Vaalit tulossa?

Perjantai 18.1.2019 - Reijo


Sampo Terho oli hyvin realistinen eduskunnan aloittaessa kevätkautensa. 5-10 kansanedustajaa Sinisille on hyvä tavoite. Muutaman vaaliliiton avulla voi tapahtua suuriakin yllätyksi. Puolueita on ilmeisesti tavallista enemmän eduskuntaan. Se, että on useampia puolueita vie varmasti ääniä myöskin isoilta puolueilta. Tosin eduskuntapaikkoja ei näille kerry. Ehkä Harkimo voi itse Uudeltamaalta päästä, mutta sekin taru loppuu lyhkäseen. Tuskin häntä kiinnostaa yksin touhuta eduskuntaryhmänä. Myöskin Paavo Väyrynen saattaa edelleen Uudellamaalla saada kohtuullisen kannatuksen. Tämä taas tietää kepulle menetyksiä.

Jossain oli hyvin osuva kommentti nykyisiin galluplukuihin viitaten. " Äänestetään vaan demarit ja kokoomus taas maan johtoon, niin saadaan viimeisetkin työpaikat pois maakunnista". Viimeksi, kun tämä porukka oli päällepäsmäreinä, meni reilut satatuhatta työpaikkaa.

Kirjailija Jari Tervo teki persuista Hesariin oikein hyvän ja osuvan analyysin. Vaikka en Tervoa ole kovin ihaillutkaan, mutta kerran sokea kanakin jyvän löytää. Suuri on ero puolueelle ennen ja jälkeen Soinin. Mitään siitä "jokainen ihminen, jokainen elämä on arvokas" tunnuksesta ei ole jäljellä Halla-ahon persuissa. Kun mallia haetaan Amerikan Trumpilta, joka valehtelee vähintäin kolme kertaa päivässä valtiollisissa asioissa, ei lopputulos voi olla kummoisempi. Trumpilta jolle miljardeja maksava aita on tärkeämpi, kuin maassa elävät sadattuhannet köyhät.