Suomi-Areena

Perjantai 20.7.2018 klo 12.13 - Reijo


"Pakollinen" Suomi-Areena tuli eilen korkattua! Lainausmerkeissä tosin tuo pakollinen, mutta jokavuotiseksi tavaksi tuokin on muodostunut. Helenan kanssa meidän molempien tai jomman kumman tuttuja tuolla tapaa eri puolilta Suomea. Äkkiä päivä vierähtää, kun jututettavia riittää. Muutamia mielenkiintoisia paneeleita. Nuorisopoliitikot olivat omassa paneelissaan iltapäivällä. Täytyy sanoa, että hyvin läksynsä lukeneita nuoria poliitikon alkuja. Sinisten Tiina Ahva pärjäsi tuossa joukossa mainiosti. Selkeästi oli tilanne muuttunut Sinisten teltalla. Vuosi sitten sai olla pääasiassa yksikseen, mutta nyt porukkaa pysähtyi juttusille reilusti. 600 mehumukia yhden päivän aikana oli hyvä saavutus. Elomaan Kikekin poikkesi juttusille. Hän oli selkeästi ärsyyntynyt Iltalehden jutuista, joissa aviomies Kimmoa syytellään aikamoisista rikoksista. Pitäähän sitä nyt miehellä pistooli olla, vaikka laitonkin, varsinkin kun rouva vippaa kymppitonnin kylpytakin taskuun ruokarahoiksi.

Halla-ahoa sanotaan jopa viisaaksi mieheksi! Siitä huolimatta vasemmiston Li Andersson vei Jussia 5-0 keskustelussa. Ei taida ruottalaisten aateveljien apu paljon auttaa Jussin joukkoa. Suomalaiset on kuitenkin poliittisesti valveutuneempia ja realisteja. 

Uimakausikin on tullut Viinikkajoessa avattua. Harvinaisen lämmintä vettä joessa. Valitettavasti se johtuu siitä, että alhaisen vedenpinnan takia veden virtaama on niin pieni, että ehtii hyvin lämmetä. Kalastus joella kiellettiin samoista syistä. Eli ei kohden koskaan. Vielä sitä vettäkin tulee ennenkuin marraskuu koittaa. Joten yritetään kestää helteet. Huomenna ei olisi sateesta väliä, kun olemme viettämässä hääjuhlaa Parkanossa. Tosin häiden aikainen sade tietää rahantuloa! Näin sanoi aikoinaan eräs Helenan tädin mies, kun meidän häiden aikaan vähän vettä ripautti. Eipä silti ole mitenkään kasapäin rahaa kertynyt!