Kulttuuriviikko

Lauantai 14.7.2018 klo 14.13 - Reijo


Tämä viikko on omistettu kulttuurille. Muutama päivä vietettiin Saarijärven kauniissa maisemissa. Grillikatoksessa ja rantamaisemissa kirjoittajakurssilla Katja opettajan johdolla. Kymmenkunta henkeä mukana samanhenkistä huumorintajuista porukkaa. Eläkeläisjoukko sai opetusta joka avartaa ainakin henkistä maailmankuvaa. Ilma suosi, hauskaa yhdessäoloa ja mainio vetäjä. Kukaan ei ole, eikä varmaankaan tule kirjoittajana ammattilaiseksi, mutta hauska harrastus. Tänään on vuodossa tangomarkkinat ja tangokuningatar finaali. Miesten kisassa oli oikeaan osunut valinta. Tosin Tino Algren olisi ansainnut vähintäin toisen sijan. Tänään varmaankin hurraamme Hanna Hirvoselle. Hyvä laulaja ja meidän Marjon artistikurssikaveri. Vielä tulevaan viikkoon sisältyy yksi päivä Porin jazzeilla ja Suomi areenalla. Eiköhän siinä kulttuuria tähän hetkeen. Tosin täytyy ehtiä vielä muutama kesäteatteri katsastamaan lähiviikkoina.

En tiedä mistä johtuu, mutta yleisökyselyssä parhaiten hoidetut ministeripestit olivat ulkoministerin ja puolustusministerin alueet. Sattumalta näillä ministeriöillä on vahvat Siniset ministerit Soini ja Niinistö. Työministeri ilmeisesti kärsii suuren yleisön silmissä hieman yleisestä AY-liikkeen masinoimasta aktiivi/kiky -mallien kielteisyydestä. Siitä huolimatta, että Lindströn on yksi parhaiten toimineita työministereitä, jos peilataan sitä työllisyyden paranemiseen ja työttömyyden laskuun. Pirkko Mattilan päälle kaatuu taas so-ten pysähtyminen eduskuntaan, vaikka syyllinen taitaisi löytyä demarijoukosta. Antti Rinne uhoaa seuraavan hallituksen aloittavan uuden soterakennelman valmistelun ja taas saadaan miljoonia kulumaan. Kaikki ovat lähes yksimielisiä siitä, että uudistusta tarvitaan, mutta ei olla valmiita antamaan kunniaa kenellekään uudistuksen läpiviemisestä.

Trumpille ja Putinille hurrataan, mutta tulossa on myöskin mielenosoituksia, eikä suotta. Molemmat äijät on niin läpikieroja, ettei puheista ole minkäänlaisia takeita. Trumppi on jo Euroopan kiertueellaan esittänyt niin paljon ristiriitaisia lausuntoja, että mahtaako enää muistaa puoliakaan. Hänellä tietysti vanha hyvä taktiikka. Aina  samaa mieltä, kuin talonväkikin!