Kaatuko hallitus vielä tänä vuonna?

Perjantai 5.7.2019 - Reijo


Seuraavat pari viikonloppua taas vietämme Saarijärvellä kokousväkeä ja muuten lomailevia passailemassa. Ehkäpä siinä ehtii itsekin vähän mukaan ainakin frisbiin heittelyyn ja karaoke lauleluun. Ulkoilma ei taida nyt kovin suosia. Kylmää tuulta ja mahdollisesti vesisadetta luvassa. No pirtissä tarkenee. Se lienee nyt sitten Elokuu mihin täytyy kesäisten ilmojen toiveet siirtää. Ehkä sitten uskaltautuu jo uimaankin tuohon "omaan" rantaan. Sen verran on virtausta, ettei ainakaan sinilevä pääse kerääntymään.

Taisin joskus tuossa Rinteen hallituksen alkutaipaleella ennustaa, että kepun kannatus valuu pikkuhiljaa lähemmäs kymmentä prosenttia. Näin siinä on käymässä. Ei kepun peruskannattajat hyväksy vihervasemmistolaisen politiikan tukemista. Kaukana on kepu vanhalta Alkiolaiselta linjaltaan. Ei maakuntamalli nyt niin suuri asia ole, että sillä pitäisi koko puolue tuhota. Alamäki alkoi jo kokoomuslaisen politiikan tukemisesta edellisessä hallituksessa. Samaan ähkyyn hukkuivat myöskin Siniset. Kyllä puolueella pitää oma linja olla ja omat tavoitteet. Ei kuitenkaan yhden asian liikkeelläkään kovin pitkälle pötkitä. Sillä voi jonkin aikaa paistatella galluppien kärjessä, mutta yhteistyökykyäkin pitää löytyä.

Joku tuossa veisteli Juhannuksen aikaan, että Rinteen vappusatanen kuihtuu jussinvitoseksi. Näin on käymässä. Ensimmäinen lupaus oli 100 euroa alle 1400 euron eläkkeisiin. Seuraava 50 euroa tonnin eläkkeisiin ja nyt, kun on huomattu ettei sitä rahaa kuitenkaan tolkuttomasti ole, vaikka valtion talous paranikin huomattavasti viime kaudella, ne muutamat liikenevät kympit suunnataan takuueläkkeisiin. Toisaalta oikea suuntaus, mutta osoittaa kuinka helppoheikkimäisillä lupauksilla kansaa jujutetaan. Ilmastovouhotus, johon kaikki hallituspuolueet vihervasemmiston mukana lähtivät saa usealla taholla jo farssimaisia piirteitä. Paljonkohan kilometreja tämänkin kirjoittelun ilmastopäästöillä olisi jo autoillut?