Urheilua ja politiikkaa

Perjantai 7.9.2018 - Reijo


Torstaipäivä vietettiin aika ahkerasti koululaisten yu-kisojen toimitsijoina. Samaan aikaan saimme tiedon, että koulunsa aloittanut Onni-poika oli valittu koulujenvälisiin kisoihin juoksemaan 60m. Hienoa! Siellä sitä urheilun riemua on aidoimmillaan. Valitettavasti tutkimukset osoittavat, että se riemu loppuu hyvissä ajoin ennenkuin edes yläaste on ohitettu. Elleivät opettajat vaivaudu vetämään yläaste ikäisiä liikkumaan, ei sitä omaa intoa riitä kovin pitkään. Suhteellisen pieni osa suomalaisista liikkuu riitävästi. Kouluihinkin ollaan tuomassa "ns. E-urheilua". Eli jonkinlaista peliversiota, jolla ei liikunnan kanssa ole mitään tekemistä. Todennäköisesti koulujen liikuntatunteja korvataan tulevaisuudessa tällaisilla harrastuksilla. Saavat opettajatkin olla poissa rasittavasta raittiista ulkoilmasta!!! Urheiluministeri Sampo Terho on ennakkoluulottomasti lähtenyt mukaan ureheilutoiminnan kehittämiseen. Toivottavasti tulee tuloksia.

Erään eduskunnan entisen varapuhemiehan kanssa käytiin hieman keskustelua siitä, onko Hakkaraisen ja Vähämäen saunasta saama asumistuki oikein. Oikeudenmukaisena aikaisemmin tuntemani edustaja oli kyllä täysin kääntänyt kelkkansa. Puoluetoveruus näyttää vaikuttavan enemmän, kuin oikeudenmukaisuus. Kun Vähämäki antaa ohjeita kuinka vuokrasopimus tulee kirjoittaa, että se menisi eduskunnassa läpi, se on kai oikein puolustajien mielestä. Siitä huolimatta, että tiedossa on, ettei huoneistoa saanut käyttää asumiseen. Kun puolustusasianajajana on Uoti, jolla lienee kokemusta itselläänkin erinäisistä kupruista, niin musta voi muuttua valkoiseksi. Ei se kuitenkaan muuta tehtyä tekemättömäksi.

Kokoomus vaati eduskuntaryhmänsä kokouksessa, että turpeelle on laitettava lisää veroa. Kepu lähti mukaan ja siihen myöskin Siniset pakotettiin. Aika järjetöntä touhua. Lisäveroa kotimaiselle polttoturpeelle, josta vain hyvin pieni osa on käytössä. Turvetta riittäisi useaksi kymmeneksi vuodeksi, ehkä sadoiksi. Mieluummin halutaan ostaa ja rahdata vaikka kivihiiltä Kiinasta ja verottaa enemmän kotimaista polttoainetta. Tämän päivän turpeen käyttö on kuitenkin niin valvottua, ettei se aiheuta enempää ilmansaastumista, kuin mikään muukaan lämmitysmuoto, ydinvoimaa lukuunottamatta. Vanhoja virheitä on tehty niin Vapossa, kuin muuallakin, mutta ne ovat sen ajan tietämyksen mukaan.