Syksy saa....

Perjantai 14.9.2018 klo 11.45 - Reijo


Talvea kohti mennään, tai ainakin pimeää syksyä. Tosin ensi viikolle ennusteet lupaa vielä kesäisiä kelejä. Hyvä siinäkin mielessä, että puolukat on vielä osin metsässä. Mustikat on jo pakkasessa. Puolukoita täytyy haeskella aivan eri paikoista, kuin viime syksynä. Sunnuntaille luvattiin mukavaa ulkoiluilmaa, joten silloin ehkä metsään. Sunnuntai iltana sitten Kankaanpään rovasti Anssin 75-vuotispäivän kirkkokonserttiin Kankaanpään kirkkoon. Alajärven kirkossa edellis sunnuntaina Marjon hyväntekeväisyys konsertissa oli hyvä yleisömenestys. Suntion mukaan vastaavat konsertit ovat keränneet korkeintaan noin 50 hengen yleisön. Nyt väkeä oli reilut sata henkeä ja tuottokin yli viisisataa euroa Alajärven vähävaraisille lapsiperheille. Yleisökin oli kovasti mielissään ja vaatimuksia uusista esiintymisistäkin tuli. Oma sanoittamani ja Myllymäen Klasun säveltämä esitys löytynee Youtubesta nimellä Elämän puu Marjo Vistbacka.

Päivä tuli "palloiltua" Helsingissä kuntamarkkinoilla. Muutama mielenkiintoinen esitys mm. kuntien elinkeinopolitiikasta ja maankäytöstä. Ei noissakaan varsinaisesti mitään uutta, mutta hyvää kertausta. Perinteinen puheenjohtajapaneeli, jossa joskus itsekin olin mukana, oli samaa juupas eipäs sanailua, kuin aina ennenkin. Maakunta-sotea puolusteltiin ja vastustettiin niin, kuin tähänkin asti. Kaikki ovat sitä mieltä, että sote uudistus tarvitaan, mutta kuka saa kunnian viedä sen maaliin, siitä väännetään. Merkillisesti erään puolueen agendaan mahtuu jokaisessa keskustelussa usein pelkästään maahanmuutto, vaikka kunnilla siinä on aika pieni rooli.

Vihervasemmistolainen Aamulehti on päätoimittajansa kirjoittamana ulkoministeriä jo laittamassa jäähylle omien yksityisten mielipiteittensä takia. Eduskunta totellee kuitenkin demokraattista päätöksentekoa ja antaa luottamuksen kaikkien aikojen yhdelle parhaimmista ulkoministereistä. Se on ikävää, että Aamulehti on niin selkeästi asemoitunut vihreiden toimittajiensa kautta huuhaa linjalle. Valitettavasti ei kilpailijaa lehdelle alueella ole, jos haluaa painetusta lehdestä lukea Pirkanmaan uutisia. Pitkään on meille tullut myöskin Ilkka, mutta samojen juttujen lukeminen useasta lehdestä maksaa turhan paljon. Puolet lehdestä on usean lehden kiertojuttuja.