Kesäteräinen hallitus

Perjantai 26.7.2019 klo 20:26 - Reijo


Aivan hyvän mustikkasaaliin saimme Helena kanssa kerättyä. 30 litraa on jo pakkasessa ja huomenna vielä 10 lisää, niin eiköhän niillä talvi taas mennä. Osa marjoista on aika pieniä, mutta kappalemäärää tulee sitten sitäkin enemmän. Lämmin mannapuuro ja uusista marjoista keitto, niin olipa hyvää.

Jaakko heitti kylmän kiven, mutta lienee ollut vähän auringossa, kun ei ainakaan vesi jäähtynyt. Mekin talviturkin heitettiin jokeen tuossa omalta laiturilta. No eihän tuo virtaava vesi koskaan kovin lämmintä ole, mutta sitä virkistävämpää. Sillan rakentajat vähän sekoittavat välillä vettä mutaiseksi, mutta ei tuo kovin vaarallista liene.

Maan hallitus on aika tavalla nyt kesäterässä. Samat kepulaiset, jotka olivat edellisessä hallituksessa mukana luomassa järjestelmiä, joilla pitkäaikaistyöttömyys saatiin puolitettua, ovat valmiita romuttamaan kaikki tulokselliset systeemit. Rinne vie kepua, kuin märkää rättiä. Kepulle näyttää riittävän pelkkä maakuntamalli. Kaikki muu mitä viime vaalikaudella saavutettiin, saa mennä. Liikenneministeri Sanna Marin vaihtaa mielipidettään ratayhteyksien kehittämisestä lähes päivittäin. Ennen vaaleja Marin oli ehdoton pääradan, eli Helsinki-Tampere tunnin junayhteyden kehittäjä. Nyt ei kai ole mahdollisuuksia edes tehdä suunnitelmia! Työministeri Harakka on aivan pihalla alansa asioissa. Veikkaan, että saa kaikkien aikojen huonoimman työministerin tittelin.

Trumppi uhittelee vaihteeksi ruotsalaisille ja luulee, että hänen vaikutusvaltansa ulottuu myöskin Ruotsin oikeuslaitokseen. Ruotsissa on pidätettynä joku, mikä lie amerikkalainen "laulaja" pahoinpitelyn takia. Tuomiona voi olla jopa kaksi vuotta vankeutta. Saas näkee uhkaako Ruotsia sodalla.

Äärioikeistoa edustava Tampereen Kiemunki on sitkeä sissi. Hänet on jo kerran erotettu persuista. Nyt hänet erotettiin persujen Tampereen valtuustoryhmästä, varapaikalta. Vielä hän ilmoittaa, ettei mikään ole muuttunut. Ilmeisesti nämä erottamiset on kosmetiikkaa ja äärioikeisto toimii edelleen persujen mukana.