Hitaasti, mutta varmasti:

Torstai 28.6.2018 klo 22.15 - Reijo


Hitaasti, mutta varmasti. Näin voi sanoa Sinisten puoluekannatuksesta. Viimeisin mittaus, 2.6% ei ole paljon, mutta suunta on ylöspäin. Nyt, kun maakuntavaalitkin siirtyvät pitkälle kevääseen, vielä ehtii paljon tapahtua. Huomenna ja sunnuntaina Sinisten puoluevaltuusto ja hallitus kokoontuu Oulussa valmistelemaan puolueen ohjelmia. Siispä suunta kohti Oulua ja lauantai aamulla torille toripolliisin seuraksi tapaamaan tulevia Sinisten kannattajia. Työministeri Lindströmiä yritettiin taas eduskunnan kyselytunnilla hiillostaa Aktiivimalli kakkosesta. Ministeri pärjää kyllä hyvin kyselijöiden kanssa ja sekös näitä tietysti ärsyttää. AY-liikkeen edustajille ei mitenkään sopisi, että työtä pitäisi aktiivisesti myöskin etsiä, eikä odottaa, että joku tulee kotoa töihin hakemaan.

Parkanon kaupungin valtuusto hyväksyi viime vuoden tilinpäätöksen maanantain kokouksessaan. Laitampa tähän jatkoksi puheenvuoron, jonka käytin Sinisten valtuustoryhmän puolesta kokouksen käsittelyssä:

Tilinpäätös osoittaa, että jotain on tässä kylässä tehty oikein. Tai oikeastaan aika paljonkin. Tilinpäätöksessä vuosikatteen positiivinen kehitys on myönteinen mittari. Niin kauan, kuin verokertymä ja valtionosuudet pysyvät suhteellisesti samalla tasollaan ei isompia ongelmia taloudessa ole.

Vaikka koulukampuksen myötä velkataakka kasvaa, niin tiukalla taloudella selvitään. Koulukampuksessa kuitenkin satsataan tulevaisuuteen.

Työllisyysaste alkaa olla lähellä sitä pistettä, että voidaan puhua pian työvoimapulasta. Jo tällä hetkellä joillakin alueilla on työvoimasta pulaa. Tulevaisuudessa on aika surullista, jos yritysten saanti paikkakunnalle tyrehtyy siihen, ettei meillä ole tarjota riittävästi työvoimaa.

Huoltosuhde ja sen heikkeneminen, josta meillä aina joskus käydään keskustelua, ei sekään ole pelkästään riski. Jos meille muuttaa hyvätuloisia ja hyväkuntoisia eläkeläisiä saamme tuottavia veronmaksajia. Me voisimme jopa kampanjoida, että saisimme myöskin eläkeläisiä paluumuuttajiksi.

Talousarvion yleisistä tavotteista selkeästi jää miinukselle ainoastaan kohta kolme. Positiivisen väestökehityksen edistäminen. Toisin sanoen tälle talousarviovuodelle jää näin yksi, toki sitä tärkeämpi tavoite.

Kaupungin henkilöstökehitys tulee korreloitua enemmän väestökehitykseen, kuin esim. maakuntasoten tuloon.

Kaupungin henkilöstölle kokonaisuudessaan voi antaa kiitoksen hyvin tehdystä työstä. Eikä tämä luottamushenkilöporukkakaan ole pahasti töpeksinyt. Sinisten valtuustoryhmä hyväksyy kiitoksin vuoden 2017 tilinpäätöksen!