Typerä, lapsellinen ja piittaamaton?

Perjantai 27.7.2018 klo 11.02 - Reijo


Jalasjärven (tai Kurikan) Ylivallin fällyteatteri on erinomainen osoitus siitä mitä kyläläisten yhteishengellä saadaan aikaiseksi. Todella hauska ja elävästä elämästä kertova kesäteatteriesitys taas kerran. Joka vuosi takuuvarmaa hauskaa esitystä. Näytelmän kirjoittaja "oman kylän tyttö" osaa sovittaa yhteen tosielämän ja lisätä vähän fiktiota sekaan, tällä kertaa "rahtarien" arkipäivää. Kuuluisa Koskuen Essokin oli välillisesti mukana. "Mikä tulee Scaniasta, kun sille tulee miljoona ajokilometriä täyteen? Siitä tulee Uusi Volvo."

Ensi viikonloppuna Parkanossa on aikamoista kuhinaa. Jopa kymmenentuhannen kävijän määrä voi ylittyä Pirkanmaan erämessuilla. Kolmeksi päiväksi lupauduimme Helenan kanssa talkoisiin. Talkoolaisia on mukana varmaan lähes sata, että saadaan kaikki hommat hoidettua. Hieno tapahtuma tulossa. Toivottavasti sää suosii. Ei välttämättä yhtä lämmin, kuin tällä hetkellä. Sunnuntaina pitäis lähteä ajelemaan Tuusulaan rippijuhliin. No, onneksi autossa on ilmastointi.

Huhtasaaren ja kumppaneiden ylistämä Trumppi osaa olla aina yhtä pöllö. Pari viikkoa sitten EU oli Amerikan vihollinen. Eilen Jungnerin kanssa poskisuudelmia vaihdettuaan ylin ystävä. Kun amerikkalaislehti kirjoittaa, että Trump on typerä, lapsellinen ja piittaamaton amerikkalaista demokratiaa kohtaan, se on vähintäin oikeassa. Trump uskoo enemmän Putiniin, kuin oman maansa tiedustelupalveluun. Vaihtaa mieleipidettään samasta asiasta lyhyellä viiveellä. Yhteistä Huhtasaaren ja Halla-aholaisten kanssa on se, että pitävät oikeana sitä kun meksikolaislapset jätetään aidattuun karsinaan odottamaan uusia päätöksiä! Kuitenkin on periaatteessa samoista amerikkalaisista kysymys!

Tämän päivän lehdet otsikoivat työllisyyden reilusta paranemisesta ja työttömyyden laskusta. Hallitus täyttää tavoitteensa etuajassa. Hyvin vaikea on esim. viher-vasemmistolaisen Aamulehden tunnustaa hallituksen ja sen työministerin toimien vaikuttaneen myönteisesti tilanteeseen. Tosin muutamat asiantuntijat senkin tunnustavat. Joku on kommentoinut etteivä ylikoulutetut saa töitä pienillä paikkakunnilla. Se on varmaan totta, mutta pitäisikö silloin miettiä onko valinnut oikean alan?