Jouluruualle.

Perjantai 14.12.2018 klo 18:53 - Reijo


Reilu kymppi taas hiihtoa tänäänkin. Täytyy tehdä jouluruuille tilaa. No ei tuolla määrällä saa vielä muuta, kuin kinkun tilan. Muut jouluruuat sitten kertyvät vähäksi aikaa vyötärölle. No onneksi niistäkin on toistaiseksi eroon päästy.

Vihervasemmisto on kyllä laittamassa lihalle ja muullekin ruualle lisäveroja. Ovat keksineet, että ruuan tuottaminen saastuttaa eniten. Teknologia ei ainakaan toistaiseksi ole tuomassa pysyvää apua tähänkään asiaan. Kyllä lihaa vielä syödään hamaan tulevaisuuteen. Itsekin tänään kanniskelin vajaan kahdeksan kilon kinkun kaupasta. Siitä taitaa olla rippeet jäljellä, kun Jouluaatto ja Joulupäivä on pulkassa ja tuo meidän pesue kaikkineen on ruokittu.

Vihervasemmistolle on yksityisautoilun hävittäminenkin tullut agendalle kärkipäähän. Helsingin alueelle luvataan ilmaista julkista liikennettä. Joku senkin maksaa. Polttoaineiden varonkorotukset ovat ensimmäisenä listalla, jos vasemmisto ja vihreät ovat seuraavaa hallitusta muodostamassa. Tosin ministeri Bernerkin toimii tässä hyvänä apuna. Päätöksenteossa näyttää olevan menossa, ellei aivan pukkien , niin ainakin tonttujen aika. Polttonesteellisten autojen hävittäminen on Bernerillä 20-30 vuoden perioodilla. No tuo ei paljon enää meikäläistä hetkauta, mutta vielä nuoremmatkin tarvitsevat järkeviä liikkumisratkaisuja myöskin maaseudulla. Sähköautoilun varaan pyrkiminen ei tule olemaan tulevaisuudessakaan oikea ratkaisu. Jos aiotaan päästöjä oikeasti vähentää, ei pidä hakea väliaikaisratkaisuja, joka sähköä käyttävä auto on.

On tuo Haaviston Pekka aika hauska mies. Eilen hän ilmoitti, että persut ovat ystäviä , ei muuta kuin mukaan hallitukseen! Tänään hänen kantansa oli muuttunut (tai sitä oli muutettu) Ei vaitiskaan minähän puhuinkin höpöjä. Tosin, onhan persuilla ja Haavistolla toki yhteistä. Haavistolla on puoliso, mies jostain "indokiinasta". ja Persujen näkyvällä puhemiehellä Sebastian Tynkkysellä hyvin ruskettunut mies samalta suunnalta avopuolisona. Avopuolisohan saa olla maahanmuuttajakin, ainakin Tynkkysen mielestä.

Ensi maanantaina Parkanon kaupunginvaltuusto talousarviokokouksessaan päättää paljon parranpärinää aiheuttaneen koulurakennuksen purkamisesta. Hyvä on saada tämäkin asia päätökseen. Sen jälkeen voidaan koulun piha-alue rakentaa niin, kuin se on uuden koulukampuksen suunnittelussa määritelty.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini