Kansanedustajat palkkakuopassa?

Perjantai 21.9.2018 klo 15.21 - Reijo


Syksyn marjasaalis alkaa olla poimittuna. Puolukat on jäämässä vähiin, ellei vielä hyvää paikkaa löydy. 15 litraa karpaloita riittänee talven ajan. Harvinaisen mukava keräillä karpaloita, kun ei palellut sormia. Ei tarvinnut kuseksia sormille, niinkuin entinen muija, kun vei kirkkoherralle karpaloita. Kirkkoherra kehui marjoja kuinka hyviä mummun marjat on. Mummeli vastasi, että kyllä piti monta kertaa sormille kusta, että tarkeni. Nyt siis ilmat suosi sitä hommaa.

Tänään sitten ratkesi se, että Soini nauttii aika reilusti eduskunnan luottamusta. Vihervasemmisto järjesti asiasta lapsellisen näytelmän. Täytyy kunnioittaa KD:n kansanedustajien yhtenäisyyttä asiassa. Ei luottamusta ministerin tehtävään voida mitata henkilökohtaisten mielipiteiden takia ja piste. Onko naisten oikeudet siitä kiinni, voiko aborttia käyttää ehkäisykeinona? Joidenkin mielestä on.

Kansanedustajaraukat ovat palkkakuopassa. Etteivät ihan köyhyysrajalla. Näin voisi päätellä siitä keskustelusta mitä aamulla käytiin Ylen Jälkihiki ohjelmassa. Punertava toimittaja, kokoomuslainen entinen Aamulehden päätoimittaja ja joku "hyvin ruskettunut" vihreä tyttö olivat hyvin yksimielisiä siitä, että kansanedustajien 7 tonnin palkka on liian pieni. Punavihreät oli jopa sitä mieltä, että palkan pienuus aiheuttaa sitä, että täytyy kansanedustajien keplotella saadakseen vähän lisää "liksaa". Jalasmökki Väyrynen on saanut seuraajia Toivolasta, Hakkaraisesta, Vähämäestä ainakin. Taksilla voi ajella Toivola sairaslomansa aikana eduskunnan piikkiin niin paljon kuin ehtii. Packalen myöskin jopa Juhannusyön. Kikekin huomasi, että 6 tonnia on saatavia jälkikäteen kilometrirahoja. Saahan siitä vähän täytettä sinne Kimmon kylpytakin taskuun.