtotilastoissa toinen sija. Muistaakseni -82 vuonna tuli lokakuulle vähän yli sata km, mutta se oli kyllä luonnon lumilla Käenkoskella.

Tuo Amerikan Trumppi näyttää olevan kuin Anneli Jäätteenmäki. "Puhun niin totta, kuin osaan" on Trumpin vaalilause. Kun noita puheita on tutkittu todetaan, että Trumpin osaaminen on aika vähäistä. Valheita on tullut noin 30 keskimäärin päivässä. Eli yli tuhat kertaa virkavuoden aikana. Siinä saa jo moni poliitikko panna parastaan, että yltää samaan. Ilmankos muuan Huhtasaari onkin Trumpin vankka ihailija.                                  Persut ovat tahallaan ymmärtäneet väärin(tai tyhmyyttään) kirjainyhdistelmän GCM eli Global Compact for Migration. Kyseessä ei ole mikään sitova sopimus, niinkuin väitetään. YK:n piirissä neuvoteltu asiakirja, jonka tarkoituksena on maahanmuuton hallitseminen kansainvälisellä yhteistyöllä. Suomi voi edelleen päättää omista kansallisista toimenpiteistä. Eikä asiakirjan allekirjoittaminen sido Suomea mihinkään.

Mielekiintoista on miten muut puolueet suhtautuu Sampo Terhon esitykseen mekanismin rakentamisesta siltä varalta, että esim. Italian budjettikriisi aiheuttaa isompaa uhkaa euroalueelle. Sampo vaatii mekanismia, jolla eurosta voidaan tarvittaessa erottaa, tai erota.

Parkanossa käydään kiivasta keskustelua vanhan homeessa olevan lukion purkamisen puolesta ja vastaan. Oman lusikkani heitin soppaan paikallislehdessä allaolevalla kirjoituksella, johon todennäköisesti saan vastaväitteitä. Kun lukion purkaminen on kuitenkin päätetty, niin tuskin enää päätöksiä muutetaan.

Tehtiinkö koulukampuksen miljoonainvestointi turhaan?

Tällaiseenkin päätelmään voisi tulla, kun luki tiistain Yläristä lukiorakennuksen säilyttämisvaatimuksia esittäneiden ajatuksia. Ristamäki, joka on itsekin ollut tekemässä päätöstä uuden koulukampuksen rakentamisesta, tietää varmaan hyvin tarkkaan miksi rakentamiseen ryhdyttiin. Jollei tiedä, niin varmaan on syytä valaista.

Parkanon kouluissa niin yhteiskoululla, kuin lukiollakin on useissa tutkimuksissa todettu homeesta ym. epäpuhtauksista johtuvia ongelmia. Nämä ongelmat ovat aiheuttaneet koululaisille ja myöskin aikuisille tiloissa työskenneille henkilöille joko ohimeneviä, tai pysyviä oireita. Tämä näkyy myöskin koulujen henkilökunnan sairauspoissaolotilastoissa. Koulukampuksen valmistuttua ei lukiolle ole tiedossa mitään järkevää käyttöä.

Missään muodossa sitä ei voi käyttää esim. kerhotiloina kouluajan ulkopuolella, koska mahdolliset homeen aiheuttamat mikrobit kulkeutuvat esim. vaatteiden mukana uusiinkin tiloihin. Se ettei joku sairastu lukiolla lyhyitä aikoja työskenneltyään ei ole mikään todiste tilojen käytettävyydestä. Tosiasia on, että meitä ihmisiä on erilaisia, toiset ovat herkempiä joillekin sairauksille, kuin toiset. Onnittelut niille jotka voivat sanoa, etteivät sairastu!

Ristamäkikin tietää varmasti, että koulukampuksen tontille sijoittamisen yhteydessä on myöskin lukion purkaminen ollut tiedossa.

Olisi aika mahdoton ajatus, että joku yritys toimisi koulukampuksen kanssa samassa pihassa, jopa kuusivuotiaiden eskarilaisten kanssa.

Ajatus, että lukiorakennus jäisi muistomerkiksi pienentämään tärkeää piha-aluetta on aika utopistinen. Ei Parkanollakaan ole varaa pitää niin kallista muistomerkkiä. Vuosittaiset kustannukset kuitenkin useita kymmeniä tuhansia euroja.

Parkanon keskustan koulun osittain epäonnistuneesta korjausrakentamisesta pitäisi kaikkien oppia ettei ongelmat poistuneet, vaikka remonttiin hukattiin miljoonia.

Reijo Ojennus

Kommentoi kirjoitusta.

