EU:ta ja maahanmuuttoa

Perjantai 16.11.2018 klo 18:04 - Reijo


Joka puolella Eurooppaakin tuntuu olevan kaikennäköistä kissanhännän vetoa, maiden sisälläkin! Iso-Britannian brexit vääntö ei varmaankaan ole vielä näytelty loppuun. Voipi olla, että Teressa rouva joutuu vielä haeskelemaan uutta työpaikkaa. Englantilaiset luulivat äänestäessään EU-erosta, että Eu:n hyödyt säilyvät, mutta maksupostit pienenevät.  Toinen murheenkryyni lienee Italia. Siellä mafiosot rahastavat Italian valtion kuiviin ja taas saadaan uusi rahastaja EU:n pohjattomalle kukkarolle. Tai onhan siellä pohja johon jäsenmaat lapioivat rahaa jatkuvalla syötöllä. Kolmas murheenkryyni on Kreikka jonka piti olla tuottoisa velanottaja. Ainakin Jutta Urpilaisen demarien ja Jyrki Kataisen kokoomuksen mielestä korkoja tule säkkikaupalla. Taidammepa kasvaa aikalailla koiranputkea ennenkuin Suomi saa edes osan rahoistaan takaisin. Jos saa. Ne jotka elävät 2082 vuonna ovat näillä näkymin tuota ihmettä näkemässä. Mikäli ei uusia jatkoaikoja ole taas takaisin maksulle myönnetty!

Kyllä ihmeellisiä ja poskettomia ovat demarien ja vasemmiston esitykset tuleville vuosille. Vasemmistoliiton Liin esitys 4 päiväisestä työviikosta ei tunnu olevan ihan kuivilla sahajauhoilla tehty. Tarkoitus kuitenkin Liilläkin olisi, että sama palkka säilyisi. Kun jo tällä hetkellä on monin paikoin työvoimapulaa niin mistähän työntekijät noilla tuntimäärillä riittäisi. No tuskin Suomen kilpailukyky kestäisikään tuolla menolla. Eli ei olisi työpaikkoja eikä veronmaksajia. Maahanmuutto olisi tietysti se hokkus pokkus jolla työntekijöitä saataisiin. Demarit vasemmistoliiton kanssa olisivat valmiit kasvattamaan valtion velkaa, tai viemään Sitran ja Suomen pankin rahat omien esitystensä toteuttamiseen. Kun ammattiyhdistysliikkeet ovat suuria asuntogryndereitä on vasemmiston mielestä asumistukia nostettava, joka valuisi vuokrina AY-liikkeelle. Taas voisi rahoittaa muutamia poliittisia lakkoja.

Persut ratkaisisivat kaikki asiat maahanmuuton pysäyttämisellä ja kehitysavun pienentämisellä. Keinot tulisivat suhteessa paljon kalliimmaksi, kuin nykyjärjestelmä. Palautuskeskusten, joita persut esittävät, perustaminen maksaisi 650 miljoonaa lisää nykyisiin menoihin verrattuna. Sinisten esittämät Euroopan ulkopuolella sijaitsevat pakolaiskeskukset olisi Suomelle paras ratkaisu. Silloin laitoin maassaoleskelu voitaisiin saada kuriin ja pakolaiset käännyttää jo Euroopan ulkopuolella.

Tuo maahanmuuttokin on mielenkiintoinen asia. Esim. Kihniössä aikanaan vastustettiin kovin keskuksen perustamista. Kun valtio päättikin Kihniöstä keskuksen lopettaa tulikin kova poru ja vastustus lopettamisesta. Todennäköiseti Kankaanpäässä persut ammentaa kannatusta samalla asialla. Kuitenkin kunta tienaa keskuksella, joten vastustus on vain poliittista sielläkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini