Lunta riittämiin

Perjantai 8.2.2019 klo 15:42 - Reijo


Ihan vaan ilmastoasiantuntijoille yksi kysymys "kuinka paljon lunta jo olisikaan, jollei olisi tätä ilmastomuutosta"? Ainakin nyt alkaa olla riittämiin. Taitaa olla pian pari viikkoa aikaa, kun on saanut tehdä lumitöitä joka päivä. Useimpina päivinä vielä moneen kertaan. No alkutalvesta joulukuussa sitä odoteltiin satavaksi, nyt sitä on saatu. Hiihdellään hankia hiljalleen. Joka päivä , niinkuin Karppinen Vitaproota. Tänään 21 km.

AY-liike on hyvin saanut masinoitua väkensä yhtäaikaa joka puolella tekemään vaalityötä oppositiolle. Lähinnä kai vasemmistolle. Persut sai jo oman nosteensa Oulusta. Kunnes vaalikarja huomaakin, etteihän niillä muuta olekkaan. Ei pelkällä maahanmuuton vastaisuudella, vaikka se kuinka olisi ajankohtaista, rakenneta Suomen tulevaisuutta. Ei myöskään vanhus- ja muun laitoshoidon arvostelulla, vaikka sekin on aiheellista ja ajankohtaista. Moniin vuosiin ei mikään muu hallitus Suomessa ole niin paljoa leikannut vanhustenhoidosta, kuin edellinen hallitus, jossa mukana oli niin demarit, vasemmistoliito, kuin vihreätkin. Ja pomona tietysti kokoomus. Vielä vasemmistolla tämä tradeka-esperi yhteistyökin, eli Lipposen sanoin, "voi tätä käsien pesua".

Aika yksioikoisesti muun muassa jotkut tv:n politiikan ns. asiantuntija vetävät johtopäätöksiä puolueiden gallup kannatusluvuista. Kaikki tietävät, että on suuria alueellisia eroja puolueiden kannatuksessa. Kaakkois-Suomessa Jari Lindströmin alueella alueellinen Sinisten kannatus on viiden prosentin luokkaa. Samoin Uudellamaalla, jossa Sinisillä on mahdollisuus 3-4 paikkaan riippuen siitä lähteekö Soini mukaan. Pohjanmaalla Vistbacka tuli valituksi aikana jolloin persujen kannatus valtakunnallisesti oli alle yhden prosentin luokkaa. Saman voi hyvin tehdä Hongisto. Myöskin Pirkanmaalla ja muutamassa muussa piirissä voi paikka tulla gallupeista huolimatta. Kun tänään eräs kepulainenkin sanoi, että 5 paikkaa on mahdollinen, niin se on alakanttiin. Mikä se on voi olla karvas yllätys tuomiopäivän maalaajille.