Hallituksen ja Ay liikkeen turha taisto

Perjantai 26.10.2018 klo 19:38 - Reijo

Talvi ja liukkaus yllätti taas monta autoilijaa. Näin se aina käy. Kyllä meinasi yllättää kävelylenkkeilijänkin eilen aamulla. Tiensivuista vähän löytyi pitävää maata jalkojen alle. Kai se on talvitossuihin mentävä niin lenkkareissa, kuin autossakin. Toisen auton piti laittaa talviteloille, ettei tarvi molempia suotta rengastaa. Hiihtoputkikin voi olla vaarallinen. Keskiviikon hiihtoreissulla Jämin hiihtoputkessa sammui valot ja tottakai sopivassa alamäessä. Siinä sitten pimeässä Helenan kanssa törmäiltiin. Itse selvisin ilman vaurioita, mutta Helenalla osittainen musta silmä. Siitä huolimatta parikymppiä taas hiihtokilometrejä. Urheilu on terveydelle vaarallista. Niin se on tuo mainio painija Petra Ollikin ollut monet kerrat silmä mustana, mutta selvinnyt muutamalla valitulla manauksella.

Pasi kommentoi edellistä kirjoitteluani kylläkin asiallisesti. Samaa mieltä olen osittain siitä, että hallitus on kyllä antanut hyviä syöttöjä demarien lapaan. Voi kuitenkin kysyä mikä olisi esim. työllisyystilanne ellei näitä syöttöjä olisi tullut. Ei jatkuvasti voida Suomessakaan elää Rinteen ja vasemmiston "lisää velkaa" linjalla. Joku nekin velat aina maksaa! No tänään näyttää jonkinlainen sopu Ay-liikkeen ja hallituksen välillä löytyneen. Ehkä myöskin AY-liike/demarit huomasivat, että lakkojen jatkaminen ei enää tuotakaan sitä tulosta miten se alkuun näytti. En tiedä kuka tässä voitti. Oikeastaan näyttää siltä, että kukaan ei saavuttanut mitään. Turhaa uhoa molemmin puolin.

Mitä sitten tulee noihin järjestöjohtajien palkkoihin niin AY puolella, kuin työnantajajärjestöissäkin, niin kohtuuttomia ovat molemmin puolin. Ei kukaan tee tuottavaa työtä yli kymppitonnin edestä kuukaudessa. Varsinkaan työssä jossa istutaan pääasiassa pöydän takana. Ero Ay johtajien ja työnantaja järjestö johtajien palkoissa on siinä, että työntekijät pääosin maksavat joskus kohtuullisen pienistäkin palkoistaan jäsenmaksuilla Ay johtajien palkat. Yritysjärjestöissä varsinkaan suurissa yrityksissä nämä jäsenmaksut ei niin kovin kirpaise.

Kommentoi kirjoitusta.

Demarien kallis vaaliavaus.

Perjantai 19.10.2018 klo 20:15 - Reijo

Tulipahan tämän syksyn hiihtoavaus tehtyä hyvissä ajoin. Jämijärven hiihtoputkessa Helenan kanssa suksittelimme viikolla parikymmentä kilometriä. Ensi viikolla sitten jatketaan.        Eilen sitten vastaavasti lastenlasten kanssa Ikaalisten kylpylässä uimassa, joten monipuolista liikuntaa näin syksyn alkuun. Haravointi hommaa sitten riittää varmaan lumen tuloon asti. Näyttää siltä, että puut tiputtavat lehtiään tarkoituksella eri aikoina. Saa moneen kertaan haravoida.

Demarien vaalitouhut alkaa tulla veronmaksajille kalliiksi. Poliittiset lakot vievät yhteiskunnalta miljoonia euroja. Siitä huolimatta nämä isomahaiset ylisuurilla palkoilla AY- jäsenistöään pompottavat AY-pomot lietsovat entistä ikävämpiin lakkoihin. Onko työntekijöillä enää mitään omaa päätösvaltaa järjestöissään. Muutama ukko, tai akka pääsee heiluttamaan koko yhteiskuntarauhaa. Ei ole hallituksen puoleltakaan mistään ennenkuulumattomasta esityksestä kysymys, joskin sen vaikutuksesta työllisyyteen voidaan olla montaa mieltä. Useassa Euroopan maassa on erilaisia työntekijän irtisanomiseen laissa sovittuja rajoja. On myöskin monissa maissa poliittiset lakot kielletty. Niin kauan, kuin Suomessa on Ay-liikkeellä niin suuri valta ettei mikään työmarkkinauudistus mene läpi ilman Ay:n hyväksyntää, ei mitään järkeviäkään uudistuksia päästä tekemään. Jotkut yrittäjät ovat reagoineet niin, että maksavat työntekijöidensä liiton maksut ns.Loimaan liittoon. Eli yksityiseen työttömyyskassaan, jolla ei lihoteta AY-pomoja. Nyt myöskin työnantajapuolella ehdotetaan työllistämislakkoa. Työantajat lakkaa työllistämästä uusia työntekijöitä. Tämä on tietysti oikeutettu vastareaktio. Onko tämä molemminpuolinen asioiden kärjistäminen järkevää, siinäkin lienee puolensa ja puolensa. Joku nämä kaikki lakkoilutkin maksaa. Todennäköisesti jokainen veronmaksaja. AY-pomot isosta palkastaan ja pienituloiset siitä pienemmästä tulostaan suhteessa kipeämmin koskevan osan.

1 kommentti .

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »