Pääministeri "klemppaa" Pridessä.

Lauantai 29.6.2019 klo 16:14 - Reijo


Olipas harvinaisen kiireinen viikko eläkeläisellä, kun ehti tämän jutun ääreen vasta tänään. Mökillä ihmeteltiin muutamana päivänä tätä ilmastomuutosta, joka ei tunnu ollenkaan kesäiseltä. Tytär porukoineen kärvistelee Italiassa 35 asteen helteessä ja me palellaan täällä 15 asteen lämpötilassa ja kovassa tuulessa. Kuitenkin ollaan samassa maanosassa. Suomen kesät ovat tällä hetkellä parin kolmen päivän mittaisia. Viikolla kävimme Alajärvellä Aaltoa ja aarioita tapahtumaviikon avauskonsertissa Gabrielin kirkossa. Esiintyjät olivat paikallisia taitajia niin, kuin Ilkka lehti uutisoi tapahtumasta. Marjo Vistbacka, Annukka Haapa-aho ja Jarkko Yli-sikkilä olivat koonneet hienon kirkkoon sopivan konsertin. Säestäjänään Maestrot orkesteri. Hiukan omakin rinta nousi, kun Ilkan toimittaja esitti toivomuksen, että Marjon laulama, sanoittamani laulu saataisiin levylle!

Antti Rinne tekee tällä viikolla historiaa, osallistumalla pride kulkueen marssiin. Kyllä pääministerinkin tehtävät ovat aika "kepsuja", jos on aikaa tällaisiin tapahtumiin lähteä mukaan. Tarina ei kerro onko hame, vai housut esiintymisasuna. Varmasti ainakin nasta huuleen ja punainen peruukki. Ehtiihän sitä tietysti, kun avustajajoukko ministeriössä on ennen näkemätön. Yhteensä 75 avustajaa ja ministereitäkin muutama enemmän, kuin edellisessä hallituksessa. Likimain kaikki kepunkin pudonneet kansanedustajat saavat valtiosihteerin, tai vastaavan viran. Palkkahaitari 8-10 tuhatta. Reilun kuukauden ehtivät kansanedustajat olla töissä, kun napsahti yli kahden kuukauden kesäloma. Kelpaa siinä köllötellä.

Jotkut osaavat tuon rahanteon taidon. Aamulehti esitteli yhden nykyeduskunnan rikkaimmista kansanedustajista. Tämä persuedustaja omistaa kerrostalo, ja muita asuntoja useita ym. omaisuutta. Kun ennen eduskuntavaaleja esiteltiin ehdokkaiden tuloja, niin ko. edustajan tulot olivat olemattomat ja verot muutamissa satasissa. Tyhmyyttään sitä varmaan on aikanaan ja edelleenkin veroja maksellut.