Seurakuntavaaleja synttäreitä

Perjantai 23.11.2018


Seurakuntavaalit eivät Parkanossakaan innostaneet mihinkään äänestäjäennätyksiin. Parisen prosenttia alempi äänestäjämäärä, kuin viime vaaleissa. Toki se on huomattavasti korkeampi, kuin jossain suurissa kaupungeissa. Aika vaikea on ihmisten aivoituksiin mennä, miksi ei äänestäminen kiinnosta. Kuitenkin kirkollisten asioiden lisäksi päätetään mm. kirkollisverojen käytöstä. Joka tapauksessa ne jotka ovat ehdolle asettuneet ja valituksi tulleet päättävät neljä vuotta eteenpäin monista tärkeistä asioista. Muutamien uusien varsinkin nuorten naisvaltuutettujen haastatteluissa ensisijainen asia oli tasa-arvon toteutuminen, joka tarkoitti aivan muuta, kuin perinteistä tasa-arvoa. Vaatimukset homo- ja lesbo parien kirkollisesta vihkimisestä tulevat lisääntymään määrätyillä alueilla. Meillä Parkanossa näytti siltä, että näiden liberaalien vaatimusten esittäjät jäivät rannalle.  Itsenäinen seurakuntamme lista, jonka vaaliasiamiehenä toimin, saavutti "ensikertalaisena" hyvän tuloksen. Neljä valtuutettua ja n. 24 % annetuista äänistä. Demarit sai 40 ääntä pienemmällä äänimäärällä samat neljä paikkaa ja kokoomus 11 ääntä isommalla määrällä 5 paikkaa. keskustan lista sai 5 paikkaa. Lestadiolaisjoukko 1 paikan ja persulista jäi ilman paikkoja.

Maanantaina saimme käydä tervehtimässä 104 vuotiasta Ikaalisten vanhinta asukasta Laura Vainionpäätä, joka on vanhimman tyttömme Sarin miehen mummu. Harvinaisen terävä ja vielä pirteä oikea teräsmummu. Huumori ja elämänviisaudet tallella. Henkilö joka on itse kokenut mm. vapaussodan vaiheita ja tietystä syystä ei käytä koskaan punaisia vaatteita. Isänsä oli joutunut aikanaan piilottelemaan punaisilta kätyreiltä. Se ei kuitenkaan ole sammuttanut Lauran elämäniloa. Lehtihaastattelussa hän kertoo uskon olleen apuna monessa tilanteessa.

Keskiviikkona ajelimme Saarijärvellä katsomassa miten meidän eläkeläisyhdistyksen talon saneeraus on edistynyt. Komeaa jälkeä oli, kun saadaan vielä ulkomaalaus ensikesänä hoidettua, niin mennään taas pitkään. Vuokralaisilla oleva osakin kaipaa varmaan lähiaikoina pieniä saneerauksia, mutta kaikki aikanaan.

Ensi viikko onkin sitten taas jokapäivä jotakin viikko. Maanantaina kaup.valtuusto, tiistai sivistyslautakunta, keskiviikkona Sasky koulutusk.yhtymä Sastamalassa ja torstai liikelaitosten hallitusjäsenten koulutus. Ei tule eläkeläisen aika pitkäksi.